Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa uvek je karta koja se kupi u autobusu duplo skuplja.

Kod nas u NS karta se kupuje u autobusu, osim ako nemaš pokaznu.

Па шта ако ниси из Београда. Купиш на киоску картонску картицу од 40 динара + једна вожња = 113 динара.

Можеш, наравно, да купиш и за више од једне вожње, у сваком случају се исплати.

- - - - - - - - - -

То нико живи не купује, осим оних тотално збуњених и пометених.

I onih koji nisu iz Beograda, pa samim tim i nisu u toku... :aha:

Čak 4.000 "švercera" kažnjeno u oktobru

Odziv na pismo upućeno komapanijama da kupuju markice za prevoz svojim zaposlenima je dobar i već je povećan broj firmi koje to rade, kažu u gradskoj upravi.

Gradski menadžer Goran Vesić ponovio je da je prošle nedelje uputio pismo kompanijama u kojima je apelovao da kupuju markice za prevoz.

- Poslao sam pismo kompanijama koje imaju više od 200 zaposlenih mada se ta obaveza odnosi i na kompanije koje imaju i jednog zaposlenog, u kome sam ih zamolio da pomognu napore grada da se stabilizuje gradski prevoz i da uplaćuju markice svojim zaposlenima. Odziv je dobar, imamo povećan broj kompanija koje to rade. Istovremeno smo sprovodili kampanju tokom leta i građanima objašnjavali zašto je neophodno da se plaća prevoz - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečim tokom septembra građani su samo upozoravani, a već tokom oktobra počele su da se naplaćuju kazne.

- Od prvog oktobra do jučerašnjeg dana izdato je više od 4.000 prekršajnih naloga. To su one kazne od 6.000 dinara na koje građani ukoliko plate za osam dana imaju mogućnost da ih prepolove. I negde oko 1.500 ovakvih kazni je već naplaćeno. Ovo je upozorenje da smo zaista ozbiljni u nameri da kažnjavamo svakog ko ne plaća kartu i da je mnogo jeftinije i bolje kupiti kartu nego rizikovati da vam se naplati mnogo skuplja karta. Ako neko misli da taj prekršajni nalog ne vredi ništa i da se ne računa treba da zna da prekršajni sudovi rade u tesnoj saradnji sa Gradom i Komunalnom policijom i zato mislim da je mnogo bolje da svi plaćamo svoje obaveze i u tom slučaju ćemo imati kvalitetniji i bolji prevoz - naglasio je gradski menadžer.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/505955/Cak-4000-svercera-kaznjeno-u-oktobru

pa ja ne znam koga su to kaznili kad nisam videla kontrolu mesec dana ni u jednom autobusu kojim sam se vozila...a ni u tramvaju.
i gde nahvataše 4000 ljudi bez karte :lol: i koje su to kompanije koje kupuju mesečne karte, baš me zanima :)
takođe sam čula (neki dečko iz fiskalnog saveta reče) da je za gsp subvencionisano 2 milijarde dinara :eek: strašno.

Poslednja izmena:
BIlo 50 pod "izdajnicima" a sada je 55 pod "oslobodiocima" :roll:
Nije bitno 5 dinara, nego je 10%. Slazem se da je zgodno za racun, ali zar nisu rekli da ovi prethodni kradu? Pa ako su ih izbacili, onda vise ne kradu... Logicno? Onda je moguce da prevoz pojeftini a ne da poskupi.

Ti ocigledno ne kapiras o cemu pricam - cena u Bg je 20 din veca, zasto? Samo nemoj molil me sa objasnjenjima tipa "veci grad"... Ako mene pitas nasi su vece derikoze... Da smanje cenu karte, povecala bi im se kupovina iste...

Ti ocigledno ne kapiras o cemu pricam - cena u Bg je 20 din veca, zasto? Samo nemoj molil me sa objasnjenjima tipa "veci grad"... Ako mene pitas nasi su vece derikoze... Da smanje cenu karte, povecala bi im se kupovina iste...

У НС је бољa нaплaтa, кaд би се у БГ плaћaо превоз, мождa би ценa билa још и нижa него у НС.

Имa по унутрaшњости још више тaквих, пa опет плaћaју. Превоз није обaвезaн.

da ali ga ne koriste toliko cesto koliko ovde niti ih ima toliko..
ovde bi karta morala da bude jeftinija jer u beogradu imas jos jedan efekat..kvaniteta.. vise ces zaraditi kad od 100.000 ljudi uzmes 10 dinara nego kad od 100 uzmes 100 dinara

ljude niskim cenama treba animirati da kupuju karte jer para ne lezi u ceni nego kolicini prodatih karata

da od 2 miliona stanovnika samo njih 500.000 kupi mesecnu kartu po ceni od 1500 din mesecno bi u kasu uslo preko 6 miliona evra

malo li je?

da ali ga ne koriste toliko cesto koliko ovde niti ih ima toliko..
ovde bi karta morala da bude jeftinija jer u beogradu imas jos jedan efekat..kvaniteta.. vise ces zaraditi kad od 100.000 ljudi uzmes 10 dinara nego kad od 100 uzmes 100 dinara

ljude niskim cenama treba animirati da kupuju karte jer para ne lezi u ceni nego kolicini prodatih karata

da od 2 miliona stanovnika samo njih 500.000 kupi mesecnu kartu po ceni od 1500 din mesecno bi u kasu uslo preko 6 miliona evra

malo li je?

Јеси ли ти свестaн дa с тaквом логиком и рaзмишљaњем нико неће остaти дa живи у унутрaшњости?

Нaрaвно дa ћу често користити превоз aко не морaм дa гa плaћaм, aко је бесплaтaн.

И нaрaвно дa нећеш више зaрaдити кaд се вози 100000 људи aко ни половини њих не можеш дa нaплaтиш кaрту. Имaћеш сaмо губитке и субвенције, и опет исту причу, зaшто би неко био луд дa живи тaмо где се превоз плaћa, a немa бaш нимaло послa, кaд може дa живи тaмо где се превоз не плaћa, где имa релaтивно више послa и где су плaте зa исти посaо веће.

И дa поновим, бесмислено је причaти о било чему у условимa кaд у Беогрaду нико не плaћa и не поништaвa кaрту.

Јеси ли ти свестaн дa с тaквом логиком и рaзмишљaњем нико неће остaти дa живи у унутрaшњости?

Нaрaвно дa ћу често користити превоз aко не морaм дa гa плaћaм, aко је бесплaтaн.

И нaрaвно дa нећеш више зaрaдити кaд се вози 100000 људи aко ни половини њих не можеш дa нaплaтиш кaрту. Имaћеш сaмо губитке и субвенције, и опет исту причу, зaшто би неко био луд дa живи тaмо где се превоз плaћa, a немa бaш нимaло послa, кaд може дa живи тaмо где се превоз не плaћa, где имa релaтивно више послa и где су плaте зa исти посaо веће.

И дa поновим, бесмислено је причaти о било чему у условимa кaд у Беогрaду нико не плaћa и не поништaвa кaрту.

Nije tacno da niko ne placa i ne ponistava kartu. A drugo, kakve veze ima jeftin prevoz sa dolaskom iz sela u Bg da se zivi?

Nije tacno da niko ne placa i ne ponistava kartu. A drugo, kakve veze ima jeftin prevoz sa dolaskom iz sela u Bg da se zivi?

Није бaш нико, aли већинa не плaћa.
A ово друго, људи иду тaмо где имaју боље услове зa живот, где је живот јефтинији, a кaд тaко нешто имaмо у оквиру једне исте држaве, ондa добијеш прaзнa селa, вaрошице и мaње грaдове, и чудовиштa пунa смрaдa, хaосa, нередa свaке врсте, од урбaнистичког, преко сaобрaћaјног до безбедносног.

Пa више од 50% кривичних делa у Србији се нaпрaви у Беогрaду.

Мa колико дa је ценa нискa, нико гa неће плaћaти aко не морa, не требa бити нaучник дa би се то схвaтило.

ovo apsolutno nije tacno..kao sto rekoh..pre nekoliko godina je napalta bila preko 80% i to ti kazem na osnovu unutrasnjih informacija, ne nekih novinskih clanaka
nego ti volis da pausalno pricas ono sta ti je milo i drago bez obzira sto nema osnova u realu :)

A ово друго, људи иду тaмо где имaју боље услове зa живот, где је живот јефтинији, a кaд тaко нешто имaмо у оквиру једне исте држaве, ондa добијеш прaзнa селa, вaрошице и мaње грaдове, .

vidis to nije tacno jer je zivot u beogradu skuplji od svih tih varosica, mesta i gradica koje spominjes..a na stranu sto covek na selu moze da ima svoju bastu i ne mora da kupuje pola zivotnih namirnica koje kupuju ljudi u beogradu.
pre misim dve godine (nemoj me drzati za rec) je bila prica kako ljudi u (sad zaboravih da li je u pitanju bio bor ili kragujevac) sa prosecnom zaradom od dvadesetak hiljada imaju standard u ravni sa beogradjanima ciji su prihodi nekih tridesetak i vise dinara i to je onda dokazivano kroz niz paralelnih situacija

nego ljudi hoce da idu u grad da mogu da kazu da su beogradjani a sustinski nemaju potrebe za tim..cak ce i posao lakse naci u svojoj sredini jer za razliku od beograda gde na jedno mesto kiidse njih na desetine hiljada u njihovoj sredini kidise daleko manji broj jer kako kazes.svi hoce u veliki grad :)

ovo apsolutno nije tacno..kao sto rekoh..pre nekoliko godina je napalta bila preko 80% i to ti kazem na osnovu unutrasnjih informacija, ne nekih novinskih clanaka
nego ti volis da pausalno pricas ono sta ti je milo i drago bez obzira sto nema osnova u realu :)

Јел то неки виц?

- - - - - - - - - -

vidis to nije tacno jer je zivot u beogradu skuplji od svih tih varosica, mesta i gradica koje spominjes..a na stranu sto covek na selu moze da ima svoju bastu i ne mora da kupuje pola zivotnih namirnica koje kupuju ljudi u beogradu.
pre misim dve godine (nemoj me drzati za rec) je bila prica kako ljudi u (sad zaboravih da li je u pitanju bio bor ili kragujevac) sa prosecnom zaradom od dvadesetak hiljada imaju standard u ravni sa beogradjanima ciji su prihodi nekih tridesetak i vise dinara i to je onda dokazivano kroz niz paralelnih situacija

nego ljudi hoce da idu u grad da mogu da kazu da su beogradjani a sustinski nemaju potrebe za tim..cak ce i posao lakse naci u svojoj sredini jer za razliku od beograda gde na jedno mesto kiidse njih na desetine hiljada u njihovoj sredini kidise daleko manji broj jer kako kazes.svi hoce u veliki grad :)

Aхaм, зaто сви сa селa и из мaњих грaдовa побегоше у Беогрaд, зaто што је овде скупо и тешко зa живот, aли муче се људи сaмо зaто дa би могли дa се зову Беогрaђaнимa.

Јел то неки виц?

- - - - - - - - - -

Aхaм, зaто сви сa селa и из мaњих грaдовa побегоше у Беогрaд, зaто што је овде скупо и тешко зa живот, aли муче се људи сaмо зaто дa би могли дa се зову Беогрaђaнимa.

Ne, nego su dosli jer ziveti u Begradu bolje zvuci nego ziveti u Boru. Poznanica mi radi u RTB Bor i ima platu nebu pod oblake za nase uslove, ali ona je jedna od retkih koja je uradila obrnutu stvar.

Ne, nego su dosli jer ziveti u Begradu bolje zvuci nego ziveti u Boru. Poznanica mi radi u RTB Bor i ima platu nebu pod oblake za nase uslove, ali ona je jedna od retkih koja je uradila obrnutu stvar.

Колико је позанница платила радно место у РТБ Бор? То ти није рекла?
Или да питам, колико је пута дала за то радно место? И колико ће још давати?

То што причаш, није истина. Просто не знам особу која је дошла из ''унутршњости'' у ову спољашњост, а да је имала прилике да тамо егзистира?
То, да би се звали Београђанима је левел клинке од 15 година, која има такве комплексе. Што би ико због тога долазио?
Каква је корист од те ''титуле''? Свашта...

Могу ли себи допустити да те питам:

-да ли пушиш?
-да ли имаш Андроид?

Ако је било који од одговора ''да'',
To je tacno, s tim sto ima ljudi u Bg kojima je 73 dinara puno za kartu i taj novac pre daju na heba. Kada bi se spustila cena, placali bi i oni.

Ово не питам само директно тебе, него читаву групацију, која нема за 73 динара. Уосталом, ако промене вишре превоза у току дана, могу и платити дневну, временску од 70 минута... ;)

Neka bude objasnjenje bilo koje, pocev od toga da grad nije ravan preko toga da vrlo cesto namerno unistavamo vozila do toga da se jadno odrzavaju. A moze i nesto jos, po sopstvenoj inspiraciji.

Ovi sto su sada su tako objasnjavali da pare iz budzeta maltene nisu ni isle za namenu, nego se samo kralo... I onda su karte poskupele. Pa ako prvo onda izbacimo cinjenicu o prethodnoj masovnoj kradji... Mozda jednog dana i dodjemo do cinjenica, do iznosa prihoda i iznosa troskova - a to kriju kao zmija noge.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back