Goran Šarić

Znači, CMIIAW, tekst u kojem se vidi da je diplomirao (i koji si ti postavio pre godinu dana) nema veze sa Veljkovićevim uslovom za debatu, a video iz istog doba u kojem se vidi diploma (a koji sam ja našao ukucavši u Google mag. theol. Goran Šarić) ima veze sa Veljkovićevim uslovom za debatu, to li je?

Pa da. Treba da pokaže sam dokument, ako se dobro sećam poziva na duel.

За оне који се сећају, у неким својим емисијама сам говорио о јеретичким учењима г. Шарића, где се исмева са девојаштвом Пресвете Богородице, самим тим исмевајући се са догматом Православне Цркве да је Богородица Приснодјева (увек девојка, пре рођења Христа, у рођењу и после рођења Христа). Господин Шарић је онда направио две емисије на некој приватној телевизији где се наводно извинУо (његове речи) православним верницима (што по мом мишљењу не само да се није извинио већ је кренуо даље да се петља у кучине), али је искористио време да мене назове сарадником усташа (!), јер сам се усудио да укажем на његове заблуде којима учи и онако слуђени народ разним будалаштима и глупостима.
Да би разумели сву опасност слушања ових прелешћених људи када говоре о вери (а и о свим другим питањима нашег народа којима се они баве). потребно је најпре познавати основе Православне вере. У супротном ће и ово, као и многе друге бљувотине прогутати и још му слепо веровати. Искрено ме чуди то што познајем неке људе из Цркве који оваквим ликовима "бланко" верују. Чиме их је то купио?

На овом видеу г. Горан Шарић се, уз добрану количину испијеног пива, на највулгарнији начин исмева Пресветој Богородици, учења о њеном приснодјевству, тј. да је пре рађања Дјева, у рађању Дјева и да после рађања Христа остаје Дјева. Такође, Оце III Васељенског Сабора буквално назива кукавицама, јер су МОРАЛИ да донесу учење да је она Богородица (Θεοτόκος), а њу ни мање ни више упоређује са "богињом Дијаном"... Духа Светог назива "женским принципом" итд... О вулгарностима и простоти са којима говори о сâмом рађању Спаситеља света нећу ни да причам, јер је и недолично да на то и помислим.

Нажалост, међу неким "православним" Србима (намерно стављам под знаке навода, јер нико не може да буде православан а да се исмева Богородици, јер то је исмевање сâмоме Христу који је од Ње рођен) ће бити оних који ће некако успети да одбране овог прелесника. У једној "васкршњој" емисији ме је г. Шарић назвао сарадником усташа зато што сам људима скренуо пажњу на његова погрешна учења у вери. Тиме шаље поруку свим свештеницима да му се не мешају о његово расрбљавање и расправослављење нашег народа. Но, то му је, што се мене тиче, фатална грешка. Не помажу му ни све претње које шаље преко својих другара, простаклук. То од њега и њему сличних очекујем. Оно што не очекујем јесте извињење (не оно лажно када се наводно извинио у једној од емисија "кршћанима", а заправо себе правдао) најпре православним хришћанима чију веру вређа, Српској Православној Цркви чијег свештеника назива сарадником усташа, а онда и мојим пријатељима које је повредио свим тим речима. Свако има право на покајање, па и "кукавичје јаје" подметнуто нашем народу.

https://fb.watch/he7CWQKhAC/

Platine, bolonjska reforma je mnogo tu izmenila stvari. Svako ko završi taj program sa 120 ESPB je magistar.

https://www.kbf.unizg.hr/studiji/diplomski-studij-teolosko-religijskih-znanosti/
Тачно, али ако гледаш на пола слике.
Да би неко уписао мастер мора прво да има основне студије завршене - мора да има барем 180 поена (моје 3-годишње студије су завршене са 184).
На то се дода још 120 за мастера (укупно 300)
На све то још 120 за др степен - мора да сеима барем 420 поена.

Мени још увек смета то што на линку јасно стоји "Diplomski sveučilišni studij." Магистар је постдипломско студирање.

Са оне раније поменуте слике се види само исто име и презиме са овим кловном. Не може се бити сигуран да не постоје двојица са том особином.
Али добро... нека је то тако, мада немамо пола информација.

И шта онда неки тамо Хрват мастер католичких наука тражи по историји, генетици и митологији српског народа? Не разумем.
Да ли је за то квалификован? Ни случајно.
Хоће ли можда и да мења плочице у купатилу? :roll:

Пробајте само да имате свој јутуб канал, и да се лепо опремите. А камоли још путовања, боравак овде итд.... Мислите ли да је то све бесплатно?

Poslednja izmena:
Platine, bolonjska reforma je mnogo tu izmenila stvari. Svako ko završi taj program sa 120 ESPB je magistar.

https://www.kbf.unizg.hr/studiji/diplomski-studij-teolosko-religijskih-znanosti/

Bravo, svaka ti čast. I koji je zaključak?
Постоји у Хрватској барем један Горан Шарић који је стекао такву диплому. Да ли је то једини власник тог имена и презимена тамо... Не бих рекао.
Тема рада, ментор итд - и даље немамо појма.

Као што сам већ поменуо - хрватски католички свештеник... који овде сеје маглу и изиграва стручњака за и свашта. Шиша овце, кратко речено.

Тачно, али ако гледаш на пола слике.
Да би неко уписао мастер мора прво да има основне студије завршене - мора да има барем 180 поена (моје 3-годишње студије су завршене са 184).
На то се дода још 120 за мастера (укупно 300)
На све то још 120 за др степен - мора да сеима барем 420 поена.

Мени још увек смета то што на линку јасно стоји "Diplomski sveučilišni studij." Магистар је постдипломско студирање.

Са оне раније поменуте слике се види само исто име и презиме са овим кловном. Не може се бити сигуран да не постоје двојица са том особином.
Али добро... нека је то тако, мада немамо пола информација.

И шта онда неки тамо Хрват мастер католичких наука тражи по историји, генетици и митологији српског народа? Не разумем.

Пробајте само да имате свој јутуб канал, и да се лепо опремите. А камоли још путовања, боравак овде итд.... Мислите ли да је то све бесплатно?

Ja ti kažem da je po programu to izjednačeno, kao što vidiš. Piše ti na linku, magistar teologije.

Da li nije fer, drugo je pitanje.

Ja ti kažem da je po programu to izjednačeno, kao što vidiš. Piše ti na linku, magistar teologije.

Da li nije fer, drugo je pitanje.
Како год... Нека буде 17 пута др-мр-пр... Не занима ме.

Чекам да ми неко објасни како је неко такав овде "искочио" као стручњак за српску историју и генетику?
Притом, оно мало што сам чуо да говори о генетици не садржи квалитет. Гађа се са целим хаплорупама... Једну хвали, другу назива геноцидном... :roll:

Постоји у Хрватској барем један Горан Шарић који је стекао такву диплому. Да ли је то једини власник тог имена и презимена тамо... Не бих рекао.
Тема рада, ментор итд - и даље немамо појма.

Као што сам већ поменуо - хрватски католички свештеник... који овде сеје маглу и изиграва стручњака за и свашта. Шиша овце, кратко речено.

Pošto se moglo primetiti da Šarić prati Krstaricu (štaviše, veliki broj informacija za svoja predavanja upravo je i sakupio ovde) možda će pročitati ovu tvoju objavu i reagovati na nju, tj. reći koja mu je bila magistarska teza, itd.

Ne mora da bude diplomirani istoricar da bi se bavio istorijom. Mora da bi predavao. Mozda mora da bi bio negdje u nekom politickom institutu. Ali da bi se bavio istorijom ne mora da bude diplomiran.

Ne mora da bude diplomirani istoricar da bi se bavio istorijom. Mora da bi predavao. Mozda mora da bi bio negdje u nekom politickom institutu. Ali da bi se bavio istorijom ne mora da bude diplomiran.

Zavisi šta ti podrazumevaš pod baviti. I o medicini ti možeš da pišeš na forumu, u kafani ili za neki YouTube kanal; ne treba ti diploma da pričaš o tome. Niti ona pravnog fakulteta ili nekog tehničkog za slične stvari.

Samo što niko bavljenjem ne podrazumeva te stvari.

Zavisi šta ti podrazumevaš pod baviti. I o medicini ti možeš da pišeš na forumu, u kafani ili za neki YouTube kanal; ne treba ti diploma da pričaš o tome. Niti ona pravnog fakulteta ili nekog tehničkog za slične stvari.

Ajde, ne izmišljaj sad po potrebi. I sam si ovde napisao nekoliko odličnih istoričara koji nisu diplomirali istoriju.

Glavni je tu problem da se od zvanične struke ne dozvoljava da neko ruši ili čak dirne u vladajuću paradigmu. Na tako se nešto akreditovana družina istoričara ne usuđuje jer mogu da budu nogirani što je nedavno demonstrirano na primeru arheologa Đorđa Jankovića. Dakle, sistem kao u mafiji, ili politici gde im prvo stave putera na glavu, pa ih tako uhvate i trajno drže za jajca. Dok god kliže niz vladajuću paradigmu, ne treba mu ni prva grupa jaslica, kamoli fakultet.

Mommsen je bio pravnik, pa je jedan od najvecih istoricara. Nije tako u drustvenim naukama. Praksa je vaznija. Tih primjera ima gomila. Specijalno u drustvenim poljima.

Ajde, ne izmišljaj sad po potrebi. I sam si ovde napisao nekoliko odličnih istoričara koji nisu diplomirali istoriju.

Glavni je tu problem da se od zvanične struke ne dozvoljava da neko ruši ili čak dirne u vladajuću paradigmu. Na tako se nešto akreditovana družina istoričara ne usuđuje jer mogu da budu nogirani što je nedavno demonstrirano na primeru arheologa Đorđa Jankovića. Dakle, sistem kao u mafiji, ili politici gde im prvo stave putera na glavu, pa ih tako uhvate i trajno drže za jajca. Dok god kliže niz vladajuću paradigmu, ne treba mu ni prva grupa jaslica, kamoli fakultet.
Najčešće se zvanični istoričari odluče na korak zadiranja u paradigmu po penzionisanju, kada osete egzistencijalnu sigurnost, ali ih tada ostatak zajednice zvanične istorije lako (da ne kažem - rutinski) proglašava izlapelim, dementnim, poludelim i tako čuva podmladak od "lošeg uticaja". Eto, tako su i Nadu Klaić proglasili da je poludela pred kraj života.

Mommsen je bio pravnik, pa je jedan od najvecih istoricara. Nije tako u drustvenim naukama. Praksa je vaznija. Tih primjera ima gomila. Specijalno u drustvenim poljima.
Zna on to. Kao što mnogiput zna da smo mi u pravu, ali po potrebi selektivno vadi primere koji njegovoj postavci idu u prilog, a sve ostalo neopravdano zanemaruje.

Ako se opet ne praviš da nisi razumeo, Scott Isle je upotrebio termin baviti. Goran Šarić se ne bavi istorijom, niti se njom nikada nije bavio; da li će se baviti u budućnosti, videćemo.

A to što su pojedini ljudi, takvog obrazovanja koje je blisko ili se u jednoj meri preklapa sa istorijskim temama, pa zato rade po institutima, objavljuju naučna dela sa recenzijom, i bivaju citirani od strane istoričara i kolokvijalno ih ljudi nazivaju istoričarima, kao što je slučaj sa Duškom Lopandićem, na šta verujem da misliš da sam pominjao, to je neka sasvim druga tema.

Vrlo je jasno da to tebi tako deluje; napisao si ovo iznad u citatu nebrojeno mnogo puta. Ali to važi u sličnoj meri i za apsolutno sve druge sektore; nikakav specifikum u slučaju istoričara nije.

Đorđa Jankovića je nogirala akreditovana družina arheologa, a ne istoričara.

No, tvoj je problem što ti, po sopstvenom priznanju, kažeš da je bitno ko kaže, a ne šta kaže. Tebe uopšte ne interesuje šta je to tačno Đorđe Janković tvrdio, već samo da koristiš njegov slučaj da dokazuješ ovu poentu. Ne interesuje te šta se to tvrdi, tačno, i na osnovu čega. A drugo, da postoji takva monolitnost, ne bi mnogi ljudi bili tu gde jesu i danas, niti bi i sam Janković dospeo do te pozicije. I da se ne ponavljamo više...govorili smo o ovome već puno puta, i o Jacanoviću i Damjanoviću i Joviću i mnogim drugima još. Da iole ima neke istine u tome, postojao bi neki sistematski progon i održavanje te monolitnosti. Štaviše, sasvim je suprotno od toga; ovde vlada divlji zapad.

Hvala što si priznao da i tebi tako deluje kad je istorija u pitanju.

Ti se stalno nešto iščuđavaš, iako ne postoje apsolutno nikakvi razlozi za to, kao da nešto prvi put ili neobično čuješ... :roll:

Ti imaš mnogo veći problem kada tu opšteprihvaćenu i opštepoznatu mudrost dovodiš u pitanje. Mislim, baš blamantno.

Naravno da dovodim u pitanje, kad je doslovno jedna od najglupljih stvari koja se može čuti među poslovicama. Posebno zato što, ako govorimo o naučnim principima, bukvalno od ljudi pravi idiote, doslovno.

Ti se stalno nešto iščuđavaš, iako ne postoje apsolutno nikakvi razlozi za to, kao da nešto prvi put ili neobično čuješ... :roll:
Svi se išćuđavaju, a ne ja, zbog toga što si rečenicu počeo osporavanjem, a na kraju se zeznuo i priznao:

Vrlo je jasno da to tebi tako deluje; napisao si ovo iznad u citatu nebrojeno mnogo puta. Ali to važi u sličnoj meri i za apsolutno sve druge sektore; nikakav specifikum u slučaju istoričara nije.

... da istoričare unište ako dirnu u vladajuću paradigmu.

Могу и ја да се бавим свим и свачим... Али ја не бих био комотан да тврдим све и свашта.

Али, у ово ружно таблоидно време ми имамо "мајсторе за све и свашта" који увесељавају публику шареним изјавама.

Могу и ја да се бавим свим и свачим... Али ја не бих био комотан да тврдим све и свашта.

Али, у ово ружно таблоидно време ми имамо "мајсторе за све и свашта" који увесељавају публику шареним изјавама.

Netacno. Ti ako se bavis necim, stices praksu, znas sta radis. Cak i u medicini, bez skole. A posebno u istoriji gdje istine manjka, i pristup je politicki. Oni su politicki radnici na univerzitetima i institutima.

Netacno. Ti ako se bavis necim, stices praksu, znas sta radis. Cak i u medicini, bez skole. A posebno u istoriji gdje istine manjka, i pristup je politicki. Oni su politicki radnici na univerzitetima i institutima.
Главна тежина моје примедбе није на само бављењу нечим... Свако од нас се бави и стварима за које није школован, него по пракси зна.

Проблем је када се неко јавља, прича о целом опсегу тема а сва та прича је шарена магла. Пролази код оних који би хтели да нешто буде тачно, а они сами уопште не знају нити о томе размишљају.
А маса је полуписмених код нас.

Ништа не може да ме увери да хрватски католички "магистар" мисли и хоће нама Србима само добро. То се не дешава.
Ако ће привреда да сарађује, то је у реду. Али је недопустиво да нас један кловн вуче за нос.

Проблем је када се неко јавља, прича о целом опсегу тема а сва та прича је шарена магла. Пролази код оних који би хтели да нешто буде тачно, а они сами уопште не знају нити о томе размишљају.
А маса је полуписмених код нас.

Slazem se, ali dokaz, istina, je u argumentu, a ne u autoritetu.

Back