GLUVU DEVOJKU OTPUSTILI IZ BANKE!

filozofe,u kapitalizmu su osobe sa invaliditetom izuzetno zasticene.
Prvo i osnovno pri razgovoru sa poslodavcem ,poslodavac je upoznat sa invaliditetmo onoga ko konkurise za radno mesto.Sparm invaliditeta dobija i odgovarajuce radno mesto.
Devojka se iskolovala pored hendikepa,i konkurisala za radno mesto.Ona ima znanje da obavlja posao za koji je konkurisala,jedino je bilo potrebno da se omoguce tehnicki uslovi sto je sitnica.
Poredeci nju i tebe ti si hendikepiran u odnosu na nju.Njen hendikep nije tu devojku omeo od toga da postane borac ,iskoluje se i izbori se za svoje mesto u drustvu.Ona nije socijalni slucaj pa da cmizdri nad nesrecnom sudbinom.
Za razliku od nje ti si osoba sa invaliditetom jer nisi u stanju da shvatis koliki je ona borac

Ma dodji da vidis Shimshire kako su hendikepirane osobe zasticene u Juznoj Americi, Indiji, Meksiku i SVIM siromasnim kapitalistickim zemljama kojima pripada i Srbija...

Dodji da vidis kao UMIRU LJUDI PO ULICI jer nemaju da plate lekarske preglede, a u drzavnim bolnicama nema ni ladne vode....

Mani se gledanja u Svajcarsku, nemacku ili Norvesku, njih Srbija NIKAD nece stici....

Gledaj Nikaragvu, Paragvaj, Urugvaj, Boliviju.....Srbija mnogo vise SLICI tim zemljama...

filozofe,u kapitalizmu su osobe sa invaliditetom izuzetno zasticene.
Prvo i osnovno pri razgovoru sa poslodavcem ,poslodavac je upoznat sa invaliditetmo onoga ko konkurise za radno mesto.Sparm invaliditeta dobija i odgovarajuce radno mesto.
Devojka se iskolovala pored hendikepa,i konkurisala za radno mesto.Ona ima znanje da obavlja posao za koji je konkurisala,jedino je bilo potrebno da se omoguce tehnicki uslovi sto je sitnica.
Poredeci nju i tebe ti si hendikepiran u odnosu na nju.Njen hendikep nije tu devojku omeo od toga da postane borac ,iskoluje se i izbori se za svoje mesto u drustvu.Ona nije socijalni slucaj pa da cmizdri nad nesrecnom sudbinom.
Za razliku od nje ti si osoba sa invaliditetom jer nisi u stanju da shvatis koliki je ona borac

Ma u kapitalizmu nije zasticen niko, gledaj ovo, svez primer:

January 24, 2011

Packers necktie gets car salesman fired

John Stone said that when he went to work Monday morning at Webb Chevrolet in Oak Lawn, he decided to wear a Green Bay Packers tie he's had for years to honor his late grandmother, a huge Packers fan.

Little did he know that the seemingly innocent gesture would cost him his job, Stone said. Stone said that when he showed up at work, general manager Jerry Roberts called him over to his office and then ordered him to take off the Packers tie or else he would be fired. Stone said he thought Roberts was joking and went back to work.

An hour later, Stone said, Roberts came to the showroom floor and again demanded he take off the tie. When he didn't, he was fired, Stone said.

"I didn't know you could get fired for wearing a tie," said Stone, 34, of Chicago's Roseland neighborhood. "I'm supposed to dress up. I'm a car salesman."

Stone's grandmother died recently and was buried on Jan. 21, two days before the NFC Championship game, he said. Asked by a WGN-TV reporter if he'd fired Stone for wearing a Packer's tie, Webb Chevrolet general manager Jerry Roberts said "Correct."

Roberts said the dealership had previously done promotions involving the Chicago Bears. "I don't feel that it was appropriate for him to go directly in contrast with an advertising campaign that we spent a lot of money on," Roberts told WGN reporter Judie Garcia.

But Stone said Roberts' reasons for firing him were never made clear to him, nor did he get a chance to explain the tie's emotional significance. Roberts told WGN-TV that he didn't know that Stone's grandmother was a Packers fan.

"I don't know why he did it, I really don't," Stone said. "That's hurtful. I thought I was a good salesman."

For now, Stone said he's finding a way to cope with the situation.

"I need to get my mind straight this evening, because I am unemployed right now," he said. "I have two children to support."

http://www.chicagobreakingsports.com/2011/01/packers-necktie-gets-car-salesman-fired.html

Ovo ti je kao da te neko otpusti jer nosis kravatu sa zvezdinim grbom a poslodavac je partizanovac, i u USA glavnoj kapitalistickoj zemlji nikom nista.

Колико је судство независно и како перфекто функционише види се из пресуда које доноси.Покушај убиства полицајца кажњава се са 10 година затвора,док се убиство младића на сред улице од стране полицајца на дужности кажњава са 7 година.Изврстан пример независног судства.Свакако да је поступак покретања тужбе против банке идентичан покретању тужбе против физичког лица али процес се тиме не завршава већ је тек почео.Нисам ја рекао да се не може покренути тужба већ да се не може добити спор.Колико су банке осионе у свом пословном понашању види се из тога што су недавно велики број својих потраживања по кредитним линијама без знања клијента продале агенцијама за наплату потраживања,народски речено-утеривању дугова,па радници агенције која је откупила дуговања покрећу судски спор против дужника и прете пленидбом имовине.

Dobro, sve to stoji. Svesni smo da je bilo x presuda u kojima nije dosuđeno onako kako bi trebalo, i onako kako bi bilo pravedno.
Pravosudni sistem jeste dobro urađen, to sam konstatovala, ali nije još uvek samostalan, čemu ide u prilog ovo što ti govoriš.
Ali isto tako, ovo su samo neki od slučajeva, ne mora da znači da je spor osuđen na propast već od starta. Tuđe iskustvo zna da pokoleba, ali ako se već žališ, izvoli učini nešto po tom pitanju, a ne da te cela moralna Srbija žali kako su te šikanirali.
Možda je i želela da skrene pažnju da se ovo ne treba ponavljati u budućnosti u istovetnim situacijama, ali ovoga će uvek biti, jer je to u psihi čoveka (retko ko može da bude imun na diskriminaciju u bilo pogledu), tako da... nek se mane pompe.

Pa nije zadovoljila....

Zasto mora da trpe nekoga ko ne zadovoljava?

Jos ce morati da zaposljavaju corave da rade na kompjuterima....

Blajbi ovo je klasican primer mobinga...ne mogu je otpustiti uz ovakvo objasnjenje buduci da ona nije gresila u poslu vec joj oni nisu omogucili da posao obavlja, znali su da joj moraju priloziti pismene zadatke kada su je zaposlili, na taj nacin nju stiti zakon pa ce devojka sasvim sigurno podici tuzbu oslanjajuci se na mobing i dobice ih na sudu ali sam proces ce verovatno trajati godinama, morace da placa advokate, takse, mora da ulozi novac a koji verovatno i nema, kolika je tu propustena dobit jer drugi posao tesko da ce brzo naci a svi znamo kakvo je nase sudstvo i kakvu ce korist na kraju imati?...ruzno receno ali nikakvu, ili makar nedovoljnu...

pikoli..imaš moje dopuštenje da ti moji postovi budu izvor informacija..znaš ono kad otvaraš temu mora da postoji link :D

Pa ja znam da si ti pravnik...a i da nisi, ja sam ekonomista i za toliko znam. Ostali nedoskolovani mogu samo da nagadjaju.

Pa nije diskriminisana na fiktivnoj, vec na realnoj bazi....

Ako je neko slep, ne moze da dobije vozacku dozvolu.

Da li je i to diskriminacija?

Ma zasto su je covece onda zaposljavali, prekini vise!!!!

Poslednja izmena:
Blajbi ovo je klasican primer mobinga...ne mogu je otpustiti uz ovakvo objasnjenje buduci da ona nije gresila u poslu vec joj oni nisu omogucili da posao obavlja, znali su da joj moraju priloziti pismene zadatke kada su je zaposlili, na taj nacin nju stiti zakon pa ce devojka sasvim sigurno podici tuzbu oslanjajuci se na mobing i dobice ih na sudu ali sam proces ce verovatno trajati godinama, morace da placa advokate, takse, mora da ulozi novac a koji verovatno i nema, kolika je tu propustena dobit jer drugi posao tesko da ce brzo naci a svi znamo kakvo je nase sudstvo i kakvu ce korist na kraju imati?...ruzno receno ali nikakvu, ili makar nedovoljnu...

Nece duso, gresis.......

Sa bankama ni Obama nije dobio sud....

Jednostavno mogu da kazu da ne mogu da je zaposle jer...ne cuje telefon kad zvoni...

Pa nije diskriminisana na fiktivnoj, vec na realnoj bazi....

Ako je neko slep, ne moze da dobije vozacku dozvolu.

Da li je i to diskriminacija?

slepa osoba ne može da dobije vozačku dozvolu
zato što mora da prođe lekarski pregled..poređenje nije na mestu
ova devojka je prošla lekarski, poslodavac je znao za njen invaliditet i zaposlio je..onda nastupa diskriminacija kako je to lepo navedeno, okretali su glavu kada su joj davali usmene naredbe da ne može da pročita sa usana, kolege su namerno nerazgovetno govorile, nisu joj se obraćali pismeno, što je recimo nonsens, jer u svakoj ozbiljnijoj firmi u Srbiji između zaposlenih se vrši korespodencija putem maila zbog traga komunikacije...

ovo je školski primer diskriminacije i devojka ima pravo na sudsku zaštitu.

Pa ja znam da si ti pravnik...a i da nisi, ja sam ekonomista i za toliko znam. Ostali nedoskolovani mogu samo da nagadjaju.

Ma zasto su je covece onda zaposljavali, prekini vise!!!!

Pa kad si tolko "doskolovana" mozes valjda sama da skontas :lol:

Da dobiju poresku olaksicu kako si ti sama rekla, a kad je istekao obavezni period vise im nije bila potrebna i niko im nista ne moze, mogu da dovedu 20 kolega koji ce da kazu da je otezavala poslovanje i tu niko nista ne moze...

ova devojka je prošla lekarski, poslodavac je znao za njen invaliditet i zaposlio je..onda nastupa diskriminacija kako je to lepo navedeno, okretali su glavu kada su joj davali usmene naredbe da ne može da pročita sa usana, kolege su namerno nerazgovetno govorile, nisu joj se obraćali pismeno, što je recimo nonsens, jer u svakoj ozbiljnijoj firmi u Srbiji između zaposlenih se vrši korespodencija putem maila zbog traga komunikacije...
sve u svemu..školski primer diskriminacije
ovo je školski primer diskriminacije i devojka ima pravo na sudsku zaštitu
.

:klap::vatromet:

Pa kad si tolko "doskolovana" mozes valjda sama da skontas :lol:

Da dobiju poresku olaksicu kako si ti sama rekla, a kad je istekao obavezni period vise im nije bila potrebna i niko im nista ne moze, mogu da dovedu 20 kolega koji ce da kazu da je otezavala poslovanje i tu niko nista ne moze...

Bezi bre!!!

ovo je školski primer diskriminacije i devojka ima pravo na sudsku zaštitu.

Ja sam apsolutno siguran da nije u pitanju diskriminacija, vec telesna mana koja joj ne omogucava obavljanje radnih zadataka koji su joj u opisu posla.

NI JEDAN sud ne moze doneti presudu u korist devojke, ako nije POLITICKA ODLUKA.

A politicku odluku takve prirode bi pratile velike KONSEKVENCIJE po jos nejaki privatni sektor u Srbiji.

U sustini treba da odlucimo: jesmo li za bozu ili limunadu?

Ja sam apsolutno siguran da nije u pitanju diskriminacija, vec telesna mana koja joj ne omogucava obavljanje radnih zadataka koji su joj u opisu posla.

NI JEDAN sud ne moze doneti presudu u korist devojke, ako nije POLITICKA ODLUKA.

A politicku odluku takve prirode bi pratile velike KONSEKVENCIJE po jos nejaki privatni sektor u Srbiji.

U sustini treba da odlucimo: jesmo li za bozu ili limunadu?

prvo da bi pričao na tu temu, moraš da poznaješ zakon o radu Republike Srbije i Zakon o zabrani diskriminacije Republike Srbije
drugo, ti pričaš kao da su nju na nekom konkursu odbili zato što je invalid, što je takođe diskriminacija, ali malo teže dokaziva, ali oni su nju zaposlili, pre svega zašto što je donet i Zakon o zapošljavanju invalida...sve u svemu, oni su hteli nju kao radnika, znali su odmah koji je njen invaliditet i nije ona obavezna da se prilagodi njima, nego je poslodavac obavezan da se ponaša tako da ona može da ostvaruje rezultate rada. Devojka je gluva od prve godine, a završila je fakultet..ajde da se ne lažemo, znači da je sposobna, vična i normalno fukcioniše
ako su naveli da ne ostvaruje rezultate rada, onda će to tek teško da obrazlože...
sve u svemu, čista diskriminacija..ne bi me začudilo da banka sama nju vrati na posao.

Nece duso, gresis.......

Sa bankama ni Obama nije dobio sud....

Jednostavno mogu da kazu da ne mogu da je zaposle jer...ne cuje telefon kad zvoni...

Blajbi gleda se ugovor o radu, kakav je ona ugovor potpisala, u proceni njene radne sposobnosti pise jasno za koje je poslove sposobna a za koje nije, oni su to znali i kao takvu je zaposlili, tu se banka zafrknula zato sto su mogli navesti bilo koji razlog za otkaz a oni su odabrali najgori, sudski dokaz diskriminacije. Da su kazali kako je visak, kako nije potreban taj broj radnika za njihov obim posla mozda bi se i provukli, ovako ce pasti sudjenje ali opet ce ono biti na njenu stetu jer pitanje je kada ce poceti i koliko ce sam proces trajati, cak i ako je vrate na posao ko zna u kakvim ce uslovima raditi i kakav ce pritisak vrsiti na nju ne bi li na kraju izmucena i ponizena, urusenog samopouzdanja sama dala otkaz. Sramota je kako se ophodimo prema invalidima.

Blajbi gleda se ugovor o radu, kakav je ona ugovor potpisala, u proceni njene radne sposobnosti pise jasno za koje je poslove sposobna a za koje nije, oni su to znali i kao takvu je zaposlili, tu se banka zafrknula zato sto su mogli navesti bilo koji razlog za otkaz a oni su odabrali najgori, sudski dokaz diskriminacije. Da su kazali kako je visak, kako nije potreban taj broj radnika za njihov obim posla mozda bi se i provukli, ovako ce pasti sudjenje ali opet ce ono biti na njenu stetu jer pitanje je kada ce poceti i koliko ce sam proces trajati, cak i ako je vrate na posao ko zna u kakvim ce uslovima raditi i kakav ce pritisak vrsiti na nju ne bi li na kraju izmucena i ponizena, urusenog samopouzdanja sama dala otkaz. Sramota je kako se ophodimo prema invalidima.

postupak po diskriminaciji je hitan, pri tome postoje instituti kao što je privremena mera
sve u svemu, postoje instrumenti zaštite, koji su u pogledu diskriminacije pred sudovima Republike Srbije za naše uslove vrlo brzi, recimo da bi sudski to sve moglo biti gotovo za 4-6 meseci.

Back