Pa ne. Taj problem se rešava konsultovanjem izvora, a ne zastarele literature. Dakle, treba u potpunosti preskočliti posrednika. Čitati isključivo najnoviju i najsvežiju literaturu i istorijske izvore; prevaziđeno ima svoje mesto na deponiji.
Ne mogu da ti opišem koliko puta smo imali scene da se ovde pojavljuju forumaši koji kače svakojake knjige iz 1700-ih godina npr. i slično. Protraćili uzalud i svoje vreme i potrošili previše mojeg, sve bez jednog razloga. Tante za kukuriku. Ništa pametno otkrili i u diskusiji ništa novo razrešili, samo prežvakali nešto isto što je već nebrojeno puta do sada prežvakano. I onda kako sa detinjastim ushićenjem došli, tako i razočaranjem otišli. A meni popili krv zbog svoje potpuno iracionalne tvrdoglavosti, jerbo im se na momenat bilo učinilo da su uočili nešto zaboravljeno ili pogrešno.
Ja upravo o tome i govorim. O prepisivanju od jednog, drugog, trećeg itd. I igri gluvih telefona, koja je toliko često bila pojava na ovom potforumu (nažalost). Izbaciti lepo sve te posrednike.