Градски превоз (2)

To je bilo baš davno recimo 60tih. Ja sam početkom 90tih išao autobusima u toj boji ali su ih uveliko nove farbali u crveno.
Kneza miloša nekada: levo se nazire sud u masarikovoj. Pogledajte koja šuma 🤗

Po ovim crticama izgleda da je bilo i skretanje za srpskih vladara :cool:
1000010332.jpg

Sećam se tih starih trola belo crvene ulazim ono rupa na podu da upadneš ceo. U povratnu iz škole montiran i zanitovan pleh preko te rupe :mrgreen:

To je beloruski Belkommunmaš ASKM 333, godina proizvodnje 2004. Imamo jos 7 takvih, zglobnih. A kad si se skolovao su bile ruske ZiU-9, one su bile crveno-bele do 2004, pa su ih ofarbali u narandzasto i vozile su do 2010, kada su stigle ove sto se sada voze.

ZiU-9, garazni broj 1 (1980-2010) i ja za volanom :D

Pogledajte prilog 1793902
Možda si me vozio na faks ali nikako ne pamtim narandžaste trole 🤔

Prvi put sam se vozio trolom 28 otkako su se vratile u saobraćaj, u smeru od Studentskog trga ka Zvezdari. Vidim da više ne staju na onoj novoj stanici, između kružnog toka na Trgu i Doma omladine, ali zato sada staju malo pre toga, preko puta Narodnog pozorišta, tamo gde su ranije druga vozila stajala ali ne i 28 (i 41). Ne znam čemu promene ali ne bunim se previše, bitno mi je da opet rade.

То је тада добро радило, са ондашњом количином саобраћаја.

За садашње стање, сумњам.
radilo bi isto dobro..obrati paznju koliko ima sirine..2 do 3 trake za vozila, ali isto obrati paznju kolicki je trotoar..

na kraju, ovaj sad kruzni tok odlicno radi...on ne pravi guzve..guzvu pravi kao i ranije semafor na trgu.

semafori obesmisljavaju ulogu kruznog toka tako da ne kapiram zasto ih uopste prave ako semafori cine usko grlo... bolje da su napravili neke mostice na trgu kojim bi pesaci prelazili a protok saobracaja ostavili neometan.

radilo bi isto dobro..obrati paznju koliko ima sirine..2 do 3 trake za vozila, ali isto obrati paznju kolicki je trotoar..

na kraju, ovaj sad kruzni tok odlicno radi...on ne pravi guzve..guzvu pravi kao i ranije semafor na trgu.

semafori obesmisljavaju ulogu kruznog toka tako da ne kapiram zasto ih uopste prave ako semafori cine usko grlo... bolje da su napravili neke mostice na trgu kojim bi pesaci prelazili a protok saobracaja ostavili neometan.
На Теразијама није кружни ток, јер не можеш да скренеш било где придржавајући се прописа.
Можеш полукружно да направиш и то је то. Од Славије не можеш лево у Балканску.

Back