- Poruka
- 22.404
mislim da nisi razumeo.. gsp dobija iste pare..grad dobija manje
u gradski budzet ulazi za tih 8.5% manje novca ali grad daje gsp-u koliko mu treba i to finansiranje nema veze sa bus plusem.
Bez obzira na tehniku, da nema Bus plusa grad bi davao manje para, tj. mi bi placali manji porez.

to sad jeste posebna prica koja opet nema veze sa bus plusem jer grad na svoju ruku zaposljava dodatne komunalce i kontrolore. bus plius je prema ugovoru obavezan da obezbedi sad sam zaboravio ali cini mi se oko 250 kontrolora.. grad smatra da to nije dovoljno i zaposaljava doatne..ako se secas to je bila jedna od vecih zalbi na racun djilasa zasto to radi (cak se pretilo i tuzbama i slicno) a onda je i mali sad to isto uradio..tako da sve ovo sta pricas nema nikave veze sa bus plusem..oni od tih 8.5% placaju svoje zaposlene, 250 kontrolora, opremu, validatore, softver itd...
uopste problem nije u bus plusu nego u ceni karte..da je karta niza vise bi se kupovalo i vise bi bilo para.
sam bus plus je kao sto rekoh u vise navrata jako dobar i fleksibilan sistem naplate karata ...
ali od gradske uprave zavisi kako ce se iskoristiti..
sad ce uskoro i 5 godina proci pa ce grad moci da otkupi ceo sistem i time i zvanicno izbaci busplus deo..videcemo sta ce biti.
Jedno vidjenje je da Bus plus formalno ispunjava stvari iz ugovora i da ako grad hoce bolje rezultate mora da to finansira iz sredstava gradjana.
A drugi, bolji pogled, je da Bus plus ne radi dobro i da nema rezultate zbog kojih je i sklopljen ugovor sa njim i da taj problem mora da resi u okviru para koje dobija po ugovoru ili da se ugovor raskine i da Bus plus plati stetu, jer nije ispunio nijednu stvar zbog koje je taj ugovor pravljen. A ugovor sigurno nije pravljen zbog fensi kartica i validatora, vec zato sto je taj sistem obecavao da ce povecati prihode za vise od 8,53% koliko uzima svakog meseca.