Grci se blamiraju u EU, negiraju Makedoniju i Makedonce!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
grcima pun k... ovih makedonaca, a sada i albanci da im kradu istoriju :-) pa ima nacisto da polude!!!
Kao prvo mi Makedonci nikome nekrademo istoriju, zasto bi???
Druga je stvar sto Grci hoce deo Makedonske anticke istorije da prisvoje sebi.
Grci moraju vec jednom da prihvate realnost da postoji Makedonija i Makedonski narod, a ne da bez ikakvog razloga ubedjuje sebe i druge u laz.
Grcima nije problem oko imena, briga njih za ime Makedonija, ali ih brine ujedinjenje Egejskog dela Makedonije u Grckoj, a Bugare Pirinski deo Makedonije, sa sadasnjom Makedonijom. Zbog toga su ova dva naroda toliko neprijateljski nastrojeni prema Makedoniji, jer se plase da ce jedan deo njihove zemlje otici Makedoniji.
Jedva cekam 2013, i da se lepo vrate i Egejska Makedonija i Pirinska Makedonija.

Da potsetim, po Bukureskom ugovoru 1913, Egejski deo Makedonije dat je Grckoj, a Pirinski deo Makedonije Bugarskoj.
Po tom ugovoru, ako jedan deo teritorije Makedonije u roku od 100 godina(Vardar, Egej i Pirin) postane samostalan, ostali delo(Egej i Pirin) ce se ujediniti sa njim, i dobicemo pravu Makedoniju, sa Egejom i Pirinom, kakva je i bila do 1913.

786px-Karta_Makedonija_1913.jpg

Poslednja izmena:
VIDIS DA JE ZABORAVIO DA IMAJU NA ZASTAVI ONU ZAGORELU KOKOSKU?

pa to je simbol koji srbi nose (dvoglavi orao) jos od nemanjica, a to je u stvari vizantiski simbol,koji smo mi preuzeli,jer smo hteli pravni kontinuitet izmedju srpske i vizantiske drzave,a onda se pojave arnauti,i uzmu isti simbol :-) koji u stvari oslikava jedinstvo CRKVE i VLADARA!!! i sada neko da kaze da nije smesno da takav simbol nose muslimani ...

Grci moraju vec jednom da prihvate realnost da postoji Makedonija i Makedonski narod, a ne da bez ikakvog razloga ubedjuje sebe i druge u laz.
Grcima nije problem oko imena, briga njih za ime Makedonija, ali ih brine ujedinjenje Egejskog dela Makedonije u Grckoj, a Bugare Pirinski deo Makedonije, sa sadasnjom Makedonijom. Zbog toga su ova dva naroda toliko neprijateljski nastrojeni prema Makedoniji, jer se plase da ce jedan deo njihove zemlje otici Makedoniji.
Jedva cekam 2013, i da se lepo vrate i Egejska Makedonija i Pirinska Makedonija.

Da potsetim, po Bukureskom ugovoru 1913, Egejski deo Makedonije dat je Grckoj, a Pirinski deo Makedonije Bugarskoj.
Po tom ugovoru, ako jedan deo teritorije Makedonije u roku od 100 godina(Vardar, Egej i Pirin) postane samostalan, ostali delo(Egej i Pirin) ce se ujediniti sa njim, i dobicemo pravu Makedoniju, sa Egejom i Pirinom, kakva je i bila do 1913.

To ce tesko ici-drzim Vam palceve..
Promenio se sastav stanovnistva u Egejskoj i Pirinskoj Makedoniji..

oki1987:

Oki. Anticka Makedonija je iskljucivo albanska i grcka stvar.

Aleksandar Makedonski je bio Dorac.

Oni Dorci koji su helenizovani su Grci, nehelenizovani Dorci su Albanci.

Zrnane pa davao sam karte.

Verovatno i tacniji naziv za Albaniju je Epir.

Epir1205-1230.png

Pogledaj sta pise kod Skenderbega.

skanderbeg2iw8.jpg

Epir=Albanija

i gde je albanija na toj karti ?
Pa ti stvarno ne znas gde udaras ? pa jel znas ti sta je pisalo na kruni nemanjica ? koji simbol su nemanjici (srpska ''kraljevska'' dinastija) imali ? VIZANTISKI!!! DAKLE SRBI SU VIZANTICI ?
Nemoj da mesas zabe i babe...

oki1987

u svemu tome ste uvek imali podrsku srba, cak i u staroj jugi ste se zvali makedonijom,iako su na to grci p... ali nisu smeli nista da kazu. Sada trenutno ste opkoljeni neprijateljima,i svi do jednog hoce da vas uniste,i nazalost,necete dugo opstati,pa nije ni bitno kako ce te se zvati.[/QUOTE]

Makedonski narod je uvek opstajao i uvek ce opstajati, nebrinem se ja zbog toga.
A to sto svi hoce da nas uniste, govori nesto.

i gde je albanija na toj karti ?
Pa ti stvarno ne znas gde udaras ? pa jel znas ti sta je pisalo na kruni nemanjica ? koji simbol su nemanjici (srpska ''kraljevska'' dinastija) imali ? VIZANTISKI!!! DAKLE SRBI SU VIZANTICI ?
Nemoj da mesas zabe i babe...

Cekaj, vidis da napreduje covek!
Pvo je pisao Albanija = Grcka, a sad pise Albanija = Epir, a sta li ce sledece da napise?
Albanija= Banglades?

Makedonski narod je uvek opstajao i uvek ce opstajati, nebrinem se ja zbog toga.
A to sto svi hoce da nas uniste, govori nesto.

nebrinem se ni ja dali cu umreti,znam da hocu,samo ne znam kada. Nikada u vasoj istoriji vi niste bili u ovakvoj situaciji,vi ste pred istrebljenjem,i to ces cak i ti doziveti...

Arberi:
Zrnan , blau angel , istocni vetar , ja bi vas zamolio ako hocete da pricate o Albancima onda u ovoj temi
http://forum.krstarica.com/showthrea...296571&page=17
A i tamo je mesto , pa da vidimo o arheoloskim i Athinskim pitanjama tamo .

Tacno.

Ovde je tema ko su anticki Makedonci i ko je Aleksandar Makedonski.

Jedini koji imaju argumente su Albanci i Grci, ali Albanci imaju ubedljivije argumente od Grka.

Sada sve pitam.

Da li znate kako se na albanskom kaze ruka?

To ce tesko ici-drzim Vam palceve..
Promenio se sastav stanovnistva u Egejskoj i Pirinskoj Makedoniji..

znam da je to nemoguce, ja i nezelim ujedinjenu Makedoniju(koje se Grci i Bugari plase), izgubili smo u tom ratu iako smo ratovali u I balkanskom na strani Srba i Bugara, nakraju smo iskorisceni i onako oslabljeni medju vukove, morali smo da se pomirimo sa podelom

Ja samo zelim da Grcko blamiranje u EU, vec jednom prestane, da se saberu i priznaju Makedoniju i Makedonce, jel oni nisu Makedonci, hteli to ili nehteli.

Makedonija vecna.

Poslednja izmena:
Tacno.

Jedini koji imaju argumente su Albanci i Grci, ali Albanci imaju ubedljivije argumente od Grka.

Sada sve pitam.

jel ti znas da srbi i turci imaju oko 3500 indenticnih reci. dakle ili su srbi turci,ili su turci srbi...
a ti se uhvatio za jednu rec...

Plavo Andjelce:
Pvo je pisao Albanija = Grcka, a sad pise Albanija = Epir, a sta li ce sledece da napise?
Albanija= Banglades?

Ne Andjelce. Naravno da nisam tako pisao i pokusavas na sve nacine da izvrces reci i sluzis se svim i svacim.

Pisao sam da Albanci i Grci imaju isto poreklo imajuci u vidu Grke Dorce. Prospartaj pa ces videti sta sam pisao.

Poslednja izmena:
znam da je to nemoguce, ja i nezelim ujedinjenu Makedoniju(koje se Grci i Bugari plase), izgubili smo u tom ratu iako smo ratovali u I balkanskom na strani Srba i Bugara, nakraju smo iskorisceni i onako oslabljeni medju vukove, morali smo da se pomirimo sa podelom

oki,ovaj albanac tvrdi da su grci albanci :-) i da ste vi albanci :-) i da je aleksandar makedonski albanac :-)
kolko ono po zadnjem popisu ima makedonaca u makedoniji ?

Tacno.

Sada sve pitam.

DOSTA BRE VISE DA SPAMUJES TEMU!
NEMATE VI NISTA SEM JAKOG LOBIJA KOJI SE FINANSIRA DROGOM I FINANSIRA LAZI!
AJDE SIKTER ODAVDE LAZOVE SELJACKI I KVAZI GOSPODINE I KVAZI STRUCNJACE!
MISLIS AKO STAVLJAS NEKE LINKOVE OVDE I NAVODIS TEZE,PRETPOSTAVKE I NIKAKVE DOKAZE, DA CEMO MI TO SVE DA PROGUTAMO I DA SI NAJPAMETNIJI!
STA SAD TREBA DA PADNEMO KAD VIDIMO BRITANIKA I OSTALA ANGLO-SAKSONSKA SRANJA?

ZRNANS83:
jel ti znas da srbi i turci imaju oko 3500 indenticnih reci. dakle ili su srbi turci,ili su turci srbi...
a ti se uhvatio za jednu rec...

E Zrnan da je u pitanju jedna rec, nego koliko hoces, ali ova je veoma vazna da se zapocne diskusija. Nastojanje je da se otkrije jezik kojim je govorio Aleksandar Makedonski, a posto je bio Dorac mnogo je vazno da se otkrije izvorni dorski jezik.

E Zrnan da je u pitanju jedna rec, nego koliko hoces, ali ova je veoma vazna da se zapocne diskusija. Nastojanje je da se otkrije jezik kojim je govorio Aleksandar Makedonski, a posto je bio Dorac mnogo je vazno da se otkrije izvorni dorski jezik.

ma odakle tebi da je on bio dorac ? :-) pa ne znaju ni odakle je,a kamoli ko je bio...
jedino sto se pouzdano zna,to je da je bio pede...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back