Gledao sam film, ali ne znam kako se zove

Pozdrav svima, da li neko mozda zna naziv filma?
Film zapocinje tako sto djevojcica pronalazi priču na drvetu u kome je pisano o nekom čudovištu ili nečastivom. Ona pocinje pisati o tome i u njenoj sobi ili ormanu pocinje da ga viđa. Niko joj ne vjeruje osim oca koji je prozivio isto to kao mali i ispostavlja se da je pricu sa drveta napisao on. Takođe se sjecam da djevojčica gubi moc govora i ne moze nikako objasniti sta joj se desava. Otac je na kraju uspije spasiti..ali nisam sigurna kako.

Pozdrav svima, da li neko mozda zna naziv filma?
Film zapocinje tako sto djevojcica pronalazi priču na drvetu u kome je pisano o nekom čudovištu ili nečastivom. Ona pocinje pisati o tome i u njenoj sobi ili ormanu pocinje da ga viđa. Niko joj ne vjeruje osim oca koji je prozivio isto to kao mali i ispostavlja se da je pricu sa drveta napisao on. Takođe se sjecam da djevojčica gubi moc govora i ne moze nikako objasniti sta joj se desava. Otac je na kraju uspije spasiti..ali nisam sigurna kako.
Pronađen :)

Zelim da gledam opet gledam jedan film.Gledala sam ga pre 10-15 god.Slican je filmu Jumanji.Jedan brat mislim poslao je drustvenu igru njegovoj sestri i njenoj porodici.Svi su poceli da igraju i kada stane polje postavi pitanje.Ako slazes posalje te na neko mesto gde se cigla u zidu gurne.Cela porodica mora da otkrije kojim redosledom ide guranje cigle.I na taj nacin se vracaju kuci.Pa onda sledeci igra i tako u krug dok se igra ne zavrsi.A dok igraju njen brat pokusava da ih dobije da ih upozori da ne igraju igru,jer je cuo da je ukleta.Ali posto ne uspeva da ih dobije on mora da otputuje do njih.Da li iko zna ime filma?

https://www.imdb.com/title/tt0904099/?ref_=nv_sr_srsg_0

Gledala sam dva domaća filma pre mnogo vremena i ostali su mi baš urezani u srećanju
Godinama pokušavam da ih pronadjem

Prvi:Mislim da se radnja odvija u Beogradu, nekoliko scena se vrti oko bračnog para koji ima dete, dečaka i on nalazi mačku isvuda je vodi sa sobom, mogo se vezuje za nju...u istom naselju živi stariji čovek koga iritira omladina iz kraja, čini mi se da ga oni nešto provociraju i sećam se neke scene kada puštaju neku muziku na zvučnicima i on ludi. Jednu noć malopre pomenuti dečak se budi i ne može da pronadje svoju mačku, izlazi iz stana i odlazi da je traži po mraku napolju, a ovaj stariji čovek ga vidi sa svoje terase, misli da je to neko od tinejdžera iz kraja koji ga iritiraju, uzima pušku i ubija dečaka
Ovaj film sam gledala pre jače od 10 godina sgurno, pa ako je nekom poznato, pomoć je dobrodošla :D

Drugi: Isto gledan pre više od 10 godina, u nekom mračnom podrumu ljudi ušivaju kesice kokaina u farmerke, bukvalno žive tu, postoji neki lik koji je tu glavni za taj biznis, neki dečko i devojka pokušavaju da se iščupaju odatle, uglavnom neke sumnjive radnje hahaha

Gledala sam dva domaća filma pre mnogo vremena i ostali su mi baš urezani u srećanju
Godinama pokušavam da ih pronadjem

Prvi:Mislim da se radnja odvija u Beogradu, nekoliko scena se vrti oko bračnog para koji ima dete, dečaka i on nalazi mačku isvuda je vodi sa sobom, mogo se vezuje za nju...u istom naselju živi stariji čovek koga iritira omladina iz kraja, čini mi se da ga oni nešto provociraju i sećam se neke scene kada puštaju neku muziku na zvučnicima i on ludi. Jednu noć malopre pomenuti dečak se budi i ne može da pronadje svoju mačku, izlazi iz stana i odlazi da je traži po mraku napolju, a ovaj stariji čovek ga vidi sa svoje terase, misli da je to neko od tinejdžera iz kraja koji ga iritiraju, uzima pušku i ubija dečaka
Ovaj film sam gledala pre jače od 10 godina sgurno, pa ako je nekom poznato, pomoć je dobrodošla :D

Drugi: Isto gledan pre više od 10 godina, u nekom mračnom podrumu ljudi ušivaju kesice kokaina u farmerke, bukvalno žive tu, postoji neki lik koji je tu glavni za taj biznis, neki dečko i devojka pokušavaju da se iščupaju odatle, uglavnom neke sumnjive radnje hahaha
Za prvi ne znam, prvi put cujem...
Drugi mislim da je Pejzazi u magli...
https://www.imdb.com/title/tt0087898/

Ljudi kako se zove onaj film gde negde u buducnosti su zabranjene knjige i sve preostale knjige koje nadju spaljuju, i tu se nadju tu neki zastitnici knjiga vamo tamoo...

Fahrenheit 451
https://www.imdb.com/title/tt0060390/

Btw, to je bas futuristicki film. Nije samo o knjigama. Nego imas i onaj deo sa rijalitijima, pa kad odaberu nekog da se ukljuci u program taj umire od srece.

Može pomoć oko ovog filma, strana produkcija o ratu u Bosni. Sećam se da su sve 3 strane u ratu prikazane. Sećam se ove 3 scene
1. vojnici KFORa spašavaju klinca u crvenom dresu Gigsa iz Mančester Junajteda
2. razgovor sa vojnikom na straži koji ne govori engleski, pa na svako pitanje odgovara sa Yes, yes jer jedino to zna
3. pred kraj filma, kada se glavni lik vrati u Englesku vidi devojčicu koja plače u supermarketu jer majka neće da joj kupi igračku, pa je vojnik pita nešto poput "zašto ti plačeš? imaš obe ruke i oči"
edit: nije Saviour iz 1998

Može pomoć oko ovog filma, strana produkcija o ratu u Bosni. Sećam se da su sve 3 strane u ratu prikazane. Sećam se ove 3 scene
1. vojnici KFORa spašavaju klinca u crvenom dresu Gigsa iz Mančester Junajteda
2. razgovor sa vojnikom na straži koji ne govori engleski, pa na svako pitanje odgovara sa Yes, yes jer jedino to zna
3. pred kraj filma, kada se glavni lik vrati u Englesku vidi devojčicu koja plače u supermarketu jer majka neće da joj kupi igračku, pa je vojnik pita nešto poput "zašto ti plačeš? imaš obe ruke i oči"
edit: nije Saviour iz 1998
Warriors
https://www.imdb.com/title/tt0119873/?ref_=nv_sr_srsg_5

Pozdrav svima
Moze li mala pomoc oko jednog stranog filma (mislim da je americki)...Glavni lik bude sa djevojkom i krene kuci (ja mislim da je bijela buba) u povratku dozivi nesrecu i u komi provede dosta vremena zatim se budi se iz kome i pocinje hodati i prisjecati svega...Hvala :)
Izvoli (ako nije kasno:) )
The Dead Zone (1983)
https://www.imdb.com/title/tt0085407/

Hajde molim vas, da se ne sramotim mnogo, al stao mi mozak, kako se zove onaj stari crno-beli film s nadaleko cuvenom sekvencom sna,
gde starac sanja kako ide pustim gradom bez ljudi, danju, osvrce se, nema nikog...i odjednom se pojave mrtvacka zaprezna kola...i tocak se
saplice o kaldrmu, kola se zatresu i mrtvacki kovceg ispada na put, direktno pred starca...i on se snebiva, ali na kraju prilazi kovcegu, da vidi ko je unutra.
I tek kad mu se konacno priblizi, kovceg se polako i jezivo otvara pred njim da bi mu otkrio da, na njegovu sablazan, u kovcegu lezi - on sam...i napada ga :sad2:?

Pozdrav svima.
Objasniću čega se sećam, možda ispadne glupo 🙄
Uglavnom mislim da je glavni glumac plaćeni ubica ili "samo" ubica u filmu. Sve vreme se vrti oko ubijanja. I jedna scena je kada se on sakrije u kožu neke oderane životinje, ceo udje bukvalno u zivotinju koja visi sa nečega. Mislila sam da je Maska od kože ali nije, bar onaj trailer što sam gledala. Film je noviji, mozda 2010, 12 godine izašao. A možda se i varam. Gledala sam ga pre sigurno 5 godina. Hvala puno

Pozdrav svima!!! Oooodaaavnooo sam gledala film, misterija. Na zalost, secam se samo kuce u kojoj boravi nekoliko ljudi (nisam sigurna da li su clanovi porodice) desava se ubistvo, ubica je neko od njih i svi oni moraju da ostanu u kuci dok se ne pronadje ubica. Secam se neke zene sa belom kosom ☺. Ako neko moze da mi pomogne bila bih mu zahvalna.
Da nije film 8 žena?
https://m.imdb.com/title/tt0283832/?ref_=nv_sr_srsg_1

Pozdrav svima.
Objasniću čega se sećam, možda ispadne glupo 🙄
Uglavnom mislim da je glavni glumac plaćeni ubica ili "samo" ubica u filmu. Sve vreme se vrti oko ubijanja. I jedna scena je kada se on sakrije u kožu neke oderane životinje, ceo udje bukvalno u zivotinju koja visi sa nečega. Mislila sam da je Maska od kože ali nije, bar onaj trailer što sam gledala. Film je noviji, mozda 2010, 12 godine izašao. A možda se i varam. Gledala sam ga pre sigurno 5 godina. Hvala puno
Da nije ovaj: https://www.imdb.com/title/tt1763264/

Back