Gnezdo...

• Začetnik teme Začetnik teme Neva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:sad2:jao al je sve prenatrpano jedino ova poslednja

:)...Stvar afiniteta i percepcije - poslednja fotografija je amaterska, snimljena iz specificnog ugla (cilj je bio prikaz podnih svetlarnika), te stoga deluje drugacije, ali mu detalji ne nedostaju...;)...Moje misljenje je da nijedna fotografija ne prikazuje natrpan, jos manje prenatrpan enterijer, vec se radi, u velikom broju slucajeva, o eklektickom stilu uredjenja prostora (eclectic/cross currents) i o detaljima koji zapravo i jesu ono sto daje atmosferu i licni pecat osobe koja u njemu zivi, cineci ga domom i izdvajajuci ga autenticnoscu od svih ostalih, mozda identicnog uredjenja kada su boje zidova, podova ili krupni komadi namestaja u pitanju...

...Logicno je da se nekome ciji je izbor moderni minimalizam ovakva resenja nece dopasti...Za minimalisticki pristup uredjenju, nekome ko ima siguran ukus i osecaj za kvalitet, inspiracija ili sugestije uglavnom nisu potrebne...

...Ukoliko se obrati paznja na fotografije, nije tesko primetiti da je u vecini slucajeva namestaj veoma jednostavnih linija i kolorita, te da su upravo detalji ono sto prostor stilski definise...U suprotnom, cesto imamo impersonalne, salonske/kataloske prostore koji deluju bezlicno i nedovrseno...

...Minimalisticki pristup uredjenju, koji svakako ima svoje prednosti i estetski izraz koji se fantasticno uklapa u odredjene zivotne stilove (mladi, karijeri okrenuti ljudi i parovi), ali uglavnom nema intimnu atmosferu ili autenticnost - dobro izgleda neretko samo na fotografijama i u prodajnim salonima, na ciji ambijent zapravo najvise i asocira...

Poslednja izmena:
Divno,divno...
Ja nisam za minimalizam,to mi nekako sve deluje sterilno. Najvise volim eklektican stil,koji sam i primetila na ovim fotografijama. Obozavam to,samo za to mi treba malo veci budzet.
Hvala puno ugbr:D

Divno,divno...
Ja nisam za minimalizam,to mi nekako sve deluje sterilno. Najvise volim eklektican stil,koji sam i primetila na ovim fotografijama. Obozavam to,samo za to mi treba malo veci budzet.
Hvala puno ugbr:D

...Nema na cemu...:)...Iz opisa dosadasnjeg izgleda sobe, kada su koloristicka shema i koriscenje aksesoara iz orijentalnih prodavnica (Indian Shop, ukoliko se ne varam) u pitanju, stekla sam utisak da bi ti odgovarali zivopisni, eklekticni enterijeri koji se zasnivaju na slobodnom kombinovanju razlicitih stilova, starog i novog, antikviteta, narodne radinosti i flea market ponude...Sustina je u pracenju vlastitog senzibiliteta i afiniteta, osecaja za stil, nijanse i detalje, spajanju nespojivog u estetski harmonicne celine, autenticnoj atmosferi i prici koju kreira licnost osobe koja u takvom prostoru zivi, a koju enterijer, idealno, reflektuje...

...Upravo okolnost da nema pravila ovaj stil cini izuzetno finansijski fleksibilnim - presudni su masta, inspiracija i unutrasnji osecaj...Veste ruke mogu da vrate sjaj zaboravljeni komadima na tavanu, u podrumu, bakinoj kuci...Neretko se pronadju fantasticne, cak veoma vredne stvari na mestima gde ih najmanje ocekujemo - buvljaci, starinarnice, zalagaonice, aukcije (znam da ih tamo nema, nazalost)...Narodna radinost dostupna na ulicnim tezgama ili etno bazarima...Zaboravljeni zanati - kujundzije (divne bakarne tanjire ili cinije, na primer, mogu izraditi po porudzbini) ili korpari (neverovatne lampe se mogu isplesti od pruca), grncarija koja se moze naci na pijacama (meni najdraza lampa nastala je od predivnog krcaga od pecene i rukom bojene terakote)...Indian Shop-ovi i slicne tematske prodavnice su prave riznice zanimljivih detalja, metrazne robe, pa i ozbiljnih komada namestaja od puniog drveta, ukoliko se zeli etno tematika, kao primarna ili u akcentima, detaljima (videla sam fantasticne komode, na primer, rusticnog hindu stila, po prihvatljivim cenama na vise mesta u Beogradu - dovoljan je jedan takav komad da akcentuje citavu porstoriju)...Upravo detalji cine razliku i imaju najvazniju ulogu u opremanju zivotnog prostora, a mogu se pronaci izuzetni komadi i resenja koja zaista ne zahtevaju veliki budzet...

...Slike ne moraju biti orginali - 'Fabris' galerija i radionca uramljuje po zelji i u razlicitim formatima serigrafije/poster reprodukcije razlicitih umetnika i pravaca...Porodicne fotografje se mogu uramiti, kako u stonoj, tako i u zidnoj velicini, deciji crtezi, stare mape, komadi tkanine ispod stakla...Nema granica...:)

...Novac je najmudrije uloziti u tkzv. krupne investicije kada je uredjenje enterijera u pitanju - kvalitetan namestaj, pre svega...Zavesa i jastuce (detalji/aksesoar) mogu biti izuzetno efektni, a ne moraju biti skupi - nekvalitetna sofa je, naprotiv, lose ulozen novac...

...Kada je koloristicka shema u pitanju, preporuka je da upravo krupni, noseci komadi namestaja (sofe, trosedi, ugaone garniture) i velike povrsine (zidovi, podovi) budu u neutralnim tonovima koji se lako kombinuju, dok se enterijeru dodaje boja, zivost, atmosfera i stilska forma aksesoarom, detaljima koji se mogu lako i bez vecih izdataka cesce menjati ukoliko se za promenom kolorita ili stila oseti potreba u buducnosti...Srecno!...:)

...Dva linka sa namestajem i aksesoarom u indijskom stilu:

http://www.indijskakuca.com/namestaj.html

http://www.011info.com/view_details.php?fid=13472&sid=134

Poslednja izmena:
ES_Rattan1.jpg

...ovo su fotografije moje kuce iz maste...enterijer je iz filma Something's gotta give reziserke Nensi Majers...kada sam pogledala film najsnazniju emociju je proizvela kuca na plazi...ne mogu da verujem da neko na svetu uziva u ovakvoj lepoti...napravljena je po mom kalupu...

picture-35.png

somethings-gotta-give1.jpg

06.jpg

Sad cu odgovoriti i na pitanja:mrgreen:

1.Da li pratite modne trendove i kad je uredjenje vaseg stana u pitanju?
Pokusavam, zavisi sta kupujem i gdje stavljam, koliko je to sto je moderno i funkcionalno i lako za odrzavati ..itd.

2.Da li kombinujete boju jastucica i zavesa?
Imam zavjese samo u dnevnoj sobi:eek: jastucici su kupljeni uz boju zidova

3.Kako slazete dekorativne predmete?
Kako muz kaze:rotf:, bavi se covjek dizajnom i uredjenjem kuca, njega placju za usluge ja imam za free:heart: Doduse i nemam puno po kuci dekorativnih sitnica pa nije bilo tesko odluciti gdje i sto staviti...ne volim kad je dzidzavo i natrpano:cool:

4.Kakve su vam boje zidovi?
Kad bi napisala pomislili bi da zivim u kartonskoj kutiji iz koje su maloprije izasla djeca sa vodenim bojama;)
Preskacem:p

5.Da li uredjujete stan po modnim casopisima ili svojom mastom?
Mastom i znanjem MM.

6.Jednostavno, koliko vam je bitna moda u stanu/kuci?
U principu ne bacam stvari koje mi se svidjaju jer su jucer izasle iz mode, ali sam ladno bacila nov novcati bjeli stednjak da bi kupila stainless steel.
Generalno ne kupujem stvari kako bi bila moderna ali kad kupujem gledam sto kupujem , pod tim podrazumjevam i trend;)

Poslednja izmena:
Mogu ti reci spaaas:worth:
Moja nije ovako moderna ali sluzi svrsi, dvi masine za pranje, jedna susilica, police i prostor za slaganje vesa :klap: i meni dosta, mada bih volila da je malo veca:cool:
Nikad dovoljno veliko:roll:

Mogu ti reci spaaas:worth:
Moja nije ovako moderna ali sluzi svrsi, dvi masine za pranje, jedna susilica, police i prostor za slaganje vesa :klap: i meni dosta, mada bih volila da je malo veca:cool:
Nikad dovoljno veliko:roll:

Moja pok. baka je imala prostoriju jako slicnu ovoj. I uvek je govorila da je jako korisna ali tada nisam bas razmisljala o tome... :)

Back