Grci se blamiraju u EU, negiraju Makedoniju i Makedonce!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zrnane, gresis po pitanju odnosa Grka i Albanaca. Grci dobro znaju da ex yu Makedonci nemaju nikakve argumente i zato mogu lako sa njima.

Medjutim, isto tako Grci znaju da Albanci imaju veoma jake argumente, cvrsto utemeljene i retko kada se upustaju u zestoke rasprave.

Grci se drze toga da su Dorci grcko pleme, da je Dorus jedan iod sinova Helena, praoca helenskog naroda, lepo su oni uklopili svoju istoriju.

Ali jasno je da anticki Makedonci poticu od onih Doraca koji nisu helenizovani.

Herodotus, in his work Histories, talks about the origin of the Macedonian royal house, the Argead dynasty, from the city of Argos, in the Peloponnese, and the lineage of Temenus, a descendant of Heracles, thus they were also known as Temenids. He also writes that the Macedonians were a Greek tribe from which the Dorians originated.

Danas su helenizovani Dorci Grci.

Nehelenizovani Doci su danas Albanci.

Ancient Macedonians were Dorians. Today's non-hellenized Dorians are Albanians.

NIJE TACNO!
JEDNO SU DORCI, A DRUGO ANTICKI MAKEDONCI!

NE MESAJ BABE I ZABE!

Y-Haplogrupe u Albaniji:

I2a 30 %
R1a 29 %
E1b1b 16 %
J2 15 %
R1b 10 %

ZNACI GENETSKI NEMATE BLAGE VEZE SA ANTICKIM MAKEDONCIMA!

Tvoj genetski argument je srusen! Idemo dalje!

Drugo:
Dorci su pricali starogrckim jezikom, vas jezik se pominje tek mnogo, mnogo kasnije i on je mesavina nekoliko jezika!
Znaci tvoj lingvisticki argument je pao u vodu!
Trece: Dorci nisu Albanci, jer su Dorci dosli iz Dalmacije, a vi sa Kavkaza. Dokaz je Haplogrupa koja je najzastupljenija kod vas i na Kavkazu!
Cetvrto:
Svoje lazi pisi na siptarskom forumu!

Kakve argumente imaju albanci :-)
ponovo te pitam,dali je ikada u albaniji pronadjen ikakav artifakt ?
znas li da se vise od 10 rimskih imperatora rodilo na teritoriji srbije ?da je u srbiji pronadjen jedini zlatni rimski zlatni kalpak na svetu? pa opet nikom ovde palo na pamet nije da laze da smo mi potomci starih rimljana.
A vi ni jedan dokaz nemate,a tvrdite da ste stari grci :-) a nemozete da dokazete da ste bili tu gde jeste ni 100 godina u nazad. pa u srbiji zivi nekoliko ljudi koji su stariji od albanije :-) i to je cinjenica.

Stvarno Plavo Andjelce nastojis na sve moguce nacine sebe da demantujes; pa znas sta si sve do sada pisala, to se nista zajedno ne moze povezati.

J kod Grka 6,5% (ali dacu jos izvora)
J kod Albanaca 14,3 %
Uzimajuci u obzir brojnost grcke i albanske populacije u apsolutnim iznosima vise Grka ima J nego Albanaca. I opste je uvrenje da je J na Balkan doslo sa Grcima.

E3b1 kod Grka 21%, Grka sa Peloponeza 47%
E3b1 kod Albanaca 27%, kosovskih Albanaca 46%

Ne vec ti sebe kontradiktiras!
Ti nisi ni svestan sta si ti sve pisao!
Zato prestani sa propagandom, upozoravam te!

Naravno da nista nisam zavrnuo.

Spartanci su Dorci, Atinjani su Ahajci. To je cinjenica.

a spartanci u svom savezu imali 10 gradova drzava koji su se borili zajedono sa njima a koji su pripadali ahajcima. a atinjani imali vise od 15 drzava gradova,koji su sa njima bili u savezu,a vuku koren od doraca!
pa ko je onda tu sa kim ratovao ? oni cak nisu ni znali ko kom plemenu pripada,jer to tada niko nije ni znao,svi su oni bili anticki grci,isti jezik,religija,obicaji.

Stvarno Plavo Andjelce nastojis na sve moguce nacine sebe da demantujes; pa znas sta si sve do sada pisala, to se nista zajedno ne moze povezati.

J kod Grka 6,5% (ali dacu jos izvora)
J kod Albanaca 14,3 %
Uzimajuci u obzir brojnost grcke i albanske populacije u apsolutnim iznosima vise Grka ima J nego Albanaca. I opste je uvrenje da je J na Balkan doslo sa Grcima.

E3b1 kod Grka 21%, Grka sa Peloponeza 47%
E3b1 kod Albanaca 27%, kosovskih Albanaca 46%

Vizantija je u 8 Veku proterala Srbe sa Peloponeza i naselila semitsko stanovnistvo-zbog toga je takva genetska slika..

ZRNANS:
Kakve argumente imaju albanci :-)

O, gresis, Albanci imaju mnoge argumente.

I ne samo Albanci.

Ima u svetu dosta njih koji tvrde da je Aleksandar Veliki Albanac (i danas i u ranijim vremenima).

alg.png

ZRNANS83:
a spartanci u svom savezu imali 10 gradova drzava koji su se borili zajedono sa njima a koji su pripadali ahajcima. a atinjani imali vise od 15 drzava gradova,koji su sa njima bili u savezu,a vuku koren od doraca!
pa ko je onda tu sa kim ratovao ? oni cak nisu ni znali ko kom plemenu pripada,jer to tada niko nije ni znao,svi su oni bili anticki grci,isti jezik,religija,obicaji.

Naravno, ko ce kome prici zavisi od mnogo stvari, ali Zrnan, u Grckoj se oduvek znalo ko kom plemenu pripada. Grcki dijalekti su se razlikovali. Medjutim cinjenica je sledeca, Ahajci nisu razumeli jezik Doraca Epira, severozapadne Grcke i Makedonije. Visoka klasa Doraca je usvojila grcki jezik i postepeno su Dorci u Grckoj grcizirani. Ali Dorci severa nisu grcizirani.

Naravno, ko ce kome prici zavisi od mnogo stvari, ali Zrnan, u Grckoj se oduvek znalo ko kom plemenu pripada. Grcki dijalekti su se razlikovali. Medjutim cinjenica je sledeca, Ahajci nisu razumeli jezik Doraca Epira, severozapadne Grcke i Makedonije. Visoka klasa Doraca je usvojila grcki jezik i postepeno su Dorci u Grckoj grcizirani. Ali Dorci severa nisu grcizirani.

Pogledaj mapu Evrope 814 godine-Pelopenez srpski..

http://www.emersonkent.com/map_archive/europe_charlemagne_814.htm

O, gresis, Albanci imaju mnoge argumente.

I ne samo Albanci.

Ima u svetu dosta njih koji tvrde da je Aleksandar Veliki Albanac (i danas i u ranijim vremenima).

daj mi jedan argument ?
ima njih mnogo u svetu,koji tvrde da postoje marsovci i zive pored nas,ali takve brzo hospitalisu. A to sto je tri albanca sa srednjom skolom selo i pocelo da pravi teoriju da su potomci aleksandra makedonskog,e to je vec slucaj za psihijatre

nikada, ni jedna drzava se nije delila po tome kom plemenu je pripadala,niti je uopste imala predstavu o tome. Istrazivanja ko kome pripada su uradjena u moderno doba,i ne zna se dali su tacna ili ne,ali oni to znali nisu.

ZRNANS83:
daj mi jedan argument ?
ima njih mnogo u svetu,koji tvrde da postoje marsovci i zive pored nas,ali takve brzo hospitalisu. A to sto je tri albanca sa srednjom skolom selo i pocelo da pravi teoriju da su potomci aleksandra makedonskog,e to je vec slucaj za psihijatre

Zrnan, nemoj tako. Vec sam dosta argumenata do sada dao, ukljucujuci i vrlo ozbiljne izvore poput Enciklopedije Britanika i Atlasa svetske istorije koje Plavo Andjelce, Maurovski idr. ne priznaju jer su anglosaksonski (???) sto ne razumem sta hoce da kazu time.

Takodje dao sam jos niz drugih stvari.

Pogledaj samo dorske stitove, bez obzira iz kog su kraja, Peloponeza, Epira, Makedonije svi su slicni i nose Sunce.

To dorsko Sunce je i na nekim simbolima danasnje Makedonije, e da znaju ali ne znaju, ali necu o tome.

Zrnan, ozbiljne jezicke analize pokazuju da je dorski jezik najverovatnije preteca albanskog.

Cak i za sam naziv Dorci postoje nova tumacenja odakle potice.

Zrnan, nemoj tako. Vec sam dosta argumenata do sada dao, ukljucujuci i vrlo ozbiljne izvore poput Enciklopedije Britanika i Atlasa svetske istorije koje Plavo Andjelce, Maurovski idr. ne priznaju jer su anglosaksonski (???) sto ne razumem sta hoce da kazu time.

Pogledaj samo dorske stitove, bez obzira iz kog su kraja, Peloponeza, Epira, Makedonije svi su slicni i nose Sunce.

To dorsko Sunce je i na nekim simbolima danasnje Makedonije, e da znaju ali ne znaju, ali necu o tome.

Zrnan, ozbiljne jezicke analize pokazuju da je dorski jezik najverovatnije preteca albanskog.

kakve veze imaju stitovi iz peloponeza,epira,makedonije, sa albanijom ?
znas li da su i srpski srednjevekovni vitezovi nosili stitove sa simbolom sunca ?
ali daj ti meni link,gde je ikada takav stit nadjen na teritoriji albanije ?

Maurovski, ja i svi drugi na temi sem tebe ne misle da su ti izvori verodostojni, jer znaju i mogu da razmisljaju svojom glavom!

GDE SU VAM ARHEOLOSKA NALAZISTA I ARTEFAKTI?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back