Građani u Novom Sadu protestuju protiv izgradnje crkve

pusti verujuce...msm, razumem ja da nisi vernik, ali pravoslavlje je obelezje srba. to nema veze sa politikom, niti bi trebalo da ima. sad sto ste nasli preko crkve da s eprpucavate i sto se nekim ljudima zgadila crkva zbog svih desavanja to je vec druga stvar.

Pa jel Srbija ima crkvu? Znam da postoji SPC kao ispostava napredne stranke, jel na to mislimo? Šta će to građanima? Korisniji je vrtić ili zelena površina.

Pa jel Srbija ima crkvu? Znam da postoji SPC kao ispostava napredne stranke, jel na to mislimo? Šta će to građanima? Korisniji je vrtić ili zelena površina.

pa to i jeste problem sto se crkva umesala u politiku, a to nije trebalo da se desi. ali samo pravoslavlje je odlika srba i ne bi trebalo da ga se odricemo. slazem se sa tobom da treba da zivimo u sekularnoj drzavi. recimo ja verujem u reinkarnaciju, ali sam tehnicki pravoslavna, jer sam krstena u pravoslavnoj crkvi. i lepo sam spojila reinkarnaciju i pravoslavlje....u ovom zivotu mi je dato da budem u pravoslavnoj veri.

Pa i zelena površina je korisnija nego crkva. Ono, ko da smo u srednjem veku. Ovde se neko baš trudi sa budemo zatucani i primitivni.
Što je još gore, ne mora mnogo ni da se trudi. Zabrinjavajuće je veliki broj zatucanih i primitivnih.

ti veze blage nemas

crkva je mesto gde se sluzi liturgija. jedino

bez posta, ispovesti, pricesta na liturgiji nema ni spasenja

tako da su crkve neophodne za spasenje sopstvene duse
Како би било мало читања Библије и практиковања начела уместо глупости о којима ти пишеш?

Пост нема никакве везе са вером.
Исповест и причест, да ти опрости сва срања која правиш, све заповести што не поштујеш из књиге коју не читаш и следиш. Фасцинантно.

Оно што је неопходно за спасење сопствене душе је чиста савест, част, скромност, праштање, љубав према ближњем свом, поштење итд, не зидине са фрескама, и лик што вози Мерцедеса да ти продаје празне приче.

Стварно се питам - има ли међу том дангубом руљом било ко нормала? Зар је нормално мрзети свој народ и уништавати своју државу?
Woke na srpski način. Malo seljački ali to smo mi.

Врати сееее Крстанеееее ...

Шешељ

908298_26-12.jpg
Вратићу се, него шта ћу, та мораћу, јер нећу издат своју браћу ...

Moguće. Ali ne menja poentu. Sve je bolje nego crkva. Koji će im moj crkva?! :think:
Шта ће Цркви храм Божији? Да си иоле информисан и образован Црква подиже своје храмове, на свом земљишту где хоће и кад хоће ... Зашто уопште и разглабаш о томе, јер никог од нас не занима где ће Бошњаци у Сарајеву да праве џамије ...

Није. На земљишту су предвиђени школа и обданиште .ЦСП је нелегално подигла цркву ..Ти из Москве појма немаш
Јесте! Још док сам био у богословији у Ср. Карловцима СПЦ је водио са комунистима СФРЈ деценијски судски поступак да им се врати њихово одузето земљиште, јер давно су тамо планирали да праве храм Божији ...

Питам и Вучића - Када ће ту багру да почисти са улица наших градова, да људи могу нормално да жеве?
Боље га питај кад ће да му се суди за сва срања и издаје, и када ће своју багру на власти да процесуира. Уосталом, много тебе боли стање у Србији, а не утиче на тебе јер си ти где, у Русији?

Боље га питај кад ће да му се суди за сва срања и издаје, и када ће своју багру на власти да процесуира. Уосталом, много тебе боли стање у Србији, а не утиче на тебе јер си ти где, у Русији?
И како се заврши та бајка, кукала ти мајка?

Back