Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a tek sto nece besplatnu naftu da da ...:roll:
Kako uvek nadjes Putina u svakoj prici pa to je fascinantno...

Belorusima gas - 150 dolara... Ukrajini gas - 230... Srbiji gas - 450 dolara. Valjda je ta razlika zanemariva, otkud znam? :think:

A sve povodom zalbi da cene moraju da budu primerene nasem standardu. Pa eto, neka benzin bude 50 dinara, a ne 150. To je triput manje... a imamo plate 10 puta manje od nemackih.

Belorusima gas - 150 dolara... Ukrajini gas - 230... Srbiji gas - 450 dolara. Valjda je ta razlika zanemariva, otkud znam? :think:

A sve povodom zalbi da cene moraju da budu primerene nasem standardu. Pa eto, neka benzin bude 50 dinara, a ne 150. To je triput manje... a imamo plate 10 puta manje od nemackih.

Pa benzin i jeste 50 dinara, ovo ostalo su porezi, akcize, takse i ko zna kakvi haraci.

A to za gas je zato sto su nasi debili rezervisali 10 puta vise gasa nego sto je Srbiji potrebno, pa se taj gas nikada i ne preuzme + sto neprijatelji naplate cevarinu do Srbije + 17 glodara koji se u Srbiji ugrade u cenu. I kad to stigne do nas gradjana gas skuplji 100 puta nego u Americi ili Nemackoj.

A sto se tice Putina, je l' lepo pitao Putin ove nase politicare kako da pomognem Srbiji. I niko se nije setio da trazi nizu cenu gasa, nego su trazili potpuno sumanute stvari.

Pa benzin i jeste 50 dinara, ovo ostalo su porezi, akcize, takse i ko zna kakvi haraci.

A to za gas je zato sto su nasi debili rezervisali 10 puta vise gasa nego sto je Srbiji potrebno, pa se taj gas nikada i ne preuzme + sto neprijatelji naplate cevarinu do Srbije + 17 glodara koji se u Srbiji ugrade u cenu. I kad to stigne do nas gradjana gas skuplji 100 puta nego u Americi ili Nemackoj.

A sto se tice Putina, je l' lepo pitao Putin ove nase politicare kako da pomognem Srbiji. I niko se nije setio da trazi nizu cenu gasa, nego su trazili potpuno sumanute stvari.

Tacno je da su porezi vecina cene... Ali ta velika razlika ide na "besplatno" skolstvo, "besplatno" zdravstvo i slicne stvari.
A ko nam je kriv kada smo pristali na milion posrednika za sve i svasta? Mnogo pirana htelo proviziju, a mi pustili. Kod nas nije bitno da se muvanje ukine, jer svako gleda kako da udje u proces otimacine.
Moram i sam GSP da kritikujem, bolje reci - odrzavanje. Ako su 'japanci' mogli da budu cisti neko vreme, mogu i dalje... ali nas nije briga. Sve mi se cini da GSP ima veliki unutrasnji sa sindikatima ili necim slicnim, sa onima koji su navikli mnogo da se deru a nimalo da rade. Autobusi moraju barem od marta do oktobra da budu sasvim cisti spolja. Moraju da imaju sva svetla pozadi.
Bilo bi dobro i da se neko pozabavi zvucnom izolacijom - ima autobusa koji su vrlo bucni.

Mislis li da to sto su ukrajina i belorusija susedne zemlje rusiji, ima nesto sa visinom cene ?

Mislis li da to sto su ukrajina i belorusija susedne zemlje rusiji, ima nesto sa visinom cene ?

Svakako... ali kad su obe susedne, onda treba da imaju istu cenu...

- - - - - - - - - -

^ Pa tvoji zuti upravljaju gsp-om, ne?
A od buke ne mos cuti sopstvene misli. :D

To sto sam naveo meni smeta. Dosadasnjoj gradskoj opoziciji smeta samo to sto se kupuju autobusi. Ne smeta im ni prljavstina, ni buka, ni nista drugo. Kao da se niko od njih i ne vozi prevozom. Pa kad vide papire, onda se domundjavaju sta ce da rade.
Morace autobusi ponovo da se ukupuju, nece ovi doveka. Pa kad to bude doslo, onda da vidimo kakvi su uslovi.

Tacno je da su porezi vecina cene... Ali ta velika razlika ide na "besplatno" skolstvo, "besplatno" zdravstvo i slicne stvari.
A ko nam je kriv kada smo pristali na milion posrednika za sve i svasta? Mnogo pirana htelo proviziju, a mi pustili. Kod nas nije bitno da se muvanje ukine, jer svako gleda kako da udje u proces otimacine.
Moram i sam GSP da kritikujem, bolje reci - odrzavanje. Ako su 'japanci' mogli da budu cisti neko vreme, mogu i dalje... ali nas nije briga. Sve mi se cini da GSP ima veliki unutrasnji sa sindikatima ili necim slicnim, sa onima koji su navikli mnogo da se deru a nimalo da rade. Autobusi moraju barem od marta do oktobra da budu sasvim cisti spolja. Moraju da imaju sva svetla pozadi.
Bilo bi dobro i da se neko pozabavi zvucnom izolacijom - ima autobusa koji su vrlo bucni.

Zdravstvo nije besplatno, vec ga mi skupo placamo. Problem su mnogobrojne kradje i zloupotrebe u zdravstvu sa jedne strane i potpuno ludilo i nedostatak zdravog razuma sa druge. Pa se tako redovno desava da ljudi ceo zivot placaju zdravstvo, a onda kada im nesto zatreba toga nema. Pa onda lecenje umesto 500 evra kosta 5000 ili 50000. Zdravstvo moze vrlo brzo da se dovede u red. ali mora da se pocne sa ostrim hapsenjima ministarke, u rfzo-u i medju direktorima bolnica.

Skolstvo nije potrebno. 98% ljudi rade na poslovima za koji im skola nije potrebna. Ali zbog onih 2% svi moraju u skolu. Tu su potrebna sistemska resenja.

Zdravstvo nije besplatno, vec ga mi skupo placamo. Problem su mnogobrojne kradje i zloupotrebe u zdravstvu sa jedne strane i potpuno ludilo i nedostatak zdravog razuma sa druge. Pa se tako redovno desava da ljudi ceo zivot placaju zdravstvo, a onda kada im nesto zatreba toga nema. Pa onda lecenje umesto 500 evra kosta 5000 ili 50000. Zdravstvo moze vrlo brzo da se dovede u red. ali mora da se pocne sa ostrim hapsenjima ministarke, u rfzo-u i medju direktorima bolnica.

Skolstvo nije potrebno. 98% ljudi rade na poslovima za koji im skola nije potrebna. Ali zbog onih 2% svi moraju u skolu. Tu su potrebna sistemska resenja.

Evo, sada je prilika... vec godinu dana je prilika da se muvacine otkriju... i nikom nista. Drugarica ministarka je po mom misljenju ionako nesposobna za tu funkciju (a i za predsedavanje skupstinom takodje). Rece ona, konacan stav o onom mleku "da gradjani sami odluce". To sam mogao i ja da kazem. Hajde da mene angazuju, otprilike sam duplo mladji. Za toliko budalastu izjavu sam i ja kvalifikovan da ispalim.

Ispravnije je reći da se ponekad nađe autobus koji nije bučan.

-338-Uporaba-tampona.jpg

Ljudi se i dalje švercuju u prevozu

Beograd -- U vozilima gradskog prevoza tokom avgusta prosečno beleženo 150.000 očitavanja karata. Od 600.000 Beograđana sa pretplatnim kartama, tek polovina ih dopunjuje.

screen capture tool

Krakto je trajao strah od "nepoznatog" kada je u pitanju novi sistem kontrole karata u javnom prevozu u Beogradu i
stalna kontrola odavno ne predstavlja veliku smetnju švercerima, pišu Novosti.
Prema podacima Direkcije za javni prevoz u avgustu je prosečno dnevno bilo oko 150.000 očitavanja, najviše na liniji "95" koja saobraća od novobeogradskog Bloka 45 do Borče 3, dok je najmanje očitavanja registrovano na liniji BG voza, koji saobraća od Pančevačkog mosta do Batajnice.

Imajući u vidu procene da dnevno autobusi, tramvaji i trolejbusi prevezu između 1,5 i 1,7 miliona putnika, savesnih je malo, čak ako se uzme u obzir oko 300.000 vlasnika personalizovanih kartica, pod pretpostavkom da uživaju u pruženoj povlastici i ne overavaju kartu.

Posle višemesečnih gužvi u redovima za izdavanje personalizovanih kartica, i konačno izdatih oko 600.000, u avgustu ove godine je dopunjeno tek nešto više od trećine - 255.536. dok se u septembru ovaj broj povećao na 291.137, podaci govore da se smanjio broj zaposlenih koji plaćaju mesečnu pretplatnu kartu za 6.000. Za oko 10.000 je opala i potražnja srednjoškolaca. Interesantno je da su najugroženiji - penzioneri i nezaposleni ujedno i najsavesniji. U obe kategorije broj dopuna se povećao za oko 2.000.

"Mesečni prihod od dopune nepersonalizovanih kartica u avgustu je iznosio oko 190 miliona dinara", kažu u Direkciji.

Manji broj očitavanja mogao bi da bude posledica ukidanja te obaveze za putnike koji imaju personalizovane kartice, ali i rada kontrolora, koji stiče se utisak, posao često obavljaju po sistemu "gledanja kroz prste". To dodatno ohrabruje sugrađane koji pokušavaju da uštede svaki dinar, te nepersonalizovanu karticu na kojoj nema dovoljno kredita prislanjaju na aparat ukoliko kontrola zatraži to od njih, uz izgovor da nisu znali da nema više kredita.

U prva tri meseca od uvođenja elektronskog sistema naplate, kada su počeli sa proverom putnih isprava, napisali su čak 39.000 opomena, dok su u avgustu ove godine izdali 91 doplatnu kartu i 28 opomena, a u septembru 323 doplatne karte i 356 opomena.

"Broj putnika koji je zatečen bez karte ne može se pouzdano utvrditi ", dodaju u Direkciji.

U vozilima javnog gradskog prevoza instalirano je 7.000 validatora. Mnogi su prošli vandalima kroz ruke, pa su bili zamenjeni, ali podatak o tom broju nismo dobili od nadležnih. Odlukom o javnom linijskom prevozu regulisano je da automati moraju da postoje u zoni svih vrata, a ugovorna obaveza konzorcijuma "Apeks" je da u što kraćem roku otkloni nedostatke, popravi kvar ili zameni čitač.

Prilozi

• Lasta_5200_1.jpg
    Lasta_5200_1.jpg
    25,1 KB · Pregleda: 2
Imajući u vidu procene da dnevno autobusi, tramvaji i trolejbusi prevezu između 1,5 i 1,7 miliona putnika, savesnih je malo, čak ako se uzme u obzir oko 300.000 vlasnika personalizovanih kartica, pod pretpostavkom da uživaju u pruženoj povlastici i ne overavaju kartu.

Sta znaci ovaj nebulozni pasus. Ja kupujem markicu i ne znam kakva mi je to povlastica pruzena i u kojoj uzivam.

To mi ovde u Bg-u nije jasni nikako..znaci ti platis hiljadicu, dve , tri za mesecnu i jos moras da je overavas u busu:lol:
Sta znam, to mi malo banalno.
( ako sam dobro shvatila posto vidjam ljude s drugacijim karticama da ih takodje overavaju)
U Novom Sadu se tipa zna, nemas kartu - prva vrata, kupis kartu kod vozaca, sednes.
Imas markicu, udjes i sednes. Kupio si mesecnu upravo da bi izbegao to cimanje.

Doduse meni se ovde u Bege-u opet svidja to sto ti uvek daju izbor, il izadji il da ti naplatim. Pa uvek lepo izadjes (ili utrcis pa a ko ga vidis kazes idem samo jednu stanicu) i puste te na miru. ( bar se meni to uvek desava).
U NS-u brate odma tefter, licna karta i smara.
Ja se svercam jos uvek, mada je to na NBG-u u busevima teze jer ih bas ima...ali ima linija za koje vec znam da su kontrolori tu sigurno i onih za koje znam da ih nikad nema, ili bar retko. Pa se postavim kraj aparata i ako ih sretnem, samo provucem.
Posto mi sada uz platu stize i prevoz, od sledeceg meseca, mozda i uzmem tu mesecnu...da budem mirna

To mi ovde u Bg-u nije jasni nikako..znaci ti platis hiljadicu, dve , tri za mesecnu i jos moras da je overavas u busu:lol:
( ako sam dobro shvatila posto vidjam ljude s drugacijim karticama da ih takodje overavaju)
U Novom Sadu se tipa zna, nemas kartu - prva vrata, kupis kartu kod vozaca, sednes.

Doduse meni se ovde u Bege-u opet svidja to sto ti uvek daju izbor, il izadji il da ti naplatim. Pa uvek lepo izadjes (ili utrcis pa a ko ga vidis kazes idem samo jednu stanicu) i puste te na miru. ( bar se meni to uvek desava).
Ja se svercam jos uvek, mada je to na NBG-u u busevima teze jer ih bas ima...ali ima linija za koje vec znam da su kontrolori tu sigurno i onih za koje znam da ih nikad nema, ili bar retko. Pa se postavim kraj aparata i ako ih sretnem, samo provucem.
Posto mi sada uz platu stize i prevoz, od sledeceg meseca, mozda i uzmem tu mesecnu...da budem mirna

Za zaposlene kojima firma uplacuje mora da bude jedno jedino otkucavanje na pocetku meseca... Izgleda da je programerski reseno tako da mora da se dokaze da covek ucestvuje. Kada npr. ja nezaposleni platim na kiosku, to je dovoljna operacija da uopste ne moram da se otkucavam. Isto je i za penzionere i za ucenike.

Ja sam zaposlen pa kupujem markicu na kiosku i ne kucam je nikad.

To sa kucanjem ako ti firma uplacuje je prilicno glupavo.

Prva stvar koju su trebali da programiraju je da onaj kontrolorov aparat radi kao validator, posto je kontrolor vec registrovan da je u tom autobusu. Tako bi smanjili cimanje i neprijatnosti.

juce sam se tako slatko prosvercovala milina, nije mi se desilo do sad tolika sreca da mi u 4 autobusa (2 u jednom pravcu i 2 nazad) ne udju ni jednom :srecna:
reko ako udju kucacu vremensku posto sam isla i vracala se...ali nije ih bilo, bas im hvala :mrgreen:

i dokle vise ona 10 da ide ko antibiotik, ebo te povecali su promet 2 a realno to sve moze peske, osim na stanicu ako mnogo vukljas, a 10 koja ide preko 3 opstine u tri lepe ide ko antibiotik :dash:

u kg je plac majke bozje, ide na pola sata-sat, a nije uopste mali grad, i moras na prva vrata da udjes tu je kondukter i opala 60 kinti, pa ti presedne da odes negde :dash:

ni ja ne kontam zasto mora da se kuca povlastica kod nas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back