Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije zabranjeno doci i imaju sva prava kao i mi starosedeoci.
Samo da se ne talasaju, da ih ne prze da mogu da maltretiraju narod

А то мислиш. Оно дакле, добар дан, карту, немам, у реду, хвала лепо, довиђења... Да схвате да се у београду сви праве блесави и да нико не ради свој посао, па не треба ни они?

Kolega koji je radio u guzplusu mi posle reče da će ako momak i žena nisu platili kartu, morati da je plati onaj ko je pisao kaznu.

ne razumem, kako mislis da plati onaj ko je pisao kaznu?
valjda ovog tuze zbog neplacanja kazne i trazi se prinudna naplata.

pola ljudi ne placa kazne, kad je ne platis ne mozes da obnovis mesecnu markicu na primer..ovo je besmisleno da kontrolori placaju kazne za putnike.

А то мислиш. Оно дакле, добар дан, карту, немам, у реду, хвала лепо, довиђења...
upravo tako..zatrazi dodatno licnu kartu, ako ovaj nece da je da ili je nema zamoli ga da napusti vozilo..tako je to funkcionisalo od kad znam za sebe i nikad vecih problema nije bilo a naplata je bila sasvim solidna...daleko bolja nego sto je danas...malo kuture nikad nije na odmet..sila nikad nije donosila rezultate.

uostalom evo ga i dokaz..digli su uzbunu oko placanja na nivo - crveno :) i naplata je skocila samo simbolicno.
represija i tuce i hapsenja nisu donele rezultate.

upravo tako..zatrazi dodatno licnu kartu, ako ovaj nece da je da ili je nema zamoli ga da napusti vozilo..tako je to funkcionisalo od kad znam za sebe i nikad vecih problema nije bilo a naplata je bila sasvim solidna...daleko bolja nego sto je danas...malo kuture nikad nije na odmet..sila nikad nije donosila rezultate.

Пријатељу, ако си ухваћен, треба да платиш казну, али ето и теби је прешло у навику да се правиш луд..

Пријатељу, ако си ухваћен, треба да платиш казну, али ето и теби је прешло у навику да се правиш луд..

nije preslo, oduvek je bilo :)
nisi u pravu.. i pravilnik gsp-a jasno kaze..ako ne platis dodatnu kartu moras da napustis vozilo..znaci ne postoji obaveza ni po njihovom praviliku.

nije preslo, oduvek je bilo :)
nisi u pravu.. i pravilnik gsp-a jasno kaze..ako ne platis dodatnu kartu moras da napustis vozilo..znaci ne postoji obaveza ni po njihovom praviliku.

Одувек је било јер су се одувек у Београду сви праивли луди.
А проучи правилник, било је једно време и по бусу залепљено, путник затечен у возилу без карте плаћа доплатну карту. Ако не плати на лицу места, одговорно лице (контролор) му уручује опомену, дужан је да плати у року од осам дана. Парафразирао сам.

А проучи правилник, било је једно време и по бусу залепљено, путник затечен у возилу без карте плаћа доплатну карту. Ако не плати на лицу места, одговорно лице (контролор) му уручује опомену, дужан је да плати у року од осам дана. Парафразирао сам.

A ako nece da plati, napusta vozilo...

bas tako..

- - - - - - - - - -

.

i opet ponavljam..pricas napamet i lupas.
govorim ti cinjenice.. naplata karata je nekad isla i do 90% ali ti o tome nemas pojma.

Ако неће да плати, дужан је остави податке да би му био урућен налог за плаћање у року од 8 дана.

Шта мислиш, ко ће да плати то што се возио и што ће ући у следеће возило и опет се шверцовати?

- - - - - - - - - -

bas tako..

- - - - - - - - - -

i opet ponavljam..pricas napamet i lupas.
govorim ti cinjenice.. naplata karata je nekad isla i do 90% ali ti o tome nemas pojma.

Ма јесте, како да није, ајде да се још мало лажемо, годинама сам се возио ГСП-ом и знам да су платише увек биле у мањини, и то дебелој. Тај ГСП је одавно требало укинути.

Да да, јел то оно кад сви који немају карте похрле напоље јер контролори носе препознатљиву одећу, па никад никог и не наватају, осим неких ћоравих баба?

.

ne, napalta se meri na prvom mestu brojem prodatih mesecnih karata jer je to siguran prihod..pojedinacne karte su im oduvek bile u drugom planu
gsp oduvek ima teznju da svi uzimaju mesecne karte..pojedinacne karte ih ne zanimaju toliko..sta mislis zasto su toliko digli cenu pojedinacne karte?
bas zato...da je obesmisle da bi ljudi kupovali mesecne...ali problem je sto se mnogi malo voze da bi uzimali mesecnu a ova pojedinacna je sad preskupa.

- - - - - - - - - -

Ви господо у Београду .

a ti kao imas mesecnu kartu?

ne, napalta se meri na prvom mestu brojem prodatih mesecnih karata jer je to siguran prihod..pojedinacne karte su im oduvek bile u drugom planu
gsp oduvek ima teznju da svi uzimaju mesecne karte..pojedinacne karte ih ne zanimaju toliko..sta mislis zasto su toliko digli cenu pojedinacne karte?
bas zato...da je obesmisle da bi ljudi kupovali mesecne...ali problem je sto se mnogi malo voze da bi uzimali mesecnu a ova pojedinacna je sad preskupa.

- - - - - - - - - -

a ti kao imas mesecnu kartu?

Јој што волим ова лична питања на форуму који је потпуно анониман.

Иначе супер им је логика, дај да ја утрпам колико утрпам месечних карата, а шта ме брига ко се вози, најбоље би било да узме месечну па и да се не вози бусом него нек иде пешке или колима.

Та накарадна логика је и изнедрила "генијалну" идеју оног дезертера Весића, да СВИМ запосленима у државним службама у Београду предузећа МОРАЈУ да уплаћују превоз ГСП-у.

Кад се неко тако деценијама прави луд, то му најпре пређе у навику, а онда и сасвим постане блесав, па не можеш да га освестиш.

Ма најбоље да узмем, а овамо идем колима свуда.. Е па то неће да дочека Весић..

sto se onda petljas u temi oko busa kad te on ne zanima i drugim ljudima pricas kako trebaju da se ponasaju?
ti bi kao primer trebao da kupis mesecnu kartu :D
vidis platina..on je prvi u redovima kad se obnavlja pocetkom meseca :)

pojedinacne karte ih ne zanimaju toliko..sta mislis zasto su toliko digli cenu pojedinacne karte?

Ovde si napravio jednu veliku grešku. Pojedinačna karta jeste poskupela na 89 dinara, ali joj je cena ostala skoro ista kao i da je 73 dinara. Jer je 900/73 = 1000/89+1. Znači za iste pare dobijaš jednu pojedinačnu vožnju manje. Ali pošto je sada omogućeno da se vozi 90 minuta sa 89 dinara, onda to dođe i jeftinije nego pre.
Iako ne volim GSP, smatram da je ovo sa vremenskim kartama pravi put tarifiranja prevoza.
A i inače, ako se saberu vrednosti novca potrošenog na dnevnoj bazi za pojedinačne vožnje (i pre i sada) dolazi se do mesečne karte ili malo više - 100 dinara. I to je oduvek tako bilo, osim kada su mesečne bile užasno jeftine tokom devedesetih.

- - - - - - - - - -

Ма јесте, како да није, ајде да се још мало лажемо, годинама сам се возио ГСП-ом и знам да су платише увек биле у мањини, и то дебелој. Тај ГСП је одавно требало укинути.

Ja znam da dok sam bio student niko živ od "kolega" nije plaćao ni pojedinačnu ni mesečnu kartu. Kada vratim film bio sam budala što sam imao markicu. Ali jbg-a pokojni ćale je to uvek na vreme kupovao.

Ovde si napravio jednu veliku grešku. Pojedinačna karta jeste poskupela na 89 dinara, ali joj je cena ostala skoro ista kao i da je 73 dinara. Jer je 900/73 = 1000/89+1. Znači za iste pare dobijaš jednu pojedinačnu vožnju manje. Ali pošto je sada omogućeno da se vozi 90 minuta sa 89 dinara, onda to dođe i jeftinije nego pre.
Iako ne volim GSP, smatram da je ovo sa vremenskim kartama pravi put tarifiranja prevoza.

zaboravljas da ne treba svima presedajuca karta.
meni da odem i da se vratim treba po novom 180 din.pre mi je trebalo 140 din
razlika nije mala narocito ako se uzme u obzir da je i prethodna od 70 din bila preskupa.

ok je ta vremenka ali su trebali da ostave i pojedinacnu za recimo 55 din tako da vremenska i dalje ima smisla.

razlika nije mala narocito ako se uzme u obzir da je i prethodna od 70 din bila preskupa.

ok je ta vremenka ali su trebali da ostave i pojedinacnu za recimo 55 din tako da vremenska i dalje ima smisla.

Pa da, ali 89x2x5x4 + 89x4 = 3916 dinara kredita što je isto što i 900x4 dinara za plaćanje. Znači malo više od te mesečne, ako je ona 3275 dinara.
A pre je bilo 73x2x5x4 + 73x4 = 3212 dinara i plaćanja i kredita.
Dobro, jeste malo poskupelo, ali za jednog prosečnog švercera i nije.
Pojedinačna od 55 dinara bi onda imala sledeću matematiku: 55x2x5x4 + 55x4 = 2420 što je (priznaćeš) dosta manje od mesečne.
Pri svim proračunima nisam uključio vikende, jer je očigledno da gospoda iz busplusa slabo rade vikendom, a GSP valjda smatra da tada i ne treba proveravati karte.

ma njima se novi cenovnik i bazira na ukidanju pojedinačne karte :aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back