Građani u Novom Sadu protestuju protiv izgradnje crkve

Yeah right... :kafa: Ne, nego si ti lenstina da protegnes noge do crkve pa bi je najradije u svom dvorištu.
I ponavljam, smešan je taj bog kome treba građevina.
Свака заједница има цркву.Лиман је некада био градска општина и сада има око 30 000 становника и ред је да становници тог насеља имају цркву.

o danas nije duhovna institucija nego ispostava Srpske napredne stranke, alat za političku propagandu i održavanje vlasti.
Зашто тако очигледно лажеш када је међу свештенством изражена припадност свим странкама, јер и они сз грађани Србије и имају право да подржавају кога желе. Када сам сам учествовао у политичком животу у Србији у време 1992-1999.гдине, био сам председник ИО СО Жабаљ и учествовао у раду у многим телима АП Војводина, само један свештеник је подржавао нашу коалицију - СРС и СПС, а сви други су били за СПО ....Мени лично то није сметало и дружио сам се са свим тим свештеницима ...

Црква није само сам за молитву.То је и место окупљања и међусобног повезивања чланова заједнице.
Пријатељу, мешаш појмове храм и црква ...Храм је грађевина где се људи састају и заједнички учествују у молитвама, а ЦРКВА је заједница тих истоверујућих људи ...

Свака заједница има цркву.Лиман је некада био градска општина и сада има око 30 000 становника и ред је да становници тог насеља имају цркву.
Jbt, pitam li se kako su vernici preživljavali bez toliko crkava hiljadama godina? 🙄
Eno ti betona i asfalta na limanu koliko hoćeš pa zidaj na njemu. Manite se više zelenih površina.

Ako je grad vec usran betonom ne znači da treba još da ga useravamo.
Све су то изговори.

Знам ја шта вас тишти.У Новом Саду и Војводини је сада 70% Срба, то је превише за такве као што си ти, смета вам толики број Срба, па то исказујете кроз наводну забринутост за животну средину.Ви би волели аустро-угарски Нови Сад, са што мање Срба и што више тзв."Југословена" и других Несрба, јер вам све српско смета.

decko ti si bezboznik i samim tim ne razumes da u velikim gradovima nema dovoljno crkava za sve te ljude

Neka pređu na ateizam i problem rešen.

U velikim gradovima nema dovoljno vrtića, škola, zelenih površina, domova zdravlja… ali to te ne brine, jer se guraju crkve. U modernom, sekularnom društvu prvo se gradi ono što ljudima omogućava kvalitetan život, a crkva, ako uopšte treba, dolazi na kraju, kad sve ostalo postoji.

Ovo što radite nije briga za vernike, nego plansko vraćanje u srednji vek, da bi narod ostao što zatucaniji i poslušniji, jer ste za svoj narod dogovorili da postane rudarska kolonija Evrope. Ovde trebaju da žive prosti i krezubi. Zato crkve niču svuda, dok fabrike, parkovi, bolnice i škole stoje po strani. SPC je odavno kompromitovana, pretvorena u političku ispostavu vlasti, bez stava i bez hrabrosti da stane uz narod kad je to potrebno.

Ako ti je to "vera" i to "moral", zadrži ga. Mi ostali bismo radije živeli u zemlji u kojoj se ulaže u ljude, a ne u fasade za politiku i korupciju.

Пријатељу, мешаш појмове храм и црква ...Храм је грађевина где се људи састају и заједнички учествују у молитвама, а ЦРКВА је заједница тих истоверујућих људи ...
Термин црква сам користио за зграду.

Све су то изговори.

Знам ја шта вас тишти.У Новом Саду и Војводини је сада 70% Срба, то је превише за такве као што си ти, смета вам толики број Срба, па то исказујете кроз наводну забринутост за животну средину.Ви би волели аустро-угарски Нови Сад, са што мање Срба и што више тзв."Југословена" и других Несрба, јер вам све српско смета.
Da, ja bih voleo stari multikulturalni Novi Sad, a ne ovu novokomponovane kvazi klero nacionalisticke bolide. Za razliku od tebe, ja ne vlažim na broj krvnih zrnaca.

Neka pređu na ateizam i problem rešen.

U velikim gradovima nema dovoljno vrtića, škola, zelenih površina, domova zdravlja… ali to te ne brine, jer se guraju crkve. U modernom, sekularnom društvu prvo se gradi ono što ljudima omogućava kvalitetan život, a crkva, ako uopšte treba, dolazi na kraju, kad sve ostalo postoji.

Ovo što radite nije briga za vernike, nego plansko vraćanje u srednji vek, da bi narod ostao što zatucaniji i poslušniji, jer ste za svoj narod dogovorili da postane rudarska kolonija Evrope. Ovde trebaju da žive prosti i krezubi. Zato crkve niču svuda, dok fabrike, parkovi, bolnice i škole stoje po strani. SPC je odavno kompromitovana, pretvorena u političku ispostavu vlasti, bez stava i bez hrabrosti da stane uz narod kad je to potrebno.

Ako ti je to "vera" i to "moral", zadrži ga. Mi ostali bismo radije živeli u zemlji u kojoj se ulaže u ljude, a ne u fasade za politiku i korupciju.

ti si safete potpuno poludeo

sto vi muslimani ne predjete na ateizam i ne porusite sve dzamije?

Srb je Hristov, i to tebe boli...

I bolece te

Da, ja bih voleo stari multikulturalni Novi Sad, a ne ovu novokomponovane kvazi klero nacionalisticke bolide. Za razliku od tebe, ja ne vlažim na broj krvnih zrnaca.

Al tebe ne pita niko nista i boli nas uvo za tebe i tebi slicne i za vas spisak ludih zelja

Novi Sad je srpski pravoslavni grad i samim tim zidamo crkve i kacimo srpske zastave makar svi vi crkli

Треба да прихавтиш реалност.Југославије више нема, не од јуче, него већ три и по деценије.Војводина није Југославија, нити је то Србија.Оног момента када су Хрвати, Словенци, Муслимани почели да граде посебне идендитете, националне државе и културе, југословенство је постало излишно.

Теби и твојим истомишљеницима неће бити дозвољено да овде правите нову Југославију у малом.

Al tebe ne pita niko nista i boli nas uvo za tebe i tebi slicne i za vas spisak ludih zelja

Novi Sad je srpski pravoslavni grad i samim tim zidamo crkve i kacimo srpske zastave makar svi vi crkli
Nope. Niti je NS pravoslavni grad niti je Srbija pravoslavna zemlja već sekularna. To su tvoji vlažni snovi da jeste.
A ko se pita to ćemo videti.

Back