Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ето ти га сад, час треба да се укину, час нема их свуда... Одлучи се већ једном..

Treba da se ukinu, jer te sirovine koje su došle u Beograd i sišle sa ko zna kog brda sa paklenom namerom da makar jednom u životu budu bilo kakva vlast, ne služe ničemu. A p.ičketine dobro znaju koga ne smeju da diraju. Šta komunalnom panduru vredi što će junajtedforsa da uhapse kad on sam neće da izađe godinu dana iz bolnice.

Narodu su i te sitne pare puno kada ih nemaju, naravno da bi svako platio jeftinije karte i naravno da nisu ti ljudi kriminalci da se tako postupa sa njima...
tacno tako.
ja se odavno svercujem,ali kada uvedu ovu vremensku od 89 din uredno cu platiti jer mi skroz odgovara za moje potrebe,i ispasce mi jedna voznja 22 dinara,sto je sasvim u redu,i primereno uslovima pod kojima nas prevoze.

Treba da se ukinu, jer te sirovine koje su došle u Beograd i sišle sa ko zna kog brda sa paklenom namerom da makar jednom u životu budu bilo kakva vlast, ne služe ničemu. A p.ičketine dobro znaju koga ne smeju da diraju. Šta komunalnom panduru vredi što će junajtedforsa da uhapse kad on sam neće da izađe godinu dana iz bolnice.

Шта ћеш, кад је власт у београду, зато нам овако и иде, уместо да се власт да домаћинима који су у животу нешто створили радом, у Србији највеће шансе да буде власт има дрипац од малена навикнут на преваре свих врста, почев од неплаћања превоза па надаље..

Да да, United force је наша узданица... :roll:

Podržavam ovu peticiju. Ta izmišeljna institucija (izum žutih lopova na čelu s Borisom Tadićem) služi za uterivanje sile pored već postojeće policije. Zar treba da osnujemo i "BUS-PLUS" policiju koja će da služi za zavrtanje ruku ženama, za darovanje lisica i privođenje u 29-i ?
Mislim, za svakakvu glupost možemo da osnivamo snage reda, mira i naplate i da ih nazovemo nekim društveno korisnim radnicima ...
Samo njihovo postojanje je bruka za razum.

Шта ћеш, кад је власт у београду, зато нам овако и иде, уместо да се власт да домаћинима који су у животу нешто створили радом, у Србији највеће шансе да буде власт има дрипац од малена навикнут на преваре свих врста, почев од неплаћања превоза па надаље..

Да да, United force је наша узданица... :roll:

Šta tebe toliko briga za prevoz i plaćanje istog u Beogradu? Šta, kao, imate prevoz u Ljubuškom? Imate ulice?

Kako bre Platine, odaj mi tu tajnu, mene zanima. :) Majke mi.
Potrebno je da imas 100 voznji mesecno.
Npr. 2+2 svakog radnog dana i jos pomalo 'sa strane'. Ono prvo je 88 ili 92... do stotke se lako stigne.

Mogao bi da se zaista utvrdi eksperiment, koliko voznji se neko vozi mesecno - neka zapise (makar u mobilni, svi imamo bar po jedan), pa neka tutne to u neki kalkulator da sabere. Mozda se iznenadi sumom.

U sustini, sva je razlika u tome da se prvo plati (markica) i onda se opusteno koristi.

Npr. 2+2 svakog radnog dana i jos pomalo 'sa strane'. Ono prvo je 88 ili 92... do stotke se lako stigne.

Mogao bi da se zaista utvrdi eksperiment, koliko voznji se neko vozi mesecno - neka zapise (makar u mobilni, svi imamo bar po jedan), pa neka tutne to u neki kalkulator da sabere. Mozda se iznenadi sumom.

U sustini, sva je razlika u tome da se prvo plati (markica) i onda se opusteno koristi.

Ja sam to vec rekao. 40-45 voznji je maksimum sa vikendima, jer moram da oduzmem izvestan broj voznji taksijem kad nema prevoza kad idem na posao i izvestan broj vracanja kuci peske. I to je 3275 / 40 =81,87 jos malo pa kao vremenska. Markica nije nikakva usteda, nego cisto da se ne smaram sa validiranjem i po x puta uplatama i dopunama na kiosku.

ok a sad zamisli situaciju da autobus koristis svaki drugi treci dan u proseku dve do tri stanice i eventualno par puta mesecno malo duze.
kupio bi markicu od 3500 din u tom slucaju?

tacno tako.
ja se odavno svercujem,ali kada uvedu ovu vremensku od 89 din uredno cu platiti jer mi skroz odgovara za moje potrebe,i ispasce mi jedna voznja 22 dinara,sto je sasvim u redu,i primereno uslovima pod kojima nas prevoze.

Bas sve ces uspeti da zavrsis za sat i po? Onda svaka cast.

Nesto moze za to vreme, a nesto i ne moze.

Nego, gde je ta peticija, ako je neko potpisivao - nek' baci link :D

Razumem. Matemtički, što se više voziš ispada ti jeftinija karta po vožnji jer ih sve podeliš s mesečnom pretplatom.

Ali, ja zaista nemam potrebe ni želje ni volje da se vozim GSB-om više od odlaska i dolaska s posla. To dođe negde oko 22 dana po dve vožnje.

Svejedno, hvala na odgovoru. :)

Vidi ovako, ja svaki radni dan idem na posao prevozom. 1 vožnja do posla, 1 kući... Vikendom napravim i po 5-6 vožnji na dan ....
Otprilike (čak i kad zanemarim one vožnje od stanicu-2) napravim 70-80 ulazaka u prevoz.
Mesečnu kartu plaćam 3900 din.

3900/70=55.7din

Da li je skupo - pa jeste za onoga koji nema.
Da li je jeftinije i isplatljivije od prevoza autom - i to jeste.

Hbga, život u gradu košta, kolegu caterpilara razumem, u njegovoj selendri je sve na 5min peške ili biciklom,
a pri tome pati od neprebolnog kompleksa provincijalizma i ne osuđujem ga ....

- - - - - - - - - -

. . .

Poslednja izmena od moderatora:
ok a sad zamisli situaciju da autobus koristis svaki drugi treci dan u proseku dve do tri stanice i eventualno par puta mesecno malo duze.
kupio bi markicu od 3500 din u tom slucaju?

Ako bi broj voznji oborio cenu jedne voznje na 60 dinara, onda je to ok.

Ako se pokaze da su nove vremenske karte od 90 dinara (ali bez ogranicenja broja voznji unutar tog vremena) dobro resenje, onda ce tako da bude.

Neplacanje nije opcija.

- - - - - - - - - -

Hoće Lastinu autobusku stanicu da izmeste na Novi Beograd do kraja godine, a po svoj prilici i BAS-ovu. Mesto za raseljavanje je parking preko puta buvljaka. Ima li neko u gradskoj vlasti sa makar dve sive ćelije?

http://www.novosti.rs/vesti/beograd...aste-ruse-i-sele-kod-novobeogradskog-Buvljaka

Ovi će da nas zakopaju i zabiju kolac.

Koliko ja znam, al ne drzi me za rec 100%, treba BAS da se iseli, a za Lastu nisam siguran.

Vidi ovako, ja svaki radni dan idem na posao prevozom. 1 vožnja do posla, 1 kući... Vikendom napravim i po 5-6 vožnji na dan ....
Otprilike (čak i kad zanemarim one vožnje od stanicu-2) napravim 70-80 ulazaka u prevoz.
Mesečnu kartu plaćam 3900 din.

3900/70=55.7din

Da li je skupo - pa jeste za onoga koji nema.
Da li je jeftinije i isplatljivije od prevoza autom - i to jeste.

Hbga, život u gradu košta, kolegu caterpilara razumem, u njegovoj selendri je sve na 5min peške ili biciklom,
a pri tome pati od neprebolnog kompleksa provincijalizma i ne osuđujem ga ....

- - - - - - - - - -

. . .

Где ћеш на море ове године?

kakve to ima veze sa ovim?

Каже живот у граду кошта, а управо су разна егзотична и друга одредишта пуна таквих из великих градова (читај из Београда), којима је карта прескупа, а није им прескупа Грчка, нису им прескупи најновији модели телефона које дрндају по тим истим превозима које не плаћају.

Доста тог лицемерја и патетике.

Каже живот у граду кошта, а управо су разна егзотична и друга одредишта пуна таквих из великих градова (читај из Београда), којима је карта прескупа, а није им прескупа Грчка, нису им прескупи најновији модели телефона које дрндају по тим истим превозима које не плаћају.

Доста тог лицемерја и патетике.

izvini ali raditi da bi imao neko svoje zadovoljstvo nije licemerje niti patetika.
da li ti radis iskljucivo da bi podmirio drzavne potrebe ili radis za neko svoje zadovoljstvo?
zasto onda raditi.. prestani sve, uzmi socijalnu pomoc, i zivi na subvencijama, niko ti nece dinar traziti.
zasto onda svako ne dobije 10.000 i kazu "to ti je to za mesec dana, drzava je uzela svoje, besplatno zivi i vozi se, kupuj samo hranu i odecu"

licemerje je ovo sta ti pokusavas da proturis.. ljudi rade za sebe a usput od zarade podmiruju drzavne potrebe u vidu pooreza i drugih troskova za uslugu koju su dobili (struja, grejanje, voda, prevoz...)..ako drzava nije u stanju da obezbedi veci standard gradjanima, jer na prvom mestu drzva obezbedjuje standard (i ovo govorim o svima , jer nijedna vlast osim one ante markovica svojevremeno nije obezbedila pristojan zivot gradjanima) onda ni drzava ne moze da ocekuje da ce im gradjani davati sve sto zarade a sami ziveti na parizeru i gledati slike mora na kalendaru...i da.. mozes zvati licemerjem ali svako pametan ce radije skupiti pare za more nego ih dati gsp-u jer odlazak na more nije samo luksuz nego potreba jako bitna za funkcionisanje organizma i prevencija raznih oboljenja.

izvini ali raditi da bi imao neko svoje zadovoljstvo nije licemerje niti patetika.
da li ti radis iskljucivo da bi podmirio drzavne potrebe ili radis za neko svoje zadovoljstvo?
zasto onda raditi.. prestani sve, uzmi socijalnu pomoc, i zivi na subvencijama, niko ti nece dinar traziti.
zasto onda svako ne dobije 10.000 i kazu "to ti je to za mesec dana, drzava je uzela svoje, besplatno zivi i vozi se, kupuj samo hranu i odecu"

licemerje je ovo sta ti pokusavas da proturis.. ljudi rade za sebe a usput od zarade podmiruju drzavne potrebe u vidu pooreza i drugih troskova za uslugu koju su dobili (struja, grejanje, voda, prevoz...)..ako drzava nije u stanju da obezbedi veci standard gradjanima, jer na prvom mestu drzva obezbedjuje standard (i ovo govorim o svima , jer nijedna vlast osim one ante markovica svojevremeno nije obezbedila pristojan zivot gradjanima) onda ni drzava ne moze da ocekuje da ce im gradjani davati sve sto zarade a sami ziveti na parizeru i gledati slike mora na kalendaru...i da.. mozes zvati licemerjem ali svako pametan ce radije skupiti pare za more nego ih dati gsp-u jer odlazak na more nije samo luksuz nego potreba jako bitna za funkcionisanje organizma i prevencija raznih oboljenja.

Баш ме брига за било чије задовољство, али су онда они који плаћају карте будале, зашто би било ко плаћао карту по тој логици кад је лепше потрошити те паре на своје задовољство?

И наравно, опет по логици ствари, ако нико неће да плаћа карте, онда ГСП не треба да постоји.

Држава да ти обезбеди већи стандард? Па није држава Деда Мраз, а овако како смо је третирали и како је третирамо, биће и много горе, ти од државе тражиш права, а не прихваташ никакве обавезе, сем тамо где је тврдо, телефон, струја, порез..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back