Градски превоз (2)

Autobuske linije 26 i 26N će u oba smera saobraćati trasom Trg republike - Terazije - Kralja Milana - Trg Slavija - Beogradska - Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.
Е није тачно!
Данас (формално јуче) - 26 иде са Дорћола по шинама до Вука.

Виђена 23ка на Дорћолу.

На трамвајској траси од блокова до скретања лево у Ђорђа Станојевића - све станице су покривене оним обавештајних таблама, осим две. И то доста битне станице - код нове Аутобуске станице, тј железничке станице Нови Београд и станица пре ње.
Пуно би људима, који допутују, значило обавештење које линије туда пролазе и за које време. Међутим, као и увек, логика ове власти је површна и недовршена.

На трамвајској траси од блокова до скретања лево у Ђорђа Станојевића - све станице су покривене оним обавештајних таблама, осим две. И то доста битне станице - код нове Аутобуске станице, тј железничке станице Нови Београд и станица пре ње.
Пуно би људима, који допутују, значило обавештење које линије туда пролазе и за које време. Међутим, као и увек, логика ове власти је површна и недовршена.

Pri tom stanica u kontra smeru ka blokovima ima tablu :lol:
Mislim na onu pre Belvila

Као што нема екрана на станици "код централе", са њене стране, на Дорћолу (а преко пута постоји). Код Бајлона постоји, код Краља Петра постоји.

Ti što voze skraćeno, da li imaju neku oznaku? Tipa 65L?
Da, 65L, i piše Zeleni venac iznad šoferšajbne. Ali ne razumem zašto neki od njih voze skraćeno. Tražio sam i na busevi.com ima li nešto o tome, nisam našao.

P.S.: Zapravo, i lniija 65 vozi sa izmenom: posle Terazijskog tunela skrene levo u Dečansku, posle u bulevar Despota Stefana, pa u Džordža Vašingtona, uđe u 27. marta i dalje normalno. A tuda ide i 77-ica.

Колико видим, званично обавештење стоји да ће измене због радова на Тргу Николе Пашића још потрајати... Почетни рок од 20.02. до 28.02. је продужен до 20.05. (претпостављам да је то ко зна које продужење по реду). Измена се тиче 37, 44 и 58.

За радове на Тргу републике стоји "од 18.03.2025. до завршетка радова". Када је завршетак, нико не зна. Односи се на линије 28, 29, 41, 24, 37 и 44.

Промену на 26 (Дорћол - по шинама до Вука - на даље нормално) не помињу.
Промену на 27 (Богословија - Вуков споменик - Банија - Трг) не помињу.
Промену на 37 (Панчевац - лево код Невског на шине, десно код школе Вук Караџић - Славија - Немањина - Кнеза Милоша)... нема обавештења.
Промену на 65 (који не скреће у Мајора Илића па ни у Таковску) исто не помињу.
58 исто иде другачије.

На поменутом трамвајском правцу виђам 23Л, 37Л... А виђам још чешће обичне, без Л.

Једино што нема много гужве у самим аутобусима - који једва да се крећу због саобраћајне гужве.

Београдска једноставно не може да пропусти такав проток саобраћаја, иако има 2+2 траке.
Та улица и онако није празна... Па кад се још дода све што не може поред Скупштине него мора ту...

Промену на 65 (који не скреће у Мајора Илића па ни у Таковску) исто не помињу.
Pa to kažem, em nema obaveštenja, em ta linija ne prolazi kroz ulice koje se sređuju. Niti ima objašnjenja zašto neka vozila na toj liniji voze samo do Zelenog venca.
Једино што нема много гужве у самим аутобусима - који једва да се крећу због саобраћајне гужве.
Ja nisam primetio neku veliku gužvu u centru (u popodnevnim satima kad se najčešće vozim). Ponegde, gde je baš usko grlo, bude gužve kad je špic, ali tako je i inače.

Da, 65L, i piše Zeleni venac iznad šoferšajbne. Ali ne razumem zašto neki od njih voze skraćeno. Tražio sam i na busevi.com ima li nešto o tome, nisam našao.

P.S.: Zapravo, i lniija 65 vozi sa izmenom: posle Terazijskog tunela skrene levo u Dečansku, posle u bulevar Despota Stefana, pa u Džordža Vašingtona, uđe u 27. marta i dalje normalno. A tuda ide i 77-ica.
bokiran je ceo taj deo oko rts-a i potez ka petoj beogradskoj.
ne mozes proci kolima pored palilulske pijace.
zato je izmenjeno i skraceno.

Pa to kažem, em nema obaveštenja, em ta linija ne prolazi kroz ulice koje se sređuju. Niti ima objašnjenja zašto neka vozila na toj liniji voze samo do Zelenog venca.

Ja nisam primetio neku veliku gužvu u centru (u popodnevnim satima kad se najčešće vozim). Ponegde, gde je baš usko grlo, bude gužve kad je špic, ali tako je i inače.
Па кад пола тога не ради... Правац Кнеза Милоша (у делу где се зове Таковска, код РТСа) је прекинут тако да прилив саобраћаја није толики, а ни код скупштине се не иде, па нема гужве, на пример.
Али пробај да прођеш горе наведеним трамвајским правцем, између Баније и Поштанске штедионице... Ту си бржи пешке него превозом.

Evo fabrika. Nisam znao da oni prave znao sam za Turke, Čehe i Hrvate iz ovog kraja.

https://avcactive.com/tramvaie/
Što prave za nas? Koliko ja znam mi imamo svoje tramvaje i vlakove koje pravi Končar. I Zagreb i Osijek su kupili nove tramvaje od Končara. E sad, naravno da se nešto i uvozi, nije sve napravljeno u Končaru. Ne znam na što točno misliš?

Što prave za nas? Koliko ja znam mi imamo svoje tramvaje i vlakove koje pravi Končar. I Zagreb i Osijek su kupili nove tramvaje od Končara. E sad, naravno da se nešto i uvozi, nije sve napravljeno u Končaru. Ne znam na što točno misliš?
Rekao sam da nisam znao da Rumuni prave tramvaje i vozila za gradski prevoz. Hr ima Končara, Tr BMC i još neke, Česi Škodu.

Back