Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A šta ih je ovih dana ...

I simpatični neki likovi, nosaju one aparatiće, ne mršte se puno,

neki se i osmehnu..., tačno bi ih čovek za drugare poželeo ...

Čvrsto odlučih, nikad' bez karte, da nasekiram ove divne ljude..., ma nema šanse !!!

:mrgreen:
ups, pogrešan smajli, e ovaj je pravi : :D

busplus.jpg

Najbolje su te fore kad ljudi počnu da se gledaju, "uhću", stenju i gunđaju zbog takvih stvari a nikom od njih ne padne na pamet da prozor i otvore :roll:
Da ne pričam tek o budalama koje šiber na krovu autobusa podignu SKROZ... Umesto da podignu samo stranu (u pravcu kretanja autobusa) tako da spoljašnji vazduh ulazi U autobus, dignu obe i onda spoljašnji vazduh samo šiša na drugu stranu napolje :mrgreen:.

A ti?
Jel si ti odškrinuo prozor?
Kad je vruće ili zagušljivo, ja sama otvorim prozor ili zamolim nekog višljeg da podigne šiber pošto ne mogu da dohvatim.
I evo me :D ... Živa i zdrava :zaljubljena:

Da sam bio pored prozora, otvorio bih ga, takodje i da sam mogao da mu pridjem...a kao jedinka ne volim da dizem glas kada vidim da trenutna situacija nikome ne smeta, ili niko nece da pokrene inicijativu...samo i je cudno da nikome ne smeta zagusljiv autobus u kome ima mnogo stepeni...pritom, u ovim toplim danima ljudi u busevima sede u necemu sa dugim rukavima...a autobus da nema rupe tamo gde ne treba da ih ima, bio bi hermeticki zatvoren... :)

E... vi imate nesto sa gsp-om... ja kupih pre 3 meseca onu busplus-papir-od-600-kinte kartu... i nisam uspeo da je potrosim potpuno, ostale mi jos 3 voznje... (karta istice 8. juna)

Pa daj nekome na stanici...
Prošle godine u periodu od oko 2 meseca, nisam imala markicu. Kupovala sam karte, ali sam uvek pri izlasku iz autobusa, pitala one koji čekaju da uđu
-ko nema kartu?
i onda je dam nekome. možda je i taj neko posle dao nekome...:lol:

recycle-sign-drawn-blue.png

Ne znam kakva je fora sa ovim novim kartama koje se kupuju kod šofera? Jel može i ona da se upotrebi na isti način, tj. daš je nekome ko ulazi ili te žigoše i šofer kad ti je proda?

Prošle godine u periodu od oko 2 meseca, nisam imala markicu. Kupovala sam karte, ali sam uvek pri izlasku iz autobusa, pitala one koji čekaju da uđu
-ko nema kartu?

Ne znam kakva je fora sa ovim novim kartama koje se kupuju kod šofera? Jel može i ona da se upotrebi na isti način, tj. daš je nekome ko ulazi ili te žigoše i šofer kad ti je proda?

jok..to je jednokratna karta-za jednu vožnju..(kada kod šofera kupiš)..a i glupo je dati više para kada imaš "elegantnu " bisplus :hahaha:

btw, moje iskustvo:kaže meni prodavačica: samo jednom priložite kartu aparatu..dovoljno je..
a da li on reaguje ili ne to je njegovo (svako prilaganje ti skida po 60din)...kasno sam ukapirala
"pojelo" mi je 600 din u cugu, dok je pozeleneo aparat :(

jok..to je jednokratna karta-za jednu vožnju..(kada kod šofera kupiš)..a i glupo je dati više para kada imaš "elegantnu " bisplus :hahaha:

btw, moje iskustvo:kaže meni prodavačica: samo jednom priložite kartu aparatu..dovoljno je..
a da li on reaguje ili ne to je njegovo (svako prilaganje ti skida po 60din)...kasno sam ukapirala

pola februara nisam radila i duša me bolela za onih 1100 dinara, em što nisam nigde išla da bi mi trebala karta em što još uvek nisu počeli sa kontrolama pa se do kraja meseca bar 90% ljudi švercovalo.
Onda sredinom meseca kad je prestalo ono ludilo sa snegom i kad sam počela da radim kažem sebi, ma kucaj je 100 puta teši se.
Ali neće da otkuca 2 puta u istom autobusu. Moguće onda da deru samo one koji kupuju te na trafikama

pola februara nisam radila i duša me bolela za onih 1100 dinara, em što nisam nigde išla da bi mi trebala karta em što još uvek nisu počeli sa kontrolama pa se do kraja meseca bar 90% ljudi švercovalo.
Onda sredinom meseca kad je prestalo ono ludilo sa snegom i kad sam počela da radim kažem sebi, ma kucaj je 100 puta teši se.
Ali neće da otkuca 2 puta u istom autobusu. Moguće onda da deru samo one koji kupuju te na trafikama

ja sam uzela opciju da uplaćujem dopunu po potrebi tako da nema šanse da propadne ni dinar :)

ovo naprosto nije tacno :)
karta ne moze da se "overi" uzastopno vise puta..

tu imas dve mogucnosti ili da "vrtis" kartu po displeju dok ne pozeleni ili da se napravis luda kao ja stavila a sta on radi ja ne znam i da se posle prepires sa kontrolorima..
ali on ti nikad nece skinuti vise od 60 dinara to je sigurno.
tu cak postoji i problem onih koji zele da overe grupnu kartu za vise osoba jer mnogi ne znaju da se to radi iskljucivo na aparatu koji se nalazi na prvim vratima i pokusavaju iz vise prolaza da overe za vise ljudi ali ne moze.

ovo naprosto nije tacno :)
karta ne moze da se "overi" uzastopno vise puta..

tu imas dve mogucnosti ili da "vrtis" kartu po displeju dok ne pozeleni ili da se napravis luda kao ja stavila a sta on radi ja ne znam i da se posle prepires sa kontrolorima..
ali on ti nikad nece skinuti vise od 60 dinara to je sigurno.
tu cak postoji i problem onih koji zele da overe grupnu kartu za vise osoba jer mnogi ne znaju da se to radi iskljucivo na aparatu koji se nalazi na prvim vratima i pokusavaju iz vise prolaza da overe za vise ljudi ali ne moze.

ama Tabe, ne pišem napamet...od petka do ponedeljka (znači jedan povratak i u poned. dolazak) skinuto je od 1000 din -600??? na koju foru sa dva čukanja??
kad se nisam šlogirala..zato mi je prodavačica tako rekla ( iz ličnog iskustva) :(

-ko nema kartu?

hahahaha :D ja sam hteo sa drugom da napravim akciju i uspeli smo donekle u tome...solidarnost na snazi :D palo nam na pamet kao anti-busplus akcija :D i protiv ridzovana naravno....

Kada je temperatura >26 stepeni, prema odluci o javnom linijskom prevozu prevoznici su dužni da uključe rashladne uređaje. Vozači o tome dobijaju obaveštenja putem sistema informisanja i na displeju se pojavljuje informacija da aktiviraju rashladne uređaje. Privatnim prevoznicima se tokom cele godine isplaćuje 14.47 dinara više po pređenom kilometru po vozilu koje poseduje rashladni urađaj, kako bi ti uređaji funkcionisali kako je potrebno, no pošto ne postoji nikakva kontrola od strane DJP, klima uređaji retko kod kog privatnog prevoznika funkcionišu (izuzetak je Veolia transport, svetska firma, a ne pilićarksa), jer "gazde" tako pokušavaju da ugrabe više novca štedeći gorivo. Često se dešava da su kompresori isključeni, skidajući prenosne mehanizme, čime naizgled vozači uključuju klime, a ustvari uključuju samo venitalitore koji čak i ne ubacuju vazduh iz spoljašnje sredine, već samo kruži.

Tako na primer za jedan obrt Lasta od Trošarine do Ralje Lasta dobije 477,50 dinara više, ako se klima uređaji ne uključuju to krađa od putnika.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back