Grci, vas trazim !!!

• Začetnik teme Začetnik teme amaranta zr
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jelena1810:
Ja sam Jelena iz Bg. Ovde sam sasvim slucajno stigla trazeci neki forum ili sajt za grcki jezik. Tako bih zelela da ga naucim. Pitajte slobodno sta god da vas zanima :).
antio 8a to poyme syntome - nadam se da sam tacno napisala
p ozdrav[/quoteJASU RE Jelena, TI KANIS? ok si napisala,nego zasto bas grcki,pored engleskog,spanskog,(sa japanskim bih se obogatila u Londonu),i francuskog? cime se bavis i iz kog si kraja?

MOLIS IRTA APO TIN DULJA MU.I ORA INE DIO TO PROI,KE PALI DEN BORO NAKIMITO.LIPON,FILE MU MISHONE,TI NEA EHIS NA MU PIS?EGO VARETIKA EDO,EPIDI DULEVO SAN TO MALAKAS.OLI MERA MU PERNAI STO GIMNASTIRIO KE STIN DULJAMU,NA PUME.PISTEVO OTI ESIS STIN VELIGRADI PERNATE KALA TORA.KALOGERI ERHETE,OREOS KEROS,KE VEVEA,AFTO SIMENI ,OTI GINEKES TORA ETIMAZUNTE TA KALOGERINA RUHA(poli kondes fustes),KE ANTROPI TORA BORUNE NA KSEKURAZUNE TA MATIA TUS! HA HA HA!!! (ovo ti je kritski dijalekt),relativno knjizevno korektan.PAZI SADA, OVO TI JE PRAVI SELJACKI GRCKI IZ PLANINSKIH SELA: ELA RE FILARAKO MU,TI DJINETE EDO.AFTO TO CHITRINO A MAKSI INE DIKJA SU?PRAMA IPARHI? OSHI? JADA? EHO PAI EKJA,STA SFACHA(sfakija na jugu krita) JA NAMAZEPSO MERIKUS KSENUS JA ELJEZ MU,KE DEN VRIKA TA KOLOPEDA EKJA,GA MOTO MUNICI MANA STUS.grozni su.psuju kao manijaci.LIPON,ASE ME NASKEPTPO TA KAKA LOJA PU EHO MATI KATO,prevnuces se kad procitas.DEN TIMAME TA SHEDIA TUS AFO TO STIGMI. TOSO APO MENA. PROS TO PARON JA SAS!

boricio:
jelena1810:
Ja sam Jelena iz Bg. Ovde sam sasvim slucajno stigla trazeci neki forum ili sajt za grcki jezik. Tako bih zelela da ga naucim. Pitajte slobodno sta god da vas zanima :).
antio 8a to poyme syntome - nadam se da sam tacno napisala
p ozdrav[/quoteJASU RE Jelena, TI KANIS? ok si napisala,nego zasto bas grcki,pored engleskog,spanskog,(sa japanskim bih se obogatila u Londonu),i francuskog? cime se bavis i iz kog si kraja?

Prvo sam se zarazila sa muzikom (grckom naravno), tipa Despina, Ana Vissi, Notis, Eleanna,...
A grcki mi je tako sladak, i tako komplikovan :lol: , engleski mi je skoro pa maternji jezik, spanski tj. venecuelanski :D sam skapirala zbog serija, ha, ha, ha., a francuski znam iz osnovne, italijanski isto po malo znam. Ma pravi mali poligota!!!!
Inace iz Zemuna sam, i uzivam u zivotu :lol:
Odakle si ti? Cime se ti zanimas?

DA,GRCKA MUZIKA JE ZARAZNA.AKO VOLIS ROK,PROVERI GRCKE BENDOVE KAO mavros kiklos,pix-lax,ble(kao da slusas oktobar 1864).INACE SAM ZIVEO NA KIPRU I U GRCKOJ.SADA SAM NA ISLANDU I TU CU OSTATI ZA UVEK.MADA SU I KANARSKA OSTRVA U IGRI,MAKAR 5-6 MESECI GODISNJE. RADIM U STAMPARIJI KNJIGA I CASOPISA,HOBIJI SU MI PRIRODNE NAUKE,BODY BUILDING I JEZICI.NISAM BIO U YU VEC 3 GODINE,TAKO DA U PRINCIPU NE ZNAM STA SE TAMO DESAVA.CIME SE TI BAVIS I KAKO JE U BGD-u?

ne vevaia, eheis dikio, edo sto Veligradi ehoume poles rigmes sta akuaria kai polla psaria perpatun sta leoforia/an eipa kala, afou panda me fernun se amihania ta artra sta ellinika, idietera sto udetero genos/.Auto pou mu eipes sta ellinika me tin horiatiki profora, den katalava tote efkola.Mou hriastike poly na to katalavo.Tora den ksero pia pos prepei na grapso kati.Mia fora grapso opos auto-proforika, alla ali fora grapso san na grapso sta Ellinika-me to elliniko alfavito.
Ma prepei na to afiso kai na grapso opos milise o Vuk.Ta Ellinika Servikis.Eci!Auto einai to proion tis kefalis mou.
Den eho kefi autes tis imeres na dulevo tipota.I termokrasia einai poli ipsili.
Prepei na irtes sindoma, poli hrono den isoun edo.
Auto sou einai to simvoulio mou. Hairetismata!

boricio:
DA,GRCKA MUZIKA JE ZARAZNA.AKO VOLIS ROK,PROVERI GRCKE BENDOVE KAO mavros kiklos,pix-lax,ble(kao da slusas oktobar 1864).INACE SAM ZIVEO NA KIPRU I U GRCKOJ.SADA SAM NA ISLANDU I TU CU OSTATI ZA UVEK.MADA SU I KANARSKA OSTRVA U IGRI,MAKAR 5-6 MESECI GODISNJE. RADIM U STAMPARIJI KNJIGA I CASOPISA,HOBIJI SU MI PRIRODNE NAUKE,BODY BUILDING I JEZICI.NISAM BIO U YU VEC 3 GODINE,TAKO DA U PRINCIPU NE ZNAM STA SE TAMO DESAVA.CIME SE TI BAVIS I KAKO JE U BGD-u?

Ovde se nista pametno ne desava, nista i ne propustas, veruj mi. Ja radim i net cafeu i mogu ti reci da je ovde tako dosadno. Mozda zbog toga sto mi se sada ide u Grcku?? Kako je na Isalndu??? E nemogu nigde da nadjem te grupe, imas li neki sajt da ih downloadujem?

boricio:
samo sa kazaa-E.nisam siguran,za ostale.prosvrljacu po netu,pa cu ti javiti.
inace ovde je onako,bez veze,puno se radi a zivi se samo vikendima.inace dan je sve duzi.sada se smrkava u 23:30. u julu i avgustu prakticno nema noci.dan je non-stop.i onda su orgijanja po gradu.ono bas zesca.tu spucas sve pare sto si ustekao,osim ako nekom pukom srecom ne odes na odmor negde vani,ili ako ne radis trecu smenu u firmi...po onome sto vidim na vestima o jugi,bas mi se i ne dolazi,izgleda mi istio kao pre 5 god. inace je grupa mladih islandjana bila u bgd-U,pre mesec dana i otkinuli su.nije ni cudo,kad reykjavik ima samo 280 000 stanovnika. isla bi u grcku? kad budes resila konacno,mogu ti dati dosta korisnih informacija.

ela re mishone megale!kala les afto pu prepi na grapsume opos mas ipe o Vuk.Iha palja,mia kopela apo tin anglija.Afti spudase kato stin elada visantiki istorija.lipon,otan tis ipa mia fora,pu emis stin YU grafume opos mas ipe o Vuk,afti trelatike tote.mu ipe,pu afto itane pjo eksipno shedio ja tin mia glosa,ke itele opos tipota na mati to dikomas alfavito.Ke vevea ,emate.tora ine stin Londino,ke den ksero ti kani.Ehume kopsi tis sindesi mas.Les pu prepi naerto kato stin YU.Isos,sintoma nakano mia prospatija.Den eho apofasisi akoma pote akrivos.

boricio kako je, sta se desava???
pokusala sam preko "kazaa" skidati te rok grupe, nikako mi ne ide, uzas. Sad cu ove druge sajtove da vidim, samo da nisu svi bas na grckom, nekako mi slabije ide citanje :oops: , vidimo (citamo) se uskoro. pozdrav

elleni1980, kad si vec na forumu, idi skini spot "Despoina Vandh - Oti oneireuomouna - live - mpg", ne verujes kako je dobar, e dala bih 1 mil$ da sam bila na tom koncertu :(
Zna li neko da li ima kod nas da se kupi Despoinin dvd, pokusavala sam preko neta ali posto nemam "Visa", a ni "Master" card nemogu nikako da ga narucim.

jelena1810:
elleni1980, kad si vec na forumu, idi skini spot "Despoina Vandh - Oti oneireuomouna - live - mpg", ne verujes kako je dobar, e dala bih 1 mil$ da sam bila na tom koncertu :(
Zna li neko da li ima kod nas da se kupi Despoinin dvd, pokusavala sam preko neta ali posto nemam "Visa", a ni "Master" card nemogu nikako da ga narucim.[/quotpozdrav jelena!ne verujem da imas negde kod nas da kupis njen dvd.ja idem u grcku za mesec dana otprilike,pa ako ga nadjem uzecu ga,narezacu i tebi pa ti saljem postom posto smo blizu....posto si ti u bg_u......inace,jesi li videla remosov spot mia anapnoi?
moja preporuka:ako nemas novi album 8anos petrelis,obavezno skini!
veliki pozdrav,filakia pola........

Back