Gledao sam film, ali ne znam kako se zove

Hvala care :ok:

Jel moze jos jedno pitanje za film?
Mada ovo ako bi neko znao...skidam kapu!

Film(bajka) je stari ja sam ga gledao 90-ih,pocetkom mislim.
Secam se samo da su bili neki brat i sestra klinci i da su gledali neko nevreme kroz prozor i da je (ne znam kako) taj brat klinac pretvoren ako se ne varam u Macka nekog ili je nestao mozda a neki macak pomaze klinki da nadje brata kroz film,nemam pojma nista vise od toga,ako moze moze,ako ne...sta da se radi :(

I da ne lutam i trazim fo forumu,treba mi samo ime serije o coveku cupavom sede kose koji sedi ispred kamina sa psom i otvara knjigu i pocinje da cita bajke/price,mislim da traje oko 20-25min ali su price bile fantazija u to vreme za nas klince...
Hvala...

Secam se samo da su bili neki brat i sestra klinci i da su gledali neko nevreme kroz prozor i da je (ne znam kako) taj brat klinac pretvoren ako se ne varam u Macka nekog ili je nestao mozda a neki macak pomaze klinki da nadje brata kroz film,nemam pojma nista vise od toga,ako moze moze,ako ne...sta da se radi :(

Jbg, ovo ima elemente brata, sestre, mačka i gledanja kroz prozor :) mada brat nije nestao niti se pretvorio u mačka, ali kontam, možda se ne sjećaš detalja :)

Hvala care :ok:

Jel moze jos jedno pitanje za film?
Mada ovo ako bi neko znao...skidam kapu!

I da ne lutam i trazim fo forumu,treba mi samo ime serije o coveku cupavom sede kose koji sedi ispred kamina sa psom i otvara knjigu i pocinje da cita bajke/price,mislim da traje oko 20-25min ali su price bile fantazija u to vreme za nas klince...
Hvala...

Cat in the hat " - 1

Storyteller - 2

Tražim japanski crtani, dugometražni. Radi se o dve devojčice kojima je majka bolesna. Majka je u bolnici, a one jednu noć se iskradaju i odlaze kod nje i ostavljaju joj neki poklon na prozoru. Uglavnom, to mesto gde je majka je udaljeno dosta od mesta gde one žive, pa su tamo došle pomoću nekog čudnog bića. Glavna je fora sa tim čudnim bićem, ono je kao nešto iz legendi, izgleda kao neki ogroman, debeli zec koji se gega i leti unaokolo. Znam i da devojčice zasade neku baštu, a to biće dođe i učini da izrastu izdanci odmah tu noć. Takođe ima scena gde dođe autobus koji je zapravo mačka, oči su joj farovi i ima osam ili deset nogu. Sećam se da pada kiša i devojčice stoje na stanici, imaju kišobran, a pored njih stoji taj ogromni zec, šta li je, i kisne, i one mu ponude kišobran koji on uzme. mislim da je to prvi njihov susret. Uglavnom, tad dođe taj mačka-autobus. To je sve.

My Neighbor Totoro

Ovako, gledao sam film pre 6-7 godina bio je na racunaru kada sam ga kupio, radi se o nekoj porodici kojoj se brod pokvario i odu camcem na neko ostrvo i posle jedan se upozna sa nekom sa ostrva i secam se da ima neka scena kada beze od neke zivotinje, nmg da se setim koje. Zna li ko kako se zove film?

Plava Laguna" , Povratak u plavu lagunu" mozda ?

Gledao sam film sredinom devedesetih na mislim trećem kanalu rts-a. Američki film, lik je pred ženidbom i mislim da je u nekom odelu, sećam se nekog ludaka u autu koji govori u citatima(citira delove reklama, filmova ... a da je to smisleno). Mislim da je film o smislu života ili tako nešto. Gledao sam samo deo filma.

nije ni laguna ni svajcarski robinzoni, sad sam pogledao. :(

pa daj jos neku informaciju..... mislim,tamo neki upoznaje tamo neku"....... glumci,znas li kog - ili makar na koga poznatog ti lici....godina otprilike filma.... kad se desava film-sadasnjost,proslost,buducnost.... neka upecatljiva scena-malko detaljnije.... uvodna spica,muzika -bilo sta sto bi pomoglo,ako se secas....

pa daj jos neku informaciju..... mislim,tamo neki upoznaje tamo neku"....... glumci,znas li kog - ili makar na koga poznatog ti lici....godina otprilike filma.... kad se desava film-sadasnjost,proslost,buducnost.... neka upecatljiva scena-malko detaljnije.... uvodna spica,muzika -bilo sta sto bi pomoglo,ako se secas....

ne znam glumce, secam se jos scene kad se jedan decko budi valjda posle brodoloma i ugleda devojku sa daskom za surfovanje, pa je posle trazi po ostrvu.

ne znam glumce, secam se jos scene kad se jedan decko budi valjda posle brodoloma i ugleda devojku sa daskom za surfovanje, pa je posle trazi po ostrvu.

Ima gomila filmova na taj opis.....stvarno neznam. Bas sam se setio jos jednog tin - ali ovde su 2 devojke, i svadjaju se oko toga momka....isto se desava na ostrvu kao posle nesrece i komedija je.

Da ne znate koji je film glumi neki debeli glumac koji je oteo neku zenu. Film je komedija. Taj debeli je policajac i na pocetku filma kao vezba i cuje se pesma sa filma "Roki" Ta zena je kao pod zastitom FBI-a i on je otima od njih da im ne bi dala neku sifru. Glavna radnja se odvija sa njom. Ona mu u pocetku ne veruje i pokusava da pobegne a posle pocinje da mu veruje. Ne mogu da se setim kako se tacno zove film ali mislim da je nesto u smilu "Neobicni spasilac"

Da ne znate koji je film glumi neki debeli glumac koji je oteo neku zenu. Film je komedija. Taj debeli je policajac i na pocetku filma kao vezba i cuje se pesma sa filma "Roki" Ta zena je kao pod zastitom FBI-a i on je otima od njih da im ne bi dala neku sifru. Glavna radnja se odvija sa njom. Ona mu u pocetku ne veruje i pokusava da pobegne a posle pocinje da mu veruje. Ne mogu da se setim kako se tacno zove film ali mislim da je nesto u smilu "Neobicni spasilac"

http://www.imdb.com/title/tt1001562/ mozda ovaj ? Glumi nasa sarajevka, Ivana Milicevic! Dobra komedija, ako je to taj.... E sad,nisam ga nikad gledao ispocetka, tako da neznam dal ima tu rocky temu...

1. Neka plavusa dolazi svake nedelje u crkvu gde misu drzi neki biskup i zaljubljuje se u njega a i on potajno u nju, ona nema hrabrosti da mu pridje , odlucuje napokon da mu pridje ali on dobija prekomandu u neki manastir i odlazi... ona je smrtno zaljubljena u njega i odlucuje da se zamonasi i odsece kosu , ona dolazi u manastir i ujede je zmija, on ispija otrov iz njene rane i umire. film je iz80-tih ili 90-tih godina…
2. neki lik pokusava da polozi test na faksu i noc pred ispit ukljuci vokmen i legne da spava verujuci da ce spavajuci nauciti sve. Ubacuje pogresnu kasetu I sve nauci pogresno. film je iz80-tih ili 90-tih godina…
3. vrlo malo detalja se secam … neki klosar je uhvatio pacova ispod mosta I pojeo ga, e sad da li je zivog ne znam… valjda zivi u kanalizaciji film je iz80-tih ili 90-tih godina…
4. film je o nikoli tesli ali je nepoznat glumac nije petar bozovic, pocetak filma je teslino detinjstvo gde on kao klinac od 5 godina pravi crteze za letece balone na plin I secam se da silazi niz neke velike stepenice sa ocem ili majkom iz kuce, u sredini filma sedi u nekoj kafani i pije a u tom trenutku mu javljaju da mu je otac umro. film je iz80-tih ili 90-tih godina…
5. decak koji je voleo da trci … u porodici mu brane da trci jer je pocepao sve patike… on izlazi nocu kroz prozor kuce I krisom trci., kuca mu se nalazi na nekoj livadi, odlazi na neko veliko takmicenje u pitanju je veliki stadion I staza kao na marakani, nema fensi patike kao njegovi protivnici nego trci bos I na kraju pobedjuje… nije iranski, nije singapur(ćan)ski, nije indijski…film je iz80-tih ili 90-tih godina…mislim da je engleski I da su ostale filmove radili po njemu.
6. zna li neko kako se zove kung fu film u kojem se pojavljuje neki lik koga navodno zovu romeo? A nije romeo must die , ovaj je bas stariji i pravi kung fu film bez poznatih glumaca u stilu 80-tih... u filmu skacu na neka isecena drvena stabla zakucana u zemlju I lete kao blesavi u nekoj sumi… glavni lik nosi plavu uniformu.

Poslednja izmena:
Devojka se zaljubljuje u bogatog arapina i udaje se za njega, radja musko dete i posle par godina pocinju nesuglasice i arapin odlucuje da odvede dete u zemlju iz koje potice. Majka ostaje bez deteta i izbezumljena odlazi u nespoznatu zemlju u potragu za svojim sinom. film je iz 80-tih ili 90-tih godina...

I mene interesuje naziv ovog filma, gledala sam ga davno bas si me podsetio.

1. Neka plavusa dolazi svake nedelje u crkvu gde misu drzi neki biskup i zaljubljuje se u njega a i on potajno u nju, ona nema hrabrosti da mu pridje , odlucuje napokon da mu pridje ali on dobija prekomandu u neki manastir i odlazi... ona je smrtno zaljubljena u njega i odlucuje da se zamonasi i odsece kosu , ona dolazi u manastir i ujede je zmija, on ispija otrov iz njene rane i umire. film je iz80-tih ili 90-tih godina…
2. neki lik pokusava da polozi test na faksu i noc pred ispit ukljuci vokmen i legne da spava verujuci da ce spavajuci nauciti sve. Ubacuje pogresnu kasetu I sve nauci pogresno. film je iz80-tih ili 90-tih godina…
3. vrlo malo detalja se secam … neki klosar je uhvatio pacova ispod mosta I pojeo ga, e sad da li je zivog ne znam… valjda zivi u kanalizaciji film je iz80-tih ili 90-tih godina…
4. film je o nikoli tesli ali je nepoznat glumac nije petar bozovic, pocetak filma je teslino detinjstvo gde on kao klinac od 5 godina pravi crteze za letece balone na plin I secam se da silazi niz neke velike stepenice sa ocem ili majkom iz kuce, u sredini filma sedi u nekoj kafani i pije a u tom trenutku mu javljaju da mu je otac umro. film je iz80-tih ili 90-tih godina…
5. decak koji je voleo da trci … u porodici mu brane da trci jer je pocepao sve patike… on izlazi nocu kroz prozor kuce I krisom trci., kuca mu se nalazi na nekoj livadi, odlazi na neko veliko takmicenje u pitanju je veliki stadion I staza kao na marakani, nema fensi patike kao njegovi protivnici nego trci bos I na kraju pobedjuje… nije iranski, nije singapur(ćan)ski, nije indijski…film je iz80-tih ili 90-tih godina…mislim da je engleski I da su ostale filmove radili po njemu.
6. zna li neko kako se zove kung fu film u kojem se pojavljuje neki lik koga navodno zovu romeo? A nije romeo must die , ovaj je bas stariji i pravi kung fu film bez poznatih glumaca u stilu 80-tih... u filmu skacu na neka isecena drvena stabla zakucana u zemlju I lete kao blesavi u nekoj sumi… glavni lik nosi plavu uniformu.

1. mogao bi biti ovaj (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Monk_(1990_film)), ima nekih sličnih elemenata.

Baš je dobra ova tema. E sad, gledao sam ovaj film dok me nisu poslali na spavanje pre 30-ak godina. Mislim da se radnja desava u srednjem veku, sećam se neke oronule kamene kuće sa kaminom. Ne znam kakva je radnja ali od likova se sećam lepotice, mislim da je tu bio i njen dećko i najupečatljiviji lik je kao neki veštac koji se koristi kojekakvim izumima, mislim da ima veštačku ruku. E sad jedan detalj mi je se urezao u sećanje a to je prsten sa pravim okom koji on spušta kanapom kroz dimnjak da bi saznao sta se radi u prostoriji i otima lepoticu. Nikad nisam saznao dali je spašena i šta se dalje desilo. E eee. Film je prikazan na JRTu kad su postojala samo dva kanala.

Back