Градски превоз (2)

Које године су укинути кондуктери?
Ако ме сећање служи, крајем 70-тих јер се почетком 80-тиј појавили први аутомати и чувене пантљичаре.
Нећу никог да увредим али распад СФРЈ и огроман број новопридошлих становника потпуно су изменили Београд.
То више није онај град који је био, како су га звали, град отворене душе.
Путовао сам доста али ми ништа није могло заменити тај Београд. Имао је неку своју посебну магију.

Jel se meni cini, ili je njima placanje Master karticama bagovito? S obzirom da radim od kuce, vise ne uplacujem mesecnu, i od skoro sam prestao da uplacujem i onu nepersonalizovanu. Kad treba da idem negde, provucem Master card, i ne razmisljam jesam li uplatio i koliko je jos ostalo.

Na taj nacin sam se vozio vec 4-5 dana, i poslednja dva dana kad sam se vozio, pisalo je da sam uspesno validirao; medjutim, nije mi ni skinulo, a ni rezervisalo sredstva. Pomislio bih da uopste nisam imao validnu kartu da mi za tu voznju koju nije naplatilo nije usla kontrola, oni su mi normalno validirali i nisu se bunili nista :D
не брини се, скинуће ти бата коле те паре...мени се то десило много пута, с тим што нисам била забринута....они увек нађу начин да ти узму новац иако званично ниси о томе обавештен.
додуше - услуга је коришћена, тако да....но фркс.

пошто последњих месеци, због којекаквих приватних потреба, доста зујим по граду користећи и гсп (између осталог) - сасвим је ок редовност линија које сам користила. у тих неколико месеци контроле је било 2 или три пута....
наравно, у очекиваним шпицевима буде гужва, али тад радије идем пешке...не волим да ми неко дише у врат (а да нисмо интимни :lol: )

А какво је било претходно стање? Да ли је било задовољавајуће?
veoma
vec sam pisao.
pricao sam sa ljudima u gsp-u koji ovo znaju.

pre bus plusa naplata karata je bila preko 80%

ti sad mozes da pricas sta zelis. ovo sta sam ti rekao je pouzdan podatak od ljudi koji su se bavili tim stvarima.

bus plus je urusio ceo sistem napalte..digao cene, onda je vucic krenuo sa pozivom da se ne placa i ceo sistem je otisao u djoku..ali dok su karte bile povoljnije i dok nije uveden bus plus, naplata karata je bila odlicna.

vidi o ovima sad nemam uopste lepo misljenje kako vode grad, ali to sto ovi ne valjaju, ne znaci da je djilas bio dobar..ne, nije bio dobar
pljujemo fontanu na slaviji a ona je bila djilasova ideja, ovi su samo to realizovali.

djilas je jako malo uradio za grad.. jedina konkretna i dobra stvar u vreme njegovog mandata je odbrambeni nasip u zemunu i nista vise.

ajde..reci ti par stvari koje je djilas napravio?

ok, ajde da kazemo dobar je i most, ali sad ovo ne mogu da tvrdim jer ne znam, ali pricaju da je to moglo mnogo jeftinije.

i sta jos?

veoma
vec sam pisao.

ti sad mozes da pricas sta zelis. ovo sta sam ti rekao je pouzdan podatak od ljudi koji su se bavili tim stvarima.

bus plus je urusio ceo sistem napalte..digao cene, onda je vucic krenuo sa pozivom da se ne placa i ceo sistem je otisao u djoku..ali dok su karte bile povoljnije i dok nije uveden bus plus, naplata karata je bila odlicna.

vidi o ovima sad nemam uopste lepo misljenje kako vode grad, ali to sto ovi ne valjaju, ne znaci da je djilas bio dobar..ne, nije bio dobar
pljujemo fontanu na slaviji a ona je bila djilasova ideja, ovi su samo to realizovali.

djilas je jako malo uradio za grad.. jedina konkretna i dobra stvar u vreme njegovog mandata je odbrambeni nasip u zemunu i nista vise.

ok, ajde da kazemo dobar je i most, ali sad ovo ne mogu da tvrdim jer ne znam, ali pricaju da je to moglo mnogo jeftinije.

i sta jos?

Sve potpisujem :aha2:

veoma
vec sam pisao.

i sta jos?
Posto je Platin zauzet.

Prvo se seti da je Djilas jedini gradonacelnik u Srbiji koji nije hteo da podigne porez na imovinu.

Sta je SNS uradio prvo, podigao poreze 5 puta, ukinuo ili smanjio subvencije, podigao cene svega od infostana do grobarine. Podigao cim su dosli na vlast 2012-te pdv na 20%, pa racunare sa 8% na 20%, pa uveli pdv na softver i mnoge druge kategorije...

Kako je ono govorio njihov Seselj - svaka budala moze da vlada kad ima para koliko mu treba.

Je l' malo sto je resio najvece nehigijensko naselje na kontinentu Karton city.

Most nije napravio 1 nego 3 - Ada, Pupinov i Obrenovac-Surcin, plus sanacija Gazele. Koji su most ovi napravili. Nijedan, a duplo duze su na vlasti.

Obdanista, skola i domova zdravlja je otvorio koliko ovi nece jos 20 godina da vladaju.

A kad je tema GSP, toliko je kupio vozila da SNS nije kupovao nista sve do prosle godine. Da ne pricamo o tome da je Djilas kupovao u EU od Poljaka, Spanaca, naseg Ikarbusa, Man-a itd. A Vesic od brace Kineza i Turaka.

Sve ovo sa 5 puta manje para i za duplo manje vremena nego SNS i u vreme Seke.

Da li je negde i gresio - sigurno. Ali je poredjenje sa ovima prosto besmisleno.

Ima subvencije, ali smanjene. Nama veteranima su smanjili sa 50% na 30%, plus izbacili neke kategorije.

Nije me mrzelo da ustanem da potrazim resenja za porez. Nasao sam iz 2008-me godine resenje je bilo na 1000 dinara. A prosle godine 6400. Ovde imam umanjenje. Tamo gde nemam umanjenje tamo je verovatno i preko 7 puta.

Tako da sam eto pogresio. Nije povecan porez 5 puta nego 6,4 do 7 puta.

Donet je zakon o porezu na imovinu gde se racuna kao sada koji je u startu povecao porez 5 puta, a sad je doguralo do 7.

Pre toga se racunalo drugacije (uzimano je sve u obzir, starost zgrade, stanje, opremljenost, da li ima parket, kakvi su prozori, popunjavao si formular u poreskom o tome itd). A onda su doneli da to sve nema veze nego samo lokacija i tzv. prosecna cena prodaje u toj zoni, a to je cena koju oni formiraju na osnovu 3 prodaje verovatno najvece.

Pa je sad porez isti za sve u zoni. I kod mene u starogradnji i u zgradi prekoputa gde je sve luksuz, dzakuziji, mermer i koja ima obezbedjenje i ostalo i za neku supu u komsiluku.

A nekad nije bilo tako i sad su opet hteli da vrate to kako je bilo. Mislim da je i proba na nekoj opstini da li Savski Venac ili tako neka manja trebala da bude. Da opet racunaju svakom poseban porez.

Posto je Platin zauzet.

Prvo se seti da je Djilas jedini gradonacelnik u Srbiji koji nije hteo da podigne porez na imovinu.

Sta je SNS uradio prvo, podigao poreze 5 puta, ukinuo ili smanjio subvencije, podigao cene svega od infostana do grobarine. Podigao cim su dosli na vlast 2012-te pdv na 20%, pa racunare sa 8% na 20%, pa uveli pdv na softver i mnoge druge kategorije...

Kako je ono govorio njihov Seselj - svaka budala moze da vlada kad ima para koliko mu treba.

Je l' malo sto je resio najvece nehigijensko naselje na kontinentu Karton city.

Most nije napravio 1 nego 3 - Ada, Pupinov i Obrenovac-Surcin, plus sanacija Gazele. Koji su most ovi napravili. Nijedan, a duplo duze su na vlasti.

Obdanista, skola i domova zdravlja je otvorio koliko ovi nece jos 20 godina da vladaju.

A kad je tema GSP, toliko je kupio vozila da SNS nije kupovao nista sve do prosle godine. Da ne pricamo o tome da je Djilas kupovao u EU od Poljaka, Spanaca, naseg Ikarbusa, Man-a itd. A Vesic od brace Kineza i Turaka.

Sve ovo sa 5 puta manje para i za duplo manje vremena nego SNS i u vreme Seke.

Da li je negde i gresio - sigurno. Ali je poredjenje sa ovima prosto besmisleno.
ne znam koji deo onog mog da smatram da sns ne valja nisi razumeo?

ja pricam da ni djilas nije bio nista bolji.

generalno ako vec kreces u istoriju, prvo je labus zahebao penzionere jer je ukinuo da porast penzija prati porast zarada.

G17 su tad bile uz demokrate, kao i djilas.

nije bio bolji.. rtealno nije uradio ni 10. deo sta je mogao da uradi..
to je ono sta i zameram djilasu.. nije nista radio..

evo i ti si uzeo umesto platina da odgovaras i jedino sta si odgovorio je da je sns povecao porez..jeste..i ja se slazem da ne valjaju, ali ponavljam pitanje..nabroj mi infrastrukturne projekte i renoviranja ulica koje su uradjene u djilasovo vreme..
bulevar, most na adi i sta jos?

busplus je na kraju doveden u djilasovo vreme.

Back