Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle zgrožena sam dogadjajem sa ovom ženom i odvoženjem u kolima policije kao kriminalca... Stvarno su joj stvavili lisice :krsti:..Sramota stvarno. :confused: ...Kakva su to ovlašćenja izmislili - privodjenje ljudi...Ova žena se oduzela od straha...Ma van pameti...:fdlan:

Ovi što podržavaju takve postupke mi tek nisu jasni... stvarno raznih "ljudi" ima ako mogu tako da ih nazovem.

Dakle zgrožena sam dogadjajem sa ovom ženom i odvoženjem u kolima policije kao kriminalca... Stvarno su joj stvavili lisice :krsti:..Sramota stvarno. :confused: ...Kakva su to ovlašćenja izmislili - privodjenje ljudi...Ova žena se oduzela od straha...Ma van pameti...:fdlan:

Ovi što podržavaju takve postupke mi tek nisu jasni... stvarno raznih "ljudi" ima ako mogu tako da ih nazovem.

А шта теби овде није јасно?

Pa valjda način sprovodjenja odredjene mere...Kako to može da bude opravdano? Podrazumeva se da mora postojati drugi način , sigurno manje traumatičan.. a nije potrebno biti preterano domišljat i kreativan da bi se smislio i primenjivao umesto ovoga šta se radi :confused:

Pa valjda način sprovodjenja odredjene mere...Kako to može da bude opravdano? Podrazumeva se da mora postojati drugi način , sigurno manje traumatičan.. a nije potrebno biti preterano domišljat i kreativan da bi se smislio i primenjivao umesto ovoga šta se radi :confused:

А како ћеш креативно некога да легитимишеш ако он то неће и ако покушава да оде?

А како ћеш креативно некога да легитимишеш ако он то неће и ако покушава да оде?

postavlja se pitanje zasto je potrebno sve to kad bi markicu od 2.000 vecina kupovala.
sa pojedinacnom kartom od 40 dinara retko ko bi se svercovao.

samo oboriti cene i nece biti ovakvih scena..

ljudi su se i ranije svercovali pa nije bilo ovog a gsp je radio..bilo je perioda kad je naplata karata bila i 90%

ljudi se silom nece naterati da kupuju karte jer nemaju.. povoljnijom cenom ce biti animirani da ih kupuju...

sad su digli pojedinacnu kartu na 90 din..ideja je jasna..destimulisati ljude koji svaki dan koriste autobus i "ubediti" ih da je markica bolje resenje, ali zaboravljaju na veliki broj onih koji ga koriste tu i tamo i koji nece nikad uzeti markicu zbog desetak voznji mesecno a kucali bi pojedinacnu kartu svaki put kad se voze ali im ne pada na pamet da je sad placaju 90 din
da samo 50.000 ljudi tako koristi prevoz a siguran sam da je broj takvih daleko veci sa 40 dinara pojedinacnom kartom je oko 60 miliona mesecno vise u kasi..malo li je?
beograd ima oko 500.000 zaposlenih..da samo 300.000 uzme markicu po 2.000 (a verujem da bi je uzelo vise) to je jos oko 600 miliona,
znaci te dve kategorije bi vec dale skoro 700 miliona mesecno
ako se oduzme oko 100 miliona koliko se daje vise na dodatne kontrolore mi smo vec u zoni potrebnih mesecnih prihoda gsp-a
a jos u racunicu nisu ubacene skolske, studentske, penzionerske i za nezaposlene markice a sve se ovo dobija sa pojedinacnom kartom od 40 din i mesecnom za zaposlene od 2.000 din i nema guzve i tuce po autobusima...pa i da je opet malo, sigurno ce biti vise nego sada a nece biti neprijatnih scena.

postavlja se pitanje zasto je potrebno sve to kad bi markicu od 2.000 vecina kupovala.

ljudi su se i ranije svercovali pa nije bilo ovog a gsp je radio..bilo je perioda kad je naplata karata bila i 90%

ljudi se silom nece naterati da kupuju karte jer nemaju.. povoljnijom cenom ce biti animirani da ih kupuju...

sad su digli pojedinacnu kartu na 90 din..ideja je jasna..destimulisati ljude koji svaki dan koriste autobus i "ubediti" ih da je markica bolje resenje, ali zaboravljaju na veliki broj onih koji ga koriste tu i tamo i koji nece nikad uzeti markicu zbog desetak voznji mesecno a kucali bi pojedinacnu kartu svaki put kad se voze ali im ne pada na pamet da je sad placaju 90 din
da samo 50.000 ljudi tako koristi prevoz a siguran sam da je broj takvih daleko veci sa 40 dinara pojedinacnom kartom je oko 60 miliona mesecno vise u kasi..malo li je?
beograd ima oko 500.000 zaposlenih..da samo 300.000 uzme markicu po 2.000 (a verujem da bi je uzelo vise) to je jos oko 600 miliona,
ako se oduzme oko 100 miliona koliko se daje vise na dodatne kontrolore mi smo vec u zoni potrebnih mesecnih prihoda gsp-a
a jos u racunicu nisu ubacene skolske, studentske, penzionerske i za nezaposlene markice a sve se ovo dobija sa pojedinacnom kartom od 40 din i mesecnom za zaposlene od 2.000 din i nema guzve i tuce po autobusima...pa i da je opet malo, sigurno ce biti vise nego sada a nece biti neprijatnih scena.

Грешиш, у мањим местима је економска ситуација много лошија, па ипак сви плаћају карту, што говори да је овде потребно направити ефикасан систем наплате. Сад, да ли ће се то постићи уз помоћ стриктне примене прописа од стране комуналне полиције, или ће у сваком возилу да буде кондуктер који ће да прегледа карте и наплаћује исте, то остаје да се види.

Грешиш, у мањим местима је економска ситуација много лошија, па ипак сви плаћају карту, што говори да је овде потребно направити ефикасан систем наплате. Сад, да ли ће се то постићи уз помоћ стриктне примене прописа од стране комуналне полиције, или ће у сваком возилу да буде кондуктер који ће да прегледа карте и наплаћује исте, то остаје да се види.

sta znaci manje mesto?
sta znaci "svi placaju karte"?
kolika je cena te karte, koliko je cesto koriste?
daj malo konkretnije podatke..mani me te pausalne price "kako ti je palo na pamet"
daj mi konkretne podatke koji idu u prlog tvoje price.
u kom mestu na osnovu kojih pokazatelja potkrepljujes svoju pricu?

sta znaci manje mesto?
sta znaci "svi placaju karte"?
kolika je cena te karte, koliko je cesto koriste?
daj malo konkretnije podatke..mani me te pausalne price "kako ti je palo na pamet"
daj mi konkretne podatke koji idu u prlog tvoje price.
u kom mestu na osnovu kojih pokazatelja potkrepljujes svoju pricu?

Цена је мања, око 80% цене у БГ, а то је јер су наравно у просеку и линије краће, погледај нпр за Суботицу, мрзи ме да овде постављам. Сви плаћају карте значи да је систем тако организован да су мале шансе да се шверцујеш, лично сам се уверио.

Уосталом, сви који из "унутрашњости" долазе у Београд чуде се како је превоз организован, као Алајбегова слама..

kakve veze ima sto je linija kraca?
ovde je veci broj putnika pa se to kompenzuje.

u subotici je mesecna karta oko 2.400 din.
moj predlog je za bg jer ima daleko veci broj putnika i time daleko veci broj kupljenih karata 2.000 din
sve se uklapa.
beograd ima oko 500.000 zaposlenih, novi sad oko 150.000 a subotica 40.000
daleko veci broj karata se proda u beogradu i to je dominantan izvor prihoda koji kompenzuje velicinu trasa i broj autobusa.

ti hoces meni da kazes da 40.000 ljudi (da kazemo da svako kupi, a sigurno nije tako) pravi rentabilan prihod njihovom gradskom prevozu sa cenom karte od 2.400 din a da kazemo da svega 300.000 ljudi u beogradu ne moze da napravi rentabilnu zaradu sa 2.000 din..daj molm te :)

kakve veze ima sto je linija kraca?
ovde je veci broj putnika pa se to kompenzuje.

u subotici je mesecna karta oko 2.400 din.
moj predlog je za bg jer ima daleko veci broj putnika i time daleko veci broj kupljenih karata 2.000 din
sve se uklapa.

Има везе, мања је потрошња горива.
Број путника нема везе, него однос број путника/број аутобуса.

pa kazi mi taj odnos .. kad tako smelo tvrdis da 100.000 u odnosu na beogradskih 1.500.000 stanovnika daju profitabilan prevoz sa jeftinijim cenama.

Не профитабилан, него самоодржив, тамо се превоз не дотира из буџета. А однос је такав да превоз у Суботици функционише много боље и са много мањим гужвама него у Београду.

- - - - - - - - - -

Јавни превоз с енигде не прави ради профита, него ради грађана..

Zato sto se u cenu karte ugradi kurta i murta i svi bi 20% od prodaje, a ne 2%.

Ja mislim da je stvarno jeftinoca, kako se ja vozim za 10 dinara po voznji... ali to nikoga ne zanima.

- - - - - - - - - -

Koliko sam obavesten, pokusala je da ode (sa lica mesta) - i nije uspela.

Brkaš krivičnu prijavu sa prekršajnom,
a za neplaćanje karte u prevozu se izdaje prekršajni nalog znači bez Suda ....

Još gore.

Ako u autobusu pokradem, izdžeparim nekog putnika za dve hiljade, nit će da me hapse nit da me gone krivično.
A za neplaćenu kartu - dobiješ zavrtanje ruke, lisice i odvođenje u policijsku stanicu za utvrđivanje identiteta ???

Lepo, lepo ... :dash:

- - - - - - - - - -

Ja mislim da je stvarno jeftinoca, kako se ja vozim za 10 dinara po voznji... ali to nikoga ne zanima.

Kako bre Platine, odaj mi tu tajnu, mene zanima. :) Majke mi.

- - - - - - - - - -

Koliko sam obavesten, pokusala je da ode (sa lica mesta) - i nije uspela.

Izvini, ti se vozis sa markicom za nezaposlene i seckas se do besvesti, pa ti se isplati...

- - - - - - - - - -

Još gore.

Ako u autobusu pokradem, izdžeparim nekog putnika za dve hiljade, nit će da me hapse nit da me gone krivično.
A za neplaćenu kartu - dobiješ zavrtanje ruke, lisice i odvođenje u policijsku stanicu za utvrđivanje identiteta ???

Lepo, lepo ... :dash:

- - - - - - - - - -

Kako bre Platine, odaj mi tu tajnu, mene zanima. :) Majke mi.

Ispadose sverceri drzavni neprijatelji....

Ja jesam za to da se karta placa, ali ovo je cirkusijada...

dobro, samoodrziv..daj mi odnos..daj konkretne cifre da toliko niza cena uspeva da odrzi sistem sa preko 10x manjim brojem kupljenih karata.

beograd samo za mesec dana proda vise markica za zaposlene nego sto suboticani kupe za skoro godinu dana.

Ma sa kime se raspravljaš ???
Baš mi nisi jasan .....

Neko mi je obrisao jučerašnji post gde sam dokazala da je kolega licemer i provokator .....

Izvini, ti se vozis sa markicom za nezaposlene i seckas se do besvesti, pa ti se isplati...

Do besvesti?
Odem sa dva prevoza tamo i tako se i vratim. Nikakva vratolomija. Tako svaki radni dan, a malo odem i vikendom. A idem i osim pomenutog radnim danom i jos ponegde.

Pa ako je to besvest... ne znam, kriterijumi nam se razlikuju.

Sa istim vozenjem, a sa markicom za zaposlene, cena jedne voznje je 30 dinara. Nije lose, jel da?

Odem sa dva prevoza tamo i tako se i vratim. Nikakva vratolomija. Tako svaki radni dan, a malo odem i vikendom. A idem i osim pomenutog radnim danom i jos ponegde.

Sa istim vozenjem, a sa markicom za zaposlene, cena jedne voznje je 30 dinara. Nije lose, jel da?

a sta je sa onima koji se ne voze toliko?

ako neko koristi prevoz samo da ode i da se vrati sa posla cena je 80 din po voznji..ne mislis da je to malo skupo?
...po tvojoj logici ljudi moraju besomucno da se voze da bi im markica bila isplatljiva..znaci i sam priznajes da je markica preskupa kad se manje vozis jer i sam tvrdis da je potrebno puuuno voziti se da bi ti cena voznje bila 30 din.

ako neko koristi prevoz samo da ode i da se vrati sa posla cena je 80 din po voznji..ne mislis da je to malo skupo?
nije skupo,vec za nase uslove preskupo.a zna se kakvo je radno vreme,prema tome-onaj ko je zaposlen,tesko da moze da se vozika jos negde po gradu osim do-od posla.
ja sam odusevljena vremenskom kartom od 89 dinara,savrseno mi odgovara za moje potrebe i necu se vise svercovati jer mi ispadne bas bas povoljno....ali,itekako je skupa za one koji koriste jedan prevoz da bi obavili neki posao a vracaju se u drugo doba dana.

Kada su hteli da se prave pametni eto im. I to od policije. PRAVE policije.

- - - - - - - - - -

Do besvesti?

Pa ako je to besvest... ne znam, kriterijumi nam se razlikuju.

Izvini, ja koja radim ne vozim se toliko, a imam i hobi pored posla do koga takodje idem busom... A ako bih isla samo na posao karta bi me kostala 90 dinara. Ne valja ti logika.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back