Goran Šarić

Jedino što se iz toga i iz tvojih objava može izvući da je Republika Hrvatska bolesno društvo (ako si u pravu).
o čemu ti pričaš?
Pa vi ste onom Albancu kojem je neki rođak pokazao neki znak orla danima opsjedali pekaru,kao neki nacisti u kristalnoj noći.Da ne spominjem sad vaš tisak Informer,Kurir ilsl., pa one jutarnje emisiji sa Šarapom i Marićem,pa i ovaj mejnstrim forum,odi na forum.hr pa uoči razliku.Pa onda one silne emisje na youtubeu kojom širite mržnju.Ti si prijatelju za pregled,gubiš se...

Jedino što se iz toga i iz tvojih objava može izvući da Republika Hrvatska ima nenormalno društvo (ako si ti stvarno u pravu) i da je izuzeto neobično da deluje da ti to čak i podržavaš.
u svakoj europskoj zemlji,pa i Srbiji,policija,tužiteljstvo tako postupaju.Isto i sudski postupak tako ide.Daj čovječe možeš li niže?

o čemu ti pričaš?
Pa vi ste onom Albancu kojem je neki rođak pokazao neki znak orla danima opsjedali pekaru,kao neki nacisti u kristalnoj noći.Da ne spominjem sad vaš tisak Informer,Kurir ilsl., pa one jutarnje emisiji sa Šarapom i Marićem,pa i ovaj mejnstrim forum,odi na forum.hr pa uoči razliku.Pa onda one silne emisje na youtubeu kojom širite mržnju.Ti si prijatelju zreo za pregled,ne samo zbog ove diskusije,gubiš se...to sam primjetio na drugim topic-ima.

Ne razumem o čemu pričaš. Niko nije krivičnu prijavu podneo protiv Đona Moraja; nije bio uhapšen, nije priveden ni za šta.

U Srbiji i Crnoj Gori sasvim je normalno da se govori o drugačijim viđenjima; o mračnim stranama iz prošlosti. O Balkanskim ratovima, o tome da li je 1945. godina bila herojsko oslobođenje ili stravično krvoproliće; možeš sve učesnike ratova 1990-ih godin zvati zločincima. To se zove sloboda govora i heterogenost mišljenja; ti na to odgovaraš da su tamo neki desničari i blago rečeno budale okupljale se ispred tamo neke pekare i što je čoveku preko društvenih mreža (dakle, taktikom kukavica) bilo prećeno. Pa u SAD-u je sasvim zakonito spaliti američku zastavu i okačiti to na internet...

Jedino o čemu ti pišeš ovde jeste da pokušavaš Hrvatsku predstaviti kao nekakvu talibansku zemljicu koja ne pripada zapadnoj civilizaciji niti deli njene (pozitivne) vrednosti i principe modernog evropskog društva. Ili, još gore, želiš da on to i bude. :roll:

Ne znam zašto se ne preseliš u npr. Avganistan; verovatno bi se tamo osećao prirodnije i zadovoljnije.

Ne razumem o čemu pričaš. Niko nije krivičnu prijavu podneo protiv Đona Moraja; nije bio uhapšen, nije priveden ni za šta.

U Srbiji i Crnoj Gori sasvim je normalno da se govori o drugačijim viđenjima; o mračnim stranama iz prošlosti. O Balkanskim ratovima, o tome da li je 1945. godina bila herojsko oslobođenje ili stravično krvoproliće; možeš sve učesnike ratova 1990-ih godin zvati zločincima. To se zove sloboda govora i heterogenost mišljenja; ti na to odgovaraš da su tamo neki desničari i blago rečeno budale okupljale se ispred tamo neke pekare i što je čoveku preko društvenih mreža (dakle, taktikom kukavica) bilo prećeno. Pa u SAD-u je sasvim zakonito spaliti američku zastavu i okačiti to na internet...

Jedino o čemu ti pišeš ovde jeste da pokušavaš Hrvatsku predstaviti kao nekakvu talibansku zemljicu koja ne pripada zapadnoj civilizaciji niti deli njene (pozitivne) vrednosti i principe modernog evropskog društva. Ili, još gore, želiš da on to i bude. :roll:

Ne znam zašto se ne preseliš u npr. Avganistan; verovatno bi se tamo osećao prirodnije i zadovoljno.
Ne znam ko je Đon Moraj.
A šta kod nas nije normalno razgovarat? pa pogledaj naše povjesničare, najdesniji je Ivo Goldstein. Pa kod nas ako nosiš ustašku kapu ideš u zatvor.O čemu pričamo?Jel o Informeru,Kuriru,Šarapi i Mariću,Bokanu....pogubio sam se:lol:
Ajd bok!

Ne znam ko je Đon Moraj.
A šta kod nas nije normalno razgovarat? pa pogledaj naše povjesničare, najdesniji je Ivo Goldstein. Pa kod nas ako nosiš ustašku kapu ideš u zatvor.O čemu pričamo?Jel o Informeru,Kuriru,Šarapi i Mariću,Bokanu....pogubio sam se:lol:
Ajd bok!

Ako pričaš o nekom slučaju, informiši se barem o najosnovnijim stvrima. To je vlasnik (lapsus; Mon Đuraj) pekare u Borči oko kojeg su neke tamo budaletine napravile glupost i od čega posle naravno nije bilo ništa.

Pokušavaš da kažeš da to što su se neki napaljeni klinci okupili ispred pekare i neko nekome preko Facebook-a pretio isto znači što i podnošenje krivilne prijave tužilaštvu, pokretanje procesa i presuda za otkucanu reč na FaceBook-u. Što još, zapravo, nazivaš pravdom, tako da pretpostavljam da bi ti osudio i vlasnika pekare? :roll: Dakle, pričaš o zakonima i institucionalnom progonu, a ne o tamo nekom bezveznom incidentu.

Ako pričaš o nekom slučaju, informiši se barem o najosnovnijim stvrima. To je vlasnik (lapsus; Mon Đuraj) pekare u Borči oko kojeg su neke tamo budaletine napravile glupost i od čega posle naravno nije bilo ništa.

Pokušavaš da kažeš da to što su se neki napaljeni klinci okupili ispred pekare i neko nekome preko Facebook-a pretio isto znači što i podnošenje krivilne prijave tužilaštvu, pokretanje procesa i presuda za otkucanu reč na FaceBook-u. Što još, zapravo, nazivaš pravdom, tako da pretpostavljam da bi ti osudio i vlasnika pekare? :roll: Dakle, pričaš o zakonima i institucionalnom progonu, a ne o tamo nekom bezveznom incidentu.
Ne kazneno odgovarati,samo prekršajno.A samo luđak bi vrijeđao te žrtve..ups..Mislav Horvat je vređao junake Vukovara.

aha na to si mislio.Pa u ovim našim zemljama da jel smo svi u tim stvarima,nismo ih rasčistili(ja jesam).Za Jasenovac,Srebrenicu,ŽVukovar, ja kao ljevičar( ne liberal) sam za,ali samo prekršaj,po džepu.

Unosiš previše politiku na ovaj potforum, koji se trudimo da bude koliko-toliko je moguće čist od politike.

Da rezimiramo; moje je viđenje da je Hrvatska jedna apsolutno nenormalna država ako planira procesuirat ili ne pružiti adekvatnu zaštitu od individualnog šikaniranja ili bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti kojeg god Srbina koji izjavi javno da je Oluja bila za njega zločin; posebno ukoliko ima članove familije koje su bile žrtve u toj operaciji.

Što se tiče Gorana Šarića, ako se podigne bilo kakva krivična prijava protiv njega za ovakve izjave, a za koje bi se kao što pominjah moralo dokazati koliko ja znam pre svega sa teritorije Republike Hrvatske, Hrvati ne bi radili ništa sem pravili, kao žrtvu, spomenik Šariću. Tj. činili bi od njega sveca, mučenika. A to je nešto što bi mu, ukoliko mu ne bi pravilo problem članovima familije i nekim perspektivama da se po Hrvatskoj nastavi baviti, već potraži definitivno azil u Srbiji, samo imponovalo i među Srbima diglo na i preglednosti i popularnosti. Tako da pitanje je kako ti uopšte to rezonuješ i nisi li možda pobrkao Krstaricu sa Forum HR.

Unosiš previše politiku na ovaj potforum, koji se trudimo da bude koliko-toliko je moguće čist od politike.

Da rezimiramo; moje je viđenje da je Hrvatska jedna apsolutno nenormalna država ako planira procesuirat ili ne pružiti adekvatnu zaštitu od individualnog šikaniranja ili bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti kojeg god Srbina koji izjavi javno da je Oluja bila za njega zločin; posebno ukoliko ima članove familije koje su bile žrtve u toj operaciji.

Što se tiče Gorana Šarića, ako se podigne bilo kakva krivična prijava protiv njega za ovakve izjave, a za koje bi se kao što pominjah moralo dokazati koliko ja znam pre svega sa teritorije Republike Hrvatske, Hrvati ne bi radili ništa sem pravili, kao žrtvu, spomenik Šariću. Tj. činili bi od njega sveca, mučenika. A to je nešto što bi mu, ukoliko mu ne bi pravilo problem članovima familije i nekim perspektivama da se po Hrvatskoj nastavi baviti, već potraži definitivno azil u Srbiji, samo imponovalo i među Srbima diglo na i preglednosti i popularnosti. Tako da pitanje je kako ti uopšte to rezonuješ i nisi li možda pobrkao Krstaricu sa Forum HR.
Ma ništa od toga, pa nije RH Borča,da zbog prekrštenih ruku neko bude kažnjen i trpi poniženja.Vidit ćeš Baćanoviću neće ništa biti, kao ni Mislavu zbog pljuvanja po Vukovaru.

Samo ću dodati nakratko; politički entiteti koje koriste sisteme prinude sile, odnosno zajednice koje to odobravaju, radi navodne zaštite dostojanstva i integriteta države — ili bilo kojeg populističkog razloga, prikrivenog iza lažnog domoljublja — to čine kao izraz slabosti i na taj način manifestuju da ideje koje pokušavaju da šire kroz politiku nametanja monolitnosti tj. jednoumlja nisu ukorenjene u statanovništvu, odnosno da ih pokušavaju nametnuti na silu. Što će reći da na nekom nivou na taj način i indiretno priznaju da je tu reč o propagandi, odnosno da tu ima laži koje se pokušavaju provući kroz i nešto istina i poluistina pod pretnjom sankcije.

Takve zajednice ujedno i ponižavaju sopstvene građane, jerbo je poruka koju šalju ta da oni (elita koja drži poluge moći) upravlja nacijom primitivaca.

Kako je to bio Đuraj kažnjen? Šta mu je bila kazna tačno i ko mu joj je odredio?
pa ono šta mu radili danima ispred pekare je gora kazna, od bilo koje kazne što bi sud dao max. izgrednicima, a to je novčana kazna...a šta Albanac ima od toga?Kod nas bi policija,ustvari to je nemoguće da se desi kod nas, ali mup bi rasterao izgrednike i strpao ih u pritvor.Evo primjer,kod nas ona djeca što se tuku u srednjim školama završe u pritvoru na 1 mjesec, ako tuku "slabije" vršnjake , ovo je čak za mene pravnika, ljevičara smiješno.

Tkđ.Imaš na net-u, Hrvatska ima najmanju stopu kriminala u EU,a to znači u svijetu...
Molim te obori ovu moju zadnju rečenicu.Mislim u svijetu ,allooo

pa ono šta mu radili danima ispred pekare je gora kazna, od bilo koje kazne što bi sud dao izgrednicima, a to je novčana kazna...a šta Albanac ima od toga.Kod nas bi policija,ustvari to je nemoguće da se desi kod nas, ali mup bi rasterao izgrednike i strpao ih u pritvor.ževo primjer,kod nas ona djeca što se tuku u srednjim školama završe u pritvoru na 1 mjesec, ako tuku "slabije" vršnjake , ovo je čak za mene pravnika, ljevičara smiješno.Imaš na net-u, Hrvatska ima najmanju stopu kriminala u EU,a to znači u svijetu...
Molim te obori ovu moju zadnju rečenicu.Mislim u svijetu ,allooo

Svašta. Pa po najnovijim izveštajima Freedom House-a Hrvatska danas zaostaje za Srbijom po pitanju odnosa prema nacionalnim i verskim manjinama; i ne samo to, no situacija u Hrvatskoj generalno prema izveštaju zabrinjava tj. ide silaznom putanjom. :roll: I sad ti izvlači iz konteksta stope kriminala i slično (što i da je tačno i nije, potpuno je irelevantno), u diskusiji u kojoj se govori o nacionalnim pitanjima.

Svašta. Pa po najnovijim izveštajima Freedom House-a Hrvatska danas zaostaje za Srbima po pitanju odnosa prema nacionalnim i verskim manjinama; i ne samo to, no situacija u Hrvatskoj generalno prema izveštaju zabrinjava tj. ide silaznom putanjom. :roll: Sad ti izvlači stope kriminala i slično (što i da je tačno i nije, potpuno je irelevantno), u temi u kojoj govorimi o nacionalnim pitanjima.
veliš Feedom House,šta je to?!?
Eto svake godine koliko Srba dođe na Jadran?I koliko se incidenata dogodi.Recimo ove godine samo jedan.Što nam ruši prosjek obično budu 2 do 3.Obično bude,ono "ubi Srbina " napisano na autu, neki istetovirani Delija dobije čušku i neko vređanje bračnog para na plaži..Toliko o tome.
Pa stopa kriminala je indikator.Jer ako ja recimo napadnem Pupavca, kao onaj što ga je gađao kriškom limuna, to je kod nas kazneno dijelo iz mržnje.

veliš Feedom House,šta je to?!?
Eto svake godine koliko Srba dođe na Jadran?I koliko se incidenata dogodi.Recimo ove godine samo jedan.Što nam ruši prosjek obično budu 2 do 3.Obično bude,ono "ubi Srbina " napisano na autu, neki istetovirani Delija dobije čušku i neko vređanje.Toliko o tome.
Pa stopa kriminala je indikator.Jer ako ja recimo napadnem Pupavca, kao onaj što ga je gađao kriškom limuna, to je kod nas kazneno dijelo iz mržnje.

Stopa kriminala apsolutno nikakav indikator nije. Dve države mogu imati identičnu stopu kriminala, ali kriminal drugačije prirode. Dakle ako mi ti tvrdiš da se stopa kriminala odnosi isključivo na diskriminaciju po nacionalnoj ili verskoj osnovi, a što sam prilično siguran da nije tačno, onda bi ispao u pravu.

Što se tiče FH, to je ovo:

https://freedomhouse.org/country/croatia/freedom-world/2020
https://freedomhouse.org/country/serbia/freedom-world/2020

U sažetku diskriminacija Srba, Roma i seksualnih manjina ističe se kao glavni problem u Hrvatskoj. I kaže se da je krajnja desnica koja širi diskriminatorske vrednosti u porastu.

Potom, pitanje gde je Srbija dobila maksimalnu ocenu; 4/4. Ovo je sve što piše (D2), vrlo kratko i jasno:

Serbi1.JPG

A evo šta kaže izveštaj američke istraživačke agencije za Hrvatsku na ovom pitanju, dajući joj nižu ocenu od Srbije (3/4):

brba.JPG

Back