Глишић кандидат Двери за председника

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Džaba. Ništa ne kapira :lol:
A, uporan .... :lol:

Elem, bila je jedna tema o Dverima i dosta smo pisali o programu, pa i o položaju žena, rodnoj ravnopravnosti, predloženoj zakonskoj regulativi, .... i glupo mi da se ponavljam.
Ja kao žena nisam u tom delu programa videla ništa što bi me ugozilo. I pozdravljam povratak tradicionalnim vrednostima jer žena sada ima dosta uloga, pa i nekih tradicionalno muških. Potrebno je da se žena rastereti, a i da bude malo više ženstvena :D
Ja sad govorim iz ličnog ugla jer sam i majka i supruga i domaćica i zaposlena. Moji muškarci /sin i muž) znaju da budu lenji ponekad :evil:

Ko da ti veruje kada si "Dverjanka"? ;)

ma to ovi evropejci gutaju...
zato valjda misle da je na zapadu sve med i mleko...

Pajo, ni jedna normalna žena to ne shvata bukvalno jer je obična urbana bajka.
Skoro svaka žena ima sasvim prirodan nagon za potomstvom, za pripadanjem, deljenjem. Ima potrebu da ima svoj dom kao utočište i sklonište, da svojoj porodici ugadja, a i oni njoj.
A, potreba za obrazovanjem i profesionalnim angažovanjem mislim da nije različita od iste kod muškaraca.
Mada, ima žena koje su zadovoljne da budu majke i domaćice. Moja sestra je završila farmaciju i radila je samo godinu dana. Posle je radjala decu. Četvoro. I ne pada joj na pamet da radi. Uživa u toj ulozi majke i supruge. Novca i dobre uslove za život ima tako da je to ne opterećuje.

Meni ovi deluju da se malko pretvaraju da su tolerantni i sjajni, a u stvari podrazumevaju da je žena mašina za rađanje dece, da mora da bude domaćica i da ćuti ne bi li dobila po nosu. To su ti patrijarhalni restlovi prošlosti kojima se ovi iz Dveri vraćaju.

Pa sama stranka ima naziv Dveri, po carskim dverima koje vode ka oltaru, gde je ženama pristup zabranjen... O čemu više da pričamo?

Pajo, ni jedna normalna žena to ne shvata bukvalno jer je obična urbana bajka.
Skoro svaka žena ima sasvim prirodan nagon za potomstvom, za pripadanjem, deljenjem. Ima potrebu da ima svoj dom kao utočište i sklonište, da svojoj porodici ugadja, a i oni njoj.
A, potreba za obrazovanjem i profesionalnim angažovanjem mislim da nije različita od iste kod muškaraca.
Mada, ima žena koje su zadovoljne da budu majke i domaćice. Moja sestra je završila farmaciju i radila je samo godinu dana. Posle je radjala decu. Četvoro. I ne pada joj na pamet da radi. Uživa u toj ulozi majke i supruge. Novca i dobre uslove za život ima tako da je to ne opterećuje
.

:ok: Poceo sam da pojacavam slova kako bih naglasio ono najbitnije i na kraju ispade kao da sam sve odjednom boldovao!

Ово што Мандраке пише су чисте глупости. Како онда објаснити онолики број жена у Дверима, шта су оне, да нису можда неки хибриди? Дајте молим Вас, дајте мало озбиљности, немојте лупетати само. И немојте генерализовати. Сваки живот има своју причу, и нису све жене у истом положају. Колико сам разумео Двери се залажу за повратак ДОСТОЈАНСТВА код жена, да се оне више не скидају по разно разним ријалити-ток шоу емисијама где служе само да ми "мушкарци" напарили своје очи, да не служе као послужавник где се са њих једе на разно разнима прославама итд, итд.... Женама се мора повратити ДОСТОЈАНСТВО и колико толико нормална улога у друштву и породици, јер оно што жене данас раде тешко који мушкарац би могао. Напред Двери, ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ!

Evo, pametnice... Odgovori na ovo...;)

Ko kaže da ne sme? I ja sam mislila da ne sme dok nisam došla u situaciju da ostanem ispred vrata jednog našeg manastira. Naišla je monahinja i pitala zašto ne udjem i ja joj objasnim. Kaže mi žena:"pa, jel' misliš da mi napuštamo manastir u te dane" i uvela me. Posle sam pričala i sa igumaijom i dobila sličan odgovor.

I kakve to veze ima sa Dverima? Oni se bave politikom, a ne crkvom.

Све у свему, од ових "несретника" који ће изаћи на изборе: неко ће за Фикуса са флекама, неко за Обртника Испосничког од милоште названог Неталични Том, неко чак и за дверјана Глишића, а неко и за чича Глишу.
Биће то леп дан из колекције: трла баба лан... да јој прођу избори:D

Озбиљан свет се спрема за постизборну кампању, која почиње 7.маја и завршава се победом, односно чишћењем Србије од партија и политичара уз малу помоћ вишемилионске "групице", познате као народ.:)

Ko kaže da ne sme? I ja sam mislila da ne sme dok nisam došla u situaciju da ostanem ispred vrata jednog našeg manastira. Naišla je monahinja i pitala zašto ne udjem i ja joj objasnim. Kaže mi žena:"pa, jel' misliš da mi napuštamo manastir u te dane" i uvela me. Posle sam pričala i sa igumaijom i dobila sličan odgovor.

I kakve to veze ima sa Dverima? Oni se bave politikom, a ne crkvom.

Pričaš o ulasku u crkvu (ja sam i sam napisao "do skoro") , a ja te pitam o ulasku u carske dveri... Jel tu prolaze/ulaze žene, monahinje???

Meni ovi deluju da se malko pretvaraju da su tolerantni i sjajni, a u stvari podrazumevaju da je žena mašina za rađanje dece, da mora da bude domaćica i da ćuti ne bi li dobila po nosu. To su ti patrijarhalni restlovi prošlosti kojima se ovi iz Dveri vraćaju.

Свим женама Србије: ако Вам се смучило...

Ако вам се смучило да слушате глупе мушке пошалице на рачун жена;

Ако вам је дозлогрдило што колега на послу стално покушава да види има ли „пролаз“ код вас без обзира што сте удате (или што је он ожењен);

Ако вас иритира што морате да се „нацифрате“ да бисте привукле пажњу и на своје способности или заказале неки важан пословни састанак;

Ако вас замара што морате да се правите као да немате децу, да не би помислили како вас породица омета да напредујете у послу (па узимате боловање и слободан дан наводно због вас, а не због детета);

Ако вам не прија да вас стално оцењују у односу на млађе и старије колегинице, да ли се „добро држите“ за своје године... ма, знате већ све те коментаре;

Ако вам се гади што вас третирају као месо само зато што сте неудате;

Ако желите да се у овом друштву стварно нешто промени у односу према женама – онда сте праве особе за женску екипу Двери.

Evo "potvrda" tvojih slutnji. Ovako razmislja zena koja podrzava Dveri i to objavljuje u nj. casopisu i na sajtu!
Ako ti nije bilo dovoljno ono sto je @Nancy napisala, pazljivo procitaj ceo takst iz koga je ovaj citat.

Jedno pitanje za Dveri , pa ako neko zna da odgovori ::)

Je l' istina da se zalažete za rehabilitaciju onih zlikovaca , saradnika okupatora, nedića, ljotića itd, negde to pročitah pa da pitam za svaki slučaj jer je to jedno od bitnih stvari u formiranju konačnog mišljenja o vama ?

Interesantno pitanje... I ja se pitam... Mislim da ne, to su više Obrazovci, naši, 1389 i sl...

Ali se ne protive... To je sigurno...

Jedno pitanje za Dveri , pa ako neko zna da odgovori ::)

Je l' istina da se zalažete za rehabilitaciju onih zlikovaca , saradnika okupatora, nedića, ljotića itd, negde to pročitah pa da pitam za svaki slučaj jer je to jedno od bitnih stvari u formiranju konačnog mišljenja o vama ?

Gde si to cula?

Idi na sajt "dveri srpske" pa se uveri .

Свим женама Србије: ако Вам се смучило...

Ако вам се смучило да слушате глупе мушке пошалице на рачун жена;

Ако вам је дозлогрдило што колега на послу стално покушава да види има ли „пролаз“ код вас без обзира што сте удате (или што је он ожењен);

Ако вас иритира што морате да се „нацифрате“ да бисте привукле пажњу и на своје способности или заказале неки важан пословни састанак;

Ако вас замара што морате да се правите као да немате децу, да не би помислили како вас породица омета да напредујете у послу (па узимате боловање и слободан дан наводно због вас, а не због детета);

Ако вам не прија да вас стално оцењују у односу на млађе и старије колегинице, да ли се „добро држите“ за своје године... ма, знате већ све те коментаре;

Ако вам се гади што вас третирају као месо само зато што сте неудате;

Ако желите да се у овом друштву стварно нешто промени у односу према женама – онда сте праве особе за женску екипу Двери.

Evo "potvrda" tvojih slutnji. Ovako razmislja zena koja podrzava Dveri i to objavljuje u nj. casopisu i na sajtu!
Ako ti nije bilo dovoljno ono sto je @Nancy napisala, pazljivo procitaj ceo takst iz koga je ovaj citat.

A šta, to vam je program????

Pa to je stvar kućnog vaspitanja, a ne program političke partije...

Nemam takav utisak. A, tradicionalne vrednosti kada su u pitanju odnosi u porodici ne podrazumevaju patrijarhat, već ravnopravnu ulogu. Ne može niko u današnje vreme da svede ženine aktivnosti i interesovanja samo na porodicu i domaćinstvo, ako to žena neće.
Moja majka je bila zaposlena, ima brata i mene, imala i supruga, našeg oca. Njegov posao je bio takav da je više vremena provodio na poslu nego kod kuće i ona je zaista morala sama o svemu da misli. a i da radi dok mi nismo porasli da joj pomognemo. I onda tako umorna sedi i čeka oca da se vrati sa klinike da bi mu postavila večeru jer on dolazi umoran, a ona taj dan odradila dva radna vremena. Tako je vaspitana.
Sada je sve manje takvih odnosa. Brže se živi, a i tehnološki se uznapredovalo pa same vozimo, imamo mobilne telefone kojima možemo (bilo muško ili žensko) završiti neke poslove, pa net da plaćamo račune i ne čekamo u pošti :D

Pa jel' ste vi portiri ili čuvari carskih dveri????

Da ne daj bože kroz njih ne prođe neko ko nije dostojan, kao žena recimo???...:think:

O religiji nemas pojma, mani se toga. Bilo bi previse da ti sada o tome pisem; Uostalom idi na pdf Religija, pa ce neko tamo da te upucuje u to.

Dveri Srpske su sinonim za srpsko domacinstvo.

Osnovni cilj Dveri je da omoguci zeni koja to zeli je da stekne porodicu, kao i da joj omoguci kroz drzavni sistem da se o njoj zajedno sa svojim bracnim partnerom stara.

Znaci prevashodni cilj DVERI je porodica u Srbiji, nikakve alternative za NATO, slanje vojske u Avganistan , parade pedera , finansiranje besmislenih nevladinih organizacija i ostale gluposti;
Cilj je sav taj novac uloziti u porodicu i za porodicu;

Dakle nisu ****** prioritet nego porodica. To je baza Srbije.
Na toj bazi nastaje ostala nadogradnja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back