Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нема више извора новца па се прибегава цеђењу суве деновине, јер на жалост немају ни стручних а ни менталних капацитета за било какав други прилаз. Иако подржавам плаћање обавеза и искоришћених услуга, не видим како ће подизање цена казни ишта ту помоћи, само ће их мањи број људи плаћати, а и до сад се нису претргли у плаћању. Отприлике сваки дан видим да контрола нађе 2-3 путника без карте и ништа ... само једном сам видео да су написали казну за пар месеци колико користим ГСП услуге.

Jedini pametan covek koji je ovde bio na vlasti u poslednjih 15 godina Slovenac Ivan Simic, bivsi direktor poreske uprave, je jednom lepo rekao - ne ubija se krava koja daje mleko. Covek treba da radi i da onda lako i sa radoscu plati drzavi sta trazi - poreze, takse i ostalo - ali ako je to kuluk i ako covek nema nikakve radosti nego treba da strepi svakog dana sta ce mu se desiti onda to nece na dobro da izadje.

Anketa je bila skroz renovirana. Nazalost, oni koji su glasali pre renoviranja ne mogu posle...

Ako postoji zainteresovanost da se napravi tema koja bi posluzila samo radi glasanja u pozeljnoj / prihvatljivoj ceni prevoza a da diskusija ostane ovde, moze i to da se sredi :aha2:

Izjasnjavanje o eventualnoj temi i opcijama moze ovde a moze i na pp.

ja mogu da obrisem ovu anketu i da kreirate skroz novu u ovoj temi?

Aли ми је јaсно дa је то све по оној, у туђем оку видиш трн, a у свом не видиш бaлвaн, јaко добро познaјеш зaкон о сaобрaћaју, aли ти се никaко не може објaснити елементaрнa ствaр дa превоз требa плaтити.

zakon o saobracaju nema veze sa svercom u autobusu a tebi bih savetovao na ga naucis jer ako ga ne znas kao sto pokazujes da ga ne znas ti si opasnost za svakog na ulici kad izadjes sa kolima napolje.

sto se tice toga da prevoz treba platiti, ja se apsolutno slazem sa tim, ali takodje tvrdim da kao sto se iz kamena ne cedi voda, tako se iz siromasnog gradjanina ne cede novci... cena mora da se prilagodi standardu gradjana, skoro svuda u svetu je mesecna karta oko 5% prosecne plate.. kod nas je 10%....meni je u najgorem slucaju isto da idem kolima ili autobusom a ako bih presedao i jeftinije mi je da idem kolima.....da nije malo mnogo.. .. prevoz bi trebao da je socijalna kategorija i da me animira da idem sa njim a ne da idem kolima...sto tzar rece u citatu .. ne ubija se krava koja donosi mleko.. putnik koji nema para za kartu postaje svercer.. prilagodi mu cenu karte mogucnostima, poostri kontrolu i nece biti problema.

Kad bi gradjani imali navike da placaju javne usluge kao dopune za mobilne telefone gradski budzet bi bio pun.;)

problem je u tome sto ljudi prilagodjavaju potrosnju mobilnog sa svojim standardom a cenu karte u autobusu ne mogu....znas koliko njih koristi pre paid i raznorazne akcije da bi prosli povoljnije? mnogi ne trose vise od par stotina dinara mesecno..
da li si svestan da vecina gradjana mesecno da na mobilni koliko bi ih kostalo svega par dana vozenja..ne mozes da poredis te stvari..
na kraju..najcesce uzimani paketi post paida (gledao sam neke statistike) su oni od 1000 do 1500 din... neka tako stave i za cenu karte..1000 din mesecno i video bi koliko bi vise ljudi kupovalo tu kartu.

ja sam odavno rekao..neka se po glavi stanovnika beograda starijeg od 18 godina uzme 500 din mesecno za prevoz a da prevoz otvore za stanovnik grada (prijavljene)

problem je u tome sto ljudi prilagodjavaju potrosnju mobilnog sa svojim standardom a cenu karte u autobusu ne mogu....znas koliko njih koristi pre paid i raznorazne akcije da bi prosli povoljnije? mnogi ne trose vise od par stotina dinara mesecno..
da li si svestan da vecina gradjana mesecno da na mobilni koliko bi ih kostalo svega par dana vozenja..ne mozes da poredis te stvari..
na kraju..najcesce uzimani paketi post paida (gledao sam neke statistike) su oni od 1000 do 1500 din... neka tako stave i za cenu karte..1000 din mesecno i video bi koliko bi vise ljudi kupovalo tu kartu.

ja sam odavno rekao..neka se po glavi stanovnika beograda starijeg od 18 godina uzme 500 din mesecno za prevoz a da prevoz otvore za stanovnik grada (prijavljene)

Tako je šefe. U potpunosti si u pravu. :ok:

S hiljadarkom mesečno, progledali bi i putnici i GSP ... Ovako, biće i tuče i šverca i inata.

zakon o saobracaju nema veze sa svercom u autobusu a tebi bih savetovao na ga naucis jer ako ga ne znas kao sto pokazujes da ga ne znas ti si opasnost za svakog na ulici kad izadjes sa kolima napolje.

sto se tice toga da prevoz treba platiti, ja se apsolutno slazem sa tim, ali takodje tvrdim da kao sto se iz kamena ne cedi voda, tako se iz siromasnog gradjanina ne cede novci... cena mora da se prilagodi standardu gradjana, skoro svuda u svetu je mesecna karta oko 5% prosecne plate.. kod nas je 10%....meni je u najgorem slucaju isto da idem kolima ili autobusom a ako bih presedao i jeftinije mi je da idem kolima.....da nije malo mnogo.. .. prevoz bi trebao da je socijalna kategorija i da me animira da idem sa njim a ne da idem kolima...sto tzar rece u citatu .. ne ubija se krava koja donosi mleko.. putnik koji nema para za kartu postaje svercer.. prilagodi mu cenu karte mogucnostima, poostri kontrolu i nece biti problema.

А ти си лицемер све док не научиш да се услуга плаћа, и све док не схватиш да ако ти се било шта у склопу услуге не свиђа решење је да је не користиш.

Не знам у ком је то свету месечна карта 5% плате, вероватно у свету који приходује и производи, а имаш света у коме ГСП-а и нема јер нису достигли тај ниво развоја, прихода, цивилизације и културе. Нпр. Бенарес или Дака вероватно немају ГСП јер би се срели са истим проблемима као ми у БГ, и то је ниво са којим треба да се упоређујемо, а не са земљама у којима људи производе, зарађују и плаћају превоз.

Јасно, тамо где наплата функционише пружаш се колико си дугачак.
А код ГСП се правиш луд јер ти се може.

А тај социјализам да се од свакога узима па да се дели, то неће да може, ако ја не користим градски превоз немам никакву намеру да га плаћам и нико на то не може да ме натера, а најмање држава има право да ме рекетира.

Kad bi gradjani imali navike da placaju javne usluge kao dopune za mobilne telefone gradski budzet bi bio pun.;)

Bas tako. Gradjani imaju navike da placaju prevoz, ja u svakom gradu u kom sam bio gradjani placaju, ulaze na vrata koja se predvidjena za ulaz i izlaze na vratima predvidjena za izlaz, prevoz funkcionise. Jedino beogradjani konstantno napadaju i tuku se sa kontrolorima i vozacima.

А ти си лицемер све док не научиш да се услуга плаћа, и све док не схватиш да ако ти се било шта у склопу услуге не свиђа решење је да је не користиш.

nisam licemer jer ja upravo tako i radim..da si me pazljivije citao video bi da sam rekao da prevoz uglavnom koristim za stanicu dve..tri.. sve ostalo idem kolima..retko kad koristim autobus..ali po obicaju pricas napamet bez i da procitas sta ti drugi prica..ja govorim generalno kako mislim da bi trebalo da funkcionise prevoz..ne govorim iz svoje perspektive jer prevoz takoreci ni ne koristim bas zato sto je preskup i kad hocu da idem sa njim idem ili kad ocekujem da cu imati problema sa parkiranjem ili kad zelim da ustedim a to znaci..svercuj se jer kao sto rekoh..skoro me isto izadje da se vozim i da idem busem :)
da je cena karte povoljnija sigurno je da bih vise kroistio autobus a samim tim i vise doprineo gsp-u svojim novcem za karte.

Cudom se cudim kad citam poredjenja i komentare. Ja mobilni telefon placam RSD 1.060,00 mesecno. Kada mi to postane veliki izdatak, otkazacu ga. I bez njega cu moci da idem na posao, u pozoriste, u restoran, kod drugarice, kod lekara...... Kartu za prevoz placam RSD 3.275,00 mesecno. Kada mi to postane veliki izdatak, necu je kupiti. Jeste da necu moci da stignem na posao, odem u pozoriste, u restoran, kod drugarice, kod lekara, ali ce mi najteze biti sto nisam doprinela punjenju budzeta.

Cudom se cudim kad citam poredjenja i komentare. Ja mobilni telefon placam RSD 1.060,00 mesecno. Kada mi to postane veliki izdatak, otkazacu ga. I bez njega cu moci da idem na posao, u pozoriste, u restoran, kod drugarice, kod lekara...... Kartu za prevoz placam RSD 3.275,00 mesecno. Kada mi to postane veliki izdatak, necu je kupiti. Jeste da necu moci da stignem na posao, odem u pozoriste, u restoran, kod drugarice, kod lekara, ali ce mi najteze biti sto nisam doprinela punjenju budzeta.

Da si umesto za telefon, prosek cena 200 eura koristila telefon od 50, imala bi 150 ostatak koji bi bio dovoljan da se plati karta za odlazak na posao. I kada bi se smanjio kredit bez da se iko osteti, ni ti ni tvoje trac sagovornice, da se recimo 50% vasih poziva koji se broje ne minutima vec satima i danima, da si ih zamenila besplatnom konverzacijom koja se zove skype, mogla bi na 150 godisnje i mesecno dodavati najmanje po 5.

150+60= 210 eura (usteda)

Godisnja busplus je oko 42 000 din sto znaci da bi imala POLA GODINE DA SE VOZIS BESPALTNO ako bi troskove pravilno raspodelila. To jest, svake trece godine bi te prevoz izasao free. Ali, neki vole da se rasipaju, a kada im se trazi karta koju koristi sav civilizovani svet, onda se skace na konduktere i vozace koji se grebu noktima.

ja mogu da obrisem ovu anketu i da kreirate skroz novu u ovoj temi?

Ako to tako moze, neka tako bude :aha2:

Stavi opcije
- besplatan prevoz
- markica 1000 din (mesecno)
- markica 2000 din
- markica 3000 din
- 500 din po glavi punoletnog (mesecno)
- 1000 din po glavi punoletnog

Pa ko koristi markice - koristi... a ovo drugo je samo po sebi jasno :aha2:

Poslednja izmena:
Ako to tako moze, neka tako bude :aha2:

Stavi opcije
- besplatan prevoz
- markica 1000 din
- markica 2000 din
- markica 3000 din
- 500 din po glavi punoletnog
- 1000 din po glavi punoletnog

Pa ko koristi markice - koristi... a ovo drugo je samo po sebi jasno :aha2:

Nije ti ovo dobro, gde ti je opcija sa pojedinacnim kartama? Sta cemo sa ljudima koji dodju u Bg da obave neki posao? Ili vremenska karta? Nije markica jedina opcija, niti treba da bude.

Nije ti ovo dobro, gde ti je opcija sa pojedinacnim kartama? Sta cemo sa ljudima koji dodju u Bg da obave neki posao? Ili vremenska karta? Nije markica jedina opcija, niti treba da bude.

Pojedinacne karte treba da budu za one koji nisu iz Bg, da plate 10 puta manje nego sto bi taksi, ili za one ljude koji se jako retko voze prevozom. Za sve ostalo, veliku masu, su markice dobro resenje. GSP je u problemu sto se markice ne kupuju. Nijedna cena pojedinacnih karata im ne cini posao.

I dajem poseban komentar za to sto se mnogo ljudi interesuje samo za pojedinacne karte, kao da markice ne postoje. Poruka oko toga jeste - bilo sta, ako je u najmanjem pakovanju, najvise kosta :aha2:

- - - - - - - - - -

opcija 100d dnevna karta
glupo je da stoji besplatan prevoz,svi ce to odabrati,a zna se da je to kod nas nemoguce.kod nas sve kosta

30 dnevnih karata -> markica 3000 din...

Hajde da prvo dogovorimo za markice... za karte cemo posle :aha2:

Pojedinacne karte treba da budu za one koji nisu iz Bg, da plate 10 puta manje nego sto bi taksi, ili za one ljude koji se jako retko voze prevozom. Za sve ostalo, veliku masu, su markice dobro resenje. GSP je u problemu sto se markice ne kupuju. Nijedna cena pojedinacnih karata im ne cini posao.

I dajem poseban komentar za to sto se mnogo ljudi interesuje samo za pojedinacne karte, kao da markice ne postoje. Poruka oko toga jeste - bilo sta, ako je u najmanjem pakovanju, najvise kosta :aha2:

- - - - - - - - - -

30 dnevnih karata -> markica 3000 din...

Hajde da prvo dogovorimo za markice... za karte cemo posle :aha2:

Kao da ce ruka da ti otpadne ako stavis tu opciju. Pojedinacne karte nisu samo za te koji dolaze sa strane. Moja mama recimo nema penzionersku nego kupuje pojedinacnu jer jako retko koristi gsp. Ima jos primera.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back