Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
428734_10150557734727696_1203332896_n.jpg

realno, sobzirom da grad pretenduje da udje na mapu turistickih evropskih gradova a to podrazumeva i dosta studenata koji koriste hostele i gradski prevoz potrebno je da se stanice govore i na englskom.

Aj tabe (da prostiš) ne prdi.
Ime ulice je ime ulice.
Nazivi ulica nam nisu istaknuti kako treba ni na srpskom, a sad bi još i na engleskom (itd. pošto ne znaju svi stranci engleski)

Pa ko zna ime stanice. Davali su imena koja nemaju veze sa stanicama. Na primer po nekoj sporednoj ulici u tom kraju, a ne po toj u kojoj je stanica. Ili po nazivu kraja, a ima tri stanice u tom kraju.

...upravo to..
Prvo stajaliste u Blagoja Parovica nosi ime Petra Lekovica...
Stajaliste Kijevska u Pozeskoj...
Stajaliste Branka Momirova na Zrenjaninsko putu, iako se ta ulica sada zove Jovice Vasilejvica...
i ko zna jos koliko takvih primera...
a uz sve to, aparati se sve redje i redje oglasavaju :D

realno, sobzirom da grad pretenduje da udje na mapu turistickih evropskih gradova a to podrazumeva i dosta studenata koji koriste hostele i gradski prevoz potrebno je da se stanice govore i na englskom.

Pa ne znam bas za toliko jezika... Ali svakako pise latinicom, pa ko hoce da cita neka cita.

Proverio sam, na sajtu planplus-a pisu imena stanica.
A logika da se po trasi stanice nazivaju po poprecnim ulicama a ne po onoj kojom se ide :roll: Mada, ne bih imao neki mnogo pametniji predlog.

Paklena mašina se ulicom vuče
Rasadnik glavni gripa i kuge
Sreća što nisam kupio kartu
Od februara devedest i druge
U mene fensi ribe zevaju
Trudnjače me gaze, cigani pevaju
Dosta mi je muke i svoje i tuđe
Još jedna budala hoće da uđe

Guraj!
-Ne može!
Guraj!
-Ne može!
Guraj!
-Ne može!
Je l' ovo šesnaest?
Guraj!
-Ne može!
Guraj!
-Ne može!
Guraj!
-Ne može!
Je l' izlazite na sledećoj?

Neka baba 'oće me ženi
Za mene je taman njena unuka draga
Lik pored viče kako će biti
Vojvoda kad se vrati iz Haga
Neko ispušta smrad pored mene
Hoću da bežim, al' nemam kuda
Šteta što je, izgleda, žensko
Pa je ne mogu šutnut' u muda!

Guraj!
-Ne može!
Guraj!
-Ne može!
Guraj!
-Ne može!
Je l' može malo desno?
Guraj!
-Ne može!
Guraj!
-Ne može!
Guraj!
-Ne može!
Je l' ide ovo za Ledine?

Vozi majstore, vozi do Zadnje
Vozi majstore, vozi do Pakla

Guraj!
-Ne može!
Guraj!
-Ne može!
Guraj!
-Ne može!
Ajmo sredina napred!
Guraj!
-Ne može!
Guraj!
-Ne može!
Guraj!
-Ne može!
PA GOSPOĐO, MOLIM VAS!

Guraj, ne može, karte na pregled, sredina napred, ajmo ljudi!
Guraj, ne može, ne rade vrata, ima izlaz, ***** vam mater!

KARTE NA PREGLED!

chrome://newtabhttp//www.youtube.com/watch?v=JwxRXp1oROE&feature=related

A tek sto su brojevi za SMS poruke. Npr. Ada Ciganlija je 503, a Glavna zeleznicka stanica 13.

Sad me podseti na ovu foru :lol:
BEOGRAD, 29. februar 2012, (Njuz)
Mladi fizičar iz Beograda Andreja Pešić, uspeo je da pre nekoliko dana pronađe logiku kojom su davana imena blokovima na Novom Beogradu.

......

- Stalno je pričao da ne bi tek tako Blok 70 bio pored Bloka 44, preko puta kog je Blok 63. Ili, zbog čega se Blok 66 nalazi pored Bloka 41, pored kog je Blok 28? Smatrao je da mora da postoji neki razlog za sve ovo i vremenom ovo je postala njegova opsesija. Sve je manje izlazio iz kuće, zapostavio je i posao i svaki dan je satima pokušavao da razotkrije ovu misteriju – izjavio je njegov prijatelj.
.....
Prema nezvaničnim informacijama, ako se teorija pokaže tačnom, ovaj mladi fizičar će dobiti Oktobarsku nagradu, nacionalnu penziju, ulicu na Novom Beogradu, kao i besplatnu Bus Plus kartu do kraja godine.

BEOGRAD, 29. februar 2012, (Njuz)
Mladi fizičar iz Beograda Andreja Pešić, uspeo je da pre nekoliko dana pronađe logiku kojom su davana imena blokovima na Novom Beogradu.

......

- Stalno je pričao da ne bi tek tako Blok 70 bio pored Bloka 44, preko puta kog je Blok 63. Ili, zbog čega se Blok 66 nalazi pored Bloka 41, pored kog je Blok 28? Smatrao je da mora da postoji neki razlog za sve ovo i vremenom ovo je postala njegova opsesija. Sve je manje izlazio iz kuće, zapostavio je i posao i svaki dan je satima pokušavao da razotkrije ovu misteriju – izjavio je njegov prijatelj.
.....
Prema nezvaničnim informacijama, ako se teorija pokaže tačnom, ovaj mladi fizičar će dobiti Oktobarsku nagradu, nacionalnu penziju, ulicu na Novom Beogradu, kao i besplatnu Bus Plus kartu do kraja godine.

Tesko da ce taj ista pogoditi... jer... Imam na poslu plan Novog Beograda iz perioda pre postojanja blokova i ucrtane buduce blokove. Necu da napisem kako su davani brojevi blokovima, ali je citava logika bila poprilicno pijacarska.

Meni je Novi Beograd kao Njujork..da nemam gps kada krenem ..zalutala bih trazeci ulicu koja mi je potrebna..posebno po blokovima..
a super su oni private busici..sa klimom,muzikom i uvek nasmejanim vozacima..milina jedna..kazes mu ja bih da sidjem tu i tu.....
kada se priblizi vozac kaze gospodjice..gospodjiceeeee....aaaa molim ..ah daaaa silazim, jel tako..:)

Tesko da ce taj ista pogoditi... jer... Imam na poslu plan Novog Beograda iz perioda pre postojanja blokova i ucrtane buduce blokove. Necu da napisem kako su davani brojevi blokovima, ali je citava logika bila poprilicno pijacarska.

Njuz.net :mrgreen:
A kad si vec spomenuo da znas, mogao bi da nam kazes, evo necemo nikome da kazemo :mrgreen:

Ali sta bi decko radio bez vus-sljusa do kraja godine? :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back