Kronologija Kerumovih problema u prometu (preneseno iz Jutarnjeg lista):
• rođak vozač
Sjedili jednom Kerumov vozač na mjestu vozača i sam Željko Kerum, kako i dolikuje, na stražnjem sjedalu. Kerum očekuje izvjesnu damu i netom je ugleda, zamoli svog vozača da joj otvori vrata.
- Daj ti, bliže ti je - nije se dao smesti vozač.
• svojeglava supruga
Kupio Kerum prije koju godinu skupocjeni automobil - Maybach, prvi u Hrvatskoj. Nakon što je skupocjeno vozilo došlo u Split, a Kerum obavio fotosession za novinare, pošao se pohvaliti i svojoj supruzi. Dovezao tako on Maybach pred kuću.
- Nikad ti se ja neću u tom autu vozit’ - odsjekla je Kerumu žena i do danas navodno još nije sjela u Maybach.
• konobarica stjuardesa
Uoči polijetanja aviona stjuardesa zamoli Keruma da prekine razgovor mobitelom.
- Evo mi konobarica govori da prekinem razgovor, pozdravljam te - privede Kerum razgovor kraju.
- Nisam vam ja konobarica - otelo se stjuardesi.
- Ne znan šta si, al’ nisi ni pilot - zaključi Kerum.
• Kerum i balote
“Tak, tak”, lupnulo je nešto u utrobi stroja i Željko Kerum, koji je drijemao na stražnjem sicu Maybacha, prestrašeno se prenuo.
“Jesi čuja ono?”
“Šta, gazda?”, upitao je vozač.
“Lupa nešto u motoru”.
“Ja ništa ne čujen”.
“Tak, tak!”
“Evo ga opet!”
“Je, sad san ga i ja ubra”.
Ukipili se njih dvojica pa napregnuto osluškuju.
“Tak, tak!”
“O, j... on mater svoju”, vrisne Kerum očajno, “nema dva miseca da san ga kupija”. I zapovjedi on šoferu da okrene automobil pa u servis gdje su mu cijeli auto raskopali. Majstor u servisu napokon je spustio kola, a ona, tek što su dotaknula tlo: “Tak, tak!” Majstor otvori prtljažnik, a tamo se kuckaju dvije oble drvene balote što ih je Kerum kupio u Prugovu. (A. T., E. J.)