Gotta get away from me

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bullshit za bullshit-om vam se desava, reagujete kako ne volite, cinite situaciju jos gorom, anksioznost, paranoja, osjecaj da ste van vremena i prostora .... agresija pomaze samo onoliko koliko uspije negativnosti da istece iz vas dok traje, da bi se nakon tog automatski negativnost napunila jos zgusnutija i pod vecim pritiskom bila ...

Znaci, niste bas u formi, treba vam predah od svega, ponajvise od samog sebe ... gdje i na koji nacin ga uzimate ?

Ne bi bilo lose cuti kakvih sve ventila ima, mozda se nekom i svdi neka ideja :D

Život nije samo rast, život je i pad. Ko kaže da mu je uvek teklo med ili mleko ili laže ili treba lekara. Ne proktologa već onog u vezi glave. :mrgreen: Kad se meni zaredaju bulšitovi sednem sam sa sobom, analizujem da li sam negde pogrešio, da nebi ponovio grešku i idem dalje. Promeniće se sreća. Tj nesreća.

Srećom, još mi nije zatrebao odmor od samog sebe.

A ni tiha masturbacija praćena suzama. :hahaha:

22450058_1092414360861733_8830597294618777111_n.jpg

:D

Kad god se upropastim od previše umnih (racionalnih,emotivnih,oratorskih i sugestivnih )napora i kad mi se dan završava
po kercu,najbolje je u kafić gde je zajebancija uvek u toku...Mada ima zajebancije i u porodici i to je naprosto prava terapija i
odmor od havarija s teškim ljudima i partnerima...Msm,partnere pošten čovek i ne može zvati ljudima...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Ribolov je nešto drugo i to se upražnjava za srećniji život i nirvanićnost pri povratku i tu našu zversku civilizaciju...
Ja pecaroše i u poslu prepoznam-flegmani i odmerenjaci sačuvaj bože...;)

Bullshit za bullshit-om vam se desava, reagujete kako ne volite, cinite situaciju jos gorom, anksioznost, paranoja, osjecaj da ste van vremena i prostora .... agresija pomaze samo onoliko koliko uspije negativnosti da istece iz vas dok traje, da bi se nakon tog automatski negativnost napunila jos zgusnutija i pod vecim pritiskom bila ...

Znaci, niste bas u formi, treba vam predah od svega, ponajvise od samog sebe ... gdje i na koji nacin ga uzimate ?

Ne bi bilo lose cuti kakvih sve ventila ima, mozda se nekom i svdi neka ideja :D

može da mi se desi situacija da mi je puna kapa nekih ljudi ili okolnosti trenutnih /retko/ ali, dovoljno da prepoznajem taj osećaj..
nisam baš u fazonu da bežim od sebe ili da sam sebi mrska / to je bila faza pubertetska i kratkotrajna čak i tokom puberteta-adolescencije/
ventili su u zavisnosti od situacije ili osobe koja me trenutno presira /ako me uopšte presira nešto/ nekada je to manijačka aktivnost u svakom smislu, nekada kratkotrajna izolacija-dan, koji sat uglavnom.
kada nameračim da se izolujem, nije mi bitno da li sam u centru zbivanja ili u zoni komfora, ja to učinim.
tako isto i sa aktivnošću..

Ne daj Bože PRAVIH problema...s tim s eteško nositi
a prolazne pizdarije...dobro društvo, muzika, naspavati se...

25,ti?
smešno je da ti ne shvataš tako prostu rečenicu,kojom sam hteo reći da su ''problemi'' vrlo subjektivna kategorija,i da u realnosti postoje samo situacije,a od čoveka do čoveka zavisi kako će odreagovati na nešto..
tako je,ljudi ostaju bez udova,posla itd,pa ne kukaju svi zbog toga,nije svima koji su ostali bez udova i posla to problem.jesi sad skapirala ili da nacrtam?

25,ti?
smešno je da ti ne shvataš tako prostu rečenicu,kojom sam hteo reći da su ''problemi'' vrlo subjektivna kategorija,i da u realnosti postoje samo situacije,a od čoveka do čoveka zavisi kako će odreagovati na nešto..
tako je,ljudi ostaju bez udova,posla itd,pa ne kukaju svi zbog toga,nije svima koji su ostali bez udova i posla to problem.jesi sad skapirala ili da nacrtam?

Pa šta?
Time što shvatiš da su "problemi" tvoja vizura situacije u kojoj si,problemi bivaju rešeni?
Slažem se samo da ih treba doživiti kao "presek sada" bez njihove "istorije" ,jer su tada,obićno,mnogo lakši za rešavanje...
Recimo,finansijski problemi jedne firme se bolje reše,ako sprovedeš postupke da firma bude likvidna sada...I sve dalje šta
se isprečava produžetku te likvidnosti da eliminišeš! Prošao tu praktićnu školu...:zroll:

- - - - - - - - - -

Slićno je i u emotivnoj vezi!
Zaboravi predistoriju i upitaj se o kvalitetu te veze sada i onom šta ti osećaš i ta druga osoba u ovom trenutku.
To se zove realnost!
Obićno kažem da se mane šta smo prošli-za to može i ne mora medalja,ali ako ne zalije baštu danas-uvenuće i ono malo
cvećeta koje do sad opstalo,a ako zalije još će malo i cvetati...:):cool:

Ovo ce mozda zvuciti malo cudno ali je efikasno...kada sam pod pritiskom i osecam se preplavljena negativnim emocijama zbog ovog ili onog razloga.

Legnem u krevet stavim ruku preko srca i slusam otkucaje. Onda vizualizujem kontrakcije srcanog misica i kako pumpa krv, kako erotriciti nose molekule kiseonika neophodnog za funkcionisanje. Vizualizujem funkcije razlicitih organa , kao naprimer mozak i koliko je fascinantan koncept neuroplasticnosti. To me uvek opusti. Potom uvek mi um luta razmisljajuci o nekim naucnim dostignucima, misterijama univerzuma …. Ili o zaista divljim implikacijama teorija o paralelnim univerzumima i vremena. To me relaxira , intrigira i oraspolozi … ali najvaznije pomaze mi da stavim stvari u perspektivu i da budem kreativnija u vezi resavanja svojih problema.
Inicijalni problem je jos uvek tu naravno ali sam opustenija i mnogo boljem mentalnom sklopu koji mi pomaze da budem konstruktivnija u njegovom resavanju. Jos interesantnije je to da me taj osecaj hmm recimo blisa drzi prakticno ceo dan ili duze. Heheh mozda je to kao meditacija za one koji nisu za disciplinu tradicionalne meditacije . Ovo je specificno za mene , ali verujem da razmisljajuci o stvarima koje su vece od nas samih moze da ima pozitivan impakt.

A kada nemam vremena za to onda koristim mindfulness tehnike gde jednostavno hmm regulisem misli ili ideje koje nisu konstruktivne. I trudim se da budem pozitivna. Pristalica sam ideje da problem nije u problemu vec u nasoj reakciji na problem .

Poslednja izmena:

Back