Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
neki ljudi stvarno jezivo smrde.danas u apoteci,guzva kao i svakog dana,a gospodja iza mene je toliko smrdela na beli luk da je to uzas.razumem da ga jedu,ali ne razumem da posle toga idu tamo gde se zna da je guzva.

Meni je najodvratnije kad osetim nekoga kome iz usta smrdi kao ima neko pokvareno sirovo meso u ustima. Ma i na nos kad dišu tako smrdi
Ne znam kako da opišem... Primetila sam da takav zadah u 90%slučaja imaju stariji, debeli muškarci ikojima bi se po crvenilu reklo da su alkoholičari

smrdi bukvalno u krugu od 2m oko njih

Poslednja izmena:
http://www.kurir.rs/vesti/beograd/p...o-ih-telefonom-vredao-i-psovao-clanak-1675873

Sindikat policije
ZNAČKA NE ČINI POLICAJCA

Ne postaje se policajac samo tako što se okači značka komunalne službe na kojoj nečijom odlukom piše „policija“. Bezobzirne siledžije, pijanci, narkomani, navijački huligani neće se zaustaviti u svom nasilju zato što na uniformi stoji pomenuti naziv, već će ih zaustaviti dobro obučeni ljudi koji nose tu uniformu. S druge strane, posavetovali bismo kolege da izbegavaju fizičko razračunavanje sa onima koji se švercuju u GSP jer to stvara negativan dojam kod građana. Građenje dobrog imidža pripadnika jedne službe traje godinama, ali je dovoljan jedan loš postupak da se stečeno poverenje građana uruši - stoji u saopštenju Sindikata policije i policijskih starešina.

To je ono sto pricam sve vreme. Ne moze neko da postane policajac odlukom nekog gradskog ili opstinskog cinovnika.

E evo sta kazu gradjani o poslednjem incidentu.

Na autobuskom stajalištu u Požeškoj ulici juče se mogla čuti i drugačija verzija incidenta:
- Gospodin se svađao s komunalcima, a onda su ga oni uhvatili i vukli po podu. Tek kad je ustao, jednom od njih lupio je šamar i onda je počela tuča.

To priznaces nije tesko ako mozes bez kazne da podizes porez 80% svake godine.

Sto rece jednom Vojislav Seselj dok je bio predsednik opstine Zemun - Svaka budala moze da vlada ako ima para koliko mu treba.

Necu traziti ime i prezime ili ime firme... Ali neka neko kaze ako je zaista cuo da je nekome bio povecan porez 80%. I pogotovo neka kaze ako je dvaput za redom po 80%.

Које глупости, овде треба да ради мотка, а не некакав имиџ, што си бољи према стоци, она је све гора и безобразнија.

A coban koji samo za motku zna, ni ne treba da ima stoku. Neka zivi od neceg drugog kad stoka ne valja.

- - - - - - - - - -

Necu traziti ime i prezime ili ime firme... Ali neka neko kaze ako je zaista cuo da je nekome bio povecan porez 80%. I pogotovo neka kaze ako je dvaput za redom po 80%.

Ti izgleda stvarno i iskreno verujes u sistem? Toliko si naivan?

Lepo sam ti rekao da su meni licno povecali 80%. I to na dva mesta po 80% u dve potpuno razlicite opstine.

Sto se tice drugog puta za redom tvoja gradska vlast je donela takvu odluku - objavljena je svuda od glasnika do cekosa. E sad da li ce da idu do maksimuma koji je 80% to cemo jos da vidimo u maju kad stignu resenja. Zaboravljas da je vec bilo jedno poskupljenje od 60%. Pa sad racunaj 60%, pa 80%, pa 80%... Koliko je to %.

U svemu tome bitan je mehanizam. Da se sigurno protiv volje gradjana donose ovake odluke. Evo juce je u novinama izasla vesta da je poskupelo grejanje, topla voda i jos neke komunalne usluge bez ikakve najave i zvanicne odluke grada. A pre mesec dana se gradski celnik kleo na televiziji da demokrate lazu kad kazu da su ovi na vlasti predvideli kod donosenja budzeta povecanje cena komunalnih usluga.

E zato treba izbori da budu bar jednom godisnje pa da narod kaze sta misli o tome.

Jedino sto je sigurno je da mrzim tabloide jer lazu. Grozno lazu.

Ili ce neko da iznese cinjenice ili neka se prestane sa praznom bukom.

Ja ne znam nikoga kome je porez porastao 80% (ni blizu toga), pa se bas pitam da li bilo ko odavde zna bilo koga ko ima takav slucaj.

Je l' ti ovo dovoljno cinjenica:

https://lpa.beograd.gov.rs/lpa/download/Odluka_o_visini_stope_poreza_na_imovinu.pdf
https://lpa.beograd.gov.rs/lpa/download/Dopuna_Odluke_o_visini_stope_poreza_na_imovinu.pdf

Je l' ti i ovo tabloid:

http://www.tanjug.rs/novosti/155474/porez-moze-da-poraste-najvise-do-80-odsto.htm

Moze da...

A da li neko ima primer da zaista jeste?

Nije bas isto ako nesto 'moze' i ako 'mora'.

Zato se i ljutim na tabloidni stil pisanja jer se predstavlja kao da ce poskupljenje sasvim obavezno da bude 80 pa 80 pa 80 pa 50% (ukupno 8,75 puta). Moje poskupljenje je bilo 15% i nece vise nigde.
Izvolite sa podacima. Podaci napred, buka stoj.

Moze da...

A da li neko ima primer da zaista jeste?

Nije bas isto ako nesto 'moze' i ako 'mora'.

Zato se i ljutim na tabloidni stil pisanja jer se predstavlja kao da ce poskupljenje sasvim obavezno da bude 80 pa 80 pa 80 pa 50% (ukupno 8,75 puta). Moje poskupljenje je bilo 15% i nece vise nigde.
Izvolite sa podacima. Podaci napred, buka stoj.

Je l' ti Platine citas sta pise ili samo vrtis istu pricu da branis vlast. Meni licno su povecali 80%.

I ove godine ce sigurno da bude jos povecanja jer su povecane osnovice sto mozes da vidis na sajtu poreske uprave sa kojeg sam ti stavio linkove. I ti ces sigurno imati povecanje ove godine jer ti je osnovica u prvoj zoni skocila sa 145.000 na 160.500 hiljada, a mozda ce da bude povecanja i po drugim osnovama, menjali su i zone ove godine...

Ja sve vise imam utisak da ti Platine ne bi znao ni da platis komunalije i porez, a kamoli nesto vise.

Je l' ti Platine citas sta pise ili samo vrtis istu pricu da branis vlast. Meni licno su povecali 80%.

I ove godine ce sigurno da bude jos povecanja jer su povecane osnovice sto mozes da vidis na sajtu poreske uprave sa kojeg sam ti stavio linkove. I ti ces sigurno imati povecanje ove godine jer ti je osnovica u prvoj zoni skocila sa 145.000 na 160.500 hiljada, a mozda ce da bude povecanja i po drugim osnovama, menjali su i zone ove godine...

Ja sve vise imam utisak da ti Platine ne bi znao ni da platis komunalije i porez, a kamoli nesto vise.

Razocaran sam ako ne umes bolje nego da vredjas.

Sacekacemo da stigne resenje, bese u maju... pa cemo da vidimo.

Interesantno. A to sto si ti mene uvredio xy puta time sto pises da lazem da je meni licno povecan porez 80% prosle godine. To nista.

Pisem samo za politicare da lazu. A iznosenje misljenja i pogotovo cinjenica je slobodno.

Koliko razumem poresku matematiku, veca promena moze da se dogodi u smislu da drzava sada ne racuna teoretsku vrednost nekretnina nego nesto nalik trzisnoj.
Osnovi smanjenja iznosa poreza su takodje smanjeni, manje se dobija na vlasnika i clanove, manje i na amortizaciju. Jos ako je nekoga usput uhvatio prelaz u skuplju zonu, to moze da uzrokuje dupliranje iznosa. Jedino sto ja do sada nisam ni cuo ni video nikoga da ima takav slucaj. I eto, sada znam da jedan.

Kod mene se nije dogodila nijedna promena u tom smislu. Vlasnik je tu gde je, mi ostali smo tu gde smo, u istoj zoni smo ostali - i to je dalo povecanje od 15%.

Pisem samo za politicare da lazu. A iznosenje misljenja i pogotovo cinjenica je slobodno.

Koliko razumem poresku matematiku, veca promena moze da se dogodi u smislu da drzava sada ne racuna teoretsku vrednost nekretnina nego nesto nalik trzisnoj.
Osnovi smanjenja iznosa poreza su takodje smanjeni, manje se dobija na vlasnika i clanove, manje i na amortizaciju. Jos ako je nekoga usput uhvatio prelaz u skuplju zonu, to moze da uzrokuje dupliranje iznosa. Jedino sto ja do sada nisam ni cuo ni video nikoga da ima takav slucaj. I eto, sada znam da jedan.

Kod mene se nije dogodila nijedna promena u tom smislu. Vlasnik je tu gde je, mi ostali smo tu gde smo, u istoj zoni smo ostali - i to je dalo povecanje od 15%.

Osnovica je ranije bila manja, ali je postojao koeficijent (luksuza) koji je mogao da uveca osnovicu i nekoliko puta - zato se popunjavao obrazac na 4 strane u PU, a na osnovu toga i ostalih podataka PU je odredjivala koeficijent. Sada toga nema pa ja placam isti porez kao komsija preko puta u novoj zgradi koja je najbesnja u gradu i gde je kvadrat tri puta skuplji. Znaci, supa i vila imaju isti porez. Plus umanjenje amortizacije i ostalo...

Tema je odakle gradu pare za komunalce koji ce da kontrolisu karte za Bus plus.

Niste u pravu. Od kada je izvršena decentralizacija finansiranja gradova i opština od strane Republike, svaka opština sama određuje poreze na svojoj teritoriji.
Znači, svako se snalazi kako ume i zna da napuni svoj budžet.

Obzirom da Komunalna policija u Beogradu, ne pripada opštinama, već gradu, tako i ovo tumačenje finansiranja komunalaca ne stoji.
Njih finansira Grad, a ne opštine.

Porez na imovinu se uplaćuje na račun opštine na kojoj vam se nalazi nekretnina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back