GRADJEVINSKI FAKULTET

Drustvo, cao svima, ja sam Vex.Trenutno ucenika na drustvenojezickom smeru, koji se nakon dugog premisljanja i toga sta ce da upise odlucila za Gradjevinski fax.Svaki savet i pomoc su dobrodosli, a vasi komentari ucinili su da mi se fax jos vise svidi.Vidim da svi manje vise idete na neke pripreme, pa me je malo uhvatila trema posto sam mislila sama da se spremam.Trenutno koristim zbirku sa FON-a,ali su zadaci teski, pa me zanima vasa preporuka,:hvala:

Kao sto sam vec rekla, moze odlicno da se spremi prijemni bez tih priprema...

pa zavisi...ja sam jezički smer i nismo imali neku kvalitetnu nastavu iz matematike,i potrebno mi je da se podsetim nekih stvari.Mislim da ne bih mogla sama da se spremim.Doduše,ja najveći deo posla i sad radim sama,pripreme su tu da mi daju neku osnovu...
Ovo se odnosi na neke časove koje uzimam ovde u Ue,pripreme na fakultetu su drugačije.Nema mnogo podsećanja i objašnjavanja,rade se zadaci i to je to.Mislim da sam se prešla s njima,jesu suvišne :lol: ali ne mogu da škode :mrgreen:

@Vex
ja sam razgledala i tu zbirku,ali mislim da ti je dovoljna Matematika 4+...nju koristi dosta ljudi koji idu na pripreme za građevinu,uostalom tu su primeri prijemnih,zadaci su koliko mi se čini slični,ako se oni dobro spreme ne bi trebalo da bude nekih iznenađenja :D

Poslednja izmena:
Ja sam bila opsti smer, znaci negde na sredini, ali nije u tome stvar, vec jednostavno, ako imas afinitete prema matematici, a ocigledno imas cim upisujes taj fax, nece ti biti problem da sama spremis prijemni, uz par privatnih casova, ili jos bolje vezbanjem sa nekim ko isto sprema matematiku. Te pripreme uopste nisu jeftine, tako da, osim kad neko stvarno ima slabo znanje, jesu suvisne...

jao za ime bozije nema veze da li ste jezicki smer ili opsti ili zavrsavate pravno birotehnicku srednju skolu... prijemni je po svakom kriterijumu nizmerno lak ako si ikada ista sracunao, a da ne kazem ako se spremas od januara!!! nemojte se zamarati informacijama - nista vam nije potrebno od starijih ili mladjih kolega! sedite, prodjite kroz tu zbirku 4+ i kada dodje kraj maja ili sredina juna ne znam izadje lepo informator i ako to znate da uradite (tu imate par poslednjih rokova) polazete prijemni - nema sanse da bude drugacije!!!

a ako se budete tresli 6 meseci pre prijemnog - o boze da li cu poloziti - ili popite lekic ili razmislite o odustajanju od fakulteta... jer sta ce biti sa vama kada vam dodje po 6 ispita u 2 nedelje?!?!?! hocete da siznete?!?!?!

malo razmisljanja je normalno i neophodno ali drama i kupovina 100 zbirki, knjiga, odlazak na 100 priprema - cist gubitak vremena i para - kada je u pitanju prijemni za gradjevinu...

verujte mi - ako ne znate sta cete od svog slobodnog vremena - idite u setnju, igrajte basket, fudbal, odbojku, gledajte filmove, PUTUJTE... sve manje vremena cete posle imati!!!

jao za ime bozije nema veze da li ste jezicki smer ili opsti ili zavrsavate pravno birotehnicku srednju skolu... prijemni je po svakom kriterijumu nizmerno lak ako si ikada ista sracunao, a da ne kazem ako se spremas od januara!!! nemojte se zamarati informacijama - nista vam nije potrebno od starijih ili mladjih kolega! sedite, prodjite kroz tu zbirku 4+ i kada dodje kraj maja ili sredina juna ne znam izadje lepo informator i ako to znate da uradite (tu imate par poslednjih rokova) polazete prijemni - nema sanse da bude drugacije!!!

a ako se budete tresli 6 meseci pre prijemnog - o boze da li cu poloziti - ili popite lekic ili razmislite o odustajanju od fakulteta... jer sta ce biti sa vama kada vam dodje po 6 ispita u 2 nedelje?!?!?! hocete da siznete?!?!?!

malo razmisljanja je normalno i neophodno ali drama i kupovina 100 zbirki, knjiga, odlazak na 100 priprema - cist gubitak vremena i para - kada je u pitanju prijemni za gradjevinu...

verujte mi - ako ne znate sta cete od svog slobodnog vremena - idite u setnju, igrajte basket, fudbal, odbojku, gledajte filmove, PUTUJTE... sve manje vremena cete posle imati!!!
čekaj,zašto neko ne bi kupovao zbirke ili išao na pripreme ako se tako oseća sigurnije? :confused:
drugo,mi uopšte ne šizimo ovde,ne dramimo,normalno diskutujemo i nemamo problema sa živcima...
a ovo zadnje je već sasvim suvišno...ne znam kako si došla do zaključka da ne umemo da koristimo svoje vreme...hvala što pokušavaš da pomogneš,ali mislim da si pogrešno protumačila celu priču.

čekaj,zašto neko ne bi kupovao zbirke ili išao na pripreme ako se tako oseća sigurnije? :confused:
drugo,mi uopšte ne šizimo ovde,ne dramimo,normalno diskutujemo i nemamo problema sa živcima...
a ovo zadnje je već sasvim suvišno...ne znam kako si došla do zaključka da ne umemo da koristimo svoje vreme...hvala što pokušavaš da pomogneš,ali mislim da si pogrešno protumačila celu priču.
Lepo receno!

:cool:

slazem se... ali... ono sto ja pokusavam da kazem je sledece: ako zelite da upisujete gradjevinu prijemni je poslednja stvar na svetu oko koje bi trebalo trositi vreme i novac - ne zelim da pametujem, trosite kako hocete.

ja jesam imala odlicno predznanje, ali sam prijemni spremila za poluaktivne 3 nedelje i imala 100 poena - dakle, ako mislis da imas ono sto je potrebno za gradjevinu definitivno ces prijemni poloziti bez i po muke ako si vec u februaru pocela da se spremas.

i ja ovaj fax zaista volim i nije mi bio nimalo tezak do trece godine (prve 2 godine sam sve ispite cistila u prvom ispitnom roku), ali mi je u trecoj vec bilo previse. i tad sam shvatila da je ovaj fax divan i jako lak ali pod uslovom da su ti vanfakultetske aktivnosti minimalne. zato kazem iskoristite to dok ste u srednjoj skoli

i jedan jaaaako bitan savet ne vezan za gradjevinski fakultet - obavezno, ali obavezno isplanirajte celo leto (volonterski kampovi, skole jezika u inostranstvu, ako imate kesa, ili neka duuuuga putovanja) jer za to posle ja stvarno nisam imala dovoljno vremena, makar ne koliko bih htela.... i nemojte misliti - lako cu samo kad polozim prijemni - nista od toga...

Hvala na brzom odgovoru.
Je l' postoje negde na internetu primeri ranijih prijemnih. Nasla sam samo za gradjevinski u Subotici.
Da li bi mogao neko da mi pojasni malo sta se sve uci na gradjevini (npr. odsek za konstrukcije)? :confused:

Je l' postoje negde na internetu primeri ranijih prijemnih. Nasla sam samo za gradjevinski u Subotici.
:confused:
Imas na sajtu fakulteta test iz oba roka iz 2007. godine, a ostale u zbirci "Matematika 4+".
A sto se tice toga sta se uci, imas isto tako na sajtu predmete po godinama i objasnjeno je sta se uci, a imas i materijale iz odredjenih predmeta, pa mozes da vidis kako to konkretno izleda. Mada, bolje da neko ko studira lepo napise.

Ej gde ste ljudi kako idu pripreme? Ja sam davno resio da upisem gradjevinu ali sam vazda bio lenj tako da jos uvek nisam poceo da spremam prijemni. U srednjoj skoli sam od prve godine do sad konstantno imao peticu (gimn mat. smer), profesor je insistirao rad sa Veneovim zbirkama tako da mislim da imam dobro predznaje. Gledajuci ovu zbirku mislim da necu imati problema, cini mi se da u Veneovim zbirkama ima mnogo vise ozbiljnijih zadataka od onih koji padaju na prijemnom.

Malopre sam bas gledao koliko je bodova proteklih godina bilo potrebno da se upadne da budzet i samo saznanje da ni jedne godine prag nije prelazio 70 bodova me dodatno pustilo. Nadam se da tema nije zamrla i da ce mi neko uskoro odgovoriti :)

Ej gde ste ljudi kako idu pripreme? Ja sam davno resio da upisem gradjevinu ali sam vazda bio lenj tako da jos uvek nisam poceo da spremam prijemni. U srednjoj skoli sam od prve godine do sad konstantno imao peticu (gimn mat. smer), profesor je insistirao rad sa Veneovim zbirkama tako da mislim da imam dobro predznaje. Gledajuci ovu zbirku mislim da necu imati problema, cini mi se da u Veneovim zbirkama ima mnogo vise ozbiljnijih zadataka od onih koji padaju na prijemnom.

Malopre sam bas gledao koliko je bodova proteklih godina bilo potrebno da se upadne da budzet i samo saznanje da ni jedne godine prag nije prelazio 70 bodova me dodatno pustilo. Nadam se da tema nije zamrla i da ce mi neko uskoro odgovoriti :)

pa ne ide loše,ja sam tek skoro počela ozbiljnije da radim...prešla sam dosta oblasti,samo imam nekih problema s planimetrijom :confused:
inače,da,zadaci iz Veneove su dosta teži...nema ništa neverovatno teško,ali koncentracija je problem :)

pa ne ide loše,ja sam tek skoro počela ozbiljnije da radim...prešla sam dosta oblasti,samo imam nekih problema s planimetrijom :confused:
inače,da,zadaci iz Veneove su dosta teži...nema ništa neverovatno teško,ali koncentracija je problem :)

Ja sam oduvek najvise problema imao sa trigonometrijom, i to uglavnom znam da uradim zadatak al se redovno sjebbem na samom kraju. Ja danas odradio neke testove na kraju zbirke, uradio sam 14 od 20 :) to je dovoljno za budzet, necu ni da vezbam vise...salim se.

Iz koje zbirke ti vezbas? Meni je ova neka za FON...kazu da je dobra...prelistao sam je nekoliko puta i stvarno jeste. Imas resene primere + zadatke za samostalan rad + na kraju i neke testove.

Ja sam oduvek najvise problema imao sa trigonometrijom, i to uglavnom znam da uradim zadatak al se redovno sjebbem na samom kraju. Ja danas odradio neke testove na kraju zbirke, uradio sam 14 od 20 :) to je dovoljno za budzet, necu ni da vezbam vise...salim se.

Iz koje zbirke ti vezbas? Meni je ova neka za FON...kazu da je dobra...prelistao sam je nekoliko puta i stvarno jeste. Imas resene primere + zadatke za samostalan rad + na kraju i neke testove.

Razgledala sam je,vidim da dosta ljudi radi iz nje,ali sam ostala pri Matematici 4+,mislim da tu ima dovoljno.Doduše,na pripremama radimo iz FON-ove zbirke,koliko sam primetila.
Ja vežbam nasumice...nisam dosad uzela ceo test,pa da radim,ne biram ni godinu,ni faks...kod mene sve mora naopako :mrgreen:
koliko bodova nosiš iz škole?Ja imam 39,pa se ne brinem mnogo,ali *** ipak bih da odradim taj prijemi kako valja :)

Razgledala sam je,vidim da dosta ljudi radi iz nje,ali sam ostala pri Matematici 4+,mislim da tu ima dovoljno.Doduše,na pripremama radimo iz FON-ove zbirke,koliko sam primetila.
Ja vežbam nasumice...nisam dosad uzela ceo test,pa da radim,ne biram ni godinu,ni faks...kod mene sve mora naopako :mrgreen:
koliko bodova nosiš iz škole?Ja imam 39,pa se ne brinem mnogo,ali *** ipak bih da odradim taj prijemi kako valja :)

Do sad sam bio vukovac, al izgleda da necu izdrzati do kraja...mada nema veze, ponecu sigurno preko 39 tako da se ne brinem ni ja mnogo. A o kakvim pripremama pricas? Ja sam video da na faxu pocinju tek 2. juna?

Gde ste, ljudi! Evo i mene! :D Pripreme idu ...nekako...:) Meni su najteze planimetrija i trigonometrija ( vidim i vama), ali i sa analitickom nesto natezem... mada, nije tesko, nego se zaboravilo... Zna li neko kad je prijemni? Na sajtu, kao i uvek, nista nema...

Do sad sam bio vukovac, al izgleda da necu izdrzati do kraja...mada nema veze, ponecu sigurno preko 39 tako da se ne brinem ni ja mnogo. A o kakvim pripremama pricas? Ja sam video da na faxu pocinju tek 2. juna?

To je nova grupa,koju su dodali kao zbog povećanog interesovanja,iako nas za sada u prve dve grupe ima oko 80. :confused:
Traju koliko i ove moje,koštaju isto,ali to je sve sabijeno u neke dve nedelje.Meni više odgovara ovako.
@Mica
ne zna se još.Bila je skoro prezentacija građevine kod mene u gimnaziji,i rekli su samo da će informator izaći krajem maja,tad se mora znati datum...saznaćemo uskoro ;)
inače 16.maja je dan otvorenih vrata na fakultetu...ja ću ionako biti tamo zbog priprema,pa da vidim šta nas čeka. :p

A zna li se koliko ima mesta na budzetu? Da ne bude ove godine prevelika konkurencija...ne bi trebalo a?

Bogami izgleda da će biti veća nego prethodnih godina,kad smo baksuzi :lol: :confused:
a mesta ima kao i pre,240 za budžet.
doduše,ja ti mogu reći da konkurencija nije nešto Bog zna kvalitetna,bar oni za koje ja znam da hoće da upišu.Većina ih kuburi s matematikom...ono,vuku se oko dvojke-trojke.

Poslednja izmena:
evo ja studiram građevinu,prva godina,drugi put...uglavnom,prve tri godine su teške,dok ne upišete drugu...ako volite da izlazite,gledate tv, visite na netu,onda ovaj faks nije za vas, jer mora da se uči,uči,uči...ili završite kao ja...od matematike se rasturaju građevinci, do skoro smo iz mate imali svake nedleje po neki test(išla je jedna nedelja pauze između testa i kolokvijuma), tako da je u porseku za pripremu jedne u praktikumu bilo po 300-400 zadataka, a često i više...neki, za koje ne mogu da tvrdim da su sad psihički zdravi, radili sve do jednog...međutim,sad su dva testa koji su uslov za izlazak na kolokvijum, spojili u jedan, a to je još gora varijanta, jer se nagomila gradivo...kad položite testove, možete da izađete na kolokvijum,kada položite tri kolokvijua oslobođeni ste računskog del aispita(na koji ne daj bože da izađete)...međutim, i kada se oslobodite računskog dela, ostaje idiotska teorija,pa ljudi padaju ko kruške...a mata vam mnogo zavisi od asistenta kog dobijete(svi su ok,sem jednog idiota dalibora)
ne bih nikog da plašim,ali takvo je stanje...normalno, ima i debilnoh predmeta,ali čak i za te debilne se nađe neki nadrkani profesor koji će da smara... dosta profesora je nadobudno, nije retko da ih čekate satima(pr.5 sati smo čekali profesora informatike koji sam zakazao termin i posle prolazio pored nas nedopuštajući da mu kažemo da ga čekamo)... normalno ima i dobrih likova,ali, nažalost,ostaju u senci pored onih smradova...
većina asistenata je stvarno ok...al sam se raspis'o!!!
sve us vemu,da ne dužim više,građevina je vrlo perspektivan fakultet,osrednje organizovan, prilično težak,ali zato ko ga završi,bude baja... srećno!

Back