Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je fenomen zvni kanta goriva. Ako vozač ne uključi grejanje, vozilo manje troši goriva, samim tim posle tolike kilometraže lako je izvaditi 20 kila nafte a da to niko ne primeti....

Moram da dam primedbu da u starijim vozilima grejanje radi na principu: ukljuceno / iskljuceno. Nikakva kontrola ne postoji, a zaista je potrebna. Kada je oko +10 potrebno je samo malo grejanja, nije to kao za -10.
Jedino sto je oduvek bilo dobro je grejanje u tramvajima - ali i ono je "na 100 posto" tako da covek moz' da se vozi pored otvorenog prozora i da uopste nema utisak da mu je neprijatno.

- - - - - - - - - -

Да, одвезеш аутобус у своју гаражу, и испумпаш гориво..

Istocis dizel u kanister, pa izadjes sa sopstvenim autom (kuci). Posle moz' sam da koristis a moz' i da prodas.
Jednom sam prisustvovao tocenju dizela iz poveceg kanistera u auto.

tramvaji ne idu bulevarom nego skreću ka-od oml. stadiona, a ima autobus koji vozi bulevarom do tašmajdana

bar je tako bilo danas

da, iznenadila sam se kad sam sinoć u ruzveltovoj videla sedmicu
00klJ2M.gif

samo da javim da sam juče ujutro otišla na tramvajsku stanicu da čekam 11icu, jer sam morala na dorćol da idem.
dakle, zima, nema je 10ak minuta, prošlo je 5-6 devetki, sedmica i jedna 13ica....napravim onaj upit *011*139#....kaže da je udaljena 13 stanica :lol:
ne znam što su uvodili tramvaj koji ide na sat vremena :aha: pih.

Planirano je da u spicu ide na svakih 17 minuta, a van spica na 23 minuta.

Bilo je u Blicu kako se samo jedna putnica vozila celom linijom (i to greskom kako kazu u doticnim novinama), a da je dvoje-troje njih islo do ekonomskog.

Mada ova linija ima najvise znacaja kada je lepo vreme da se sa N Bg prebacis do Kalemegdana. Mada meni super odgovara, tacno me do kancelarije vozi.

Planirano je da u spicu ide na svakih 17 minuta, a van spica na 23 minuta.

Bilo je u Blicu kako se samo jedna putnica vozila celom linijom (i to greskom kako kazu u doticnim novinama), a da je dvoje-troje njih islo do ekonomskog.

Mada ova linija ima najvise znacaja kada je lepo vreme da se sa N Bg prebacis do Kalemegdana. Mada meni super odgovara, tacno me do kancelarije vozi.

dok je minus temperatura, u stanu ću da pravim upit da vidim gde se nalazi...jer mi je besmisleno da je čekam toliko.
za 23 minuta efektivne vožnje bilo kojim prevozom sam u centru :aha:

|19.01.2016. |14:48

U Beograd za 150 dana stiže pet električnih autobusa

"Danas pokrećemo jednu novu stranicu u istoriji Gradskog saobraćajnog preduzeća u Beogradu. Danas je potpisan ugovor o kupovini prvih pet električnih autobusa za GSP. Ovo je prvi put u istoriji da Beograd i GSP nabavljaju električne autobuse", kazao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

http://rs.n1info.com/a127412/Vesti/U-Beograd-za-150-dana-stize-pet-elektricnih-autobusa.html

Imam poverenja da nece... jedino sto moze da bude je da se desi nesto sa kapacitetom baterija ili prenosom - ali bas zato se na to i obraca najveca paznja.

Mada, postoji i opsta primedba na vozila sa elektro pogonom - vrlo su tiha. Neko ko pretrcava mozda ne bude svestan.

Pa imaće sigurno nekakvu sirenu. I mene zanima kako će da izgledaju. Za sada su mi Španci najudobniji što se tiče vožnje, naravno kad nije velika gužva. Mada im zameram što nemaju rukohvate na pojedinim mestima na kojima ih drugi tramvaji imaju.

I trolejbuse volim jer ne zagađuju vazduh i ne pripada mi muka kad se vozim s njima. A ne srećem nešto mnogo ni kontrolore u njima: na liniji 28 kojom se redovno vozim video sam možda dva kontrolora u zadnje tri ili četiri godine, ako ne i više.

ali bas zato se na to i obraca najveca paznja.
.

ko to obraća pažnju?
u civilizovanom svetu se obraća pažnja i na higijenu autobusa, vrstu muzike koja se sluša u autobusu, ali mi (na žalost) ne živimo na tom delu planete.
i samo da kažem da onaj free wifi ič ne radi...na primer, šifra je gsp805 i - nema šanse da se konektuješ...i tako do sada u ne-znam-koliko buseva je bio slučaj :aha:

ko to obraća pažnju?
u civilizovanom svetu se obraća pažnja i na higijenu autobusa, vrstu muzike koja se sluša u autobusu, ali mi (na žalost) ne živimo na tom delu planete.
i samo da kažem da onaj free wifi ič ne radi...na primer, šifra je gsp805 i - nema šanse da se konektuješ...i tako do sada u ne-znam-koliko buseva je bio slučaj :aha:

Врста музике? А коју би ти музику овде?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back