Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nadam se da će nestati bus plusa kao što je nestalo i dragana đilasa, to je ipak njegova firma
<3

moze bus plus kao firma da nestane recimo, u smislu da prekine saradnju sa srpskim tajFunima, u sta ne verujem, ali sistem naplate karte ne moze da nestane nikako
najvaljuju da ce mozda da vrate stari sistem konduktera u svakom busu, to se gsp buni i oce to da uvedu, jer im je bus plus pojeo sve pare, propade gsp zbog njih....ajde ko da nismo znali da ce to odmah da se desi, sad se igramo naivnih i iznenadjenih :lol:

- - - - - - - - - -

i niko mi jos pre nije odgovorio na pitanje da li kontrolori rade do 10 uvece?

Goran Papović iz Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača kaže da kontrolori nisu službena lica i da ne mogu da legitimišu putnike.

- Ako kontrolor zatekne putnika bez karte može da mu traži da plati doplatnu kartu. Ako putnik to ne uradi, onda ga zamoli da napusti vozilo. U slučaju da osoba bez karte treba da bude legitimisana, tada kontrolor mora da pozove policiju ili komunalnu policiju. Kontrolori nemaju pravo da fizički i verbalno napadaju putnike koji nemaju karte - kaže Papović.

otkrio je rupu na saksiji

jel moguce da ljude i dalje fascinira ovakva vest?
jel stvarno ne znate da samo policajac moze da vas legitimise (komunalni i svake druge vrste) i niko vise
nikakva kontrola, inspekcija, niko vise....de zivite
cak imas pravo i da policajcu odbijes da das legitimaciju, na sta on mora da te privede u stanicu na legitimaciju i kazni za opiranje u vrsenju duznosti sluzbenog lica....kome se tera moze i tako daleko da ide :lol

sve u svemu nemojte ko ovce vaditi te licne karte svakome :roll:
najjaci su mi ovi sto primaju kazne za bus plus :fdlan: ovce su za sisanje

jeste mnogo volim da se vozim busom iskljucili mi stuju da se ugrejem malo:cry:
x1466193_10202772782103472_1257482189_n.jpg.pagespeed.ic.TydjU1LnnN.webp

^
Ovo gore je interesantno kao vic. Onaj ko to shvata kao nesto "realno" je nesto pobrkao...Mlad covek uvek moze da nadje kakav takav posao.

- - - - - - - - - -

Sto se ti brines zasto se ljudi vozaju za dzabe ?
Nek misle oni koji su lupili toliku cenu bez pokrica :D

Brinem se (mada to nije najbolja rec) iz dva razloga.

Prvi je taj sto ja placam kartu i za njega i za sebe.
Drugi je taj sto se generalno brinem zbog opsteg nevaspitanja i potpunog pada svih vrednosti u Srbiji.

Sto se tice "cene bez pokrica", ne znam na sta mislis. Ako mislis na cenu karte - sta te kvalifikuje kao nekoga ko moze da je odredjuje?

Sto se tice "cene bez pokrica", ne znam na sta mislis. Ako mislis na cenu karte - sta te kvalifikuje kao nekoga ko moze da je odredjuje?

ne moramo da idemo dalje od sabrace u krizi..grcka.. cena prevoza je od 20 censti do 1€ u zavsnosti koliko daleko ides a njihove prosecne plate su

Prosecna mesecna zarada u sektoru Gas – Struja – Voda u Grckoj je oko 3.200 $. U sektoru Transport –Komunikacija oko [sociallocker]2.100 $. Zaposleni u sektoru Izgradnje imaju meecna primanja oko 1.700 $ u proseku, kao I u sektoru Proizvodnje. U sektoru Hotelijersko – Restoranskih usluga prosecna mesecna zarada je oko 1.100 $.[/sociallocker]

a kod nas je 60 centi..preskupo brate i u poredjenju sa zemljama u slicnoj situaciji (odnos plata/cena karte)

^
Brinem se (mada to nije najbolja rec) iz dva razloga.

Prvi je taj sto ja placam kartu i za njega i za sebe.
Drugi je taj sto se generalno brinem zbog opsteg nevaspitanja i potpunog pada svih vrednosti u Srbiji.

Placam i ja i to ne markicu mesecnu nego pojedinacnu svaki put , pa sta
Moj je problem sto ne mogu da se opustim i svercujem jer jos imam posao .
Do pada vrednosti i prinude na nevaspitanje su nas doveli drugi koji daju takav primer a sede ''gore''
Dokle god je karta skuplja od hleba , nema opravdanje ... jer ce radije kupiti isti ako imaju para

Uglavnom jeste tako.
Ne moze mozda da se nadje bogznasta, ali da se nadje - moze.

U vecem problemu su oni preko 40-50 godina sto su ostali bez posla iz drzavnih firmi...
brate ja kad sam ovde imao 1500e mesecno nisam iso okolo i seruckao drugima da ne sede i da ima posla jer ga nema,i zato sto svako radi svasta i ono za sta nije skolovan propadosmo,vrlo rado bi se vozio u svom mercedesu ali i to kosta a priliva novca nema ni na vidiku,ovde ulagati je propast

a kod nas je 60 centi..preskupo brate i u poredjenju sa zemljama u slicnoj situaciji (odnos plata/cena karte)

To nema nikakve veze i takvo uporedjivanje cena je cista zamena teza.
Cena usluge u lokalu se formira na osnovu uslova koji vladaju u lokalu, i to je sve, a ne formira na osnovu toga kolika je vrednost toga na Mauricijusu i njihovih plata.

I da se ne lazemo, da karta kosta jedan dinar, opet bi se nasla gomila koja tvrdi da to ne treba placati zbog ovoga ili onoga.

Do pada vrednosti i prinude na nevaspitanje su nas doveli drugi koji daju takav primer a sede ''gore''

Da, da, drugi su oduvek bili krivi za sve.
Da nije drugih, mi bi sada cvetali od cega god hoces, ali eto, ti drugi nas uvek nekako sje*u...A mi bas hteli...

To nema nikakve veze i takvo uporedjivanje cena je cista zamena teza.
Cena usluge u lokalu se formira na osnovu uslova koji vladaju u lokalu, i to je sve, a ne formira na osnovu toga kolika je vrednost toga na Mauricijusu i njihovih plata.

I da se ne lazemo, da karta kosta jedan dinar, opet bi se nasla gomila koja tvrdi da to ne treba placati zbog ovoga ili onoga.

ne slazem se..nasli bi se pojedinci ali sam uveren da bi velika vecina onih kojima sudski pozivari stalno kucaju na vrata, koji ne smeju da se jave na telefon jer ih jure banke da vrate minuse, kojima samo stizu opomene za neplacene racune da bi najradije to sve platili samo da bi mirno spavali.. ne mozemo generalizovati situaciju i reci .. mnogi ne placaju a samo zbog pojedinaca koji mogu a to ne rade.. mnogi bi najradije sve to platili da mogu, ali nemaju odakle.

e sad ja moram tebi da postavim kontra pitanje.. sta tebe kvalifikuje kao nekog ko moze da kaze da su cene na lokalu korektno odredjene i da nisu prenaduvane?

Da, da, drugi su oduvek bili krivi za sve.
Da nije drugih, mi bi sada cvetali od cega god hoces, ali eto, ti drugi nas uvek nekako sje*u...A mi bas hteli...

kakav jutarnji hejter :roll:

Odoh da vezbam svercovanje i da organizujem nesto za ovu baku , njoj je potrebnije
kad joj ''oni gore'' ne mogu da obezbede bar ljudsku starost

http://www.kurir-info.rs/nicija-briga-baka-milja-80-zivi-bez-hrane-i-lekova-clanak-1103369

Hvala ti za motivaciju u svercovanju , odmah mi je lakse i ne grize me savest :hvala:

...mnogi ne placaju a samo zbog pojedinaca koji mogu a to ne rade.. mnogi bi najradije sve to platili da mogu, ali nemaju odakle.

Heh, to nije bas sto se cita na ovoj temi, a ne odgovara ni onome sto se vidi po prevozu :)

Najglasniji su oni sto IMAJU, a NECE.
Ovi sto nemaju u najvecem broju slucajeva odcute...

Ljudi jednostavno vole da se bune i kukaju.

e sad ja moram tebi da postavim kontra pitanje.. sta tebe kvalifikuje kao nekog ko moze da kaze da su cene na lokalu korektno odredjene i da nisu prenaduvane?

Apsolutno nista.
Zato i ne tvrdim da je karta jeftina ili skupa, govorim jedino o tome da uslugu (bilo koju) treba placati.

Odoh da vezbam svercovanje i da organizujem nesto za ovu baku , njoj je potrebnije
kad joj ''oni gore'' ne mogu da obezbede bar ljudsku starost

Slucajeva ektremene sirotinje ima uvek i svuda. "Oni gore" to nisu uspesno resili ni u jednoj drzavi. A ovo:
Hvala ti za motivaciju u svercovanju , odmah mi je lakse i ne grize me savest :hvala:

....je potpuno licemerje i zloupotreba te bake za kojom kukas. Koristis je kao izgovor da sebi pribavis materijalnu korist.

O tome i govorim, UVEK je neko drugi kriv, UVEK ce se naci neki izgovor da se nesto ne plati - nije bitno da li je prevoz, kredit ili nesto drugo...

- - - - - - - - - -

ako imas od cega..opasno je da pricas kako pricas..ne zaboravi..kolo srece se okrece...

U kom smislu opasno?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back