Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Пун је Београд "самохраних мајки" које мисле да је превоз бесплатан, да ниси и ти самохрана мајка?

.

Nisam, ja sam otac dve ćerke. I pored toga što imam dobre prihode, znam kako je teško i skupo voditi računa o njima. A zamisli onu nesretnicu sa 23000 mesečno koja robuje kod mobilnog operatera, što znači da mora da plaća vrtić, hranu za dete, plati račune i još da da 3300 dinara za markicu. U stvari ne možeš da zamisliš, ti si baja koji je zavrnuo sistem al' poštenski, nikako lopovski.

Kako to Beograd dere kožu? Provincijalci neće da ostanu u provinciji da rade nego hoće da budu gradžani u Beogradu, to je problem. Jel bila delegacija ambasade Norveške u Kragujevcu, Užicu, Leskovcu,Valjevu, Nišu, i nudila startup projekte za proizvodnju organske hrane, dakle ne kredite, nego bespovratna sredstva u iznosu od 3000 evra, odgovarajuću tezgu i lokaciju za prodaju proizvedene organske hrane? Bila je i niko se nije prijavio. Baš, baš niko. Došli su u Beograd, u opštinu Rakovica i eno već 54 ljudi radi i prodaje na vidikovačkoj pijaci organsku hranu koju su sami proizveli. Nećete da radite nego dolazite u Beograd koji vas primi i onda još kenjkate kako je Beograd derikoža, kako je antisrpski grad, kako je pun peddera i drogiraša....more, granicu na Bubanj potoku i da se ponovo uvede ovo:

dozvola-za-stanovanje-u-beogradu.jpg

Poslednja izmena:
Nisam, ja sam otac dve ćerke. I pored toga što imam dobre prihode, znam kako je teško i skupo voditi računa o njima. A zamisli onu nesretnicu sa 23000 mesečno koja robuje kod mobilnog operatera, što znači da mora da plaća vrtič, hranu za dete, plati račune i još da da 3300 dinara za markicu. U stvari ne možeš da zamisliš, ti si baja koji je zavrnuo sistem al' poštenski, nikako lopovski.

Kako to Beograd dere kožu? Provincijalci neće da ostanu u provinciji da rade nego hoće da budu gradžani u Beogradu, to je problem. Jel bila delegacija ambasade Norveške u Kragujevcu, Užicu, Leskovcu,Valjevu, Nišu, i nudila startup projekte za proizvodnju organske hrane, dakle ne kredite, nego bespovratna sredstva u iznosu od 3000 evra, odgovarajuću tezgu i lokaciju za prodaju proizvedene organske hrane? Bila je i niko se nije prijavio. Baš, baš niko. Došli su u Beograd, u opštinu Rakovica i eno već 54 ljudi radi i prodaje na vidikovačkoj pijaci organsku hranu koju su sami proizveli. Nečete da radite nego dolazite u Beograd koji vas primi i onda još kenjkate kako je Beograd derikoža, kako je antisrpski grad, kako je pun peddera i drogiraša....more, rampu na Bubanj potoku i da se ponovo uvede ovo:

Ма супер, хајде онда да се сви угледамо на ту несрећницу, зашто би било ко плаћао превоз?

А органску храну можеш да идеш да производиш ти, људи су очигледно проценили да им је живот у Београду лакши. Београд их примио? Да неће можда неко да им забрани да дођу да живе у Београду? Ах да, то је идеал неких, могу да прођу само паре, а људи не.. Мало сутра, нико данас није луд.

Ма супер, хајде онда да се сви угледамо на ту несрећницу, зашто би било ко плаћао превоз?

А органску храну можеш да идеш да производиш ти, људи су очигледно проценили да им је живот у Београду лакши. Београд их примио? Да неће можда неко да им забрани да дођу да живе у Београду? Ах да, то је идеал неких, могу да прођу само паре, а људи не.. Мало сутра, нико данас није луд.

Naravno da takvima kao što si ti treba da zabrani da dođu u Beograd. Beograd je grad, urbae. Iz tebe, međutim, progovara ono šumsko, plemensko: ko nije sposoban da radi, ne treba ni da živi, a kamoli jede. Nema veze, preživeo je Beograd i Turke i Nemce i komuniste, preživeće i gegule...

ma jeli, a odakle ti ta informacija?

Из прве руке. Емпиријски, такву опуштеност што се тиче превоза још нигде нисам видео. Отуда и оволико запомагање данас, петиције, чуда, нек орешио Београђанима да наплати карте које деценијама нису плаћане, отуд одједном скупа карта (иако је деценијама на том нивоу), отуд комуналци необразовани, контролори мусави, итд...

Ах бедници, к овас не зна скупо би вас платио, ****** бисте се за два динара.

- - - - - - - - - -

Naravno da takvima kao što si ti treba da zabrani da dođu u Beograd. Beograd je grad, urbae. Iz tebe, međutim, progovara ono šumsko, plemensko: ko nije sposoban da radi, ne treba ni da živi, a kamoli jede. Nema veze, preživeo je Beograd i Turke i Nemce i komuniste, preživeće i gegule...

Београд је циган мала, скуп примитивних људи који су дошли на то отужно место да нешто ућаре у лову у мутном..

Из прве руке. Емпиријски, такву опуштеност што се тиче превоза још нигде нисам видео. Отуда и оволико запомагање данас, петиције, чуда, нек орешио Београђанима да наплати карте које деценијама нису плаћане, отуд одједном скупа карта (иако је деценијама на том нивоу), отуд комуналци необразовани, контролори мусави, итд...

Ах бедници, к овас не зна скупо би вас платио, ****** бисте се за два динара.

iz prve ruke..ono opservacija, sedis besposlen i pratis koliko njih placa kartu vec decenijama..e moj prijatelju..nema s ti pojma sa zivotom osim da mrzis i varas sistem..cime si pokazao da si za svoju goozu itekako osetljiv da ustekas neki dinarcic...

nego da te poklopim konkretnim podacima i da zavrsim ovu pricu sa tobom..

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=890624

Mesečni prihodi GSP "Beograd" nedopustivo su niski i ne mogu se porediti sa periodom 2010. godine kada je cena karte za jednu vožnju bila 40 dinara.To je izjavio predsednik Nadzornog odbora tog preduzeća Slaven Tica.

a verujem da on za razliku od tebe ima konretne podatke jer je na polozaju koji obezbedjuje pristup tim informacijama..

i ovo sve objasnjava.. ljudi kupuju kartu kad je povoljna i ne narusava njihovu egzistenciju..

a sa tobom sam zavrsio.. ne volim osobe koje samo bacaju hejt a nijednu argumentovanu cinejnicu nemaju..osim sopstvene opservacije ...

iz prve ruke..ono opservacija, sedis besposlen i pratis koliko njih placa kartu vec decenijama..e moj prijatelju..nema s ti pojma sa zivotom osim da mrzis i varas sistem..cime si pokazao da si za svoju goozu itekako osetljiv da ustekas neki dinarcic...

a verujem da on za razliku od tebe ima konretne podatke jer je na polozaju koji obezbedjuje pristup tim informacijama..

i ovo sve objasnjava.. ljudi kupuju kartu kad je povoljna i ne narusava njihovu egzistenciju..

a sa tobom sam zavrsio.. ne volim osobe koje samo bacaju hejt a nijednu argumentovanu cinejnicu nemaju..osim sopstvene opservacije ...

Тица, то беше онај што је смењен?

Istina. A dobro se sećam vremena kad su se koristile one karte pantljike, i da je bukvalno svako kucao kartu u mehaničkom automatu, jer je cena bila odgovarajuća. Za prvu zonu si kucao jednu kartu, za drugu dve. Da predupredim gusenicino pitanje a zašto sad ne kucam kartu, reći ću da vozim i plaćam 152 dinara za litar izuzetno lošeg dizel goriva.

Istina. A dobro se sećam vremena kad su se koristile one karte pantljike, i da je bukvalno svako kucao kartu u mehaničkom automatu, jer je cena bila odgovarajuća. Za prvu zonu si kucao jednu kartu, za drugu dve. Da predupredim gusenicino pitanje a zašto sad ne kucam kartu, reći ću da vozim i plaćam 152 dinara za litar izuzetno lošeg dizel goriva.

Јес', сећам се и ја, они аутомати за пантљике скупљали су прашину годинама... :hahaha:

Ja ne mogu da verujem da se vi jos uvek objasnjavate sa njim. A vidim i Elektrika se ukljucila.

Ja da moram sama da placam markicu, ne bih je placala, nego imam nekog finog poslodavca, pa mi on uplacuje. Jer na moju platu i to koliko koristim prevoz mi se ne bi isplatilo.

Ja ne mogu da verujem da se vi jos uvek objasnjavate sa njim. A vidim i Elektrika se ukljucila.

Ja da moram sama da placam markicu, ne bih je placala, nego imam nekog finog poslodavca, pa mi on uplacuje. Jer na moju platu i to koliko koristim prevoz mi se ne bi isplatilo.

Шта је алтернатива неплаћању? Да гледаш кроз прозор као јадница да не уђу контролори?

Да идеш пешке из блокова у центар?

Ридже немају право легитимисања, и немају право да те задрже.

što bi ridže uopšte legitimisale? vide ko nema kartu i zamole dotičnog da napusti vozilo na sledećoj stanici...ali - ne! moramo da se krljamo, pa onda moramo da plaćamo komunalnu nazovi policiju i sve tako redom.
dakle, ako će komunalna samo da lovi švercere i da ih privodi - ne treba ni da postoji.
grad je us*an, doslovno....ne znam da li je neko od vas skoro prošao ulicom braće jugovića....? stomak mi se diže svako jutro. popodne idem drugom rutom jer ne mogu dva puta dnevno da gledam gomile ljudskog izmeta u ulici koja je odmah ispod narodnog pozorišta, bre.
dakle, komunalna policija odavno ne radi svoj posao....ali, da se ači nad ženama - u to ne sumnjam da su sposobni.

što bi ridže uopšte legitimisale? vide ko nema kartu i zamole dotičnog da napusti vozilo na sledećoj stanici...ali - ne! moramo da se krljamo, pa onda moramo da plaćamo komunalnu nazovi policiju i sve tako redom.
dakle, ako će komunalna samo da lovi švercere i da ih privodi - ne treba ni da postoji.
grad je us*an, doslovno....ne znam da li je neko od vas skoro prošao ulicom braće jugovića....? stomak mi se diže svako jutro. popodne idem drugom rutom jer ne mogu dva puta dnevno da gledam gomile ljudskog izmeta u ulici koja je odmah ispod narodnog pozorišta, bre.
dakle, komunalna policija odavno ne radi svoj posao....ali, da se ači nad ženama - u to ne sumnjam da su sposobni.

Јел ово требало да буде духовито?
Ако си ухваћен без карте у превозу треба да платиш доплатну карту на лицу места, или да оставиш податке да би ти уручили налог за плаћање исте, а не да сиђеш на следећој станици и сачекаш следећи бус у коме ћеш опет да се шверцујеш.
Полако Београђани, научићете, време је да кренете да пуните буџет, доста сте га празнили, толико сте застранили да се више ни не сећате како изгледа цивилизација.

У плану нових 800 комуналних полицајаца

Изменом Закона о Комуналној полицији предвиђено је да се локалним самоуправама да могућност да ангажују већи број припадника ове службе. По новим прописима свака јединица моћи ће да запосли једног комуналног полицајца на хиљаду становника, уместо на пет хиљада колико је дозвољено сада. То неће значити да је локална власт у обавези да ангажује пун капацитет, већ ће само имати ту законску опцију.

У београдској управи су још у децембру најавили да ће престоница када буду измењени параграфи добити нових 800 комуналних полицајаца, уз више од 300 колико је их је до сада упошљено. Део тих службеника, према најавама надлежних, биће задужен управо за надзор у градском превозу.
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Snimci-privodjenja-svercera-pokrenuli-peticije.sr.html

:mafijas:

У плану нових 800 комуналних полицајаца

Изменом Закона о Комуналној полицији предвиђено је да се локалним самоуправама да могућност да ангажују већи број припадника ове службе. По новим прописима свака јединица моћи ће да запосли једног комуналног полицајца на хиљаду становника, уместо на пет хиљада колико је дозвољено сада. То неће значити да је локална власт у обавези да ангажује пун капацитет, већ ће само имати ту законску опцију.

У београдској управи су још у децембру најавили да ће престоница када буду измењени параграфи добити нових 800 комуналних полицајаца, уз више од 300 колико је их је до сада упошљено. Део тих службеника, према најавама надлежних, биће задужен управо за надзор у градском превозу.
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Snimci-privodjenja-svercera-pokrenuli-peticije.sr.html

:mafijas:

Београд би требало да има укупно 1600 комуналаца.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back