Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kontradiktoran si i to stoji. stari/novi? misliš radnici gsp-a i radnici apex-a?šta je onda problem sa tobom? otimaju ti, a ti ćutiš? po zilotskom ubeđenju je to ispravno?
И ја сам се некад шверцовао али кад наиђе контролор испоштујем га и изађем напоље. Два пута ми је писана опомена и то је све. Немам никакав проблем.

Није ништа контрадикторно већ ти не разумеш: постоји норма о путницима (поготово обавезна за апексовце док за ове из сталне из ГСП није толико) и постоје друге норме и сада контролор може да одлучи коју ће пре норму "јурити": да ли да прво пише опомене или да само прегледа карте јер те две норме се не могу ускладити истовремено (тј. да би написао неком опомену треба ти неколико минута убеђивања а самим тим губиш на времену да прегледаш карте осталима, и сл.).

Apsolutno nije istina,da su kontrolori bus-plusa,grubi i neuctivi! Ljudi za relativno vrlo malu platu,vrlo dobro,korektno,i na svetskom nivou,rade svoj tazak i

zbog naseg loseg,necivilizovanog mentaliteta,vrlo rizican posao.Tpliko kontrolora je vec do sada,prebijano.A zasto? Zato sto na najkulturniji nacin,traze od putnika u gradskom prevozu,da pokazu voznu kartu! U celom svetu,to je nesto najnormalnije,i nikada se kotrolori ne napadaju tj.biju!!!

Svakog gradjanina beograda,treba da je blam,sramota,kada nama da pokaze voznu kartu.Kazite mi,u kojoj to zemlji,putnici putuju besplatno!!!

Mene je sramota,kada vidim kako se drsko i bezobrazno,ponasaju putnici,kada kontrola utvrdi,da putnik nema kartu! Ma ni da pocrveni,ma ni izvinite da kaze.Ne.On pocinje da bije kontrolora !!! Pa to je necuven,prostakluk.To treba najstrozije kaznjavati,drakonskim novcanim kaznama,da se opamete,te siledzije!!!

I mene je sramota kada vidim koliko nepismenih seta gradom, ali sta cu, nisam ja zaduzen za prosvetu.

Буни се, нико ти не брани али зна се где је место за побуну (испред институција) а не да фрустрације избацујеш на контролоре и да их не поштујеш..Јел треба тући касирку која ради у некој тајкунској фирми?..

Kasirka nikog ne pusta da izadje iz radnje dok ne plati racun i ne vodi se pretpostavkama.

Па да. Одраде учинак у првих неколико сати, и после могу да заобилазе оне које познају одраније са месечним картама. А постоје и контролори којима се не тражи норма (то су углавном ови искуснији из ГСП) и онда они раде тотално опуштено, не журе нигде.

Opet dolazimo do toga da nije cilj suzbiti svercovanje, nego odraditi svoj posao i otici kuci. A tamo neko da zaradi mnogo para... :)

И ја сам се некад шверцовао али кад наиђе контролор испоштујем га и изађем напоље. Два пута ми је писана опомена и то је све. Немам никакав проблем.Није ништа контрадикторно већ ти не разумеш: постоји норма о путницима (поготово обавезна за апексовце док за ове из сталне из ГСП није толико) и постоје друге норме и сада контролор може да одлучи коју ће пре норму "јурити": да ли да прво пише опомене или да само прегледа карте јер те две норме се не могу ускладити истовремено (тј. да би написао неком опомену треба ти неколико минута убеђивања а самим тим губиш на времену да прегледаш карте осталима, и сл.).
jel ti to pokušavaš se uzdigneš na moj 'nivo' nekim podilaženjem? u pravu si, ne razumem, a kako bi i razumela kada juče kažeš jedno, danas drugo.

Kasirka nikog ne pusta da izadje iz radnje dok ne plati racun i ne vodi se pretpostavkama.

Opet dolazimo do toga da nije cilj suzbiti svercovanje, nego odraditi svoj posao i otici kuci. A tamo neko da zaradi mnogo para... :)
Ма да, касирка бије све редом..ајде брате, не причај глупости..

Наравно да контролор ради свој посао, и да оде кући. Шта треба да ради?..Да спава у аутобусу и трамвају?!..

Ма да, касирка бије све редом..ајде брате, не причај глупости..

Наравно да контролор ради свој посао, и да оде кући. Шта треба да ради?..Да спава у аутобусу и трамвају?!..

Da kasirka nekome ne otkuca i ne naplati uzetu robu, verovatno bi se i ostali zapitali o cemu se radi. Za pocetak....
Ako je kontroloru jedini posao da na svoj aparat prisloni 400 karata u smeni, onda tu nema ni govora o suzbijanju svercovanja u vozilima gradskog saobracaja.

Ko to kaze? Djilas i njegova ekipa? Pa njima bi i 1500000000 bilo malo i opet bi nesto falilo.

I sta je resenje? Hoce li neka druga koalicija da napravi GSP profitabilnim?

- - - - - - - - - -

cene karte je 72 din, 2 u jednom pravcu, toliko i u drugom, pa x 30 dana. izračunaj koliko je to.
i nemoj mi postavljati pitanje zašto ne uzmem mesečnu, ili za nezaposlene... nisam u mogućnosti, jedan od razloga je radno vreme. na kraju krajeva, to se tebe ni ne tiče. :)

nisam plaćena da razmišljam i o tome.

U redu, imas razloge.

Da kasirka nekome ne otkuca i ne naplati uzetu robu, verovatno bi se i ostali zapitali o cemu se radi. Za pocetak....
Ako je kontroloru jedini posao da na svoj aparat prisloni 400 karata u smeni, onda tu nema ni govora o suzbijanju svercovanja u vozilima gradskog saobracaja.
Говорим ти о људима који врше наплату. Касирка наплаћује а контролор контролише, није исто али је сличан принцип.
И контролор нема само задатак да прислони 400 карата, то је само један од многих других задатака (писање опомена , доплатних карти, итд.).
А ове друге обавезе контролора нису у сагласју са нормом од 400 јер док пишеш опомену нема се времена да контролишеш карте, и обрнуто.

Говорим ти о људима који врше наплату. Касирка наплаћује а контролор контролише, није исто али је сличан принцип.
И контролор нема само задатак да прислони 400 карата, то је само један од многих других задатака (писање опомена , доплатних карти, итд.).
А ове друге обавезе контролора нису у сагласју са нормом од 400 јер док пишеш опомену нема се времена да контролишеш карте, и обрнуто.

Na osnovu cega pise opomene kad nema pravo da legitimise bilo koga?
Putnik je u obavezi da da licne podatke...ali po kom zakonu, clanu, stavu...?
Sve i da ih usmeno kaze kontroloru, ko garantuje da su podaci ispravni?

Na osnovu cega pise opomene kad nema pravo da legitimise bilo koga?
Putnik je u obavezi da da licne podatke...ali po kom zakonu, clanu, stavu...?
Sve i da ih usmeno kaze kontroloru, ko garantuje da su podaci ispravni?
То питај Центар за заштиту потрошача Србије.
Они су објавили да је путник без карте обавезан да да своје податке ради опомене или доплатне карте (за доплатну чак и не требају подаци, моја примедба).

То питај Центар за заштиту потрошача Србије.
Они су објавили да је путник без карте обавезан да да своје податке ради опомене или доплатне карте (за доплатну чак и не требају подаци, моја примедба).

Lepo , a oni nek prolistaju zakone .... Putnik bez karte nije duzan da daje licna dokumenta kontrolorima .... niti komunalci smeju da daju ta dokumenta na uvid kontrolorima ;)
Kao sto rekoh ranije , kontrolori su niko i nista .... pacovi bedni .

Lepo , a oni nek prolistaju zakone .... Putnik bez karte nije duzan da daje licna dokumenta kontrolorima .... niti komunalci smeju da daju ta dokumenta na uvid kontrolorima ;)
Kao sto rekoh ranije , kontrolori su niko i nista .... pacovi bedni .
Пацови су сви анархисти редом.
Контролори раде свој посао а право легитимисања немају нити они било кога легитимишу.
Право легитимисања значи да на сваком месту, било где, можеш грађанина да легитимишеш и то може само полиција. А контролори не легитимишу, они никоме не траже (у свако време, било где и било кад) лична документа већ карте за вожњу. Научи шта је право легитимисања.
А чак на тим месечним картама постоји слика и име и презиме грађанина, а на старим повластицама био је и матични број па нико није тада кукао како они "легитимишу".
Елем, да се вратим на ово: они никога не легитимишу већ путник без карте има обавезу да да своје податке ради писања опомене, а онда већина таквих путника да не би погрешили у давању података дају документа контролорима јер им је тако лакше. Веома је просто све.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back