gojaznost

• Začetnik teme Začetnik teme ted
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
apotekarka:
Mene mrzi da se dalje preganjam na ovu temu.
Ja ću i dalje nastaviti da se ne j*bem sa onim ko mi je odvratan, a kome je to politički nekorektno neka pati....

Hmm... Naravno da tako treba.
Ali, nesto mislim pa mi nije jasno... Da li to znaci da se j*bes sa svakim ko ti nije odvratan... nezavisno od onih koji pate usled politicke nekorektnosti? :wink:

iluzionista:
Dobro, ali sta s onima koji su dobili kile od nagomilanog stresa. Napr: Klinac u familiji u kojoj se matorci stalno svadjaju i niko ne obraca paznju na njega, nabaci 20kg... I tako to traje do njegove 19 godine.

Koji deo nije jasan? Niko nije ni prokomentarisao ovo, nego odmah su svi poceli sa onim starim pricama "ne paze, zapuste se, jedu ko svinje"... Znaci, u principu citate i komentarisete samo ono sto vama odgovara... Tuzno. :roll:

A, sto se tice teme. Zavisi sta smatrate debelim. Ponekad ljudi buckama zovu i devojke malo krupnije gradje ili devojke sa izrazenijim oblinama. A, mnoge stvari (tih 5 do 10 kg viska) se mogu zategnuti vezbanjem i pretvoriti u misice... Pravi problem je 20, 30 ili 40 kg viska...

I ovo kao da niko nije procitao... :roll:

Nije uvek u pitanju nebriga... Nisu sve samo izgovori. Pravi izgovori su oni koje ljudi nalaze da bi nekog mrzili ili nipodastavali... Ne postoji izgovor za diskriminaciju...

apotekarka:
Mene mrzi da se dalje preganjam na ovu temu.
Ja ću i dalje nastaviti da se ne j*bem sa onim ko mi je odvratan, a kome je to politički nekorektno neka pati....

Znaci svako ko je imalo buckast, tebi je odvratan. Dakle, sudeci prema tome tebi je odvratno 70% posto planete. :roll: Pitam se kako samo izdrzavas svaki dan u svoj toj odvratnosti...

dadap:
Ovde se samo govorilo o kontroli nagona ka hrani.

Zasto niko nije prokomentarisao moj primer sa momkom koji je bio psihicki zlostavljan? Kod njega nije postojao bilo kakav nagon za hranom... On je bezao od realnosti u ono sto mu je bilo najblize. Da je bio neko drustveniji, mozda bi po ceo dan visio na skolskim igralistima i pokusavao da sto vise izbegne da bude kuci. Ali, ako je u pitanju asocijalan tip, koji se tek doselio iz nekog drugog mesta i nema nikakvo drustvo u kraju? Pa, u sta on moze da pobegne... Moze da pocne da sece vene, da pokusa da se ubije strujom ili slicno... Moze da pobegne od kuce, ali sta posle... Jednostavno to nije bio njegov izbor, vec jedina opcija... E, sad znam jedan ovakav slucaj, zato to i pisem...

Kao sto vec rekoh, meni ne smetaju gojazne osobe... Niti ih diskriminisem... Samo mislim da je gojaznost u vise slucajeva zapustanje sopstvenog tela nego li produkt stresa, genetike ili bolesti. A ljudi odavno rekose: U zdravom telu - zdrav duh.

Ipak, sve se na kraju svodi ko je koliko 'debeo' u glavi... Fizicki izgled tesko da moze definisati osobu. Jedina stvar koja se ne moze promeniti je psiha, a za sve ostalo postoje brojni metodi izmene, ako nekome bas to smeta...

Incognito:
Kao sto vec rekoh, meni ne smetaju gojazne osobe... Niti ih diskriminisem... Samo mislim da je gojaznost u vise slucajeva zapustanje sopstvenog tela nego li produkt stresa, genetike ili bolesti. A ljudi odavno rekose: U zdravom telu - zdrav duh.

Ipak, sve se na kraju svodi ko je koliko 'debeo' u glavi... Fizicki izgled tesko da moze definisati osobu. Jedina stvar koja se ne moze promeniti je psiha, a za sve ostalo postoje brojni metodi izmene, ako nekome bas to smeta...

Napokon nesto s cim se slazem. :lol: Bravo Inco. ;)

Incognito:

Lepo receno...

rastamann:
Kad smo vec kod toga, kada cemo na roshtiljche i pivo?

Pa mogli bi ovih dana da to organizujemo ;)... Jedino me plasi cinjenica da je Stela rekla da ako zelimo da iskoristimo njenu vikendicu kao rostilj-place (kako je odavno bilo planirano cim dodje prolece), moracemo da je prvo sredimo i ocistimo... brrrr... zamisli, odes na rostilj, a sacekaju te metlom i krpom ;)

Pomislis da si otisao na ORA a ne na rostilj ;)

Incognito:
rastamann:

Pa mogli bi ovih dana da to organizujemo ;)... Jedino me plasi cinjenica da je Stela rekla da ako zelimo da iskoristimo njenu vikendicu kao rostilj-place (kako je odavno bilo planirano cim dodje prolece), moracemo da je prvo sredimo i ocistimo... brrrr... zamisli, odes na rostilj, a sacekaju te metlom i krpom ;)

Taman da potrosite malo kalorija pre klope...
Da posle ne budete debeli i ne nervirate ljude... :lol:

smeh:
Incognito:
rastamann:

Taman da potrosite malo kalorija pre klope...
Da posle ne budete debeli i ne nervirate ljude... :lol:

:lol:

vazno je samo jesti u nekoj normali bez prejedanja, pogotovo uvece. takodje je bitna fizic. aktivnost i ne samo radi izgleda vec prvenstveno radi zdravlja. onda se ubrzava metabolizam pa i ako nekada pojedemo vise to se ne "slaze". znam iz licnog iskustva, takodje vise zdravije hrane (salate, kuvano jelo, voce, povrce) a sto manje ili nikako brze, masne i nezdrave hrane. mislim da to nije tesko postici

Incognito:
rastamann:

jupiiiiiiiiiiiiiiii rostiljjjjjjjjjjjjjjjj :lol:
nemo slucajno da me zaboravite, mene i moj cenjeni stomacic. :lol: Mada ovaj deo oko ciscenja , hm, nisam bas odusevljena . :lol: ali, ako se mora, onda.. nije tesko.

tija:
jupiiiiiiiiiiiiiiii rostiljjjjjjjjjjjjjjjj :lol:
nemo slucajno da me zaboravite, mene i moj cenjeni stomacic. :lol: Mada ovaj deo oko ciscenja , hm, nisam bas odusevljena . :lol: ali, ako se mora, onda.. nije tesko.

ih, gde tebe da zaboravimo ;) ... Mada, ako ne bude rostilja, idemo na vecericu koju si davno obecala Japiju i meni :lol:

Nije vazno sredstvo i nacin - vazno je napuniti stomak! ;)

Kako karati debelu ribu (Od prevelikog broja nabora treba naci cupi)
Postoji vise nacina.
1. da je uvaljate u brasno i mesite sise dok ne ovlazi.
2.Golicate dok se ne upiski. Zatim idete uzvodno

Mada mi se kao strucnom sexologu mnogo svidja karati debeljucu. Stavis ga, i lupis sljagu po dupetu. Dok se talasanje ne smiri vec si svrsio.

ted:
u smislu ako me zaista voli volece i ovakvu kakva sam sada!kako vi gledate na to!
Napomena:Govorimo o osobama koje su nedavno ili tek treba da stupe u intenzivnije sexualne odnose

Tipicno zensko razmisljanje!

A onda kada shvati da joj je najbolje vreme proslo, onda bude daj sta das.

Imao sam ja jdenu devojku, i bila je OK ali malo, malo buckasta.

I vremenom je nabacil jos koju kilu, ajd sva sreca imala je velike sise pa sam nekako to podneo, ali na bilo koje ukazivanje diskretno na kilazu, i da bi mogla malo samo da se potrudi, ne trazim ni rezultate, nego samo trud, odgovor uvek bio "ako ti se ja ne svidjam nadju drugu"

I jednom sam i nasao....

jebbiga,a gde je ta granica izmedju normale i gojaznosti/preterane uhranjenosti,ja inace nikako ne gotivim danasnje takozvane kosturace/anoreksicne ribe,riba sa ravnim sisama i ravnim dupetom jednostavno nije riba zato bih pre zakacio neku guzato/sisatu pa makar i ona bila smatrana debelom,a sto se tice gojaznih ljudi jednostavno ne podnosim stav ljudi koji se pomire sa svojim izgledom i prebacuju krivicu na neke trece okolnosti,gojaznost nastaje nagomilavanjem ne iskoriscenih karbohidrata tj. nedovoljnom fizickom aktivnoscu,znaci debeli ljudi su debeli zato sto su lenji da pomere dupeta i da kad tad svrate do teretane,pa se tese raznim glupostima kao u fazonu vazna je unutrasnja lepota i slicna sranja....

Zanimljiva tema ... E pa ovako ... ja sam nekad bila mrsava .. i kao sto rece ted mnogi su se okretali za mnom ... ali hormoni su svoje uradili zajedno sa stresom tako da sam se ugojila nekih 30 kg za 2 meseca za vreme bombardovanja... nisam od onih osoba koje prihvataju cinjenicu da sam debela i bas me briga ko me se svidjam dvidjaju mu se takva kakva jesam ... ne... borim se sa tim problem vec evo 7 godina ... ponekad imam uspehe i to velike ali se opet nekako jedan deo kilograma vrati ...Zao mi je sto ljudi misle da su gojani ljudi takvi sto mnogo jedu ... i svi kad te vide prvo kazu ala ti jedessss... a pri tom nepomislja da je mozda ta osoba imala neki problem sa zdravljem pa je takva ... i zao mi je sto su gojazni ljudi izlozeni raznoraznim pdsmejavanjima ...eto mozda sam malo fulila temu ali sam ovo morala da kazem ...

Zavisi kako shvatate debljinu i kako ste vaspitavani u odnosu na fizicki izgled. Znam momka koji ima bukvalno visece zenske sise i sete sasvim pristojno izgledajucu devojku. Sve je stvar kucnog vaspitanja. Ako je nekome sipano u glavu da je sramota da pridje curi ako ne izgleda ko apolon ili mikelandjelov david taj nikad nece prici, cak i kad bude tako izgledao stalno ce da sebi trazi mane. Imate ljude koji se kompleksiraju zbog 4-5 kg viska i padaju u ocajanje imate one koji imaju visece sise (muskarci) i koji setaju suprer ribe.

Gojaznost ima veze i sa stresom,negativnim dogadjajima koji su nas pogodili..........i sve se to nekako manifestuje povecanim unosom hrane.Vazno je znati rasporediti obroke,i znati u kojoj mjeri uzeti neki obrok,naravno jesti kasno i nije bas pozeljno ako se ima problema sa kg.Ima osoba koje mogu mnogo jesti a ne prima im se!!! Meni je i gojaznost i pretjerana mrsavost-jedna vrsta bolesti!Naravno da mi izgled nije presudan,ipak ima tu nesto vise!!!!Ali brinuti se o svom tijelu-to treba da postane navika koja kasnije prelazi u zadovoljstvo!!!! :)

Back