Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јок, домаћин ће да запиње, а стока ће да лади јаја.
Ти никако да схватиш да се у Београду не може живети као у Бечу или Минхену, јер иза Беча и Михнена стоји рад немачког човека, производња, извоз и суфицити који обарају рекорде.

Али ево, да ти одговорим, ДА, мислим да би у Бечу било много другачије него у Београду, мислим да би се у Бечу и тада плаћао превоз, и да би исти функционисао беспрекорно, јер су Немци, тј. Аустријанци навикли на ред и закон. А овде, све и да је превоз динар, опет га не бисмо плаћали ако не би било претње мотком, из простог разлога што немамо развијену свест, што смо гомила бедника навиклих на гребаторско остваривање ситносопственичких интереса и неспособна да подигне њушку из блата и гоwана у којима се налазимо својом кривицом.

Koji bre suficiti. Pa ta Austrija duguje vise nego Srbija. 83% BDP-a, a Srbija 68%.

Nego, evo ga Vesic u dnevniku na rezimskoj TV. Novinarka mu daje uvod za pricu o GSP-u kao evo pojeftinjenja prevoza i Vesic nastavlja pricu pola sata i sve vreme prica o pojeftinjenju. Ni jednu rec nije izgovorio o poskupljenju pojedinacne karte za 22%, a kada je pricao o penzionerima pazljivo je birao reci da ne izgovori negde slucajno poskupljenje, nego eto podeljeni su u 4 grupe, 60% je zasticeno - od njih valjda ocekuje da glasaju za njega, a nigde ni reci o pskupljenju od 2919% za one cije su penzije preko 25.000 i poskupljenju od 4408% za one kojima je penzija preko 50.000 din.

Убедио си ме, ови наши који иду да раде тамо су будале..

Da li su budale, to je njihova stvar.

Nisu se oni obogatili zato sto su dobri, zato sto su super rasa koja zna samo za red, rad i disciplinu, nego zato sto su zli. Evo moj deda je kao i milioni drugih bio tamo u logoru 5 godina i prinudno radio za hleb i vodu. A kada su se obogatili na pljacki, robovima i prinudnom radu i americkoj pomoci, onda glume velicinu i zaposljavaju unuke onih koji su tamo ostavili zdravlje ili zivot. Imam 0 postovanja za takve i njihove obozavaoce.

Pa je l' hoces u EU ili neces. Pitaj tamo zasto imaju subvencionirani prevoz.

Ако се добро сећам, они су и за време Слобе имали субвенционисан превоз.

- - - - - - - - - -

Da li su budale, to je njihova stvar.

Nisu se oni obogatili zato sto su dobri, zato sto su super rasa koja zna samo za red, rad i disciplinu, nego zato sto su zli. Evo moj deda je kao i milioni drugih bio tamo u logoru 5 godina i prinudno radio za hleb i vodu. A kada su se obogatili na pljacki, robovima i prinudnom radu i americkoj pomoci, onda glume velicinu i zaposljavaju unuke onih koji su tamo ostavili zdravlje ili zivot. Imam 0 postovanja za takve i njihove obozavaoce.

Није баш тако, они су се обогатили у првом реду захваљујући својим особинама, вредни су, штедљиви, и организовани. Немачка није имала колоније које би пљачкала како су то радиле друге колонијалне силе, а као пораженима у ратовима биле су им наметнуте огромне репарације..

- - - - - - - - - -

meni je lično u ovom poskupljenju realno najmanje žao penzosa.....iskrena da budem :lol:
na primer, da sam ja penzos, uopšte mi ne bi bila potrebna mesečna karta, missim bolelo bi me uvo da špartam beogradom :zzima:

Колико сам ја могао да приметим, они се увелико мотају по превозима у свако доба дана, никада ми то није било јасно, какву то потребу има маторац коме је душа у носу да се тиска по шпицу.

zanima me kolika će da bude cena tih petodnevnih karata

Ако се добро сећам, они су и за време Слобе имали субвенционисан превоз.

Cobe je radio na zapadu, tamo je to i video.

Није баш тако, они су се обогатили у првом реду захваљујући својим особинама, вредни су, штедљиви, и организовани. Немачка није имала колоније које би пљачкала како су то радиле друге колонијалне силе, а као пораженима у ратовима биле су им наметнуте огромне репарације..

Reparacije su platili samo delimicno Izraelu, ostali su se odrekli ili je to proslo kroz dilove kao sa Titom.

Nikada nisu platili odstetu za zatocenistvo, prinudni rad i pobijene. Za prinudni rad su cekali do 1995-6 godine pa su tek onda doneli zakon o odsteti, ali samo onima koji su bili zivi u tom momentu. Posto je sasvim jasno da neko ko je bio u logoru nije ziveo jos 50 godina, tako nisu nikome nista isplatili.

A oporavili su se zato sto su amerikanci izdali. Prvi plan je bio da se Nemacka vrati u srednji vek. da cuvaju ovce i beru voce, a da im se sva industrija oduzme. A onda su amerikanci shvatili da nemci mogu da im posluze u borbi protiv Rusije, pa su upumpali ogroman novac u obnovu Nemacke. Sve nemacke kompanije koje su radile za Hitlera, od kojih je neke i sam osnovao i dao im imena poput "Narodnog auta" postoje i dan danas, nijedna nije unistena, niti je ikada platila odstetu za prinudni rad.

Колико сам ја могао да приметим, они се увелико мотају по превозима у свако доба дана, никада ми то није било јасно, какву то потребу има маторац коме је душа у носу да се тиска по шпицу.

Evo ti odmah primer. Lekar moje majke radi samo posle podne, a knjizice se primaju samo od 14-18. I kada onda da dodje i da ode ako ne u spicu.

zanima me kolika će da bude cena tih petodnevnih karata

Dnevna karta važiće 24 sata od momenta aktivacije, sem u noćnom prevozu, i koštaće 280 dinara. Aktivacija te karte počinje od momenta prodaje na kiosku.

Karta za 3 dana koštaće 720 dinara, i važi 72 sata od momenta aktivacije, osim u noćnom prevozu. Aktivacija počinje od momenta prodaje na kiosku.

Karta od 5 dana koštaće 1.100 dinara i važi 120 sati od momenta aktivacije, osim u noćnom prevozu. Aktivacija počinje od momenta prodaje na kiosku.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/52...uara-penzioneri-podeljeni-u-cetiri-kategorije

jutros izmenjah gsp 2,408,78 i lastu 491....samo je lasta bila pristojno cista...inace,napolju nije bilo toliko hladno kao u svim ovim prevozima.uzas! a i kako bi bilo unutra toplije kad su kod svih vrata landarala,ili im je falio neki donji deo...ali ok,ne mozes i da se vozis za dz i da ti bude toplo

Koliko se sećam, sadašnja vlast je kritikovala visoku cenu dnevne karte i čak obećavala pojeftinjenje iste.

Sada te karte nema, već najjeftinija vremenska od 90 dinara !!!

Recimo do sada je put od tačke A do tačke B i nazad koštao 73 dinara x 2 = 146 dinara. Sada je to isto 188 !!!
"Pojeftinilo" :aha:

Kažnjavaju ljude koji ne mogu da odu i vrate se za 90 minuta !!!
Računajmo da se pola sata vozimo, to je ukupno sat sa povratkom i imamo još celih pola sata da pozavršavamo stvari :evil:

Poslednja izmena:
to ti je kao i ono sto je ukinuta pretplata za TV a uvesce se taksa koja ce biti veca i morace da se placa za razliku od pretplate :)
ukinuta je pojedinacna karta jer je bila skupa.. eto obecanje je ispunjeno..uvedena je vremenska karta, to je povoljnije ako presedas :smajli ironija: :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back