Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1.jpg

Ne mozes da popijes nikakvu komunalnu kaznu, samo moze da tvoje podatke ustupi kontroloru a i to ne sme po zakonu.
Ne sme tvoje podatke niko od ovlascenih lica da prosledjuje trecemlicu.
Mozes da mu uzmes broj znacke i da mu pises krivicnu prijavu zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja.
Ako hoces da ides u krajnost onda ces ti popiti prekrsajnu prijavu a komunalac krivicnu sto je mnogo za njega gore

Ne mozes da popijes nikakvu komunalnu kaznu, samo moze da tvoje podatke ustupi kontroloru a i to ne sme po zakonu.
Ne sme tvoje podatke niko od ovlascenih lica da prosledjuje trecemlicu.
Mozes da mu uzmes broj znacke i da mu pises krivicnu prijavu zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja.
Ako hoces da ides u krajnost onda ces ti popiti prekrsajnu prijavu a komunalac krivicnu sto je mnogo za njega gore

Bio sam u Budimpesti, ima li su slican problem, kao kontrolor nema pravo da legitimise, nema pravo da preda podatke trecem licu, Ali onda su to resili, tako sto stoje natpisi svuda>

Ulaskom u bilo koje vozilo gradskog prevoza pristajete na uslove koriscenja, sto znaci, kontrolor ima pravo da vam trazi licnu kartu, policajac ima pravo da ustupi vase informacije trecem licu, kompanija ima pravo da iskoristi vase podatke i slicno. Tako da niko nema pravo da se buni, onaj ko se slaze s tim ulazi autobus, a ako ne onda neka ide pesaka.

Nece da moze :)

To pravilo jedino moze da vazi ako se usvoji zakonom u skupstini a sve ovako sto napisu je sarena laza. Kao sto u autobusima pise da pripremite apoen od max 200 din da bi kupili kartu kod vozaca. To je molba ali ne i obaveza.
Izvadi vozacu 5.000 din i trazi kartu, mora da ti je izda i uredno vrati kusur a ako nema to je njegov problem.

I NA TARABI PISE P...A PA NEKI IZLOMILI Q...C :D

Bio sam u Budimpesti, ima li su slican problem, kao kontrolor nema pravo da legitimise, nema pravo da preda podatke trecem licu, Ali onda su to resili, tako sto stoje natpisi svuda>

Ulaskom u bilo koje vozilo gradskog prevoza pristajete na uslove koriscenja, sto znaci, kontrolor ima pravo da vam trazi licnu kartu, policajac ima pravo da ustupi vase informacije trecem licu, kompanija ima pravo da iskoristi vase podatke i slicno. Tako da niko nema pravo da se buni, onaj ko se slaze s tim ulazi autobus, a ako ne onda neka ide pesaka.
Firma koja je dobila monopol na javni gradski prevoz ne sme da monopolom uslovljava putnike.
Davanje licnih podataka ili njihovo koriscenje bez znanja i saglasnosti je zabranjeno zakonom.
Zakon je valjda iznad privatne turske firme?
Ili nije?
Da bi neko bio kontrola, neophodno je da ima ovlascenje od vlasti, a u skladu sa zakonom.
Nije dovoljno da ima citac, prljavu kosu i naredjenje Turcina.
Ovlascenje za kontrolu moze traziti i od gradjana. Samo, ne secam se da su ikakvo ovlascenje trazili.
Zumes?
Moze mene pijani Jovo sa treceg sprata ovlastiti da bijem ljude koji prelaze raskrsnicu i skidam im lancice.
Moze mi Jovo i napisati ovlascenje.
Da li takvo ovlascenje mene i moj postupak cini legalnim?
Ne.

postoji nesto sto se zove pravilnik firme i to je zakon u okviru zakona.. pravilnik ne sme da krsi zakon i on je merodavan za to preduzece i samim tim korisnike njegovih usluga

e sad sto su nasi glupi pa to nisu regulisali to je druga stvar ali ma koliko filozofirali kad u uredjenoj zemlji napisu pravila u busu su ta..mozes da kukas i dokazujes koliko hoces da nisu u pravu moras da ih se pridrzavas jer ces u suprotnom snositi zakonske posledice.

Imaju ali od Djilasa i jos nekih tajkuna koji uzimaju proviziju od naplate karata ali po zakonu nema nikakva prava.
Siguran sam da zakon kojim kontrolor moze da ti trazi licnu kartu nebi prosao u skupstini 101 %

Ja sam pomalo skeptican u pogledu toga da neko moze da pruza bilo koju uslugu besplatno, ako mora da trosi neki materijal i ako mora usput da prima platu. Takav jedan eksperiment se zvao komunizam i lose se zavrsio... Ipak, moze i dalje da se pokusava, nije zabranjeno.

Ja sam pomalo skeptican u pogledu toga da neko moze da pruza bilo koju uslugu besplatno, ako mora da trosi neki materijal i ako mora usput da prima platu. Takav jedan eksperiment se zvao komunizam i lose se zavrsio... Ipak, moze i dalje da se pokusava, nije zabranjeno.

Kakve veze ima komunizam sa ovim. Znas sta je komunizam bio za ovo danasnje sranje. Nebo i zemlja.

Niko i ne treba da ti pruza nesto besplatno.
Mi poreski obveznici smo iz budzeta vec platili GSB sa 74 %.
Sigurno to ne znas pa ovako pises ?

Ja sam za onu "cist racun, duga ljubav". Mi to ni izbliza nemamo sredjeno. Nekako jos razumemo kada treba da platimo struju ili kiriju, ali nemamo pojma o tome gde ide porez koji placamo, koliko ostaje opstini, koliko gradu a koliko ide republici.

- - - - - - - - - -

Kakve veze ima komunizam sa ovim. Znas sta je komunizam bio za ovo danasnje sranje. Nebo i zemlja.

Ceo taj komunizam je bio laz, magla. Imali smo izvoz - izvozili smo naoruzanje Nesvrstanima preko politickih dogovora, a jednako je bilo i sa gradjevinarstvom.

Toga vise nema, sada je (mada ne potpuno) stvarno stanje. Sada vidimo koliko (malo) mi mozemo da se izborimo sa konkurencijom drugih drzava, po svim pitanjima. Sto se pre probudimo i shvatimo da cemo morati par decenija da vrlo tvrdo radimo pre nego sto pocnemo da zivimo pristojno bolje po nas. Do sada smo mnogo vremena izgubili.

Nekako jos razumemo kada treba da platimo struju ili kiriju, ali nemamo pojma o tome gde ide porez koji placamo, koliko ostaje opstini, koliko gradu a koliko ide republici.
Sve je to druze moj klepetanje po usima.
Nikola Tesla kad je izumeo struju je mislio da je napravi da bude besplatna za ceo svet nego su mnogi videli da mogu da imaju koristi pa su mu palili labaratoriju tri puta.
I ovi tajkuni koji imaju koristi od Buspula koji smo vec 74 % platili samo krvlju ce da se odreknu svoje dobiti

Ceo taj komunizam je bio laz, magla. Imali smo izvoz - izvozili smo naoruzanje Nesvrstanima preko politickih dogovora, a jednako je bilo i sa gradjevinarstvom.

Toga vise nema, sada je (mada ne potpuno) stvarno stanje. Sada vidimo koliko (malo) mi mozemo da se izborimo sa konkurencijom drugih drzava, po svim pitanjima. Sto se pre probudimo i shvatimo da cemo morati par decenija da vrlo tvrdo radimo pre nego sto pocnemo da zivimo pristojno bolje po nas. Do sada smo mnogo vremena izgubili.

Nekadasnja drzava sa 22 miliona stanovnika, velikom zaposlenoscu i velikim platama je bila trziste za sebe. Nije joj ni bio neophodan veliki izvoz. Razmisli malo, mi iz Srbije smo izvozili u Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Makedoniju, ceo istocni blok + nesvrstani. Malo li je. Izvozilo se i na zapad, poljoprivredni proizvodi, rude, tekstil, gradjevinski materijal, sta mislis gde su isli limovi iz Smedereva - nisu isli u Mozambik vec u Nemacku i Austriju... Nesvrstanima smo izvozili mnogo vise od naoruzanja. Samo jedan mali primer IMT, Zmaj i IMR su izvozili traktore i ostalu mehanizaciju...

Pogledaj realno. Ako mislis da je kapitalizam uspesniji od komunizma zasto onda uspesna kapitalisticka Amerika duguje neuspesnim Kineskim komunjarama vise od trilion dolara. Ako kapitalizam funkcionise kako onda Amerika duguje vise (u % GDP) od bombama i sankcijama razrusene i opljackane Srbije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back