Goran Šarić

Што набрајати државе када сам Ватикан не признаје Приштице за самосталце?

Ако се званични Ватикан предомисли... али нешто ми се чини да неће. Чини ми се да боље разумеју то око цепкања (последице) од политичара на западу.

Не говоре на вестима баш сваког дана да је садашњи председник Америке - католик. Барем, још увек је, колико знам, ако га не буду искључили због потпуне подршке разним мањинама (које католичка црква не подржава).

Pogledaj snimak, kaže da su sve katoličke zemlje priznale Kosovo; rekao je da je Vatikan zapravo za nezavisno Kosovo, jer su sve katoličke zemlje priznale, tako da samo glume da su lično protiv.

Што се Шарића тиче, он се у излагањима фокусира на 3-4 теме гдје се и боље припреми, наравно примарна сврха је промоција теорије или теорија које заступа, што само по себи подразумијева селективан приступ а по потреби и поједностављивање и искривљавање историјских или савремених процеса.
Како у емисији уживо иду и питања и потпитања гдје и није на ти са материјом, а мора оставити утисак самоувјерености и владања материјом, не ријетко износи и прекомотне и нетачне тврдње. Као поменута за признање лажне државе Косово. Мада и не мари, нема шансе да је неко од оних који прате његова излагања то примијетио. А и иначе, нека прангија по Ватикану, нећу се љутити.

Што се признања лажне државе Косово тиче, она је чедо америчке администрације, признале су је или земље које су под снажним утицајем америчке администрације, некад и уцијењене, или у партнерском односу са том администрацијом (рецимо кроз НАТО савез, иако и ту има изузетака) па оно да слиједе партнере (мада "де факто" и ту се поштује "линија субординације"), остали јок. Гдје је Ватикан у тој игри, није увијек лако закључити јер Ватикан а тако је више од миленијума, обично води двоструку игру, гдје је привид често у супротности са реалношћу на терену.

Да ли си погледао мапу када си већ набавио линк?

Сасвим јасно се види да Мексико, Куба и још неке земље Средње Америке, као и Бразил, Агрентина и већина Јужне Америке не признају Приштинце.
А јасно се види да то не чине ни Филипини.
У Европи - Шпанија...

Може да се сабере, али ми се чини да више од половине католика живи у државама које не признају.

Да ли си погледао мапу када си већ набавио линк?

Сасвим јасно се види да Мексико, Куба и још неке земље Средње Америке, као и Бразил, Агрентина и већина Јужне Америке не признају Приштинце.
А јасно се види да то не чине ни Филипини.
У Европи - Шпанија...

Може да се сабере, али ми се чини да више од половине католика живи у државама које не признају.

Pa da, to je i poenta. :)

Najnoviji tekst Dimitrija Markovića imao je presudnog uticaja da se Aleksandru Šargiću zatvore vrata Srpske pravoslavne crkve: https://recineeu.wordpress.com/2021/07/15/злоупотреба-епископа-давида-од-стран/

U tekstu Marković se dotiče i Šarića.

Možda je za pretpostaviti da će Marković sličan uticaj pokušati i u slučaju Gorana Šarića; s obzirom na njegovu pozadinu, za pretpostaviti je da bi u Šarićevom slučaju Markoviću bilo još lakše da osiguraju zatvorena vrata SPC?
Mučeni Dimitrije Marković poziva državu da zabrani "pseudonačnike". Ovo mi je zgodno došlo pod ruku po tom pitanju:

I opet dolazimo do onog što smo već konstatovali - nsu krivi Deretići, Šarići i Milići od Mačve, već su krivi oni koji su plaćeni da stvore odgovore u naučnoj istoriografiji, a od odgovora ni traga.

Mučeni Dimitrije Marković poziva državu da zabrani "pseudonačnike". Ovo mi je zgodno došlo pod ruku po tom pitanju:

I opet dolazimo do onog što smo već konstatovali - nsu krivi Deretići, Šarići i Milići od Mačve, već su krivi oni koji su plaćeni da stvore odgovore u naučnoj istoriografiji, a od odgovora ni traga.

Uuu Dimić, Antić, Ristić, Marković....čoveče, pa ovo mora da se gleda

Da, ja se u potpunosti slažem sa ovim što je rekao Marković ovde.

Zato sam i otvorio temu Bečko-berlinska vs...i zato i participiram u toliko brojnih diskusija na tu temu, upravo sa tim ciljem. Rekao bih i da sam ogolio da se altenativci bilo kakvog dijaloga zapravo i strašno plaše, a onda kada se suoče sa neistomišljenicima jedina ideja im je progon tih ljudi. I baš zato, rekao bih, se može i videti da me vi zastupnici alternativnih nauka vrlo oštro napadate, gotovo se isključivo služeći ad hominem taktikom. Iliti, pošto ne želiš da se služiš nikakvim argumentima, moraš da kopaš po mom privatnom životu i konstruišeš razne teorije zavere oko moje veroipovesti, nacionalne pripadnosti, porekla, itd...što je kulminiralo, naravno, ovom tvojom opsesijom da sam ja onaj bošnjački istoričar iz Novog Pazara (dok si mislio da sam Bubalo, bar je laskalo).

To je ono što se događa kad se zastupnici pseudonaučnih teza suoče sa činjenicama; pošto njima niste naoružani, jedino što vam preostaje jeste drvlje i kamene; mobilizacija rulje radi (verbalnog) nasilja i slično, jer sve prerasta u progon neistomišljenika na ličnoj osnovi.

Zato sam i otvorio temu Bečko-berlinska vs...i zato i participiram u toliko brojnih diskusija na tu temu, upravo sa tim ciljem.
Mislim da sam ti već dva puta rekao da se ne slažem da je tvoj napor iole produktivan.

1. Uvažavaš šarlatane kao sagovornike dajući im time na značaju, podižući im rejting.

2. Praviš reklamu šarlatanima jer neprestano objavljuješ njihove intervjue i citate.

3. Jedino u čemu jesi uspešan, jeste da deluješ antagonizujući unutar srpskog društva, kao Haški tribunal, jer mi ovde zajedno ustanovimo neke činjenice (npr. Tarsatika se u antici zvalo mesto kod Rijeke gde je rasla trstika), a onda ih ti tumačiš na nelogičan način prema svom okviru, što dodatno rađa animozitet prema zvaničnoj istoriji u Srbiji,čiji si ti ovde lažni predstavnik (ustvari ti nju ne predstavljaš ovde jer se mimoilaziš u 90% stavova sa zvaničnim diskursima srpske istoriografije.)

4. Uspeo si do te mere da polarizuješ srpsku istoriografsku javnost, da sada ovde nema autohtoniste kojem Radivoje Radić nije makar za nešto kriv, makar što mu je prokisla turšija u špajzu. A sa čovekom bismo najverovatnije uspeli da nađemo zajednički jezik jer se čini da je ljudina, za razliku od tebe.

Tako da, to što sam sebi ponavljaš da bi sam sebe prevario - samo napred i sa srećom.

Poslednja izmena:
Iliti, pošto ne želiš da se služiš nikakvim argumentima, moraš da kopaš po mom privatnom životu i konstruišeš razne teorije zavere oko moje veroipovesti, nacionalne pripadnosti, porekla, itd...što je kulminiralo, naravno, ovom tvojom opsesijom da sam ja onaj bošnjački istoričar iz Novog Pazara (dok si mislio da sam Bubalo, bar je laskalo).
Kakav Bubalo, ja ne znam nikakvog Bubala?!? Šta lupaš bre ti?

Nikakve teorije zavere ne postoje oko tvoje nacije. Sam si na forumu napisao da nisi Srbin i da ti Srbija nije otadžbina.

Ako pokrećeš ovakve teme, o sebi, onda nemoj tražiti da se obrišu odgvoori na njih kao svaki put.

Mislim da sam ti već dva puta rekao da se ne slažem da je tvoj napor iole produktivan.

1. Uvažavaš šarlatane kao sagovornike dajući im time na značaju, podižući im rejting.

2. Praviš reklamu šarlatanima jer neprestano objavljuješ njihove intervjue i citate.

3. Jedino u čemu jesi uspešan, jeste da deluješ antagonizujući unutar srpskog društva, kao Haški tribunal, jer mi ovde zajedno ustanovimo neke činjenice (npr. Tarsatika se u antici zvalo mesto kod Rijeke gde je rasla trstika), a onda ih ti tumačiš na nelogičan način prema svom okviru, što dodatno rađa animozitet prema zvaničnoj istoriji u Srbiji,čiji si ti ovde lažni predstavnik (ustvari ti nju ne predstavljaš ovde jer se mimoilaziš u 90% stavova sa zvaničnim diskursima srpske istoriografije.)

4. Uspeo si do te mere da polarizuješ srpsku istoriografsku javnost, da sada ovde nema autohtoniste kojem Radivoje Radić nije makar za nešto kriv, makar što mu je prokisla turšija u špajzu. A sa čovekom bismo najverovatnije uspeli da nađemo zajednički jezik jer se čini da je ljudina, za razliku od tebe.

Tako da, to što sam sebi ponavljaš da bi sam sebe prevario - samo napred i sa srećom.

Prve dve stvari hajde da kažemo da su tačne donekle, mada ne znam šta to treba da znači uopšte. Je li zabranjeno? Nisi li ti ovde pisao o Ogorelici, o Šariću? Nisi li upravo ti pravio reklamu šarlatanima i uvažavao ih na taj način? Zašto bi to tebi trebalo da bude dopušteno, a drugima ne? Polovinu tih objava ti si lupao like. To ti je mač sa dve oštrice...kada se ignoriše, onda se postavlja pitanje zašto se ignoriše, a kada se posvećuje pažnja, onda se pita zašto se pravi reklama? :roll: U prevodu, suština nema nikakve veze sa tim što se radi, već sa nečim dubljim...ličnim.

Što se tiče potonjega, ti si svojim ponašanjem sam sebe raskrinkao. Vrlo se jasno vidi danas ovde ko ima argumente, a ko se isključivo bavi progonom ličnosti, pljuvanjem, itd...niko tebe i još neke druge nije terao da se tako ponašate. Sami ste odabrali, kako ono Džino reče, mračnu stranu. :kafa: Što se tiče tvrdnje da se ja mimoilazim u 90% stavova sa zvaničnim stavovima srpke istoriografije, mogu ti reći bez sumnje da van svakih razuma preteruješ, opet projektujući neke sopstvene stvari na mene...a što se tiče te Tarsatike, koju ja uopšte nisam nikada ni pomenuo, ne znam ni najmanje na šta misliš i pretpostavljam da si me opet po ko zna koji put pobrkao sa nekim dugim forumašem (Igorom, cenim).

Nisi li ti ovde pisao o Ogorelici, o Šariću? Nisi li upravo ti pravio reklamu šarlatanima i uvažavao ih na taj način?

Prvo Ogorelica nije šarlatan nego amater. Šarić nije ni jedno ni drugo jer je istoričar.

Uvažavam obojicu jer sam u onom što su govorili, velikim delom, prepoznao svoje zaključke. Ja želim da ti stavovi dobiju publicitet, ti si taj koji tobože radi na njihvooj diskreditaciji - kažem, "sa srećom ti bilo".

Kakav Bubalo, ja ne znam nikakvog Bubala?!? Šta lupaš bre ti?

Nikakve teorije zavere ne postoje oko tvoje nacije. Sam si na forumu napisao da nisi Srbin i da ti Srbija nije otadžbina.

Ako pokrećeš ovakve teme, o sebi, onda nemoj tražiti da se obrišu odgvoori na njih kao svaki put.

Jeste, ne znaš. :) Đorđe Bubalo, aman.

Zavera itekako da postoji; zato si i najblaže rečeno šokirao svojim ponašanjem gro foruma. Ako fanatično kopaš po mom privatnom životu, jureći i po desetak godina stare objave i onda uzmeš FaceBook nalog Esada Rahića pa porediš kad mu je nestajala struja u selu i onda tako smaraš pola foruma, te još potpuno dvolično se ponašajući jer ovde mene optužavaš da nije u redu ako pominjem nekog i radim mu iza leđa...a bukvalno kuješ zaveru, smarajući pola foruma sa svojim esejima, koje si doduše kačio na interni forum Istorija Balkana na yuku prvo kao nacrt radi prikupljanja dokaza kako bi me raskrinkao govoreći o mom identitetu u stvarnom životu. :mrgreen:

Na kraju krajeva, upravo si zato i kažnjem (izgubio status moderatora) ovde... :kafa: Što je bilo, realno, long overdue, da se ne lažemo.

Нешто ново од Шарића. О аферама у Ватикану и сукобу 2 фракције (Опус деи и Језуити) које се боре за превласт унутар истог.

Pošto se praviš da si doživeo šlog, ja ću ti reći šta ti misliš - iz tvoje perspektive šarlatani su svi autohtionisti ikad pominjani, izuzev Vandalije supertrupera, koji je jeo pite o Deretiću, pa te zbog toga podsetio na tebe.

Znači kad si ti pisao sledeće:

---

Ti me uopšte nisi kritikovao, već hvalio, jerbo se po te dve stavke slažeš sa mnom?

Goran je pisao pod pseudonimom Mislav Horvat,onaj video na youtubeu to jasno dokazuje.I to što je pisao o Vukovaru npr. je kažnjivo po našem zakonu jer znam,pravnik sam.Pa ako ga netko hoće konačno dezavuirati, neka mu postavi prosto pitanje, na nekoj tribini.
Da li je Oluja bila zločinačka akcija? Ako kaže da je ,mislim da takav odgovor, uz onu pljuvačinu po Vukovaru kad je pisao kao Mislav, zaslužuje kaznenu prijavu protiv njega, zbog omalovažavanje Vukovara i DR-a, jer tako nešto se ne goni po službenoj dužnosti. već po prijavi.Ako kaže da Oluja je bila Ok akcija to je onda vaš problem.Jel pošteno?

Goran je pisao pod pseudonimom Mislav Horvat,onaj video na youtubeu to jasno dokazuje.I to što je pisao o Vukovaru npr. je kažnjivo po našem zakonu jer znam,pravnik sam.Pa ako ga netko hoće konačno dezavuirati, neka mu postavi prosto pitanje, na nekoj tribini.
Da li je Oluja bila zločinačka akcija? Ako kaže da je ,mislim da takav odgovor, uz onu pljuvačinu po Vukovaru kad je pisao kao Mislav, zaslužuje kaznenu prijavu protiv njega, zbog omalovažavanje Vukovara i DR-a, jer tako nešto se ne goni po službenoj dužnosti. već po prijavi.Ako kaže da Oluja je bila Ok akcija to je onda vaš problem.Jel pošteno?

Po kojem zakonu je to kažnjivo?

Back