Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
juce sam se tako slatko prosvercovala milina, nije mi se desilo do sad tolika sreca da mi u 4 autobusa (2 u jednom pravcu i 2 nazad) ne udju ni jednom :srecna:
reko ako udju kucacu vremensku posto sam isla i vracala se...ali nije ih bilo, bas im hvala :mrgreen:

i dokle vise ona 10 da ide ko antibiotik, ebo te povecali su promet 2 a realno to sve moze peske, osim na stanicu ako mnogo vukljas, a 10 koja ide preko 3 opstine u tri lepe ide ko antibiotik :dash:

Moze kad imas 15 - 20 godina.

Policajci u civilu u vozilima GSP
Tanjug | 02. 10. 2013. - 16:58h izmena vesti 19:36h | Foto: N. Marković | Komentara: 0

U Beogradu će biti preduzete dodatne mere kako bi se predupredili napadi na vozače i vozno osoblje javnog prevoza, a MUP će pružiti podršku povećanju bezbednosti, prisustvom njihovih pripadnika u civilu na određenim linijama, saopšteno je danas iz gradskog Sekretarijata za saobraćaj.

Sve mi se cini da su oni mafijasi iz bus plusa platili nekome da prebije dva tri puta vozace gsp pa da bi mogli uvesti ovakve mere... Sada kada te uhvate bez karte, ovaj u civilu te odmah legtimise... Uzas od drzave.

Da li on ako me legitimiše ima pravo da pokaže moju ličnu kontroloru tj trećem licu? Nije li to neko kršenje mojih prava...:lol:
( Znam da verovatno imaju al svejedno nije kul)

Ne sme policajac pokazivati tvoja dokumenta nikome, kao sto ti ne sme kontrolor traziti dokumenta, niti te terati da kupujes kartu ili ti braniti da izadjes iz vozila(to je otmica).
Sve sto kontrolor sme je da ti trazi kartu, ako je nemas da ti da opcije da je kupis kod vozaca ili da izadjes na sledecoj stanici. Ne smeju te zadrzavati.
prazan tramvaj ulazim na srednja i kad videh odo na zadnja..onako malo punackija ridzovanka ide ka meni..ja reko silazim odma sta da kucam za jednu stanicu..kaze pa presla sam ceo ovaj put da mi kazes to...ja reko sta fali malo rekreacije..ode kiselo se smejuci:lol:

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Navodno kad budu skroz kompletirani radovi na novom mostu i prilaznim saobracajnicama.
Ono sto mene najvise brine je kako ce se odvijati saobracaj kada se bude sledece godine rekonstruisala ulica Vojvode Stepe i ceo potez do Slavije posto je i inace stanje u tom delu grada uzasno. :pop:

Рекли са да ће вратити линију 11,и да ће ићи преко моста на Ади!
Живо ме занима-када?

E da... podseti me :aha2:
OndaK ce da ide od ispod Kalisa, pa do Z. stanice, pa Savskom, pa ispod Mostara do regularne trase kojom druge linije i idu pa "desno kod Albukerkija" ka Jurija Gagarina, kao sto je i do sada cinio.
U sustini... nece da prelazi jedan most nego drugi, sve ostalo isto.

- - - - - - - - - -

Navodno kad budu skroz kompletirani radovi na novom mostu i prilaznim saobracajnicama.
Ono sto mene najvise brine je kako ce se odvijati saobracaj kada se bude sledece godine rekonstruisala ulica Vojvode Stepe i ceo potez do Slavije posto je i inace stanje u tom delu grada uzasno. :pop:

Saobracaj ce da se odvija kroz rekonstrukciju Vojvode Stepe - bez zaustavljanja. Mozda malo sporije, ali bez prekida definitivno.

Posto je metro "malo" skuplja igracka, prvo cemo da pustimo tramvaj preko Ada mosta. Mislim, ko zna, mozda i necemo. Moze da se desi da na Bg izborima DS opet ima najvise - pa da se napravi koalicija ostalih... onda je sve pod znakom pitanja.

Ma sve ste VI to lepo isplanirali, ali ko zna možda i niste :lol:i.... Trošite pare na one stepenice ko na ulazu u belu kuću i gluposti umesto da se prvo završe bitnije stvari na mostu.
Stepenište (koje niko ni ne koristi) na novom mostu, osvetljeno je kao las vegas a kad npr. sa 17ice ili 18ice treba da se spustiš na gazeli do stanice gde staju autobusi koji idu ka Čukarici moraš da prođeš kroz mrak.
Prošle godine, poslala sam mejl na adresu JKP Javna rasveta vezano za to.
Moram da podnesem LIČNI ZAHTEV u ministarstvu energetike, da se na stepeništu postavi rasveta

Poslednja izmena:
od kalisa do recimo dzordza mozes peske samo ako imas 15-20 god...znas li sta si reko :lol:
aj brate
ne kazem da ne treba linija, ne idi u krajnost, kazem samo da je nelogicno da 2 ide na 5 a 10 na 30min a peske do vojvode stepe tesko da mozes

Bas si nasla deonicu koja ti odgovara. Ajde dodji peske od zeleznicke stanice do Vuka ili Katastra. To je kruzna linija koja povezuje 5 opstina logicno je da ide cesce.

malo sam izguglao oko jedanaestice :)

Tramvaji na liniji 11 biće vraćeni tek 2013.

Autor: G. Svilar 14.09.2012. - 00:02 Komentara (0)
Dorćol neće skoro biti povezan direktnom linijom gradskog prevoza sa novobeogradskim blokovima pošto je nakon ukidanja tramvajske linije 11 i definitivno prekinuta direktna veza između ta dva dela grada.

496803-26.jpg

POVEZANOST - Slična je situacija i sa vezom na relaciji Banovo Brdo - Voždovac, Novi Beograd - Rakovica (jedna linija), dok i veći deo Voždovca nema direktnu vezu sa Trgom republike.

Tramvaj na liniji 11 ne saobraća još od kraja 2010. godine kada je ukinut zbog radova na mostu Gazela. Svi tramvaji su tada prebačeni na liniju 13 a to je učinjeno jer na liniji 11 nije bilo dovoljno putnika, objasnili su u Direkciji za javni prevoz. Tom odlukom Dorćol je ostao bez direktne veze sa Novim Beogradom ali ipak postoji šansa da ona ponovo bude uspostavljena ali tek pošto radovi na pristupnim saobraćajnicama Mostu preko Ade budu završeni, što se očekuje krajem 2013. godine.

- Kada se osposobi tramvajska infrastruktura planira se uvođenje linije 11 od Novog Beograda preko mosta i ulicama Bulevar vojvode Mišića, Savskom, Karađorđevom i Pariskom do Dorćola. Na taj način će se doprineti rasterećenju linija koje saobraćaju na potezu od Sajma i Savskom ulicom, uz obezbeđenje veze Dorćola sa Adom Ciganlijom i Novim Beogradom. Takođe, predviđeno je da linija 11 saobraća Ulicom Đorđa Stanojevića i na taj način opsluži naselje Belvil - kažu u Direkciji za javni prevoz.

Gradskim prevozom slabije su povezani još neki delovi grada. Mirijevo, primera radi, nema direktnu vezu sa Voždovcem i Banovim Brdom dok je veza sa Novim Beogradom poprilično tanka jer na toj relaciji saobraća samo jedna linija (74) koja pritom ide na Bežanijsku kosu. Banovo Brdo sa Voždovcem i Konjarnikom veže samo linija 50 na kojoj su autobusi prepuni a koja je u anketi „Blica” 2010. godine proglašena za najgoru u gradu.

Da se studenti pitaju verovatno bi hitno bila vraćena i linija 33P koja je nekada saobraćala od Kumodraža do Trga republike. Podsetimo, vozila je studente Farmaceutskog i Saobraćajnog fakulteta, FON-a i FPN-a kao i one sa Više elektrotehničke škole direktno u grad.

Slabo povezani delovi grada
Relacija direktna linija
Novi Beograd - Dorćol -

Mirijevo-Banovo Brdo -
Mirijevo-Slavija -
Banovo Brdo - Voždovac 50
Novi Beograd - Rakovica 94
Voždovac - Trg Republike 26

samo na ovaj nacin se bas kruzi i ko hoce recimo da ide do sava centra njemu se uopste ne isplati da ide tako nego mora peske na brankov most ili da preseda i kombinuje buseve

neko moje misljenje je da bi bilo bolje da su slicno dvojci, napravili kruznu putanju , znaci stara trasa i onda na nov most pa nazad na dorcol i obrnuto iz pravca dorcola preko novog mosta na okretnicu na novom beogradu i nazad starom trasom

i sad sam slucajno trazeci ovo naisao na setne snimke kako je to nekad bilo sad vec daleke 1984. kad su otvorili okretnicu na nbgd-u i svecano presecanjem "vrpce" povezali dorcol i nbg sa cuvenom parolom..tramvajem u XXI vek :)

tramvaj11.jpg

tramvajem_u_XXI_vek.jpg

p.s.
sad ova "hostesa" ima 60 banki :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back