Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
BEOGRAD - Savremeni tramvaj nabavljen u Španiji pokvario se oko 17 sati i30 minuta na Novom Beogradu zbog čega je došlo do obustave tramvajskog saobraćaja, rečeno je Tanjugu u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP).

Ekipe majstora su odmah izašle na teren ali nisu uspele da poprave "španca" tako da će druga ekipa pokušati to da uradi, rekao je dežurni u GSP Slobo Marković.

On je naveo da je umesto tramvaja uvedena vanredna autobuska linija do 45 bloka a da je došlo i do drugih izmena na tramvajskim linijama 7, 9 i 13.

"Španac" se pokvario na raskrsnici Bulevara Milutina Milankovića i Ulica antifašističke borbe, dodao je Marković.
http://www.kurir-info.rs/beograd/pokvario-se-spanac-121990.php

Vozio sam se "špancem", novim tramvajem, onim koji se juče pokvario :hahaha:

Mislim, dan pre toga. Snažan je i dobro podnosi krivine i truckanje. Skoro da ni ne oseća za razliku od ovih dosadašnjih koji cvile i tresu bubrege.

Kod vozača bila trojica, il se obučavaju ili su neka mooda u GSB-u pa se vozikaju. Valjda zato vozač nije smeo da ga nagari, posebno na ravnom delu od buvljaka do bloka 70. Mislim da bi lagano došao do 100km/h i bez trzanja ... Slaba klimatizacija. Ona elektronska žena što prijavljuje stanice preko razglasa nije baš najbolje sinhronozovana pa malo trokira. Sedišta dosta uska kao i mali razmak u redovima.

Aha, i još nešto : i u toj mojoj prvoj vožnji "špancem" ... sam se švercovao. :rumenko: :hahaha:

Nema slatke vožnje bez šverca. :mrgreen:

Vozio sam se "špancem", novim tramvajem, onim koji se juče pokvario :hahaha:

sad je sve jasno :mrgreen:

BEOGRAD - Savremeni tramvaj nabavljen u Španiji

to se i desilo sto je savremen..nismo mi za te stvari :)

a evo i razloga
Aha, i još nešto : i u toj mojoj prvoj vožnji "špancem" ... sam se švercovao.

..aktivirao si savremen zastitni sistem protiv svercovanja :lol:

Ekipe majstora su odmah izašle na teren ali nisu uspele da poprave "španca" tako da će druga ekipa pokušati to da uradi, rekao je dežurni u GSP Slobo Marković.

:dash:

ali najludji deo teksta je ovo sta sam boldovao
oni mukice ni ne znaju da li ce uspeti da ga poprave..pazi recenicu..majstori ce pokusati da ga poprave :hahaha:
kakve to majstore imaju kad ni oni ne ocekuju da ce ga popraviti.....
facepalm.gif

vec vidim kako stize interventna ekipa majstora iz spanije ... lepo kaze nas narod..nije zvaka za seljaka :mrgreen:

Elem, kvar zapravo i nije bio kvar, već se dogodilo da je bilo problema sa jednom od peskara (rezervoarem peska), zbog čega računar vozila blokirao točkove, pa nisu mogli da ga odguraju. Moramo imati na umu da se radi o šinskom vozilu koje prolazi kroz fazu testiranja i adaptacije, te da su takvi problemi u početku normalni. Novinari su jedva čekali da objave vruću vest, a neuki građani odmah tramvaj upoređuju sa svojim novim automobilom, pa razmišljaju kako to da se tako nova stvar pokravirala, neznajući pritom da je njihov automobil ispred sebe imao hiljade takvih primeraka, prošao mesece testiranja, a da je ovo prvi tramvaj ovog tipa (zapravo ovaj što vozi je drugi, jer je 1502).

Čak i se i u regionu zahvaljujući našim novinarima "željim slave" :dash: pročula vest da kupujemo "tramvaje koji se odmah kvare".

No, evo glavne vesti koju htedoh da podelim s vama. Neke neće nimalo obradovati:

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/276120/Kontrolori-GSPa-bez-zutih-prsluka-od-ponedeljka

Au...kontrolori bez prsluka rade punom parom. Mada, rekao bih, prepoznatljivi su na prvi pogled. Cim neko udje u bus, prate ga pogledom, vrlo uocljivo, da li je otkucao kartu, ili odmah zauzeo mesto. Prilaze vrlo zurno, identifikuju se i traze kartu na pregled. Mozda cemo ih na ovaj nacin prepoznavati, samo ako se jos malo uhodamo.... :)

Ma jes', a sta ako udjem stanicu posle? :per:

Nego - prilicno sam se iznenadio kad sam na GSP-u u Skenderbegovoj video na ulaznim vratima, krupnim, podebljanim i sve velikim slovima, natpis gde se publika obavestava da GSP vise ne izdaje povlastice - nego da smo upuceni na one personalizovane, nepersonalizovane i slicne plastike.

No, evo glavne vesti koju htedoh da podelim s vama. Neke neće nimalo obradovati:

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/276120/Kontrolori-GSPa-bez-zutih-prsluka-od-ponedeljka

al' zato na pocetnim stanicama stoje cete gospode u zutom i prepadaju ljude tako sto udju u bus i izadju pre nego sto on krene :hahaha:

a kad smo kod toga, moram da odam priznanje vozacu busa 51-ulazim pre neki dan u buskod zeleznicke, ulaze za mnom gospoda u zutom, ja sta cu, odem da kupim kartu. Trazim od majstora kartu a on mrtav 'ladan kaze-Trazi sitno, trazi sitno, bunari po novcaniku, sad ce oni da izadju pa da ne bacas pare :hvala:

Meni vec 2 kazne napisali za zadnjih 10ak dana koje nemam nameru da im platim :mrgreen: nego jel ovi iz komunalne policije imaju neka druga posla sem da cuvaju ledja kontrolirima i da im glume Bodyguard? :roll:
oni imaju pravo da legitimisu,a kontrolori nemaju.zato idu sa njima.
ko da nije bilo jeftinije da daju i ta ovlascenja kontrolorima...a opasni su ovi iz gsp-a,znaju da dosta ljudi zazire od uniforme,pa su ovi i zato tu.

ja sam entačibls :cool:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back