GLUVU DEVOJKU OTPUSTILI IZ BANKE!

Ovo je brate , burleska.......kao, shatro, strane firme su nehumane, a domace su humane u pi^zdu mate^rinu........ae, nemoj da zaebavash..

Sve je to isti qraz , drugo pakovanje.......pitaj Miskoviceve robove kako im je , kod srBskog domachina

U pravu si mnogi su ovde shvatili kapitalizam na pogresan nacin. U smislu radnici su robovi i treba im hebati mater , iskoriscavati maksimalno i sutnuti kad im je volja SRAMOTA.

Не знам на основу чега си извела тај закључак ? Можда сматраш да правосудни систем у Србији одлично функционише ? Покренути приватну тужбу против стране банке пред домаћим судом представљало би Донкихотовску борбу,не треба бити нарочито паметан да би то схватио.

Da, smatram da dobro funkcioniše, i sama organizacija sudova je vrlo dobro reformisana.
Do mile volje mogu da se tuže, ulažu žalbe, jer im je to sve omogućeno.
Pa kakvu drugu tužbu da pokrene? Pred Evropskim sudom za ljudska prava? Ahahah... :)
Pokrenuti tužbu protiv banke pred domaćim sudom je isto kao i pokrenuti spor protiv bilo kojeg drugog fizičkog lica. Ne znam samo po čemu bi se to razlikovalo.

Utorak, 25. Januar, 2011.| Autor: S. Živković
Gluvu Bojanu Pavlović godinu dana šikanirali i na kraju otpustili iz banke zato što "nije sposobna za posao"

Diskriminisana, omalovažavana, ponižavana i na kraju - otpuštena!
Bojana Pavlović je kao beba od godinu dana obolela od meningitisa. Posle toga, ogluvela je. Potpuno. Ipak, borila se i završila školu u koju idu potpuno zdrava deca. Završila je i fakultet! Završava master studije! Čita sa usana i govori.

Krajem 2009. počela je da radi u Folksbanci. Godinu dana kasnije ostala je bez posla.

Kako kaže, „poslodavci su se prema njoj ponašali neprofesionalno, što je izazvalo psihičke probleme i gubitak samopouzdanja“.

- Svima u banci, u kojoj sam počela da radim krajem 2009, bilo je poznato da mogu da obavljam sve poslove koji ne zahtevaju komunikaciju telefonom, već putem SMS i elektronske pošte. To i piše u proceni moje radne sposobnosti - kaže Bojana.

- Nije prošlo mnogo od mog zaposlenja kad su počele da se javljaju prve nesuglasice. Nije mi dodeljen mentor - koga, inače, dobija svaki novozaposleni.

Uvidela sam da neke kolege nerazgovetno pričaju pa ne mogu da ih razumem: ja čitamUkazala sam mom pretpostavljenom na problem u komunikaciji i zatražila da mi pismeno dostavljaju zadatke, na šta su mi oni odgovorili da nemaju vremena za to - priča Bojana. sa usana i u tome sam se usavršila.

- Usmeno mi saopšte da uradim nešto dok ja gledam na drugu stranu. Naravno da ja to ne registrujem, a šefovi me kasnije prekorevaju da nisam ispunila zadatak koji su mi poverili. Kolege su mi često napominjale da je problem to što sam u komunikaciji zatvorena i kako ja moram da se prilagodim njima, a ne oni meni, ali je prava istina to da su me isključivali iz posla, kao i iz svih ostalih aktivnosti. Iz kog razloga, zaista ne znam - kaže Bojana i nastavlja:

- Krajem prošle godine usmeno su mi saopštili da treba da potražim drugi posao. Razlozi su bili prilično nemušti: „nema mesta u budžetu“ i „trudnica se vraća s porodiljskog“. Međutim, u rešenju o otkazu koje sam dobila krajem godine piše da nisam sposobna za posao koji obavljam.
Какав олош...све те стране банке треба протерати!

Banka nije ustanova koja resava zdravstvene i socijalne problema.

Normalno da su je otpustili.

Sta ce gluv u banci?

Neka se zaposli kao ... pilot

Па неће ни Србија вечно да буде рај за банке основана на Кајманским острвима и Кипру које нуде грађанима Србије најскупље кредите на свету уз право да самостално повећавају камату како и колико им се прохте.

Da, smatram da dobro funkcioniše, i sama organizacija sudova je vrlo dobro reformisana.
Pa kakvu drugu tužbu da pokrene? Pred Evropskim sudom za ljudska prava? Ahahah... :)
Pokrenuti tužbu protiv banke pred domaćim sudom je isto kao i pokrenuti spor protiv bilo kojeg drugog fizičkog lica. Ne znam samo po čemu bi se to razlikovalo.

Једно је теорија друго је судска пракса.

Utorak, 25. Januar, 2011.| Autor: S. Živković
Gluvu Bojanu Pavlović godinu dana šikanirali i na kraju otpustili iz banke zato što "nije sposobna za posao"

Diskriminisana, omalovažavana, ponižavana i na kraju - otpuštena!
Bojana Pavlović je kao beba od godinu dana obolela od meningitisa. Posle toga, ogluvela je. Potpuno. Ipak, borila se i završila školu u koju idu potpuno zdrava deca. Završila je i fakultet! Završava master studije! Čita sa usana i govori.

Krajem 2009. počela je da radi u Folksbanci. Godinu dana kasnije ostala je bez posla.

Kako kaže, „poslodavci su se prema njoj ponašali neprofesionalno, što je izazvalo psihičke probleme i gubitak samopouzdanja“.

- Svima u banci, u kojoj sam počela da radim krajem 2009, bilo je poznato da mogu da obavljam sve poslove koji ne zahtevaju komunikaciju telefonom, već putem SMS i elektronske pošte. To i piše u proceni moje radne sposobnosti - kaže Bojana.

- Nije prošlo mnogo od mog zaposlenja kad su počele da se javljaju prve nesuglasice. Nije mi dodeljen mentor - koga, inače, dobija svaki novozaposleni.

Uvidela sam da neke kolege nerazgovetno pričaju pa ne mogu da ih razumem: ja čitamUkazala sam mom pretpostavljenom na problem u komunikaciji i zatražila da mi pismeno dostavljaju zadatke, na šta su mi oni odgovorili da nemaju vremena za to - priča Bojana. sa usana i u tome sam se usavršila.

- Usmeno mi saopšte da uradim nešto dok ja gledam na drugu stranu. Naravno da ja to ne registrujem, a šefovi me kasnije prekorevaju da nisam ispunila zadatak koji su mi poverili. Kolege su mi često napominjale da je problem to što sam u komunikaciji zatvorena i kako ja moram da se prilagodim njima, a ne oni meni, ali je prava istina to da su me isključivali iz posla, kao i iz svih ostalih aktivnosti. Iz kog razloga, zaista ne znam - kaže Bojana i nastavlja:

- Krajem prošle godine usmeno su mi saopštili da treba da potražim drugi posao. Razlozi su bili prilično nemušti: „nema mesta u budžetu“ i „trudnica se vraća s porodiljskog“. Međutim, u rešenju o otkazu koje sam dobila krajem godine piše da nisam sposobna za posao koji obavljam.

брука. та фолксбанка, чије је то? по имену неке швабе, ал не мора да значи

Па неће ни Србија вечно да буде рај за банке основана на Кајманским острвима и Кипру које нуде грађанима Србије најскупље кредите на свету уз право да самостално повећавају камату како и колико им се прохте.

Daaj boze da se i to desi . Mad za sad mrka kapa . Tu su Dinkic i Boza da to sprece . Zato i jesu obavezan uslov za svaku vladu, i bilo koji saastav.

Колико је судство независно и како перфекто функционише види се из пресуда које доноси.Покушај убиства полицајца кажњава се са 10 година затвора,док се убиство младића на сред улице од стране полицајца на дужности кажњава са 7 година.Изврстан пример независног судства.Свакако да је поступак покретања тужбе против банке идентичан покретању тужбе против физичког лица али процес се тиме не завршава већ је тек почео.Нисам ја рекао да се не може покренути тужба већ да се не може добити спор.Колико су банке осионе у свом пословном понашању види се из тога што су недавно велики број својих потраживања по кредитним линијама без знања клијента продале агенцијама за наплату потраживања,народски речено-утеривању дугова,па радници агенције која је откупила дуговања покрећу судски спор против дужника и прете пленидбом имовине.

Такве особе треба изоловати, а не да буду на терету државе и друштва. Тачно је да такве особе нису криве што су такве, али ни друштво није дужно да их трпи.

Требају да добијају социјална примања, али не требају да сметају нормалном друштву.

Sta ce gluv u banci?

Dve strane istog gov...ups, medalje.

Sta ce gluv u banci?

А како ће да одржава комуникацију са контролом лета ?
Банка је установа која је дужна да поштује Устав и законе ове државе а ова држава је донела низ закона који директно иду на руку банкама а првенствено се односе на волонтирање.Тако да је држава банкама омогућила малте не бесплатну радну снагу пошто трошкови волонтирања иду на терет државе а не послодавца.Било би коректно а и крајње хумано да се банка придржава и закона који јој не одговара.И уопште не видим шта је нормално у томе што је банка отпустила радника који има иста права као сваки други грађанин ове земље ?

U pravu si mnogi su ovde shvatili kapitalizam na pogresan nacin. U smislu radnici su robovi i treba im hebati mater , iskoriscavati maksimalno i sutnuti kad im je volja SRAMOTA.

Трагедија је да су нас они који су обећавали демократију,просперитет,поштовање људских права... довели у положај кулучара.Нисмо далеко од тога да се положај грађана ове државе сведе на ниво какав је био непосредно пред избијање буне на дахије.Политичко уређење Србије могло би се окарактерисати као олигархокапитализам у којем је закон писан да би га се придржавали обични грађани а не власници капитала.

Sta ce gluv u banci?

:lol:

Sve, sve, ali kao pilot... :lol: ... cenish tu joj nece smetati shto je gluva?

Morace od kontrole leta dozvolu za uzlet da trazi sms-om... :mrgreen:

Тачно тако. Таквим особама није место у банци.

Ne, nije tachno tako, i to shto si rekao je chist fashizam i nema smisla to.

Takvim osobama je mesto svuda gde i svima ostalima i najjadnije neshto je diskriminisati osobe sa invaliditetom!

Ja da sam neki baja u drzavi vratio bih damu na posao a banku kaznio vrlo oshtro za ovakvo odvratno, nehumano ponashanje.

Sta dalje da pricamo kad oni i trudnice sikaniraju i otpustaju.

A ta Volksbanka poznata je kao jedna od najizrabljivackijih, ma sve su iste.

Па када се не плаше да ће сносити законске санкције.
Да је држава јака и да им закуца на врата инспекција рада и ако утврди неку неправилност и суд санкционише такву неправилност, не би се они тако бахато понашали.

Poslednja izmena:
Па када се не плаше да ће сносити законске санкције.
Да је држава јака и да им закуца на врата инспекција рада и ако утврди неку неправилност и суд санкционише такву неправилност, не би се они тако бахато понашали.

Ne bi, ali i te inspekcije su isto ..., podmitljive su i namerno ne rade svoj posao zbog mita.

Такве особе треба изоловати, а не да буду на терету државе и друштва. Тачно је да такве особе нису криве што су такве, али ни друштво није дужно да их трпи.

Требају да добијају социјална примања, али не требају да сметају нормалном друштву.

Ovo naci đubre još nije banovano?

Banka je ustanova koja treba biti integrisana u mrezu uspeshnog drushtva koja izmedju ostalog sluzi za reshavanje socijalnih, zdravstvenih i drugih problema.

Alo, svuda u svetu se izuzetno ceni humanitarni rad i vlasnicima banaka i ostali preduzetnicima je u cilju da pomognu osobama sa posebnim potrebama a ne da ih shikaniraju!

Stoka seljachka.

Овакве ствари се дешавају већ годинама. Нису отпуштања, ни шиканирања нека новост.

Али начин живота је толико поремећен да су све то само последице. Да је систем и начин живота на здравим темељима , не би овде банке пословале, нити би жене радиле такве змијске послове.
Боље јој је да оде из тог змијарника.

A de bi držao pare, u slamarici? Ili bi i pare ukinuo? A što žena ne bi trebalo da radi u banci?

Back