Гори и Сирија

Turska nije islamska drzava jer sekularnost i dalje nije upitna, Turska ce uz pomoc Amerike uci u EU koja zabranjuje mesanje drzave i vjere...to ceka i Tursku...Da je Turska stvarno islamska drzava, turistkinje se ne bi golisave brckale u Kusadasiju i Bodrumu, vec bi nosile marame i feredze, a to se nikad nece dogoditi jer onda niko ne bi Tursku posjetio.

Turska nije islamska drzava jer sekularnost i dalje nije upitna, Turska ce uz pomoc Amerike uci u EU koja zabranjuje mesanje drzave i vjere...to ceka i Tursku...Da je Turska stvarno islamska drzava, turistkinje se ne bi golisave brckale u Kusadasiju i Bodrumu, vec bi nosile marame i feredze, a to se nikad nece dogoditi jer onda niko ne bi Tursku posjetio.

Sam Turski narod cini Tursku Islamskom drzavom pa makar ona usla u EU i pridrzavala se demokracije i sekularizma.Turizam u Tuirskoj je otvoren kao privredna grana i tu moze ljetovati ko zeli tako da to nije upitno u Islamu da li su Turci muslimani ili ne.Turci posjecuju Dzamije i bio sam u Turskoj i svuda su Dzamije pune vjernika koji se klanjaju Allahu a jedan dokaz tome da je narod za Islam je prisutnost pobjede Islamisticke partije u Turskoj na celu sa Erdoganom.

110327062.jpg

Foto: AFP
Hillary Rodham Clinton
"Sjedinjene Države neće intervenisati u Siriji"
Sjedinjene Države neće intervenisati u Siriji na način na koji su intervenisale u Libiji, kazala je američka državna tajnica Hillary Rodham Clinton.
"Ne", odgovorila je Clinton na pitanje CBS-ovog novinara, prenosi AP.
Clinton je kazala da "elemenata" koji su doveli do međunarodne intervencije u Libiji nema u slučaju Sirije.
Clinton je još dodala da je situacija u svakoj zemlji Bliskog istoka specifična.
Pobuna u arapskom svijetu počela je u Tunisu, nakon čega se proširila na Egipat, Libiju, Bahrein, Jemen, Siriju i Maroko.
(FENA)
"E ovol'ko sam ja goMno od čoveka" reče gospođa...

Sam Turski narod cini Tursku Islamskom drzavom pa makar ona usla u EU i pridrzavala se demokracije i sekularizma.Turizam u Tuirskoj je otvoren kao privredna grana i tu moze ljetovati ko zeli tako da to nije upitno u Islamu da li su Turci muslimani ili ne.Turci posjecuju Dzamije i bio sam u Turskoj i svuda su Dzamije pune vjernika koji se klanjaju Allahu a jedan dokaz tome da je narod za Islam je prisutnost pobjede Islamisticke partije u Turskoj na celu sa Erdoganom.

Sve je to lijepo ali nece biti zlog Serijata, jer gde je Serijat tamo nema slobode za nemuslimane, i zato ce Ameri sa svojom masno,m Americkom debelom kitom opauciti svakog ko pokusa da uvodi taj zakon kao drzavni.

I demokracija je dobra za muslimane jer kad je demokracija onda svo stanovnistvo Sirije ce otici u Dzamije da klanjaju jer ce biti radostni sto imaju slobodu a prava sloboda je u Serijatu tako da sam protiv bilo kakvog svrgavanja drzavnog uredjenja Irana i Saudijske Arabije koje imaju Serijatski zakonik kao drzavni zakon.Inace Sirija je jedna lijepa zemlja tako da ona ima 10% Krscana i oni zive lijepo u drzavi Siriji ali Sirijski narod trazi demokraciju koja ce obezbijediti narodu vecu slobodu i otvorenost prema svijetu tako da se nadam da ce Sirijski demonstranti poceti zahtjevati visepartijski sisrtem u kome ce se moci pojaviti partija Islama koja ce mocui upravljati zemljom.Sirija je lijepa drzava i njoj fali samo demokracije koja ce biti lijepa za nju i buduca Sirija bi trebala da bude partner Americi jer amerika je tu gdje treba da se pomogne a sa druge strane nemam nista protiv Katedrala jer one se mogu parviti u centru Damaska ali relanost je da su u Siriji vecina muslimani i da oni odlaze u Dzamije da se klanjaju Allahu.

reuterssyriaproassad480.jpg

Sledbenici sirijskog predsednika Bašara Al Asada u sirijskom gradu Alepo

Sirijske trupe pucale na demonstrante

Prema navodima očevidaca, sirijske bezbednosne snage otvorile su vatru na anti-vladine demonstrante u južnom gradu Daraa, gde su stanovnici uzvikivali parole tražeći veće političke slobode.
Nije poznato da li su pripadnici bezbednosnih snaga bili ti koji su otvorili vatru na stotine aktivista okupljenih danas u Dari, centru jednonedeljnih protesta protiv vlade predsednika Bašara Asada. Takođe nema neposrednih izveštaja o žrtvama.
Desetine ljudi ubijene su u protestima, koji su se prošlog petka proširli od Dare do drugih sirijskih gradova, uključujući luku Latakija i glavni grad Damask.
Sirijski funkcioneri navode da je u nemirima u Latakiji u petak i subotu poginulo bar 12 osoba. Očevici i grupe za zaštitu ljudskih prava navode da su vladine snage otvorile vatru na demonstrante. Vlasti krive ekstremiste za podstrekivanje nasilja.
Stanovnici Latakije danas su postavili barikade kako bi zaštitili svoje kvartove od oružanih bandi koje lutaju uglavnom pustim ulicama. Sirijska vlada danas je poslala trupe u taj grad da ponovo uspostave red i mir.
Sirijski funkcioneri navode da će se predsednik Asad sutra obratiti naciji kako bi najavio velike reforme sa ciljem da se izadje u susret zahtevima javnosti.
Ovomesečni protesti su do sada najveći izazov sirijskom predsedniku koji je na vlasti 11 godina.

VOANews

U demokraciji nema arlaukanja da to cuje cijeli grad sa dzamija.
Nema pokrivanja devojaka.
Nema odsecanja ruke.
Nema sibanja,
Nema poligamije.
Nema fizickog kaznjavanja za prevaru.
Nema kodeksa oblacenja.
Nema zabrana ispijanja alkohola.
Nema zabrane seksa prije braka.......oci djedove.

Da znades, u demokraciji za SVE moraju da se pituju i manjine, i ako nema njihovog pristanka, nema ni odluke.

Inace Sirija je jedna lijepa zemlja koja ima predivnu teritoriju tako da je lijepo zivjeti u njoj i slatko je biti stanovnik Sirije koja je tako lijepa zemlja da se od ljepote ne mozes nagledati.Sirija je jedna zemlja koja ima svoju historiju i Sirija je zemlja koja treba da bude postovana zato sto je to Islamska drzava i zemlja muslimana gdje odjekuju ezani sa svih strana i to je znak da se narod mora odazvati moltvi u Dzamiji.Drago mi je sto je Sirija jedna muslimanska zemlja jer Sirija je lijepa i ona moze postati jos ljepsom kad se bude demokratizirala i kad Damask bude glavni grad zemlje koja ce biti doabr prijatelj sa Amerikom jer Amerika daje podrsku Siriji da bude demokratska zemlja i da u njoj preovlada sloboda a to znaci kraj diktature.Mislim da nema nikakvog razloga da ostane na vlast Asad jer mislim da je zavrsena era hladnog rata i mislimd a Sirija moze uvesti demokraciju koja ce biti lijepa i u kojoj ce ucivati puno Sirijaca muslimana koji ce hrliti ka Dzamijhama koje pozivaju na moltivu.

Back