golo tijelo

• Začetnik teme Začetnik teme m_bmd
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

m_bmd

Početnik
Poruka
21
mozda je naslov teme malo glup ali mene zanima vase misljenje na temu golotinje. zanima me sramite li se presvuci u svlacionici, u prostorji pred nekim, kuci pred nekim iz porodice. neki dan sam cuo jednu raspravu na tu temu. kao toj porodici je normalno da se kupaju i da ne zakljuavaju vrata kupaonice i ako im udje neko od djece njima to nije problem. ili otici od kupaonice do sobe gol i tamo se obuci. iznenadilo me je da je u tom drustvu bilo jos ljudi kojima je to normalno. meni recimo nije, mozda sam staromodan ali ja se nikad nisam presvukao ni pred kim niti bih. jednostavno mi je to glupo. clanovi moje porodice su me vidjeli samo u donjem vesu i ja tako svoje roditelje. ali gole nikad niko nije vidio ( barem ne od puberteta pa nadalje). drugo je pred curom ili zenom . ne mogu zamisliti da se neko preslavici pred mamom, tatom, sestrom , bratom i da to smatra normalnim..... osim u slucaju bolesti. sta vi mislite o tome?

trenirao basket, tuširao se i presvlačio pred xy očiju
bio u vojsci, isti slučaj
i evo me živ sam i dalje
ne želim da se eksponiram a ako će neko da viri to je njegov problem a ne moj.

Svakako gledam da se ne presvlačim pred očima svoje dece.
Za ostalo uglavnom nemam nekih velikih problema.. Kao što reče kolega, prošao sam vojsku i uopšte nemam problem da se presvlačim u prostoriji punoj muškaraca. Pa iako bi se tokm presvlačenja pojavila neka ženska osoba, ni to ne bi bio problem.
Pošto se bavim specifičnim hobijem, to se često desi da se moramo presvući na otvorenom, gde ne možeš potpuno da se zakloniš. No, uvek možeš da odeš malko u stranu, a ako nekoga baš zanima tvoja golotinja, onda neka izvoli. Ja bar ne buljim prema drugima, mada budem u pojedinim situacijama u iskušenju.

Porodicni nudizam mi je totalno besmislen. Ne vidim nijedan dobar razlog da se presvlacim pred kevom ili sestrom. Sto se tice muskih clanova porodice, drustva, svlacionice, nemam problem, ali to sve zavisi od situacije. Sigurno se necu presvlaciti pred nekim, ako mogu da odem u kupatilo ili neku drugu prostoriju. Vojska je jedno od mesta gde se to "pregrmi".
Opet, sa druge strane, nisam ni za to da moram da budem ogradjen zidinama da bih se presvukao. Imam neke ortake koji, cak i kada smo zajedno na letovanju, moraju da budu potpuno izlovani kako bi promenili neki komad garderobe ili da malu nuzdu obave u zakljucanoj kabini...
Znaci, nije mi fetish da nekog gledam, ili da me neko gleda, ali ni poseban razlog da krijem nesto sto svako drugi ima.

presvlačim se pred decom
al da oni žmure :mrgreen:
smatram da nemam čega da se stidim, ali to ne znači da šetam gola po stanu niti da pokazujem nešto niti sl
samo se diskretno presvučem
ne bi me bilo sramota da se presvlačim u svalčionici
ali da prođem hodnikom gola---da

vidim da ste vecina vas slobodniji u tom pogledu nego ja. ja sam najdalje pred clanovima prodoice bio u gacama. a to sto zlatna iris kaze kad prekinuti golotinju pred djecom, pa ako je dijete malo i ne zna pricati onda ok, ali vec malo vece dijete od 2-3-4 godine je najgori perodi kad ce djeca pred nekim izletjeti i reci da su vidjeli tog i tog golog. znam po mom malom rodjaku koji je vidjao tatu i brata gole pa dosao kod nas i rekao " ja sam vidio od brace pisu, a tata ima vecu pisu nego braco" hahahahah dok recimo dijete koje ima 10-12-14... godina i da vidi roditelje gole nece to nikome reci. ali vecina nas je takva da se pred clanovima porodice vise ustrucavamo nego pred strancima nekim. ali valjda nam je takvo drustvo.

e ovde je kriticno pitanje u kom uzrastu dece je potrebno pekinuti "golotinju" :lol:

pa mislim da tu nema pravila
kao i za malo stvari u životu
za sad su moji relativno mali, ipak zahtevaju da ne gledam kad se presvače (6 i 8 god)
pa tako i ja ...presvlačim se u njihovom prisustvu, ali pod uslovom da žmure ili okrenu leđa
al valjda negde kad napune oko 10 god

nekako opet sve zavisi od porodice do porodice, neki su otvoreniji neki ne, nesto bas razmisaljam, mozda je meni cudno kod nekoga nesto sto radi a tome je mozda cudno nesto sto ja radim. recimo nisam bio u vojsci i nisam trenirao sport u nekom klubu pa da sam morao da se pred nekim presvlacim a mozda se bas tad to "pregrmi" sto je rekao yagi. zapadnjicai recimo svabe i tako su puno otvoreniji po ovim pitanjima, kod njih je "golotinja" puno normalnija. razlika od kulture do kulture.

Iskljucivo pred suprugom.
Razumem ljude koji se ne stide, ali ja stvarno ne zelim, ne mogu, a nema ni potrebe da se presvlacim pred drugim ljudima.
Desilo mi se par puta da se drugarice presvlace preda mnom ili da kada odemo zajedno u toalet da popravimo sminku npr. neka od njih sedne na solju da mokri, medjutim, ja to smatram ne samo nepristojnim, vec i agresivnim ponasanjem. Zasto bi trebalo da trpim da mi neko namece svoju golotinju?

kod nas je pravilo da se kupatilo apsolutno nikada ne zakljucava
u slucaju da se neko oklizne u kadi ili nesto slicno, nema gubljenja vremena na razvaljivanje vrata...... ako ih je uopste moguce razvaliti :zddm6: ja ne bih mogla, a ni mama.... brat mozda

"upadanja" nema, ako su vrata zatvorena, pokuca se da se provjeri ima li koga unutra i, ako ima, da li je ok uci

ako se kupas, navuces zavjesu, zbog cega bi ti smetalo da neko prodje kroz kupatilo?
+ kada se baba kupa, neko od ukucana joj pomogne da opere ledja
tako da tu tek nema mjesta za "jaaaao, nago tijelo" :zblesav:

dobro to kad nekome treba pomoc pri kupanju ne brojim u ovo vezano sa temom, to sto stariji ljudi trebaju pomoc je sasvim normalno a isto tako i kad je neko bolestan, slomi nesto pa ne moze sam ili bilo koji drugi razlog zbog kojeg ne moze sam se okupati i presvuci, u tim slucajevima nema mjesta sramu.

hehe opet nek ne vidi neko iz familije, svi se vise ustrucavmo svojih nego tudjine. sto se tice nudisticke plaze to mi je glupo, a porodicno ici o tome da i ne pricam. zasto bi neko vani gdje ga svi mogu vidjeti isao se skinuti gol i kupati se, pa bas kupace gace toliko smetaju. jednom na plazi prije par godina bracni par srednjih godina se kupa, izlaze iz vode i dolaze do peskira a bili su smjesteni odmah pored mene. covjek skida mokre kupace i oblaci suhe kao da je sam na plazi, zena isto tako samo sto se sakrila preskirom. bas ima cudnih ljudi :D

Организован породични одлазак на нудистичку плажу је сасвим у реду све док се сви чланови породице слажу, значи, без приморавања и убеђивања.
Нудизам као такав није "срамотан" а о срамоти би требали да се запитају посматрачи.

Организован породични одлазак на нудистичку плажу је сасвим у реду све док се сви чланови породице слажу, значи, без приморавања и убеђивања.
Нудизам као такав није "срамотан" а о срамоти би требали да се запитају посматрачи.

Слажем се.
Нисам ишла на нудистичку плажу са својима, јер ми се не допада да сам гола на плажи, само зато. Али сам у топлесу била годинама, све док деца нису поодрасла, а пошто на плажама на којима смо били последњих година није било жена у топлесу, нисам своју децу хтела да излажем томе да је мама једина голосиса на плажи. :)

Back