Goran Šarić

Горан Шарић је уз Хрвоја Класића једини хрватски историчар који каже многе ствари од којих неоусташтвом задојена хрватска јавност добије осип, да су и у другом антифашистичком покрету на простору НДХ огромну већину чинили Срби, да у првој и другој Југи није било никакве српске хегемонија или да је морбидно и гротескно славити злочиначку акцију "Олуја". А и о Србима збори афирмативније него ли је то у лијепој њиховој дозвољено,
Због тога, једино због тога а не због његових ставова о прасједеоцима Балкана, у хрватском корпусу је омражен, изложен клеветама, настоје га омаловажити, оспоравају докторат, диплому, у том лоботомисаном и болесном амбијенту, сваки покушај отклона од тог једноумља гдје се и све више ревитализује усташтво, бива на нож дочекано.

То би сваки Србин требао цијенити. Е сад, његови ставови о прасједеоцима Балкана, о "великој завјери" којој смо изложени, су знани, у истом колу је са неким шарлатанима у нашем роду, на теми је о томе пуно писано.

Лично га не могу провалити, да ли он вјерује у то што прича или је наручено мишљење како би се слуђивао поштени српски свијет. Ако је прво, није проблем, вјерује у то, временом ће се исправити. А и ако је друго, није проблем, имамо ми у нашем роду и превише тих типова који пласирају свакојаке идеје, будалаштине, све како би унијели смутњу али и обесмислили српску историју и компромитовали много тога што је афирмативно и на што би морали бити поносни. Тако да још један у низу тих смутљиваца, неће пуно промијенити.

Горан Шарић је уз Хрвоја Класића једини хрватски историчар који каже многе ствари од којих неоусташтвом задојена хрватска јавност добије осип, да су и у другом антифашистичком покрету на простору НДХ огромну већину чинили Срби, да у првој и другој Југи није било никакве српске хегемонија или да је морбидно и гротескно славити злочиначку акцију "Олуја". А и о Србима збори афирмативније него ли је то у лијепој њиховој дозвољено,
Због тога, једино због тога а не због његових ставова о прасједеоцима Балкана, у хрватском корпусу је омражен, изложен клеветама, настоје га омаловажити, оспоравају докторат, диплому, у том лоботомисаном и болесном амбијенту, сваки покушај отклона од тог једноумља гдје се и све више ревитализује усташтво, бива на нож дочекано.

То би сваки Србин требао цијенити. Е сад, његови ставови о прасједеоцима Балкана, о "великој завјери" којој смо изложени, су знани, у истом колу је са неким шарлатанима у нашем роду, на теми је о томе пуно писано.

Лично га не могу провалити, да ли он вјерује у то што прича или је наручено мишљење како би се слуђивао поштени српски свијет. Ако је прво, није проблем, вјерује у то, временом ће се исправити. А и ако је друго, није проблем, имамо ми у нашем роду и превише тих типова који пласирају свакојаке идеје, будалаштине, све како би унијели смутњу али и обесмислили српску историју и компромитовали много тога што је афирмативно и на што би морали бити поносни. Тако да још један у низу тих смутљиваца, неће пуно промијенити.

Али Шарић то прича само у Србији. Нисам ниједном још видео да је то причао негде у Хрватској. Да покуша утицати на своје земљаке, да схвате да усташтво и србофобија нису добри, и да се од тога мора направити отклон.

Али Шарић то прича само у Србији. Нисам ниједном још видео да је то причао негде у Хрватској. Да покуша утицати на своје земљаке, да схвате да усташтво и србофобија нису добри, и да се од тога мора направити отклон.
Постоје типови који ће сваком наћи ману, зашто у изјави није рекао баш то и то, шта ти ја знам, рецимо есплицитно "сви сте ви Хрвати голи усташе" или зашто је неку ријеч изоставио или нешто другачије формулисао. Не мора нико зборити на сваком медију оно што ми мислимо да мора да каже.
Узгред, Шарић шта год мислили о њему није од оних који на једном медију врте једну а на другом другу причу.
И за хрватске портале (овдје) говори исто што и за српске. Сад што се у хрватским медијима појављује мање него у српским, заправо више је "persona non grata", и ту све више бирају строго селективно само дијелове изјава како би га компромитовали, није до Горана.

Da lo je tebi poznato da se tu radi o tituli koju mu je uručio Miroljub Petrović sa svoje prevarantske institucije?
Не, то не знамо. Ту информацију су пласирали хрватски портали (овдје);
Šarić je diplomirao teologiju na Katoličko-bogoslovnom fakultetu, a potom se odlučio na doktorat iz povijesti, odnosno 'istorije'. Doktorirao je na 'Institutu za nacionalnu istorjiu', kojeg vodi srpski mistik i karizmatik dr. Miroljub Petrović. Tema doktorske disertacije mu je bila 'Isus iz Nazareta povijesna osoba'.
који се упиру свему томе дати поспрдну конотацију, па видимо да су дјечаци ставили ријеч историје у наводнике.
Како хрватским порталима ништа не вјерујем, хоће слагат, ове наводе о повезаности са мистиком и харизматиком (читај хохштаплером и шарлатаном) Петровићем "примићемо к знању" са великом дозом резерве. Док не добијемо потврду из озбиљног извора, третираћемо је како је једино нормално, још једну лагарију са хрватских портала.

Не, то не знамо. Ту информацију су пласирали хрватски портали (овдје); који се упиру свему томе дати поспрдну конотацију, па видимо да су дјечаци ставили ријеч историје у наводнике.
Како хрватским порталима ништа не вјерујем, хоће слагат, ове наводе о повезаности са мистиком харизматиком (читај хохштаплером и шарлатаном) Петровићем "примићемо к знању" са великом дозом резерве. Док не добијемо потврду из озбиљног извора, третираћемо је како је једино нормално, још једну лагарију са хрватских портала.

Da, znamo. Da li stvarno misliš da nisam proverio...Bila je o tome već opširna diskusija, a o svojim studijama kod Miroljuba Petrovića više puta je i sam Šarić pričao.

Od 02:35 (
) Goran Saric o tome kako je doktorirao na fakultetu Miroljuba Petrovica. Posle studija, posto se posvadjao sa svojim mentorima, Miroljub ga je pozvao da doktorira kod njega, sto je ubrzo potom i ucinio. Miroljuba poznaje izuzetno dugo i to od pre nego sto je postao sad zvezda.

Dakle, njegova je diploma u rangu one koju je Miroljub Petrović nudio Teši Tešanoviću za BalkanINFO zasluge.

Što se tiče hrvatski istoričari Hrvoje Klasić i Goran Šarić, šta misliš kako deluje ako neko napiše srpski istoričari Miloš Ković i Teša Tešanović?

Poslednja izmena:
У реду, ресетовао сам се, овај пута су чак и хрватски портали ма колико то звучало нереално, написали коју исправну. Нисам "регистровао" твој пост (и јест и није до мене, тема је већ "затрпана" бесмисленим постовима и није лако сваки пост упратити)
Goran Saric o tome kako je doktorirao na fakultetu Miroljuba Petrovica. Posle studija, posto se posvadjao sa svojim mentorima, Miroljub ga je pozvao da doktorira kod njega, sto je ubrzo potom i ucinio. Miroljuba poznaje izuzetno dugo i to od pre nego sto je postao sad zvezda.
Повезаност са шарлатаном а испоставља се и ништаријом (који "по потреби" и за мало кеша хоће хулити и по ваљаним Србима) Петровићем му је озбиљна мрља која се неће лако опрати.
Но сам је крив, сам изабрао, сам пао.

У реду, ресетовао сам се, овај пута су чак и хрватски портали ма колико то звучало нереално, написали коју исправну. Нисам "регистровао" твој пост (и јест и није до мене, тема је већ "затрпана" бесмисленим постовима и није лако сваки пост упратити) Повезаност са шарлатаном а испоставља се и ништаријом (који "по потреби" и за мало кеша хоће хулити и по ваљаним Србима) Петровићем му је озбиљна мрља која се неће лако опрати.
Но сам је крив, сам изабрао, сам пао.

Da bude stvar još gora, a ne znam da li ti je to poznato, kada sam kazao prevarantskim institutom nisam prosto mislio na to što je to institucija koja nije akreditovana, već što doslovno ne postoji i zbog toga što se na njenoj veb stranici nalaze sve same lažne informacije. Deretić je više puta ozbiljno razmišljao da pokrene sudski proces protiv njega.

Пуна подршка :ok: за Деретића.

Problem je u tome što, tehnički gledano, laganje samo po sebi nije protivzakonito. Ljudi od kojih je Miroljub izmuzao pare ili su potpuni fanatici koji smatraju da je on njihov idol, ili od ogromne sramote ne bi želeli sa priznaju to do te mere da su spremni da daju iskaz i na sudu svedoče.

Tako da bi za pokretanje procesa bilo potrebno kao prvo da Deretič, odnosno njegov advokat, pronađe nekog ko je bio nasamaren, kako bi pokazao da je ovaj ostvario profit preko tuđeg imena (tehnički govoreći, da je ukrao pare koji bi trebalo da pripadaju Deretiću). Naravno, ne bi bio dovoljan samo iskaz jednog čovjeka, već i više, kao i neki konkretni dokazi druge vrste, inače bi verovatno postupak bio u prvim koracima pretresa odbačen zbog nedostatka dokaza.

To bi bila najrazumnija opcija iz prostog razloga što bi u skladu sa današnjim zakonima na sudu Deretić vrlo teško dokazao da je na ovaj način izvršena povreda njegove časti i ugleda, a što je jedina alternativa.

Međutim, s obzirom na to kakav je bio ishod Miroljubivih medicinskih malverzacija, koje su čak indirektno dovele i do smrti jednog lica, mislim da je jasno da je prilično obeshrabrujuće da će ovako nešto biti uspešno, a ne samo veliki trošak za nešto što može da se sa ovakvim stanjem pravosuđa u kojem smo samo otegne do besvesti. A da gospodin Miroljub Petrović ima dobre političke veze i uživa zaštićen položaj pod okriljem aktuelnog režima nisam ni pominjao.

Goran Šarić uskoro i na RTS-u, pozvan kao teolog i istoričar da razgovara o deci u vreme tranzicije i pitanju emigracije.

Balkan: Deca tranzicije
Veoma raznolika grupa sa vrlo jednolikom dilemom mladih rođenih tokom tranzicije sa celog Balkana – otići ili ostati.

Sa autorom Miodragom Ćertićem su: novinarka Gordana Andrić, glumica Zana Marjanović, reditelj Emir Kapetanović, TV voditelj Lav Grigorije Pajkić, teolog i istoričar Goran Šarić, informatičar Aleks Nestorov, student Teodora Nestorova i istoričari umetnosti Višnja Kisić i Goran Tomka.

Repriza, 16. jun u 07:00 i 15:00

https://www.rts.rs/page/tv/sr/story/255/rts-3/3981856/balkan-deca-tranzicije.html

Svetlo.png

Već smo ranije imali temu o Goranu Šariću, ali kada je ona bila otvorena radilo se o potpunom anonimu koji je na YouTube nešto komentarisao, pa je ubrzo bila spojena sa opštom temom posvećenom novoromantičarima. Danas je u ogromnoj meri, posle svih predavanja i gostovanja, porasla Šarićeva popularnost, ali i interes zajednice Foruma Krstarice da se otvori zasebna tema gde će se moći prodiskutovati o svim stavovima ovog mladog Riječanina.

zZK880L.jpg

*
(april 2018)
Па, ок лик, први пут чујем за њега

Misliš na ono kad si tvrdio da Šarić laže da je pozvan na RTS? :kafa:

Ti misliš da je korektno reći da kad te neko pozove da kažeš nešto za gradski radio Beograda, iliti konkretnije Radio Beograd 2, možeš reći zvali su me na RTS? :lol: Pa manipulativni kontekst je tu više nego jasan. :lol:

No, takođe, sve to otkriva manipulativnu stranu Šarićeve prirode. S jedne strane, on objašnjava da njega nema gotovo nigde u mejnstrim medijima Srbije i nabraja kako ga nema na RTS, Sputnjik, itd...međutim, nedugo potom je bio i na Sputnjiku, a kada treba sebi da cenu diže, govori o tome kako su ga na RTS (taj na kojem ga nema) zvali. :lol:

Ti misliš da je korektno reći da kad te neko pozove da kažeš nešto za gradski radio Beograda, iliti konkretnije Radio Beograd 2, možeš reći zvali su me na RTS? :lol: Pa manipulativni kontekst je tu više nego jasan. :lol:

No, takođe, sve to otkriva manipulativnu stranu Šarićeve prirode. S jedne strane, on objašnjava da njega nema gotovo nigde u mejnstrim medijima Srbije i nabraja kako ga nema na RTS, Sputnjik, itd...međutim, nedugo potom je bio i na Sputnjiku, a kada treba sebi da cenu diže, govori o tome kako su ga na RTS (taj na kojem ga nema) zvali. :lol:
On nije lagao, a ti jesi. Tu priča završava za mene.

Evo, sad opet, praviš se da se to nije desilo.

A to što ti ne znaš šta označava "R" u "RTS" ne znači da je Šarić lagao.

Moram priznati da nisam znao tj. imao na umu da je gostovao na radiju dok sam to kucao, ali hajde da se ne bavimo spinovanjem i govorimo o suštini.

Čas ga niko nikada nije zvao na RTS i to je dokaz da nema podršku mejnstrim medija, čas su ga zvali. :roll: I to u Kontrapunkt Biljane Đorović... :lol:

A ti ne znam zašto se javljaš na ovoj temi, posle onako skandalozno bezobraznog ponašanja, a koje izgleda misliš da smo svi zaboravili...

Sve je ovde napisano; svi mogu da vide šta se dogodilo. Šta misliš zašto si i moderaciju toliko otuđio od sebe nego svojim ponašanjem tada.

Naravno da ne mogu da vide sve jer je nejveći deo tvoje bruke i moje argumentacije obrisan.

A sada se vraćaš na to - iako sto puta izgovorena laž ne može postati istina - jer si ponovo pukao u epizodi Šarić na RTS-u. Da zakamufliraš brojem postova i količinom relativizujećeg teksta.

Očigledno te i dalje ta tema svrbi, pa bi još da elaboriraš, da dometneš koju... Za mene je tema Ćirilica pre Ćirila je završena.

Ćao! :bye:

Naravno da ne mogu da vide sve jer je nejveći deo tvoje bruke i moje argumentacije obrisan.

Jedino što je obrisano jeste tvoje spamovanje.

A sada se vraćaš na to - iako sto puta izgovorena laž ne može postati istina - jer si ponovo pukao u epizodi Šarić na RTS-u. Da zakamufliraš brojem postova i količinom relativizujećeg teksta.

Rekao sam sve oko toga; ništa ne izbegavam. Nisam uopšte imao na umu na to da je bio na jednoj opskurnoj emisiji. Nekada, znaš, čovek i greši, umesto da samo laže. Posebno kada se radi o manipulacijama. Čas kuka što ga ne zovu na RTS, a čas se hvali, odakle sam tako i shvatio.

Posle milionitog puta, ko da ti poveruje u ovo?

Back