Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sve ste VI to lepo isplanirali, ali ko zna možda i niste :lol:i.... Trošite pare na one stepenice ko na ulazu u belu kuću i gluposti umesto da se prvo završe bitnije stvari na mostu.
Stepenište (koje niko ni ne koristi) na novom mostu, osvetljeno je kao las vegas a kad npr. sa 17ice ili 18ice treba da se spustiš na gazeli do stanice gde staju autobusi koji idu ka Čukarici moraš da prođeš kroz mrak.
Prošle godine, poslala sam mejl na adresu JKP Javna rasveta vezano za to.
Moram da podnesem LIČNI ZAHTEV u ministarstvu energetike, da se na stepeništu postavi rasveta

Jednom sam prosao tim stepenistem (prevozom do Ade, pa na most pa preske na NBG, pa od Buvljaka prezovom nazad) ali preko dana i mogu da kazem da nisam primetio nikakvo osvetljenje. Stepeniste je bilo pomalo prasnjavo, sto nije bio problem, ali je ponegde bilo prljavo, zahvaljujuci ljudskom faktoru.

i sad sam slucajno trazeci ovo naisao na setne snimke kako je to nekad bilo sad vec daleke 1984. kad su otvorili okretnicu na nbgd-u i svecano presecanjem "vrpce" povezali dorcol i nbg sa cuvenom parolom..tramvajem u XXI vek :)

http://blokovi.com/images/stories/tramvaj/tramvaj11.jpg

http://blokovi.com/images/stories/tramvaj/tramvajem_u_XXI_vek.jpg

Da... 30. avgusta 1984. su tramvaji krenuli preko sadasnjeg tramvajskog mosta... koji nikada pre toga nije imao sine na sebi, bio je (od 1942.) cisti automobilski.

Jednom sam prosao tim stepenistem (prevozom do Ade, pa na most pa preske na NBG, pa od Buvljaka prezovom nazad) ali preko dana i mogu da kazem da nisam primetio nikakvo osvetljenje. Stepeniste je bilo pomalo prasnjavo, sto nije bio problem, ali je ponegde bilo prljavo, zahvaljujuci ljudskom faktoru.

Хоћеш ли ми објаснити како си пришао тим степеницама? :D

Хоћеш ли ми објаснити како си пришао тим степеницама? :D

To je promenjeno pre par meseci, to nije ono sto je bilo dok su na mostu bili radovi.

Od centra grada, plava linija, sam stigao prevozom. Onda sam krenuo peske ka mostu - narandzasta linija. Dosao sam do glavnog stuba i odmah tu su stepenice. One su 5-6 spratova visine, nije to tako malo stepenica (20 metara) i to je to... onda sam nastavio kontra od smera automobila ka NBG i sisao sa mosta u Jurija Gagarina.

Izmedju slike 24.4.2012.

i 19.7.2013.

je razlika sasvim ocigledna. Ovo sada je super uredjeno kakav je haos gradilista bio. Tu gde se nazire staza do mosta - tu pocinju stepenice.

Imam ja i neke fotke... pa ako mi ne bude pretesko da nadjem... stavicu, ali ne ovde nego na Fotke iz Bg.

edit
Lako sam nasao, evo slika
http://forum.krstarica.com/showthre...-(-II-deo)?p=26363875&viewfull=1#post26363875

Poslednja izmena:

Mislim da konkretno u ovom slučaju ne mislimo na iste stepenice. Po pitanju blještanja poput Las Vegasa, da to su te s' tim što blješte i ove na Čukaričkoj strani iako su otvori zatvoreni drvenim tablama. Pričam ti o stepeništu kao pred belom kućom koje se nalazi otprilike na mestu gde je bio tunel koji izlazi na gospodarsku mehanu.Ne mogu više da provalim šta je šta bilo. Stepenište ali ne tipa onog koje si postavio na slikama je okrenuto ka N.Bgd-u. Jel si video ono? Čemu ono služi? Što se ne završi prvo ono najbitnije?

Mislim da konkretno u ovom slučaju ne mislimo na iste stepenice. Po pitanju blještanja poput Las Vegasa, da to su te s' tim što blješte i ove na Čukaričkoj strani iako su otvori zatvoreni drvenim tablama. Pričam ti o stepeništu kao pred belom kućom koje se nalazi otprilike na mestu gde je bio tunel koji izlazi na gospodarsku mehanu.Ne mogu više da provalim šta je šta bilo. Stepenište ali ne tipa onog koje si postavio na slikama je okrenuto ka N.Bgd-u. Jel si video ono? Čemu ono služi? Što se ne završi prvo ono najbitnije?

Koliko razumem, to je pozarni put - kada mora hitno da se sidje makar sa sred mosta, a da se ne skace u Savu. To stepeniste je tu prakticno otkako je most poceo da "raste" od pilona ka krajevima. Mislim da je u toku gradnje to bio put gradjevinaca na most.
Drugo stepeniste (a verujem i vise njih) postoji da bi se popelo ili sislo sa one petljavine kod Radnicke ulice. U toj petljavini ce da budu postavljene stanice prevoza (kao sto imas i na Gazeli).

Koliko razumem, to je pozarni put - kada mora hitno da se sidje makar sa sred mosta, a da se ne skace u Savu. To stepeniste je tu prakticno otkako je most poceo da "raste" od pilona ka krajevima. Mislim da je u toku gradnje to bio put gradjevinaca na most.
Drugo stepeniste (a verujem i vise njih) postoji da bi se popelo ili sislo sa one petljavine kod Radnicke ulice. U toj petljavini ce da budu postavljene stanice prevoza (kao sto imas i na Gazeli).

Misim da ne mislimo na iste stepenice....
Ove o kojima ja govorim su "buknule" pre 10ak dana.

p.s.vide se dobro kad se iz pravca Čukarice ide ka centru - pod uslovom da autobus ne kruži okolo naokolo od jugopetrola da gospodarske nego produži normalno pravo

Poslednja izmena:
Зашто је 32ка скраћена до богословије?
Тј.нека возила са 32 су ставили на нову линију 32л:Вишњица-Омл.Стадион,а (не задуго) су оставили нормалну 32 са мање возила!

Misim da ne mislimo na iste stepenice....
Ove o kojima ja govorim su "buknule" pre 10ak dana.

p.s.vide se dobro kad se iz pravca Čukarice ide ka centru - pod uslovom da autobus ne kruži okolo naokolo od jugopetrola da gospodarske nego produži normalno pravo

Ovo zaokruzeno crvenim bi trebalo da je vrh stepenica... bocni krajevi... (google slika je od 19.7.2013.)

... a ispod njih je vise metara siroko stepeniste (potpuno ispod sinskog dela mosta). Video sam te siroke stepenice prosavsi danas ka Adi.

I čemu (će) one da služe? Mislim na blisku budućnost, pa molim te batali priče o brzim vozovima ili čemu god "in the future"...
Nek rade ono što je potrebno da se normalizuje saobraćaj motornim vozilima. Znači sam imamo autobuse i automobile pa nek to završavaju

Danas sam bio u tri trolejbusa i jednom autobusu (svi bez kontrole) , i svi su imali na validatorima podesen displej za grupnu kartu. Sta to treba da znaci ?

kad kliknes tu opciju mozes sa jedne karte da otkucas 2 ili vise karata tj 2 ili vise puta po 72din sa jedne one kartice

kolko traje ona vremenska? da znam dal da klikcem il jok ako je nesto kratko

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back