rasa77
Primećen član
- Poruka
- 923
pa.....nadam se da je rasprava na ovu temu zavrsena, odnosno, da moderatori mogu da zatvore temu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobro govoriš Srpski.Марбол:Pozdrav!
Napamtilo mi se: pitao sam jednog lektora, kakva je brzotina gravitacijonog signala? Odgovorio je sta niko ne zna tacno, niko ne zna i9ma li se graviton u sustini, ali je njegovo misljenje u tome sto graviton se krreta isto toliko brzo koliko i foton. Pala mi je na srce njegova recenica: moje je licno misljenje ...

Dobro govoriš Srpski.
Čovjek je Rus, student slavistike.v.v.ilic:Dobro govoriš Srpski.![]()
![]()
![]()
Obersturmfuehrer:kad bi ovaj forum uzimao procenat na tvrdoglavost i nedokazanost, donosio bi izuzetnu zaradu....
Ovo je tacno. Postojie 4 sile bez obzira sto smo uspeli da ih ujedinjimo. Tokom 60-tih pocelo se raditi na ujedinjenju koje je zasnovano na sledecim osobinama interkacija na rastojanjima od (10exp-13 )cm.valjda 4 sile....
slaba nuklearna, jaka nuklearna, gravitaciona i elektromagnetna
pa jeste.....u svetu u kome zivimo, Univerzumu koga koliko - toliko poznajemo, sve pojave, mogu se objasniti pomocu ove cetiri sile. Jer svet visokih energija, ekstremno velikih gustina, koje prevazilaze nuklearne - ne poznajemo. Cak ni prirodu sila jakih interakcija - "njen zakon", ne znamo.
Usput, hvala proximo na ovako iscrpnim informacijama.
Jedan atom nikada ne moze da privuce drugi atom gravitacionom silom jer je ona na nivou atoma zanemariva.Sila koja drzi planete na putanjama oko Sunca nije gravitaciona (ona se prostire u neposrednoj blizini Sunca), vec neka peta sila.
:-) Prilicno dobar odgovor.;-)Evo sada cu ja to "caskom" da izracunam.

Moze li malo vise detalja o ovom Ameru?Obersturmfuehrer:ma ja jedva cekam da mi Sveta kaze gde je to granica, tj "Neposredna blizina" gravitacionog polja...
evo, da dam polaznu tacku, mora biti na minimalno 30km, jer je neki Amer iskocio sa te visine iz balona
Inace, u slobodnom padu je probio zvucni zid, ali u visim slojevima atmosfere.....doduse to je bila brzina zvuka na 0m nadmosrke visine....