Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vezivanje na clana porodice koji radi je dovoljno, koji god da je to clan. Ako muz ili zena rade, onaj drugi ima zdravstveno po tom osnovu, pa i deca i to mislim bez obzira na uzrast.

ima i ako oboje ne rade jedino bus plus ne rezonuje tu kategoriju
jer ako se to dete razboli i treba kod lekara mora nekako doci do tog doma zdravlja koji je obicno pet-sest stanica daleko od stana
suludo je da pregled bude besplatan i lekovi a prevoz do pregleda da se plati
onda mora da ima kategorija sluzbe kucne posete za takvu decu kao sto postoji po selima

ima i ako oboje ne rade jedino bus plus ne rezonuje tu kategoriju
jer ako se to dete razboli i treba kod lekara mora nekako doci do tog doma zdravlja koji je obicno pet-sest stanica daleko od stana
suludo je da pregled bude besplatan i lekovi a prevoz do pregleda da se plati
onda mora da ima kategorija sluzbe kucne posete za takvu decu kao sto postoji po selima

Nista ne mora. Jedini uslov koji sve prezivljava je da moras da imas vezu. Zdrav razum nije obavezan.

izvini ali nema sanse osim ako nije potpisala onu izjavu.. zakon je takav..naravno uvek postoje neke malverzacije (prijavljena na ovaj ili onaj nacin..ne kazem da ne pricas istinu i da ona nema besplatno zdravstveno) ali po slovu zakona ona nema prava na besplatnu zdravstvenu zastitu vec mora da doplacuje oko 2.000 din ako u kuci svi radite i lepo zaradjujete a ona je prijavljena kod vas i nije udata ili ne zivi u vanbracnoj zajednici(jer se i vanbracna zajednica , mislim posle 2 ili 3 godine priznaje kao bracna i mora da se prijavi preko muza, ne moze preko zavoda)

nije tako..doplacuje se oko 2.000 din

znam ljude koji su nezaposleni i koji placaju.

ali kao sto rekoh..neki da bi izbegli placanje potpisuju onu izjavu...tad imas besplatno osiguranje ali mozes i da nahebes ako te provale :)

Ma ne doplaćje se ništa. :rtfm:
Možda mora da se doplati participacija za neke lekove.
Samo nek su ovi moji (bez kojih ne mogu) za dž a ako nešto drugo treba što se doplaćuje, pre ču da crknem no da plaćam. Mada možda njih ne plaćam zbog dijagnoze, ali ne pijem samo njih.... Idem i po lekarima na uput iz d.z. ne plaćam ništa.

p.s. tema su aFtobusi

Poslednja izmena:

doplacuje se..a ovim si i dokazala da sam u pravu :)

tvoja sifra (osnov osiguranja) - 1814

Strana 4 zdravstvene knjižice,
osiguranik
budžet rep.srb.
osnov osig.
1814
osiguranici u smislu zakona.
svakog decembra u socijalnom, overe knjižicu do sledećeg decembra

ta sifra predstavlja..
Nezaposlena lica i druge kategorije socijalno ugroženih lica čiji
su mesečni prihodi ispod prihoda utvrđenih u skladu sa podzakonskim

aktom kojim je uređen mesečni iznos prihoda kao cenzus za sticanje

svojstva osiguranog lica i članovi uže porodice, a koja nisu

zdravstveno osigurana po drugom osnovu (član 22. tačka 9) i član 24.
stav 2. ZZO);

- - - - - - - - - -

Bas nista se ne placa.

koji je osnov osiguranja kod tvojesestre?
koja sifra?

Možda mora da se doplati participacija za neke lekove.
Samo nek su ovi moji (bez kojih ne mogu) za dž a ako nešto drugo treba što se doplaćuje, pre ču da crknem no da plaćam. Mada možda njih ne plaćam zbog dijagnoze, ali ne pijem samo njih.... Idem i po lekarima na uput iz d.z. ne plaćam ništa.

p.s. tema su aFtobusi

sta ti mislis,dal bolestan covek koji je besplatno zdravstveno osiguran na osnovu potvrde sa PIO fonda o nezaposlenosti treba da bude oslobodjen placanja karte u GSP ili ako vodi bolesno dete na pregled na osnovu zdravstvene knjizice ili nalaza lekara ili recepta koji bi pokazao komunalnom policajcu ili kontroloru

Neko rece da nema autobusa sa ovakvom sredinom... Evo dva :aha2:

Od prekljuce i od danas :aha2:

bus1-1.jpg
bus2-1.jpg

sta ti mislis,dal bolestan covek koji je besplatno zdravstveno osiguran na osnovu potvrde sa PIO fonda o nezaposlenosti treba da bude oslobodjen placanja karte u GSP ili ako vodi bolesno dete na pregled na osnovu zdravstvene knjizice ili nalaza lekara ili recepta koji bi pokazao komunalnom policajcu ili kontroloru

Ne kontam kakve veze imaju zdravstvene knjižice i lečenje sa aFtobusima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back