Gorki plodovi

• Začetnik teme Začetnik teme fes
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Serija je prosecna. Ima i boljih a naravno ima i mnogo mnogo gorih!!! Seriju mnogo razvlace i mnoge price su zapocete bez razloga tako da ce se dobiti onaj standard: nista se ne desava do dve epizode pred kraj, a onda za te dve epizode se izdesava vise stvari nego u svim onim epizodama zajedno! Ali treba joj dati sansu jer je ipak bolja od puno serija koje se sada prikazuju. A mozda nas i iznenadi, videcemo!!!

Dozvoljavam da nisam neki vrhunski ekspert za glumu, ali davno nisam videla takvo preglumljavanje, pogotovo kod one sto glumi Ljubinku, onu sto zivi kod profesora i njegovog sina. Takva gluma je ok za pozoriste, ali za tv :thumbdown:. Izuzetak su naravno stariji glumci, oni su bili na visini zadatka.

Radnja bi kao trebala da odrazava situaciju u sadasnjem drustvu, tranzicija itd, ali kakvo preterivanje - oni kriminalci sto se pobise u opstoj pucnjavi, takvo nesto nema ni u Bronksu, onaj pijanista slep, ostavila ga majka kao dete, Ljubinka ima oca u zatvoru koji joj je ubio majku, onaj profesor se bije bolje od Cak Norisa, ne mogu dalje, mnogo se nerviram.

Ako neko ima suprotno misljenje, ok, ali ja ovu seriju sigurno necu vise gledati!

Samo da dodam: covek slep od rodjenja, isprica devojci kako medicina za njega nema leka i onda se odmah u sledecoj epizodi pojavi lekar koji ce ga operisati i sta - on ce sad da progleda?!?!?!

Imamo identicno misljenje po pitanju svega :worth:

Tanasije Uzunovic mi je vrh glumac, ovde tumaci ulogu onog politicara, a u seriji Moj rodjak sa sela oca Dragceta (Dragana Jovanovica). Ne secam se da je glumio ni u jednoj od ranijih serija.

Slazem se da je Tanasije odlican glumac...samo u prethodnoj epizodi njegova transformacija kada je video Dacu i hteo da pobegne i kad ga je on primetio pa se sve izgrlio s njim...pogledaj Kovacevicevu predstavu "Zecji nasip", mene je tu Uzunovic odusevio!

Cini mi se, da su u poslednje vreme, serije pocele da se stancuju. I sto je najgore, po ugledu na spanske sapunice...ja njen, ona njegova, pa do kraja serije nalaze nacine da isprave "krive drine" ... Sad jos i ovaj slep, kao i, cini mi se Kasandra ...NE svidja mi se!

Jos se nije napravila serija koja bi zamenila BOLJI ZIVOT!

Serija nije losa idejno samo ne volim to da je npr. u toj seriji aktivno citava familija... muz,zena i njihovo dete. Ne mislim nista zlonamerno nego jednostavno bez veze mi je. :D

Она што игра Калину је добра риба ал незна да глуми, све делује некако извештачено, исто као и њена мајка. Она што игра Љубинку није нека риба, али ипак игра природније. Таква глума је више за позориште, али добро, и Милша и Вукићевићка нису знале да глуме ни за к..., ова је боља од њи'!
Слажем се да је камера лоша, а и мало га претераше, што неко рече ко да се све дешава у Бронксу! Али за сад је остатак већином ок, мада га мало растегнуше...
Исмејах се сит кад је Папак у прошлој епизоди Пери Краљу рекао "добра ти ова мала, баш неко смоквасто пиче!":hahaha:

Serije "Gorki plodovi" i "Moj rodjak sa sela" su daleko bolje od serije "Seljaci" koju nam plasiraju ovi sa pinka. Slazete li se?

Apsolutno:ok: Samo sto ti "Seljaci" ne mogu da budu pandan ni amaterskim snimcima sa You Tub-a,a kamoli nekim drugim serijama...PS.Meni je "Rodjak sa sela",ozbiljnija i bolja serija cak i od ovih "Plodova"...*** Rasa Pavlovic je izgleda "nadvisio" Sinisu Kovacevica...:lol:

pa prosecna serija nije losa, konacno nesto razlicito, u odnosu na pojavu gomile ovih seljackih serija tipa "seljci","selo gori baba se ceslja"..i slicno na koje se narod lozi, a mene uzasno smaraju

Она што игра Калину је добра риба ал незна да глуми, све делује некако извештачено, исто као и њена мајка. Она што игра Љубинку није нека риба, али ипак игра природније. Таква глума је више за позориште, али добро, и Милша и Вукићевићка нису знале да глуме ни за к..., ова је боља од њи'!
Слажем се да је камера лоша, а и мало га претераше, што неко рече ко да се све дешава у Бронксу! Али за сад је остатак већином ок, мада га мало растегнуше...
Исмејах се сит кад је Папак у прошлој епизоди Пери Краљу рекао "добра ти ова мала, баш неко смоквасто пиче!":hahaha:
Ovde se slazem sa tobom! Ne svidja mi se ni kako Maricic igra, bolji je u pozoristu, Vuka Kostica uvek forsiraju u ulogama nekog dzibera sto mu ne lezi...ali se u poslednjim epizodama bas bas bas politizuje serija sto mi se ne dopada...jeste da i u stvarnom zivotu dosta stvari ide preko veze i partije, ali ovde ga preterase. A i nisu mu trebali ovi elementi spanskih sapunica-slep pa progledao, Kalina mu se vrati i kao su opet zajedno...

Ja stvarno ne znam zasto i dalje gledam ovu seriju...nekako mi preslo u naviku-petak 20h ;) verovatno sto sam gledala tri Kovaceviceve predstave u pozoristu i jako su mi se dopale i prosto ne mogu da verujem da je serija ovako bzvz...sve ocekujem neki boljitak...ali kako ide petak za petkom-sve manje verujem u to...

onako serija nije losa, onako solidnaje samo ono malo previse drame za moj ukus, ali ono gledam je ponekad.
Glumacka ekipa je takodje dobra (pogotovo ova starija skola kao Dragan Petrovic, Ivan Bekrajev, Goran Sultanovic,Marko Zivic) , osim par njih mozda ovih mladjih...........a tu posebno mislim na oni picku sto glumi Mashu, skroz je neuverljiva, kapiram da su nasli nekog na ulici ko nikad nije bio pred kamerama bolje bi to odradio od nje............

Scene su katastrofalne;ne prođe ni 5 minuta,a padne neka šorka,a potom neki šmrču ( ili drogu,ili zbog batina)...
Gluma je srednja zalost-mlada generacija losa ,a starija ispod očekivanog nivoa...

onako serija nije losa, onako solidnaje samo ono malo previse drame za moj ukus, ali ono gledam je ponekad.
Glumacka ekipa je takodje dobra (pogotovo ova starija skola kao Dragan Petrovic, Ivan Bekrajev, Goran Sultanovic,Marko Zivic) , osim par njih mozda ovih mladjih...........a tu posebno mislim na oni picku sto glumi Mashu, skroz je neuverljiva, kapiram da su nasli nekog na ulici ko nikad nije bio pred kamerama bolje bi to odradio od nje............
Doticna je Kalina Kovacevic, cerka Sinise Kovacevica (scenariste i reditelja serije) i Ljiljane Blagojevic (izvrsnog producenta serije)...

OK, ja sam mislila da ne znas, pa da ti pojasnim otkud igra u seriji :D
Salu na stranu-stvarno je skroz neubedljivana TV-u. Gledala sam je jedanput u pozoristu, imala je kratku rolu pa nisam mogla da procenim kako u pozoristu igra...s tolikim glumackim iskustvom trebala bi bolje da igra...

``Gorki plodovi`` su najbolja serija ikada snimljena na ovim prostorima.
Čitao sam predhodne komentare i nije mi jasno kako ljudi kritikuju sve ono što se meni sviđa... Toliko sjajnih uloga... Paralela... Metafora...
Osećam da sam proživeo sve ove uloge.. Devojka koja igra Ljubinku zaista sjajno glumi.
Ne znam zbog čega ovoliko kritika na njen račun... Uz Bekjareva... na mene je ostavila najjači utisak...
Inače televiziju uopšte ne gledam. Jedino što gledam to je ova serija... Sve čestitke Kovačeviću i ekipi...

Back