Goranci protiv otcepljenja Raske oblasti

gost 226460

Iskusan
Poruka
5.049
http://www.srpskenovinecg.com/srbija/8551-goranci
Београд – Грађанска иницијатива Горанаца (ГИГ) оптужила је данас главног муфтију Исламске заједнице у Србији Муамера Зукорлића да дуже време ради на отцепљењу Санџака, и од државног врха Србије затражила да заустави „даље распарчавање земље”.

„Борис Тадић, као шеф државе и председник Савета за националну безбедност и Ивица Дачић, као министар унутрашњих послова, које Устав Србије, ако ништа друго, обавезује да хитно нађу механизам да зауставе даље распарчавање земље од стране Зукорлића, морају употребити сва средства да смире Зукорлића и тиме покажу да држава Србија има власт на својој територији Санџак”, истиче ГИГ.

У саопштењу, које је потписао председник ГИГ Орхан Драгаш, та организација позива државни врх да „не затвара очи пред јасним сецесионистичким наступима” муфтије Зукорлића.

ГИГ захтева и да власт хитно употреби све кривично-правне механизме „како не би ускоро тражили саветодавно мишљење Међународног суда правде да ли је проглашење независности Санџака у складу са међународним правом”.

„Зукорлић већ дуже време веома озбиљно и агресивно ради на отцепљењу Санџака, а државни врх затвара очи пред његовим активностима, што из недостатка храбрости и државничке одговорности, што због тога што су до скоро са њим најближе сарађивали и свесрдно га подржавали, као што је случај са Расимом Љајићем, који је Зукорлића дуго доживљавао и промовисао као свог омиљеног муфтију”, пише у саопштењу. (Танјуг)
 

Back
Top