Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ihaaj, toga ima skoro u svim vozilima, gomila bezobraznih poruka! Al' sa'ce kolega Platin da napise da to tako treba.

Za razliku od nekih, koji su idolopoklonici svojih stranaka... Ja cu da kazem da busplusu to obavestenje bas i ne koristi. Mogli su da daju obavestenje da postoji mogucnost promena ako nema dovoljno ocitavanja i to je sve. Guzvu u samom busu bolje da ne spominju. To je prisutno vec decenijama.

Врхунац вређња саговорника:
''У Бечу је 45 евра месечна карта, али они имају и бицикле''

Да а плата од 1500 евра, метро који улази у цену месечне карте, и одлично организован ноћни превоз и нису тако битни.
Значи само још да нам бицикле уведете и да нас терате да их возимо, и за то да почнемо да вам плаћамо 45 евра...

Нисмо ми лењи госн платин, него смо толерантни преко сваке мере и границе...

Дакле математика је оваква:

Просечна плата у Београду је 400 евра (на месечном нивоу),
повластица месечна је 26 евра,
Дакле потребно је, за трошкове превоза издвојити 6,5% месечног прихода

Просечна плата у Бечу 1500 евра (на месечном нивоу),
Месечна повластица 45 евра
Дакле потребно је, за трошкове превоза издвојити 3% месечног прихода.

+ У ту цену у Бечу урачунат је и метро (који ми немамо), и све друге погодности да не понављам.
И наравно квалитет аутобуса и тачност истих нећу ни помињати...

Ако сам погрешио извињавам се, али шта ако нисам, ко ће мени да се извини???

А на све то, малтретира нас и легитимише ко стигне.

Ионда се, што је још страшније јављају којекакве паметнице, да то све оправдају...

То је тај менталитет људи, исти такви су и гестапоу пријављивали комшије 1941...

Дакле математика је оваква:

Просечна плата у Београду је 400 евра (на месечном нивоу),
повластица месечна је 26 евра,
Дакле потребно је, за трошкове превоза издвојити 6,5% месечног прихода

Просечна плата у Бечу 1500 евра (на месечном нивоу),
Месечна повластица 45 евра
Дакле потребно је, за трошкове превоза издвојити 3% месечног прихода.

+ У ту цену у Бечу урачунат је и метро (који ми немамо), и све друге погодности да не понављам.
И наравно квалитет аутобуса и тачност истих нећу ни помињати...

Ако сам погрешио извињавам се, али шта ако нисам, ко ће мени да се извини???

U Becu je prosecna plata 2000 eur-a. Tako da je to za njih 2%.

A u BGD tesko da je 400 evra plata prosek tj mozda i jeste ali velika vecina radi za manje pare

Svaki prosek je takav da je 80% ispod a 20% iznad...

Plata 353 evra, u Beogradu 440 evra
27.04.2011 | 00:01
Beograd, kada se gleda u celini, tek je na trećem mestu - 44.345 dinara, ali su mnoge njegove opštine plaćenije
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=04&dd=27&nav_id=508518

Po mojim ranijim saznanjima, Stari grad, Vracar, Savski venac, Lazarevac, Obrenovac, Surcin - su preko proseka, mislim i jos neke opstine, dok su Sopot, Mladenovac, Barajevo ispod.

bus na liniji 408 (mislim da je privatni,onaj `viola`..tako nesto).savrsenstvo,cisto,precisto.klima radi sve u 16.
jedino nisam mogla da verujem kad vozac ladno zapali i ispusi cigaretu :eek: mozda bih se i pobunila,ali ostah u cudu jer se duvan ič nije osetio

bus na liniji 408 (mislim da je privatni,onaj `viola`..tako nesto).savrsenstvo,cisto,precisto.klima radi sve u 16.
jedino nisam mogla da verujem kad vozac ladno zapali i ispusi cigaretu :eek: mozda bih se i pobunila,ali ostah u cudu jer se duvan ič nije osetio

Pre par dana se šofer u 56ici pričao sa nekim mobilnim pa ga taj neko iznervirao , prekide vezu onako besan naglo ukočio na semaforu, svi smo se skotrljali napred... :lol:

Svaki prosek je takav da je 80% ispod a 20% iznad...

Po mojim ranijim saznanjima, Stari grad, Vracar, Savski venac, Lazarevac, Obrenovac, Surcin - su preko proseka, mislim i jos neke opstine, dok su Sopot, Mladenovac, Barajevo ispod.

И изађе да је:

''Beograd, kada se gleda u celini, tek je na trećem mestu - 44.345 dinara''

Курс евра је 117,48 динара за један евро.

Опет применимо математику и израчунамо:

44.345:117,48

а то је

377.46 евра је просечна плата у Београду.

А евро наставља да расте тако да ће нам плата бити испод триста евра до краја године...

Zali mi se juce drugar na Bus Plus.

Covek ima markicu i firma mu uplacuje svaki mesec. Otisao na odmor sa suprugom prvog avgusta i vratio se pre nekoliko dana. Nekako uhvati prevoz sa aerodroma do Novog Beograda i onda udje u GSP autobus. Prinese bus plus karticu velikom validatoru i izbaci mu na ekranu imate 0 dinara na kartici, on ponovo i ponovo ista greska, a covek ima markicu. I sad vrhunac nailazi na kontrolni punkt i ladno ga izbace iz autobusa sa sve koferima.

Tu pukne pare za taksi do kuce. I posle pola sata, samo sto je ostavio kofere izadje do prodavnice da kupi nesto za jelo i udje u bus i prinese kartu i karta se najnormalnije validira.

Sta reci.

A šta se tamo dešava?
Jer uvek ih je gomila na stanici iz pravca grada u vreme kad ja odlazim ka gradu (oko 3-4) ?
Inače mislim se dal' da kontaktiram komunalnu policiju u vezi đubrišta koju gospoda kontrolori i komunalni policajci ostavljaju iza sebe na toj stanici

E tu, na stajalistu iz pravca grada...zaustavlja se autobus, kontrolori ulaze, pregledaju kartice(kako kome...) i bus nastavlja tek kada kontrolori izadju... problem je u onome "kako kome"...

И изађе да је:

''Beograd, kada se gleda u celini, tek je na trećem mestu - 44.345 dinara''

Курс евра је 117,48 динара за један евро.

Опет применимо математику и израчунамо:

44.345:117,48

а то је

377.46 евра је просечна плата у Београду.

А евро наставља да расте тако да ће нам плата бити испод триста евра до краја године...

A datum vesti?
27.04.2011 | 00:01

Kurs evra na dan 27.4.2011.
OZNAKA VALUTE VAŽI ZA KUPOVNI KURS PRODAJNI KURS
EUR 1 100,2658 100,8692

Jel bilo ovo?

gspxn.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back