Gnezdo...

• Začetnik teme Začetnik teme Neva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ova alal je okrutna,oce da vidi kako sam propala kao molerka pa me podseca da nisam stavila cvetice
dakle evo sta je ispalo sa sundjerom :( smrc ja sam to prekrecila i za sada odustajem
okrecem se ostatku kuhinje

Koliko se trudite da izbegavate ili da smanjite garderobere, ormane, cipelarnike i sl. ?....Ili ima onih koji ne smatraju da zauzimaju previse prostora....Slazem se da se bez njih ne moze, ali ....

ja volim minimalizam u opremanju stana i kombinaciju metala i stakla ali je ceo stan opremljen u drvo.
mislim lepo mi to da vidim al poznajuci sebe nikad necu to uspeti da izvedem u praksi.
soba mi je ranije bila anemicno zuta,onda sam rekla da ocu da se farba u narandzasto i sad je drecava.i cela soba mi je inace blago psihodelicna sa gomilom stvari koje su konstantno van mesta i koje ne znam gde da smestim...prijaju mi sve te boje a krs i sve te stvarcice oslikavaju moj haos u glavi...kad god pokusam da spremim ne znam sta da radim :neutral:
imam neki matori krevet koji je stariji od mene,hteli moji da mi kupe novi al ga ja nisam dala jer je to najudobniji krevet na kojem sam ikada spavala...
a volela bih metal i staklo i puno prostora :( al eto zatrpana sam knjigama,detaljima i glupostima i sve brlozim ko hrcak.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6167716&postcount=128

he,ova djurina me setila na onug hunderwasera (ako sam lepo napisala) i njegovu kucu u becu...u tom je fazonu skroz ,mnogo je dobra i luda :)

Da , samo sto je kod njega bio u pitanju mozaik, dok je ovde samo prekreceno u plavo...a akcenat dat na te fantasticne oluke, koji ne samo sto su funkcionalni, jer skupljaju kisnicu, vec su i lepi :)

Koliko se trudite da izbegavate ili da smanjite garderobere, ormane, cipelarnike i sl. ?....Ili ima onih koji ne smatraju da zauzimaju previse prostora....Slazem se da se bez njih ne moze, ali ....

MRZIM ORMANE!
I godinama zivim bez njih, a sad sam nasla stan sa posebnom prostorijom za garderobu&cipele. Stigla sam u raj :)

Muž i ja se uglavnom slažemo oko enterijera, a ono u čemu se možda ne bismo složili ili njemu ili meni nije dovoljno važno, pa prepustimo izbor drugome.
Slažemo se u minimalizmu i modernim materijalima. Ne volimo šarenilo, mislim da će nam sve biti u crno beloj varijanti sa crvenim detaljima. Aluminijum, staklo i sl.
Ja ne volim mnogo ni etno, ni te indijske stilove gde je sve narandžasto sa nekim polu-osvetljenjima i gooomilom detalja. Ne volim klasične slike na zidovima - suncokrete, pejzaže i mrtve prirode. Imam tri strava varijante za zidove, ne znam za koju ćemo se na kraju odlučiti (kad dođe vreme, uh ko će dočekati).
Spavaća soba da stane samo veliki krevet i ugradni plakari i po mali noćni stočić. I da nema ni mesta više usobi. Dobro, i ogledalo na plafonu :lol:

Kuhinja takođe ne velika prostorno ali sa velikom radnom pločom da mogu da mesim a da mi brašno ne pada na pod :lol: Obavezno pult sa barskim stolicama da može neko da mi pravi društvo.
Dnevna soba veeeliiika, da stočić ne bude na sredini sobe. Ako me razumete, znate kako sto stoji u sredini između fotelja i troseda, e da ta sredina ne bude sredina sobe, nego da ima još dva puta toliko praznog prostora da deca imaju mesta da se igraju. I ne bih trosede i fotelje nego neku strogu (ravnu, definisanu) ugaonu garnituru, jednu starinsku stolicu za ljuljanje, onu drvenu i jedan crveni lazy bag. Baš namerno tako različito.

Mužu je želja da nam dnevna soba bude u staklu skroz prema dvorištu, ali iskreno se nadam da ću uspeti da ga odgovorim od toga, mislim da bih čim se upale svetla imala fobiju da neko viri :|

Al' sam se bacila u maštu. Šmrc, šmrc:(... Biće sve to jadnog dana tako nadam se.

Joooj, još ću malo :oops:
Veliko kupatilo sa podnim grejanjem. I volela bih nekako i tuš kadu i običnu kadu :rolleyes: pa kako kad budem raspoložena :cool:

Dečije sobe. :D
U bojama, sa onim dečijim bordurama, ima PRELEPIH:)
Jedna soba samo za igru. Kad porastu, biće njihova dnevna soba. Da dovode društvo a ne smetamo međusobno jedni drugima, a i ne sede po krevetima na kojima spavaju i ne ulaze obuveni i tako. Znači, dok su mali - sve bezbedno, bez ivica, sa lazy begovima za sedenje i goooomiiiila igračaka.

Velika terasa, nadkrivena i dvorište sa bazenom, ljuljaškama i toboganima :)

Joooj, još ću malo :oops:
Veliko kupatilo sa podnim grejanjem. I volela bih nekako i tuš kadu i običnu kadu :rolleyes: pa kako kad budem raspoložena :cool:

Dečije sobe. :D
U bojama, sa onim dečijim bordurama, ima PRELEPIH:)
Jedna soba samo za igru. Kad porastu, biće njihova dnevna soba. Da dovode društvo a ne smetamo međusobno jedni drugima, a i ne sede po krevetima na kojima spavaju i ne ulaze obuveni i tako. Znači, dok su mali - sve bezbedno, bez ivica, sa lazy begovima za sedenje i goooomiiiila igračaka.

Velika terasa, nadkrivena i dvorište sa bazenom, ljuljaškama i toboganima :)

Pa to nije "gnezdo", to je Dinastija :-|
Samo sam ocekivala da negde procitam " Blejk"...:mrgreen:

Uh, ja nemam tih aspiracija.
Ono sto bih zelela...i sto mi je najvaznije, to je jedna velika prostorija za rad, posto radim kuci i prostor mi je neophodan, visoki plafoni obavezno, ne podnosim niske tavanice...i pod obavezno veliko dvoriste sa puno zelenila ( divlje rastinje ) i dva tri velika drveta...To bi bila moja oaza. Nista mi drugo nije potrebno.

Pa nije tako, baš vredno radimo; i to je sve u nekom dugoročnom planu. Mislim, kuća je u kratkoročnom planu, ali dok je dovedemo do savršensva (našeg), verovatno će potrajati.
Važno je imati cilj i viziju ;) I ići ka tome

Zamisljam. U tome ne vidim nista lose. Treba dete nauciti da voli i nauci da zivi sa prirodom i u skladu sa njom.
p.s. nisam sama...dete nemam, ali se nece nista promeniti ako ga budem imala jednog dana

Back